מחשבות של ילדים קטנים שחיים בבועה.

noosh

New member
זה אולי להאבק בטחנות רוח

אבל אני מאמינה שזה לא, אז אני מגיבה. מולקולת המימן שלך עוזרת המון. כשאני יושבת עם התלמיד שלי, ומעבר לללמד אותו נוסחא חדשה או לעזור לו בתרגיל מסויים, אני מחזקת לו את הביטחון העצמי, ואומרת לו שהוא מסוגל (הוא באמת מסוגל, הוא אחד האנשים החכמים, הוא סתם לא מאמין בעצמו), אני לא יודעת כמה הוא מפנים מזה, אבל הוא מפנים. וכשמישהו שולח לי בבוקר הודעת בוקר-טוב סתם, כי סתם זה עבר לו בראש באותו רגע, או כשחברה שלי באה לבקר אותי כשאני עושה מטבח כדי להגיד לי שלום, אפילו כשזה אחד המקומות המגעילים להיות בהם - זה נקרא, בעיני, להעביר את מולקולת המימן שלהם, ואני לא יכולה בכלל לתאר לך במילים כמה זה נותן לי. אז נכון, הם לא פתרו את כל הבעיות שלי, ונכון שבעולם ממשיכים לאנוס ולרצוח, אבל הם גרמו לי לחייך. גם אני גרמתי למישהו לחייך, כשהוא הוכיח לעצמו שהוא מסוגל. אולי בראיה הגלובאלית שומדבר לא השתנה בעולם, אבל הכל השתנה בעולם. אל תסתכלי על דברים בפרספקטיבה רחבה מדי, תסתכלי על הדברים הקטנים. לא במטרה להתעלם מהרוע, אלא כדי שתוכלי לפחות להמעיט אותו איפה שאת נמצאת. מולקולת המימן שלך היא, לפעמים, כל מה שמישהו צריך. פעם אמרתי לחברה שלי שצריך לשים מתג ON/OFF על רגשות. אז היא אמרה לי שאם אני לעולם לא ארגיש כאב, או עצב, אני לא אדע להעריך את הטוב. וכנ"ל, היא אמרה לי, לגבי רוע. אם לא היה רוע בעולם, לא היינו יודעים מה זה טוב. זו לא הצדקה להיות רעים, אבל זו דרך להסתכל על זה. אני לא מאמינה שאנשים באמת רוצים להכאיב כל-כך, אבל זה כבר דיון פילוסופי אחר. אני כן מאמינה שיצר האדם רע מנעוריו, שיש אנשים שברגע שנותנים להם כוח בידיים הם מנצלים אותו לרעה. אלו היצרים שלנו. "התפוז המכני", "דוגוויל", "אדם בן כלב" ו"על העיוורון" הם ארבעתם הדברים שגרמו לי להפנים את זה, ואני הייתי מזועעת מכל אחד ואחד מהם. מזועזעת ברמות שאני לא יכולה לתאר, כי פשוט לא הסכמתי לקבל את זה. זה אומר גם אני רעה, שגם בי יש את כל הרוע הזה. וזה הפחיד אותי כל-כך שאני לא יכולה להסביר אפילו. אולי יש בי את כל הרוע הזה, אבל אני משתדלת שלא להשתמש בו. בכך שאת טובה לאנשים, את גורמת להם להיות טובים גם.

זה נכון..

וגם לי הדברים הקטנים האלה משנים המוםן, בדיוק כתבתי את זה לאמא שלי במכתב לכבוד היומולדת שלה. אבל כשהז הופך להית משהו יותר רחב, ביחסים שלי עם העולם, אני כבר לא מצליחה לראות את זה. וזה דפוק, כל כך דפוק. הדרך מחשבה שלי פשוט לא מתאימה לכאן, ואני אפילו לא מצליחה להסביר אותה.

שאלה כל כך קשה.

אני חושבת שאפפשר לסכם את זה ב-אני רוצה לא לפחד. לא להיות מוטרדת. להיות מאושרת.

TheBeast

New member
חיים חדגוניים וצפויים מראש.

זה העיקרון בדברייך, ואף אחד לא "זוכה" לכך.. שקלי את בקשתך בשנית, לדעתי

בואי נהפוך רגע

האם לא לפחד זה להיות אמיצה? האם לא להיות מוטרדת זה להיות שאננה? האם אומץ + שאננות = אושר? לא נראה לי. ואין דבר כזה "לא לפחד" רק מפגרים וילדים קטנים לא מפחדים כי הם לא מבינים ולא יודעים מספיק כדי לצפות מראש סכנות... ואפילו הם, יש דברים שיפחידו אותם אינסטינקטואלית. פחד מחווט אל תוך המערכת על פס הייצור. הוא אחד האינסטינקטים הקדמונים שנשארו מכיוון שבלעדיו קרוב לודאי שלא היינו שורדים. אינסטינקט הפחד שומר עליך מפני סכנות אמיתיות, דואג לעירנות שלך וליכולות הפיזיים שלך לשרוד (בלברוח או בלהילחם/להתמודד) בסיטואציות חיים שונות. תקחי מעצמך את זה ותהפכי לבטטה. ולא, אי אפשר לבקש לפחד ממכוניות כשעוברים את הכביש אבל לא לפחד מדברים אחרים. הרגשות כולם הם עיסקת חבילה. או שיש לך אותם או שאין לך. אין אפשרות לבחור כמו בסופר: תביאו לי קילו אהבה שמחה ואושר ותקחו ממני פחד, קנאה וכעס. ואת יודעת מה ההבדל בין אדם אמיץ לאדם פחדן? ההבדל הוא שאדם אמיץ בוחר לפעול למרות הפחד... מכל מיני סיבות. וכמו שאמר אמברוס רדמון: "אומץ הוא לא היעדר פחד, אלא ההבנה שמשהו אחר חשוב יותר מהפחד".

לא ביקשתי להיות אמיצה...

אולי כדאי שאני אנסח אחרת... אני לא רוצה לפחד סתם, אני לא רוצה להלחץ מכל דבר ולהלחיץ את עצמי. שכל דבר קטן יעלה לי את הסיטואציות הכי נוראיות והכי לא הגיוניות. לא מדברת על פחד לגיטימי. קצת מסובך להסביר

סרטים?

איפה היה כתוב על סרטים בשירשור ההוא? אם את לא רוצה סתם לפחד, למדי להחליט להגיב רק לדברים במציאות ולא לסרטים שבראש. מחנה אימונים תעשי לך. כל פעם שעולה סרט תשאלי את עצמך באופן אוטומטי אם זה קרה כבר והאם זה מציאותי. אם התשובה היא לא - נא לעבור נושא. הפסיקי להחזיק במחשבות הללו כאילו הן אמת צרופה. הן לא. אלו סתם מחשבות שכמו שהן באו ככה הן יכולות ללכת. אם לא תעשי מהן עניין, לא יהיה עניין.

אולי באמת לא היה ניתן להבין את זה..

גם לא בין השורות. אבל בגלל שזו אני, כל מילה משתבצת בדיוק למקום הנוכן. ואינ מניחה שאם הייתי מצליחה לפתור את עצמי מכל זה. לשכנע את עצמי שזה לא מציאותיף ולא להכנס לזה מההתחלה, לא הייתי במצב הזה.

חשיבה מעגלית

לא תוביל אותך לשום מקום אם את רוצה שינוי בחשיבה שלך, לפחות בהתחלה זה יצטרך לגרור איזה מאמץ מצידך לחשוב אחרת גם באופן מלאכותי (שהרי האופן ה'טבעי' לא בדיוק הוביל אותך למקום בו את מאושרת). ושינוי חשיבה (כמו כל שינוי אני מניחה), הוא שינוי שצריך להתאמץ עבורו ולא לחשוב שהוא צריך לבוא לך בטבעיות ומההתחלה. מהנקודה הזו והלאה, את היא זו שבוחרת איך להמשיך. בטבעיות שתוביל אותך למקומות שאת כבר מכירה ולא כל כך אוהבת, או במאמץ שיוביל אותך למקומות אחרים, אותם את עדיין לא מכירה, אבל הם מקפלים בתוכם את האפשרות שלא תגיעי לאותם סרטים. את מחליטה, חביבתי.

זה יהיה קשה..

אבל אני אנסה לעשות את המאמץ. השפיות שלי שווה את זה... תודה על הכל, באמן, כ"כ הרבה תודה.

למעלה