מחשבות של ילדים קטנים שחיים בבועה.

מחשבות של ילדים קטנים שחיים בבועה.

אנחנו תמיד מודעים לרע מסביבנו. למלחמות, מחלות, פיגועים, אסונות, רוע של אנשים. תצמיד מודעים ותמיד רחוקים, ומקבלים אותו כמובן מאליו, כי ככה זה. ועולם כמנהגו נוהג, ואין מה לשנות בזה כי ככה זה. ולמרותת שזה בכל מקום ולמרות שאת מוקפת בזה, איך שלא תסתכלי. את מוגנת, וזה לא נוגע בך. עד שבא הדבר הזה, שמפיל אותך מהרגליים, זורק אותך מכל המדרגות ונותן לך מושג חדש על הרוע האנושי. ולכי תמצאי מי שיאסוף את רסיסי האמונה ושברי התמימות שלך עכשיו. והכוויות האלה על כל הגוף "אסור לבטוח באף אחד". בוערות כל פעם שאת רוצה להגיד משהו. יש להתחיל חישובים, מי לפםניי מאחורי ומצדדי, את מי הוא מכיר, אם הוא יעביר הלאה מה שאמרתי והאם אפגע. כשהסיטואציות רצות לך במוח הלוך וחזור, כמו סרט שמתחילים כל פעם מחדש. וכמה אני מטומטמת, וכמה יכולתי למנוע את זה וכמה שה הכאיב לי וכמה בכיתי וכמה פחדתי וכמה אני לא מושלמת. וזה כואב כי את לא מושלמת. כי חטאת בחטא הגאווה הזה שכל הזמן דיברו עליו כשלמדת "אנטיגונה". ולמה אסור לך להרגיש יותר טובה אם את יודעת שאת כן? ולמה את לא יכולה לסתום את הפה שלך לפעמים. לא כולם צריכים לדעת מה את חושבת. ולשחזר שיחות, ומילים, וצעקות ולפחד. ולפחד. וכל מילה עליי, וכל מבט אליי וכל צחוק בגללי והיא מחפשת. מחפשת להרוס עוד. מחפש לשבור ולא מבינה שאין מה לרסק יותר. להראות חזקה ולהיות שבורה ולדעת שעשיתי משהו רע. אבל למה העונש הזה? למה 4 חודשים של יסורים ופאראנויות למרות שיודעת שכבר עבר הזעם. והכוויות האלה על הגוף "לא לבטוח באף אחד". ואת מזמן לא בוטחת באף אחד. וזה קשה. לדבר על עצמך כל לילה לפני שנרדמת. כי את היחידה שאפשר לסמוך עליה. שלא תפגע בך, לא מתוך רוע לפחות. ופתאום מאמינה שכל דבר יכול לקרות. דברים שלא האמנתי שיקרו לעולם. כי הם לא אנושיים, לא הגיוניים. וקרו, מוכיחים שהכל יכול להיות. ולמה אסור לי לצפות. וממה להזהר, וממי להשמר, ובעצם לצפות להכל ולגרוע מכל. ואז מטילה ספק, בין אם בעולם ובין אם בך. אולי הם רעים מדי, אולי קרים מדי, אולי לא אנושיים. ואולי זו את, תמימה מדי, בוטחת מדי, ילדה מדי בשביל להתמודד עם העולם הזה, שרב הנסתר על הגלוי, וכל אחד רע יותר מהשני. ואולי אין לך מקום בדבר הזה שאת לא מסוגלת לעמוד על טיבו. תראי איך הפילו אותך בשנייה. כי האמנת שבאאמת יש נקודת אור איפהשהו. שאף אחד לא יעשה לך את זה, כי למה שמישהו ירצה לפגוע כל כך? למה שמישהו ישמח כי רע לך? ולמה סרבת להקשיב שאמרו לך "אל תנסי להבין אנשים". אני לא יכולה להבין אנשים. אני לא יכולה להבין את העולם זה. אני לא יכולה להבין למה, למה שמישהו ירצה לכאיב לי כל כך ולהפיל אותי לקרשים רק בשביל הכיף שלו. ואני עוד יותר לא מבינה למה, למה אני בתוך זה, 5 חודשים אחרי, ולמה זה כואב לי ולמה אני מפחדת. ואני רוצה להבין. אני לא יכולה לא לנסות. ואני לא מצליחה. אני לא מצליחה לסלק את הפחד הזה. "וכשאת חולמת אני מתמוטטת". למה?. זה כל כך גדול עליי. כל כך גדול עליי. "וכשרואים אותה, היא לגמרי מבולבלת, היא הרבה זמן כבר לא חולמת וצוחקת".

noosh

New member
וואו.

אממ, לא יודעת מאיפה להתחיל אפילו. אני אתחיל בזה שמצאתי המון נקודות הזדהות. אני לא הבנתי את הסיטואציה שלך, מן הסתם, וזה גם לא מענייני להבין אותה, אני חושבת, אבל ההזדהות היא קצת אוניברסלית. אני כל הזמן חושבת בראש שלי, איך הייתי בנאדם בוטח (ואני עדיין, למען האמת). וזה גם משהו שאהבתי בי - שאנשים מקבלים אצלי אוטומטטית את הציון הגבוה ביותר, לא צוברים נקודות. ונקשרתי לאנשים, וזה פגע בי. זה פגע בי כ"כ, וזה גורם לי לא לרצות להיות כזאת יותר לעולם. כל הדיבורים בפורום המקביל, על לא להקשר לאנשים, על הפחד לפגוע ולהפגע (אם אני אשמע או אקרא שוב את שלוש המילים האלה אני אהרוג מישהו, נשבעת), על העובדה שהכל נגמר בסוף, שרק נפגעים - זה עושה לי חשק לסנות לעצמי חומות. זה גורם לי לכעוס על עצמי שאני לא מצליחה להחזיק בהן, שהן מתפוררות כל פעם. אני לא מאמינה שאנחנו צריכים לסגור את עצמנו מאנשים, שאנחנו צריכים לסמוך רק על עצמנו. נכון, זה מה שאני מאחלת לעצמי עכשיו, זה מה שאני רוצה וזה די לגיטימי, אבל בתוך-תוכי, אני יודעת שזה לא נכון. כי אנחנו יצורים אנושיים, ולכן אנחנו

noosh

New member
אופס, בטעות שלחתי ../images/Emo9.gif

אני אמשיך את זה יותר מאוחר

noosh

New member
המשך ישיר ../images/Emo13.gif

תלויים באנשים אחרים. המושג "רקמה אנושית אחת חיה" הוא לא סתם איזו שורה משיר, זה ממש נכון. אנחנו לא יכולים לחיות לבד. אנחנו צריכים אנשים שיהיו שם לידינו, בשבילנו, אנשים שאנחנו מאמינים שגם כשאנחנו עוצמים עיניים הם עדיין שם. סגרתי איזה סופ"ש לא מזמן, בבסיס, לבד. זה בסיס פתוח, אז גם לא היה אף אחד (חוץ מהשומרים, אבל לא הכרתי אותם). ובהתחלה פחדתי מהסופ"ש הזה. לא כי זה אומר שאני בסופ"ש בצבא, זה לא באמת הזיז לי. יותר מהעובדה שפחדתי שאני ארגיש בודדה. אבל לא, כששאלו אותי אח"כ איך היה הסופ"ש, אמרתי שממש טוב. והיה לי ממש טוב, כי כל הסופ"ש לא הרגשתי לרגע אחד בודדה. לא היה שם אף אחד, הייתי לבד לגמרי יומיים שלמים, אבל לא הרגשתי לבד, וזה עשה את כל ההבדל. אנחנו יכולים לנסות לבנות חומות עד מחר, הבנאדם היחיד שנרחיק מאיתנו, בסופו של דבר, זה את עצמנו. אנחנו צריכים רשתות בטחון, ולפעמים הן באות בדוגמת האנשים שבחיים שלנו. החברה שאליה אני אתקשר כשאני בוכה. האח שאליו אני אשלח SMS ברגע שיקרה לי משהו מסוים, מישהו שאני יודעת שיהיה שם בשבילי, בדיוק כמו שאני שם בשביל אנשים אחרים. ובעצם היותינו אנושיים יש עוד משהו שאנחנו צריכים להפנים - אנחנו לעולם לא נהיה מושלמים. לעולם. ראית דוגוויל? דוגוויל זה הסרט שהכי זעזע אותי והכניס אותי לפרופורציות בנושא הזה. כשהסרט נגמר המשכתי לשבת באולם ולחשוב על כמה שהאמת מביטה לי בעיניים עכשיו. כי גרייס, הגיבורה, מנסה להיות טובה לכולם. לכולם. והיא עושה הכל, ומפקירה את עצמה ואת ידיה העדינות. והתושבים בעיירה הם, בסופו של דבר, יצורים אנושיים, שמתוך כל הדברים שהם מקבלים, הם גם מתחילים לדרוש, וגם מתחילים לגבות. וגרייס הכל-נותנת ממשיכה לתת, עד שבסופו של דבר, רק אחרי השיחה עם אבא שלה, היא נכנעת לרגשות שלה. אבא של גרייס אומר לה שהיא מתנשאת. זה הדבר שהכי זעזע אותי והכי הכניס לי אגרוף בבטן. 'היא מתנשאת כי היא טובה?', חשבתי לעצמי. הרי אנשים טובים הם לא מתנשאים! אבל לא. היא מתנשאת, כי היא לא נכנסת לאנושיות שלה. כי היא מדחיקה כל פיסת רגש, כל פיסת כעס על העוול שנעשה לה, כל טיפה של כאב, מחניקה הכל רק כדי "להמשיך לתת ולהיות טובה ונעלה". וזה, הרי, לא אנושי, ומאוד מתנשא. זה מתנשא לחשוב שאנחנו יכולים להיות מושלמים, כי אנחנו לא. וזה היופי. כבר כמה שנים טובות שאני לא פרפקציוניסטית, ואני שמחה על כך. אני אוהבת טעויות. אני אוהבת ציורים לא-גמורים, אני אוהבת שירים עם רעשי רקע, אני אוהבת לראות מצלמה מבצבצת מאיזה רקע בסרט קולנוע. אני אוהבת טעויות כי זה מראה עלינו, על כך שאנחנו אנושיים. קשה לי להתמודד עם אנשים מושלמים, הם מאיימים עליי. אני לא כועסת על עצמי על טעויות שאני עושה, אני משתדלת ללמוד מהן (זה משפט נורא יומרני ונושא מתנשא, כי ברור שאני כועסת על עצמי, אבל אני באמת משתדלת שלא, ובאמת מנסהללמוד מהן). אל תחפשי שלמות, אל תנסי להיות מושלמת, אל תכעסי על עצמך שאת לא. האנושיות שבך עושה אותך הכי יפה והכי טובה. ברצינות. ומותר לך לחשוב שאת יותר טובה. אל תפחדי להרשות לעצמך, או לחשוב שמגיע לך. מגיע לך אם תרצי שיגיע לך, אין סיבה שלא. פשוט תחזרי ותגידי לעצמך שאין סיבה שלא תהיי יותר טובה מאנשים, אין סיבה שלא תהיי גם פחות טובה מאנשים אחרים. בסופו של דבר, את נמדדת רק מול עצמך. אולי אנשים אחרים לא רואים את זה ככה תמיד, אבל חשוב שאת תראי את זה כשאת מבקרת את עצמך. לעד תבקרי את עצמך רק ביחס אלייך - לאיך שהיית ואיך שאת רוצה שתהיי. ולא אף אחד אחר. אני גם לא יכולה להבין את העולם הזה לפעמים. ולפעמים אני פשוט לא אבין אנשים, מה עובר להם בראש, למה. וככל כשאני אנסה יותר זה רק יברח ממני רחוק יותר, ואני אשאר עם רסיסים של מחשבות בין האצבעות, ובלי שום תשובה. אני חושבת שהעולם הזה גדול על הרבה מאיתנו. יש כל-כך הרבה רוע וכל-כך הרבה סבל שקשה להתחיל ולספוג. ולמה שאנשים יהיו רעים (כי הם נכנעים לחולשות שלהם? כי הם לא מתמודדים בעצמם?), ולמה שאני אצטרך להפגע. כי ככה זה. באמת שאין לי תשובה טובה יותר, ואני מתנצלת. אבל זה גם מה שהופך את הכל למעניין יותר, אינטלקטואלית ורגשית. כואב, אולי, זה נכון, אבל גם הרבה שמח ומלהיב. יצאתי די מבולבלת כאן (ודי פלצנית, אני מתנצלת), ובטח פספסתי מלא נקודות (וגם את זאת המקורית), אבל לא יכולתי להשאיר את זה בלי תגובה. ואני כאן, אם תרצי אי פעם לדבר. באמת, אני לא סתם אומרת.

וואו...

אין לי מושג מי את, או איך קוראים לך ואיך את נראית... אבל אם הייתי יכולה לחבק אותך ולהגיד לך תודה הייתי עושה את זה... אני לא מסכימה איתך שאנחנו חייבים להיות עם אנשים כל הזמן, או תלויים באנשים. תראי מתי היה לך הכי טוב, כשהיית לבד. ולא הרגשת לבד כי היית עם עצמך. דוקא כשתהי מוקפת באנשים מכל הסוגים, במשפחה, חברים, אוהבים, שונאים. את תרגישי הכי לבד, הכי לא שייכת. אני כל כך מתוסכלת מהועלם הזה לפעמים. הוא כל כך פגום, באמת. יש לי חברים שהם האופטימיסטים האלה שגורמים רק מלהסתכל כמה יפים השמיים. ואני לא מסוגלת. אני לא מסוגלת להנות מהעולם הזה כל עוד אני יודעת שהוא כל כך רע. אני כבר לא מנסה לתקן את כל מה שמעוות בו. ויש כל כך הרבה. אני באמת מנסה להשלים עם זה שככה הם הדברים, ואולי באמת זה מה שהופך את החיים למעניינים. אבל אני לעולם לא אוכל לקבל את זה כאקסיומה. שככה ה. אני חייבת להבין למה. למה שמישהו יעשה לי כל כך רע. למה שהדברים ישפיעו עליי כל כך חזק. לענות על כל ה"למה" האלה בשביל להגיע לנק' שאני אוכל להגיד לעצמי "אוקיי. הבנתי. ככה זה ומכאן ממשיכים הלאה." בינתיים אני לא מוכנה לקבל את זה, כשאין לי סיבה מספיק משכנעת. אני לא רוצה להיות אנושית. כי אני מסתכלת על האנושות, ורואה כמה היא מחורבנת. ואני לא רוצה להיות חלק מזה. ואני לא רוצה שאנשים יבואו ויתרצו את הכאב בטענה שזה אנושי. "ולהכאיב זה אנושי, ואת יצור טיפשי. שיט" וכבר הגעתי למצב שלהתנשאות שלי אני מתייחסת בצורה חיובית. כי זה מבדיל אותי מעט מהטעות הזו שנקראת אנושות. אלב עד שאני לא אבין למה, אני לא אוכל להשלים עם הכאב הזה, ולקבל את הדברים האלה. ואני מניחה שאני נשמעת לא ברורה, וזה באמת מסובך להסביר. אז אני אסכם בתודה, על הכל.

DoubleD

New member
בלי רע אין טוב

ואני אישית לא רואה שום סיבה למה צריך להשלים עם הדברים, כי מה שעושה את החיים מעניינים זה כשאת לא מקבלת את זה כעובדה. נסי לשנות את העולם שלך ותראי איך כל העולם משתנה איתך.. בין התיסכול לסיבת הקיום שלנו לבין הניסיון לחיות הייתי מפצירה בך בתוקף להינות מכל רגש שעולה אצלך- כאב מודיע לנו שאנחנו עדיין חיים. נצלי כל רגע בחוכמה אבל בלי יותר מדי מחשבה

TheBeast

New member
יש לי המון מה לומר,

כל כל השרשור הכואב והנפלא הזה.. אני לא חושב שיש לי את הכוח לכתוב, אבל הדחף להגיב קצת גדול עלי, קשה לי להילחם בזה. גם אני במקום מסויים בעברי, כמוך, לא רציתי להיות חלק מהאנושות הזו. לדעתי רוב האנשים שאני רואה ברחוב הישראלי או העולמי, אינם אנשים לפי ההגדרה של אנושיות מבחינה מנטלית. האנושיות שבנו, כך חשבתי כשהייתי קטן, מתבטאת בהפרדה העיקרית בין המעשים שלנו כבני אדם, לבין מעשיהן של החיות. עם הזמן, ככל שגדלתי, הבנתי כמה שארצה להיות כלב.. כתבתי המון על כמה שהעולם שלנו רע, קר, מנוכר ומדכא. אבל בין כל הדברים הרעים שיש כאן, יש גם את התגובות הללו, של נוש, שיכולות להביא נקודה של אור אחת קטנה. רק אתמול סיימתי את הספר שדיזן הביאה לי, "פוליאנה". [שנייה, נחתה לי יונה על החלון...
, לא הצלחתי לצלם |אכזבה|] הספר הזה, עד כמה שהתגובות שקיבלתי עליו גררו את בעליהן לכיוון הילדות, הוא ספר למבוגרים בלבד. התובנות הכל-כך פשוטות לכאורה של ילדה שפשוט קיבלה עלייה לשמוח, מביאות עיירה שלמה להבין שיש בחיים מעבר לכעס ורטינה. כל פגיעה בילדה הקטנה הזו, הופכת לדרך למידה מעניינת של עצמה וסביבתה. הרצון שלה לאהוב ולא להרפות מכל אדם באשר הוא, ללא כל אנוכיות, היא זו שהביאה אותה לשמחת החיים הזו. אני מנסה להבהיר, שההתנשאות שנוש למשל הזכירה, היא התנשאות חיובית בצורה מסויימת. החסינות הזו שאדם יעניק לעצמו בשביל שיהיה מסוגל להעניק לאנשים אחרים, חשובה מאין-כמוה. אני, עד כמה שאנסה, לא אהיה מסוגל להפסיק לאהוב אנשים. אינני מצליח להביא את עצמי לידי הבנה שהאהבה הזו כואבת ופוגעת לעיתים קרובות מדי. אני לא רוצה להבין בצורה לוגית את הדברים שנאמרים לי כדי להרחיק אותי מהטוּב. בשבילי, האנושיות שבי לא חשובה כל כך, אלא הדרך שבה אני מציג את עצמי לבעלי-חיים אחרים. לא מענייני אם מדובר בכלב, אדם או צמח.. הדרך שלי היא פשוט לחבק, אפילו אם מדובר בסרפד. התמימות שלי כילד היא משהו שארצה לשמור לאורך זמן. בגרות היא תובנה שאינני רוצה לקבל על עצמי בתור דבר קבוע ומוגדר מראש. ההתקררות הזו והאטימות שמתפחת עם ההבנה שהעולם הזה פוגעני ושורט, הם דברים רעים. יותר רעים, מבחינתי, מאשר להיפגע ממישהו ולהישאר עם כוויות. נכוויתי פעמים רבים בחיים שלי, ואולי גם גרמתי כוויות לאחרים ללא כל רצון התחלתי לעשות כן. הרעיון הוא, בתור אורגניזם אנושי, ללמוד ולהפיק לקחים מהכוויות הללו. חלילה, אני לא מדבר על להיסגר להבא ולבנות חומות ומבצרים שימנעו מאנשים להגיע אלינו.. אלא ללמוד כיצד לנתב את מה שניתן לנו למטרות נעלות יותר. איך לשמוח במה שניתן לנו
זה קשה, גם אני עובד על זה שעות נוספות

אבל זה כל כך קשה...

כל כך קשה למצוא מחדש את הדבר הזה שיגרום לך לחבק אנשים חזרה. אני כבר לא רוצה לחבק אנשים חזרה. פשוט לא רוצה. לא מוצאת אף אחד מסביבי שאני יכולה לסמוך עליו, לאהוב אותו בלי שום תנאי. זה פשוט כואב מדי בכדי להעביר את זה הלאה ולהתחיל הכל מחדש. אני לא יודעת אם אני רוצה להתחיל הכל מחדש. כל פעם זה מאכזב יורת וכואב יותר. וגם אם זה לא פוגע ישירות בי, זה משאיר חותם כזה, שנורא קשה למחוק. תודה על הכל

noosh

New member
את תרצי.

אולי עכשיו לא, כי כואב לך, אבל את תרצי. זה כואב ומאכזב ומתיש, אבל מתישהו זה יהיה אחרת. אז ממשיכים לנסות, לחפש את הדברים הטובים שיש בהתחלה, ובאמצע, את הלמידה והצמיחה שיש מהסוף. ולא תמיד זה יהיה ככה. לא נועדנו ליפול. זה חיפושים ובסוף מוצאים משהו, גם אם הכל נגמר בסוף, זו הדרך שקובעת.

יש בזה משהו..

אבל קודם צריך לתת לדברים לשקוע, ואז, אולי להתחיל מחדש. תודה על הכל!

TheBeast

New member
צריך להושיב אותך לשיחה ../images/Emo9.gif

ואולי לתת לך חיבוק, אחרי החיבוק הזה תוכלי להבין..

noosh

New member
קוראים לי נועה

אפשר להתחיל בזה
את קצת פספסת את הנקודה שלי. לא היה לי הכי טוב בגלל שהייתי לבד, היה לי טוב להיות לבד ולדעת שאני לא. לא רק כי יש לי אותי (את זה דווקא קצת יותר קשה לי להפנים, וחבל), אלא כי יש לי אנשים אחרים שאני חשובה להם, גם אם הם לא שם באותו הרגע. זה כמו שהביטלס שרים - What do you see when yo turn out the lights? I can't tell you, but I know it's mine קשה להיות אופטימיסט נצחי, אבל כמו שחברה שלי אומרת - A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort. (סתם, לא קשור, אבל הייתי חייבת להכניס את זה, זה משפט גאוני
) ועכשיו ברצינות. אל תנסי לתקן את כל מה שמעוות בעולם. אני מכירה את הצורך הזה טוב מאוד. לפני חצי שנה בערך הייתי עם אנשים מהיחידה שלי בבית הנשיא, כדי לקבל את אות המתנדב (יש ביחידה פרוייקט שנקרא "יחדיו", פעם בשבוע המתנדבים הולכים לבתי ספר בת"א כדי לחנוך תיכוניסטים בכל מני מקצועות ולהכין אותם לבגרויות. חוצמזה, יש עוד פרוייקטים של חניכת תלמידים, והמון פעמים קבוצות מתארגנות ונוסעות לעזור באריזת מזון לנזקקים, צביעת בתים וכד'). ישבתי שם, והקשבתי לכל הסיפורים של כל האנשים שקיבלו גם הם את האות - איך הם משקיעים את כל החיים שלהם בשביל לתרום ולתת, וחשבתי לעצמי שאני כל-כך לא בכיוון. נכון, אני נותנת שלוש שעות מהחיים שלי פעם בשבוע, ונכון שהתלמיד שלי חשוב לי יותר מהכל ושאני אבוא לשיעור גם ביום חופש, אבל זה כלום. זה אפילו לא טיפה, זה אפילו לא אטום מימן מכל מה שאני רוצה לתרום וכל מה שאני רוצה לשנות בעולם הזה. אבל אי אפשר. פשוט אי אפשר לתקן את כולם, אי אפשר לשנות את הכל. זה גדול עלינו. אנחנו יכולים להתחיל בעצמינו, בסביבה שלנו. אנחנו יכולים להתחיל בלהיות שם בשביל האנשים שקרובים אלינו, בלא לפגוע, בלא לנטור טינה. זה בערך כמו העיקרון השני בשרשור של יעל מתחתיי - אנחנו לא יכולים לשנות מחשבות של אנשים או לשלוט במעשים שלהם. נכון, הם פוגעים, הם רעים. אבל אנחנו יכולים לנסות להיות טובים יותר. הצורך להתקפל בתוך עצמך ולנתק מגע הוא צורך אנושי מובהק ואני מבינה אותו כל-כך כי אני נמצאת בו עכשיו. כרגע גם אני לא רוצה להקשר יותר לאף אחד, זה רק גורם לי כאב. זה רק גרם לי כאב. אבל בתוכי אני יודעת שזה בלתי אפשרי, שאנחנו צריכים את החום הזה שאנשים מקרינים עלינו כדי להקרין חזרה החוצה. אני יודעת שאני אוהבת אנשים, כמה שהם לא פוגעים בי. אנושיות זה לא תירוץ לפגוע. אנושיות זה לא תירוץ לכלום. זה שאנחנו אנושיים לא אומר שאנחנו יכולים להרשות לעצמינו לשחק עם אנשים, לשחק עם רגשות, להיות אנוכיים. להפך, מעצם היותנו אנושיים אנחנו גם נפגעים, ולכן זה מחייב אותנו לא לפגוע. אז נכון שיש אנשים שלא מרגישים חזק כמוך. אלוהים, תאמיני לי שאני מבינה את זה. נכון שיש אנשים שלא אכפת להם, שיש רוע בעולם. יש כל-כך הרבה רוע בעולם שאי אפשר אפילו להתחיל ולספוג הכל, אם נסתכל עליו לעולם לא נצליח להבין איך לתקן אותו. אפשר להסתכל על העולם ולהגיד שרע, שמעוות, שיש כ"כ הרבה אי-צדק וכ"כ הרבה רשע שזה מכאיב בעצמות. אבל אפשר גם להסתכל על העולם ולראות את האנשים שמנסים לשנות את זה (ויש אנשים שמנסים), ולשאוב מהם השראה ולתרום את הטיפה שלנו, את מולקולת המימן הקטנה. נכון שזה לא יעשה הבדל משמעותי בגלובליזציה של הרוע, אבל זה יעשה את כל ההבדל שבעולם בשביל מישהו אחד, ולפעמים זה הכי הרבה שיש. קצת סטיתי מהנושא ושוב כתבתי המון, אני מתנצלת. אני פשוט לא רוצה שתוותרי כל-כך מהר, חבל לי שהכאב הזה מייאש אותך במקום לדרבן אותך לנסות. אני מבינה את הרצון להיות מרוקנת מרגש, שוב להגיד שאני שם? אבל אפשר לצאת מזה, צריך לצאת מזה בבוא הזמן, כי יש גם דברים טובים. תתחילי מלהשתתף בשרשור "הדבר הטוב של היום" בפורום המקביל, תכריחי את עצמך למצוא את הדברים הקטנים האלה. אלוהים נמצא בדברים הקטנים.

אני יודעת שצריך... ואני יודעת שאפשר

אבל אני פשוט לא ורצה לקחת בזה חלק יותר. "האדם רע מנעוריו". כל פעם אני נוכחת לדעת כמה שזה נכון. הקטע הוא שיש אנשים שמכירים בזה, שיודעים שככה וזה, וחיים עם זה ולוקחים את זה פאסיבית, שזה מה שיש ועם זה נתמודד. ואני לא מסוגלת להכיר בזה, ולהבין שזה ככה. שאנשים באמת ירצו להכאיב כל כך. לא קשה לי למצוא את הדברים הטובים מסביבי, קשה לי למצוא את הדברים הטובים שבאנשים מסביבי. קשה לי להתחבר לאנשים, אולי בגלל הבקורתיות יתר שלי, אולי בגלל הפחד לעבור הכל שוב. אבל גיליתי שאני פשוט סולדת מאנשים, שכבר אין לי צורך בחברים או באנשים שיהיו מסביבי. ברור שלפעמים צריך מישהו שיקשיב, כמו עכשיו, אבל לזה כבר מצאתי לי פתרונות. אני מעדיפה לשמור על מולקולת המימן שלי אצלי, מאשר להעביר אותה לאויר העולם, כי היא לא תתרום בכלום. ברגע שהיא תהיה שם מישהו אחר ינצל אותה לרעה. כי פשוט אין טעם. אין טעם לדעתי לנסות ולתקן, כי זה לא יעזור. כי אנשים ימשיכו לפגוע, ולהרוס. זה לא משהו שאני יכולה לשנות. ואני יכולה להתחיל ולהתמודד עם זה או להמשיך לסגור את עצמי בתוך הבועת תמימות שלי ולהיות מופתעת מחדש בכל פעם שמישהו עושה משהו רע. מופתעת מהרוע שלו, מאיך שלא חשבתי שזה יכול להיות הגיוני ומאיך שאנשים שוברים שיאים חדשים. וזה באמת גדול עליי, לתרום אפילו את מולקולת המימן הזו, כי אני לא ארגיש שתרמתי. כי אני לא ארגיש בהבדל וכי אני יודעת מראש שאין טעם. פשוט אין טעם. וכמה שאנושיות היא לא תירוץ, היא הפכה להיות כזו. "מצטער אני רק בנאדם" כמה פעמים שמעתי את זה כמה פעמים נפגעתי מזה. אז מה זה שווה להיות היישות הכי מפותחת על הפלאנטה אם אנחנו רק הורסים אחד את השני? "אין אנשים אין בעיות". חבל לי שזה כל כך נכון. באמת שחבל לי, אבל אני יודעת שאני לא יכולה לשנות כלום. רק לנסות להגן על עצמי. "נקע גלגל הזמן, חרג מעל כנו, אבוי לי כי עליי לשוב ולהתקינו." מצטערת אם זה נראה כאילו לא עניתי לעניין.. וחפרתי
גל.

למעלה