מחשבות על הסתגלות ילדים

מתי מתחילים טרמים?

היא ילידת אמצע 2012, ומדברות על עוד שנה וחצי או שנתיים. אז אני מבינה שבכל מקרה מדובר בגן פרטי.
&nbsp
שמחה לשמוע לגבי לימוד ילדים ששפת האם שלהם איננה אנגלית. קצת מזכיר לי את הארץ עם שיטות האולפן.

Dot Cotton

New member
תקראי פה

יש הסבר על מתי הטרמים.http://www.childcaredirectory.co.uk/funding3-4.htmאין דבר כזה גן פרטי או גן עירייה, יש גנים שפתוחים כל השנה ויש גנים שפתוחים רק בterm timesההבדל הוא בילדים אילו שמתחת לשלוש (חוץ מהעניים) משלמים ואילו שאחרי שלוש מקבלים חמש עשרה שעות בחינם וצריכים לשלם אם הם רוצים יותר.xx

נחמה173

New member
אנגליה - טרמים

הטרם הראשון הוא מתחילת ספטמבר עד חופשת כריסטמס המתחילה בסביבות 20 לדצמבר.
הטרם הראשון הוא מתחילת ינואר (אחרי שחוזרים מחופשת הכריסטמס, בסביבות 4-5 לינואר) עד חופשת Easter שהיא באפריל בד"כ.
הטרם השלישי מתחיל אחרי שחוזרים מחופשת איסטר ועד סוף שנת הלימודים בסביבות 25 ליולי.

יכולה לספר מהניסיון שלנו: הגענו לאנגליה בחודש ינואר עם ילד בן שנתיים וחצי. לא עשינו הכנות בארץ מבחינת השפה. כדי לעשות לו נחיתה רכה הכנסנו אותו באותה שנה לגן ישראלי קטן ואינטימי למרות שהיו שם גם ילדים דו-לשוניים (בדרך כלל ילדים שאחד ההורה בריטי ואחד ישראלי), גננת ישראלית וסייעת דוברת אנגלית. הוא סיים שם את השנה שהיתה מאד מוצלחת ואחר כך (בגיל שלוש ורבע בערך) עבר לnursery שהוא חלק מבית ספר. שם השפה השלטת היתה כמובן אנגלית אבל בגלל שמדובר בבית ספר יהודי הגננת הראשית ידעה עברית (למרות שהפעילות התנהלה רובה ככולה באנגלית, אבל היה לו למי לפנות במקרה הצורך) והיו שם עוד 2 ילדים ישראלים. תוך חודש הוא התחיל להבין אנגלית ותוך שלושה חודשים כבר דיבר די שוטף ברמה של ילד בגילו כמובן.
אני חושבת שהכנה בארץ היא קצת מיותרת, האנרגיה שתשקיעי בזה תיתן לך תוצאות שאפשר להשלים אותן תוך שבוע עד חודש כשנמצאים במסגרת דוברת אנגלית במדינה דוברת אנגלית.

fluff11

New member
מתפרצת

אישית הייתי מגיעה איתה מוכנה עם האנגלית כמה שאפשר.
ברספשן מכינים אותם לכיתה א' year1 כך שמספרים ואלף בית הרבה מהם לא תמיד יודעים כמו שצריך
&nbsp
בהחלט חשוב לבדוק במקום אליו תעברונה מתי מתחיל הרישום לבתי הספר. יש גם רישום מאוחר. עוד נקודה שחשוב לדעת, נגיד והחלטתן לשים את הילדה במעון שבבית הספר nursery זה לא אומר שהיא תתקבל לאותו בית ספר ברספשן. אז צריך לשמור על open mind ובהרבה מקומות באנגליה, הרישום לבית ספר הוא לפי מיקום הבית catchment
יש עוד מספר קריטריונים, אבל אין לך כרגע מה להתעסק עם זה עד שתחליטו לעבור.
בהצלחה

למעלה