מחשבות לשעת
לילה, עם צאת השבת..

מחשבות לשעת../images/Emo29.gifלילה, עם צאת השבת..

אני בשלב למידה, כל הזמן לומדת ומעכלת מה עבר עלי בלידות הקודמות, ומה אני רוצה שיקרה בעתיד. אני מגלה דברים שלא ידעתי, או שהיו לי כל כך ברורים מאליהם בלידות הקודמות, שלא עצרתי כדי להרהר בדבר. כמו למשל פקיעת מים. כיוון שזה חזר על עצמו בכל הלידות, קיבלתי את זה כמובן מאליו, כחלק בלתי נפרד מתהליך הלידה, (מה גם שהוסבר לי שזה יזרז את הלידה, ואני כל כך רציתי להיות כבר אחרי זה....) כאן למדתי שלא רק שזה לא הכרחי, אלא שזה יכול לגרום נזק....
כך גם לגבי מתן הזירוז-בארבע מתוך שש לידות קיבלתי זירוז (
). כעת ברור לי שחוץ מפעם אחת (בלידה הרביעית, שעליה סיפרתי לכן), אפשר שלא היה צורך לזרז כלל...... הפעם אני רוצה לנסות שב ללדת ללא אפידורל, אבל הפעם, שלא כמו בשלוש הלידות הראשונות, אבוא מצויידת בידע. באפשרויות להקל על הכאב (לא שיערתי, לפני כן שתנועתיות תקל על כאבי
למשל... ונשארתי על המיטה גם כשלא קיבלתי אפידורל....). אני אוגרת מידע, ומכינה את עצמי נפשית כבר בשלב כה מוקדם. אני חייבת לנהוג כך. אני רוצה ללדת במרכז ללידה טבעית בלניאדו, שם תהיה לי מקלחת צמודה. בררתי כבר עלויות. 1050 ש"ח. ברור לי שעלי להתחיל לאסוף את הכסף מעכשיו, על מנת להגיע לסכום הדרוש...... גם דולה אני רוצה, אבל אצטרך למצוא דולה ללא נסיון, כיוון שלא אוכל לעמוד במחיר של דולה מנוסה, וודאי שלא במחיר של מילדת פרטית. רוב המיילדות בלניאדו מקסימות להפליא, ולכן אני פחות דואגת....
לא, זה לא שאימת הלידות הקודמות נטשה אותי לפתע. זכרן עדיין מעלה בי דמעות ופחד. אבל ככל שאני מקדימה להתכונן, אגיע מוכנה יותר ללידה. ככל שאני משדרת לסביבה (כרגע מדובר באיש שלי בלבד...
), שהפעם אני אלד ללא אפידורל, כך אברר יותר לעומק את העניין, ואאמין בכך בכל ליבי. עדיין הדרך ארוכה... ועכשיו, אחרי שטעמתי את מתק האפידורל, זה אפילו קשה יותר, אבל כבר עכשיו החלטתי לרכוש כדור פיזיו (מישהיא יודעת לגבי עלויות ומקומות רכישה
), ובעוד כמה חודשים ארכוש אותו, כך אוכל להקל על עצמי בשבועות ארוכים של צירים בלתי נגמרים בבית (דפוס שחוזר על עצמו בכל הריון, מאז ההריון השני.), גם בקבוקי מים חמים עלי לרכוש, הקודמים נעלמו להם...
. עיסויים בפרינאום אני חוששת לעשות, שכן גם כך אני סובלת מצירים מוקדמים, ואשפוזים מיותרים..... הזמנתי את הספר "לידה פעילה", והשבוע, כשאסע אל הרופא, האיש שלי יביא לי אותו (בתקווה שהוא אכן הגיע), שוב סליחה על שאני מציקה לכן בשאלות, ואם לפעמים נדמה לכן שאני בצד השני של המתרס, זה רק בגלל שאני רוצה לברר את הדברים לעומק. הלאתי אתכן מספיק, אז הנה, אני מסיימת.... השבוע האיש שלי תלה בי מבט נוגה ואמר :" נראה לי שזה הולך להיות כמו עם לה-לצ'ה...." נכון
זה הולך להיות בדיוק כמו עם לה-לצ'ה. וטוב שכך
.

Manty

New member
../images/Emo24.gif

מרגישים את השינוי המתחולל בך מהודעה להודעה...
לי קצת צרם לשמוע על כל העלויות למען הלידה החלומית... מנסיוני, שום אובייקט או אדם חיצוני לא נחוצים ללידה נפלאה, רק אמונה מוחלטת בגופך ובתינוקך. מקווה שהחודשים הקרובים יעצימו אותך מספיק בכדי להגיע ללידה לה את ראויה - בכל התנאים ולמרות התנאים.

mise

New member
לי כן היה אובייקט חיצוני הכרחי:

הבריכה! אין לי אמבטיה ומבחינתי זה MUST ללדת בתוך המים. חוץ מזה -לא צריך כלום

debby12

New member
מנהל
שיהיה בהצלחה

עצוב לקרוא שהלידות הקודמות מעלות בך דמעות ופחד (אני לחלוטין יכולה להבין כמובן. סתם זה עצוב בעיני שבתי חולים מעניקים כזו "חוויה" לרבות כל כך מהנשים). לדעתי כדאי לך לעשות עבודת "ראש" כדי למחוק ולשחרר קצת את המטענים השליליים האלה כי הם עלולים להשפיע עלייך גם בלידה הבאה - וכדאי לנסות לבוא ממקום נייטרלי ומשוחרר יותר <אני עשיתי קורס היפנו-בירת'ינג והיו בו חלקים של "תיקון" נזקים/טראומה מלידה קודמת שלדעתי עזרו> כדור פיזיו הוא לא יקר. אם קונים בחנות ספורט אז זה באזור ה-80 ש"ח נדמה לי. אפשר גם בהחלט לקנות משומש - ממילא זה תופס אחרי זה המון מקום בבית אז רוב הסיכויים שלא משתמשים בזה אחרי הלידה. בזמנו אורניקי פרסמה פה למכירה את שלה משומש - או תשאלי בפורומים, אני בטוחה שיש הרבה נשים אחרי לידה שאין להן מה לעשות עם שלהן. לא הבנתי לגבי האשפוזים ה"מיותרים". אם הם באמת מיותרים את יכולה לחתום שחרור על אחריותך ולעוף משם. שיהיה בהצלחה

../images/Emo13.gif../images/Emo51.gif

מישהיא יודעת היכן בנתניה ניתן לרכוש כדור פיזיו
אני בטוחה שהילדודס שלי ימצאו מה לעשות בכדור כזה אחרי הלידה...וגם לפניה...
... לגבי האשפוזים המיותרים- רק עכשיו אני חכמה להבין שאפשר שחלקם היו מיותרים....

swann

New member
בהצלחה! נשמע שאת בדרך הנכונה

"לידה פעילה" יעשה לך המון סדר בראש מבחינת הכלים להתמודדות עם הכאב. ולדעתי אחרי שתקראי את הספר, לא תרצי אפידורל בכל מקרה.

אם פי 3

New member
בהצלחה

ואני מסכימה עם מנטי שהעיקר הוא לא הרכישות, אלא הידע (אבל גם זה עולה לפעמים כסף, אם לא בוחרים באופצית הלבד-לבד, שלא מתאימה לכולן...). בטוחה שתוכלי למצוא תומכת לידה בעלות חלקית/סמלית.

pregy

New member
נשמע נהדר...

עקבתי אחריך פה ונראה שבאמת השהות פה נתנה לך כוון... אם תרצי אשמח להמליץ לך על דולה מנוסה פחות אבל מקסימה...

pregy

New member
קוראים לה ענבל רז. את יכולה לשלוח

לי מסר ואתן לך את הטלפון שלה

למעלה