מחשבות על המאבק (ארוך אבל חשוב)

באאבו

New member
קאסה, לא אמרתי שאין משהו בזה

ושהכספים הרבים שמוזרמים להתנחלויות הן משהו שאסור לדון בו. 45 מיליארד שקלים הם בהחלט סכום לא מבוטל. רק אמרתי, שאין טעם לחזור לזה שוב ושוב ושוב ובמיוחד לאחר שהובהר לנו על ידי כמה מחברי הפורום שזה פוגע בהם אישית.

מיכל25אב

New member
שחיתויות זה מה שחסר לכם???

מילא המשכורות המושחתות שאנחנומשלמים לאנשי ציבור שעובדים-אבל אתם יודעים כמה משכורות אנחנו משלמים לאנשי ציבור שלא עובדים????משהו על כך שלא יפגע מעמדם... פרות קדושות זה מה שחסר?

מיכל @

New member
קאסה

אני מסכימה עם כל מילה שלך ויש לי להוסיף עוד הרבה משלי, אבל לא חושבת שהויכוח הזה מתאים לפורום הזה. הבעת את דעתך. מטה המאבק יעשה איתה מה שיעשה. אבל אי אפשר להתחיל פה ויכוח פוליטי על עקרון ההתנחלויות. תאמיני לי שאם אני הייתי מתחילה, לא הייתם מצליחים לסגור לי את הפה. אבל אני שותקת, כי הויכוח לא רלוונטי לכאן. אף אחד לא יכול להתווכח עם נתוני דו"ח מבקר המדינה. נתת שורת מחץ לעניין. עזבי אותו לנפשו.

kasa

New member
מיכל

הדיאלוג הזה סטה לכיוון פוליטי-אידיאולוגי מטבע הדברים. כמו שכתבתי בכל שאר דבריי - לא היתה כוונת התנגחות ספציפית בהתנחלויות (את זה אעשה בפורום אחר...
), היתה כוונה להציג שחיתות שבה נעשה שימוש בכספי ציבור שלא למטרות להם הוא נועד. וזה לא משנה לאן הלך הכסף הזה. הייתי נזעקת באותה מידה אם הוא היה הולך לקיבוצים, למושבים או למקום אחר. במקרה (ממש יד המקרה....) הוא הגיע להתנחלויות. כמה מפתיע... לא ייתכן שבכל פעם שמוזכר משהו שלילי שקשור בהתנחלויות (ויש גם שם דברים לא ממש טהורים, מסתבר) - נזעקות בנות ומשתיקות את העניין. ההתנחלויות הן לא "פרה קדושה" שאסור לדון בהם. בטח לא כאשר מתגלה שחיתות בסדר גודל כזה. לעצם העניין - חיפשתי משהו שאפשר לוותר עליו, ולהעביר 250 מליון ש"ח למערכת הבריאות. ובאופן מיקרי לגמרי (באמת מיקרי) מצאתי ש-2.5. מילארד ש"ח מועברים כל שנה להתנחלויות (ולא לצרכי בטחון !!!). ומדובר בכסף שאינו "צבוע" !! (כסף שלא יועד לכך מלכתחילה, אלא הועבר אליהן בדלת אחורית, במירמה וללא דיווח...
) ראית באיזו קלות פתרתי את בעיית התקציב ומצאתי פתרון לקיצוץ בטיפולי פוריות ?? ושוב, הייתי עושה זאת גם אם אותו כסף "לא צבוע" היה מועבר למקור אחר. אז די עם הרגישות של ההתנחלויות. (כמובן שיש לי הרבה מה לומר בעניין, אך מסכימה איתך שזה לא המקום, וזה ייאמר בפורום אחר....
)

kuku23

New member
דוגמאות לבזבוז שנמצא בקונצנזוס

המטרה היא להשיג תמיכה רחבה ככל האפשר. לנושאים שנויים במחלוקת כגון כספי ההתנחלויות, אדמות הקיבוצים והקצבות החרדים יש רבים אחרים שדואגים. כמה דוגמאות אחרות לבזבוז כספי צבור: -משכורות גבוהות בגופים הבאים: בבנק ישראל, רשות השידור, רשות הנמלים ועוד רבים אחרים - אחוד רשויות גביה: בטוח לאומי ומס הכנסה - בטול אגרת טלויזיה וגבייתה דרך מנגנון גביה קיים - אחוד רשויות מקומיות - רה-ארגון של משרד החינוך - צמצום מנגנון המשרד שהוא אחד מהיותר מנופחים ולא יעילים, ולא פיטורי מורים. את הדוגמאות הללו הבאתי "בשליפה מהמותן" ישנן עוד רבות אחרות. חסרון אחד משמעותי הוא, שמאחורי הדוגמאות הללו ניצבות קבוצות חזקות מאוד. מסיבה זו לא נגעו בהם עד היום וכנראה גם בעתיד, לצערי.

באאבו

New member
ומה עם קצבת ילדים לילד ראשון?

עם כל הכבוד לקצבה הזו, היא די מיותרת לדעתי. הורים לילד ראשון ושני לא ממש זקוקים ל- 140 שקלים האלה, והם נבלעים בחשבון הבנק כאילו לא היו. לעומת זאת - למדינה זה עולה הון תועפות. טיול של שעתיים בקניון עם ארוחה במק-דונלד עם הילד מוחק את הקצבה. למיעוטי יכולת, יש מקום לשקול מתן קצבה גם מהילד הראשון. אבל בינינו, מי מאיתנו זקוק ממש לקצבה הזו, יותר מאשר שהוא זקוק לטיפולים? אולי כאן המקום לתת "פתרונות" למשרד האוצר לצמצום. אפשר לקצץ את הקצבה הזו, ולהתחיל לשלם קצבת ילדים, החל מהילד השלישי, למשל (את אותו סכום שמשלמים היום). הבעיה המרכזית היא שבקצבאות ילדים הוא כבר נגע, ואני לא מאמינה שהוא יחזור לבור הזה שוב פעם.

סליחה, אבל אצלי הקצבה לא נבלעת

בחשבון הבנק, היא הולכת ישר לתכנית חיסכון של יהב. שמישהו יסביר לי למה הילדים שלנו צריכים להיות החריגים במדינה? אם כולם זכאים, גם הם זכאים. כשיבטלו לכלל הציבור את הקצבה, אני לא אגיד אף מילה. להתנדב - לא בבית ספרי.

באאבו

New member
חס וחלילה! לא התכוונתי להוריד את

הקצבה לילדי הפריות. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!מה פתאום!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! התכוונתי לכולם. מרב, תניחי שאומרים לך שיבטלו את הגזירה על טיפולי הפוריות תמורת הסרתה של הקצבה הזו (עבור כל העם) - לא היית מוכנה? את החסכון של 140 ש"ח לחודש של יהב לא היית יכולה לממן מכיסך הפרטי?

kuku23

New member
הקיצוצים החברתיים מוצו

לדעתי, הקיצוצים החברתיים (ובנייהם קצבת ילדים) צודקים ובמקומם אך בס"ה הענין מוצה ולא צודק לקצץ שם עוד. אולי ניתן לסחוט עוד קצת, אך אז זה מגיע אלינו - לטיפולי פוריות. מה שנדרש זה קצוצים במקומות הקשים, כמו אלו שאותם ציינתי קודם.

kasa

New member
נראה לי חסר טעם לזרוק לחלל האויר

אימרות לגבי שחיתויות. אין ספק לרגע ששחיתויות אלו קיימות, אך מומלץ להביא הוכחות מספריות לעניין !! כמה כסף יחסוך איחוד הרשויות ? כמה כסף מתבזבז כיום במשרד החינוך ? לגבי משכורות גבוהות - אני חולקת על דעתך. גם בקרב הרופאים יש כאלו המקבלים משכורות עתק. הסיבה היא שאם את רוצה להמשיך להעסיק את הטובים ביותר במגזר הציבורי - את חייבת להציע להם לפחות את מה שיציע להם המיגזר הפרטי. אחרת, הטובים ימצאו (ובקלות יחסית) מישרות הולמות וריווחיות במיגזר הפרטי, והמיגזר הציבורי יתבסס על הבינוניים ומטה. וזה גם הטיפול והשירות שנקבל בו. האם זה מה שאנו רוצים שיקרה ? סביר שלא. זו הסיבה, לעיתים, למשכורות עתק גם במיגזר הציבורי. אין ספק שצריך לבחון כל מקרה לגופו של עניין, בכדי לראות איפה אכן קיים בזבוז. לגבי האגרה, רשות השידור ווכו' - לא הבנתי את כוונתך. רשות הנמלים - הולכת גם היא להתייעל ולהיות מופרטת. חשוב להיות ממוקדים ורצוי להביא דוגמאות מספריות.

תלוי איפה,

לרופאים ובנקאים צריך לשלם יפה, אבל יש המון משרות שהן סתם חלוקת גו'בים, ואשר למיקוד, כאמור אני עובדת על זה, אבל לוקח המון זמן לקרוא את דודח מבקר המדינה, כך שזה יקח לי קצת זמן. מבטיחה לפרסם את התוצאות.

מיכל @

New member
מה עם חברת חשמל ומקורות?

יש בדו"ח מבקר המדינה התייחסות אליהם? האמת שניסיתי לחפש והלכתי לאיבוד בתוך המלל.

kuku23

New member
יש מקום לעוד ברורים ועבודה

אין ספק, צריך להיות ממוקד יותר. מה שכתבחי בודאי אינו מספיק. בדו"ח מבקר המדינה האחרון הוזכרו משכורותים של ספרן בבנק ישראל, נהג קטר, מזכירה בכירה בחברת חשמל, מצילים מחוף הים ועוד רבים טובים מדובר על 20000 ש"ח ויותר. מנהל מחלקה בבית חולים מרויח 50000 ש"ח בערך. עם כל ההערכה והכבוד, תאמינו לי אף מנהל מחלקה לא יעזוב כל-כך מהר תפקיד שמביא לו יוקרה, כח וקליינטורה פרטית. בכלל לא ברור לי איך נוצר מצב שבו בשרות הציבורי ישנן כאלה שמרויחים משכורת גבוהה מזו של נשיא המדינה. מנגנון הגביה של רשות השדור מנופח ומיותר (עשרות אולי כמה מאות עובדים), שמישהו אחר יגבה את האגרה, אולי העיריות דרך הארנונה.

למעלה