מחשבות בטרם אבחון ילד

3מרגו

New member
לא להסתפק בהתפתחות הילד

אצלי הם שללו קשיי תקשורת.בחרו בבעיות רגשיות.וכולם כולם מגיל 2 עד 8 עשו העתק-הדבק.רק במקרה גילינו.
תודה להת.הילד פ"ת.כמה נזק נגרם.

yuliyuli1

New member
אני עובדת עם מישהו שהיה לו ADHD קשה בילדותו

והיום אין לזה זכר. אז שונות נוירולוגית יכולה בהחלט להיעלם.

TikvaBonneh

New member
לגבי ADHD זה נכון

הייתי בכנס ADHD והנירולוג אמר שיש מקרים של ADHD שהם עיכוב התפתחותי של הקורטקס, והם נעלמים בבגרות. הוא אמר שאצל 90% מהפגים יש ADHD שנעלם בגיל 26.

אני מסכימה עם yuliyuli1

לדעתי כל עוד אוטיזם מוגדר כאוסף התנהגויות, אז טיפולים יכולים לתרום ולשפר חלק מהקשיים.
לכן באותה מידה כמו שילד יכול לשפר את רמת התפקוד, הוא גם יכול לצאת מהספקטרום במידה ומהתחלה היה גבוה....

ronschap

New member
היו לי תקופות בחיים שהאוטיזם לא בלט

אבל הקשיים שהוא מביא הביאו לסיומן של תקופות אלה כי לא ידעתי איך לנהל אותן ואיך להתמודד עם הלחץ

אני מאוד מבין את החשש ואין דרך להימנע מהמחשבות של מה יהיה...

הילד שלי אובחן לפני כשנה, ברור שבהתחלה המחשבה שיש לך ילד אוטיסט היא קשה, אבל האבחון הוא המקום שבו יש את הפתח לתקווה, להתקדמות.אני קיבלתי את זה כמקום שנותן לי את הכלים להתמודד עם ילד שהיו לו קשיים רבים והנה אני יודע מזה, ואני יכול לקדם אותו, עד האבחון הלכנו והסתובבנו והיינו מתוסכלים ובוודאי גם הוא.. בשנה האחרונה יש התקדמות ממש גדולה ורואים כבר תוצאות של ההתערבות שאנחנו נותנים לו ומערכת החינוך נותנת לו.
אבל אני חושב שעיקר זה ההסתכלות שלנו, הלמידה שלנו איך להתמודד איתו בבית, איך לתווך לו ובעיקר להבין מה הבעיה עזרה לנו המון!

אריה127

New member
אצלנו

בקצרה, לדעתי היום לא היה מאובחן.
אובחן בגיל 2.3 בהתפתחות הילד. לא דיבר, למעט כמה מילים בודדות (היו יותר לפני הרגרסיה). ג'בריש, קושי אדיר בויסות חושי, לא ענה-תקשר בכלל. בריחות, ועוד.
עבדנו איתו שנתיים מאוד קשה. לאחר גן תקשורת הייתה לנו תוכנית אחר צהריים 5-7 ימים בשבוע (הוצאנו אותו מוקדם והתוכנית היתה מתחילה ב 4). ואח"כ עבדנו איתו ההורים עד שנרדם.
היום בן 7 עולה לכיתה א', לאחר שנתיים בגן שפה.
יש מאפיינים קלושים של בעיית תקשורת. שאני מתפלל וגם מאמין שנוכל להתמודד איתם.
הדברים העיקריים שעולים לי: פחד מרגשות שליליים, חשיבה קצת נוקשה ע"פ כללים, מוטוריקה גסה לא משובחת.
יש גם דברים טובים יש לו זכרון חזק. הוא ממש זוכר פרטים בצורה מדהימה. (אבל לא "מוזרה")
וחוץ מזה יש לו אופי טוב ונדיב ילד חייכן ושמח מאוד. יש לו חברים טובים.
עד כה עבר כמה אבחונים כASD: אובחן ע"י שני רופאים התפתחותיים וארבע פסיכולוגיות (השתתפנו במחקר).

למעלה