מחשבות של קלופס

Bassman

New member
דנה!

איך ניקדת? ואליעזר בן יהודה היה רק המתחיל... לאחר מכן בתקופפת העלייה השנייה היה הקרב ה אמיתי על כיבוש השפה העברית... ארבל-זה עם הבגרות בהיסטוריה יום ראשון

דנה^^

New member
חאנרו, BASSMAN:

אוקיי אז דבר ראשון חאנרו אני לא שלילית.. הגעתי לזה בשיעור לשון כשניתחנו כמה שמות וכמה ילדים הביעו פליאה שהבסיס הוא שאלה, ואז סתם חשבתי על השאלה "למה". חוצמזה שאם תחשוב על זה- ילדים קטנים שואלים הרבה שאלות, המון, מלא. למה הם מפסיקים? לא.. לא כי הם קיבלו את כל התשובות וכי הם לא סקרנים יותר. BASSMAN: כדי לנקד תלחץ על CAPSLOCK, עכשיו תלחץ על SHIFT + השורה הראשונה איפה שהמספרים. החל מהגל (שווא) ועד לפלוס (דגש) ושים לב שיש גם קובוץ באלכסון \ שנמצא ליד הSHIFT שמתחת לאנטר.. כל מספר\סימן בצירוף הSHIFT והCAPSLOCK נותן ניקוד (לפעמים בפתוז קצת קשה לראות מה הניקוד בדיוק כי זה קטן, אז תלך לוורד ותבדוק שם אם אתה לא בטוח) מקווה שמובן :) עכשיו אם כבר הזכרת את הבגרות ואת הרצל אז קבלו ממני בחינם שיעור קטנטן בנשאים שהזכרת: 1. המטרה של הרצל (שמתם לב?? אני שוב עושה את זה!! המוח שלי לא מוכן לקבל את בן יהודה...!!) בחידוש השפה: ראה בכך תנאי לתחייה לאומית, לעם עם צריך להיות שפה משלו, ואם הם רוצים להתיישב בא"י ראוי שהם ידברו בשפת אבותיהם.. 2. קשיי הרצל (שוווווווווווב :(() בחידוש השפה: היה חולה בשחפת מה שהקשה עליו, תושבי היישוב הישן לא קיבלו אותו משום שהם לא תמכו בחידוש השפה, הם לא קיבלו אותו לעבודה והלשינו עליו לבריטים, מאוד קשה להמציא שפה וזה קושי בפני עצמו.. משום שלא קיבלו אותו לעבודה לא היה לו כסף והמעט שהיה לו הלך על המילון העברי הישן החדש שהיה מפעל חייו, התנכלו למשפחה שלו- קושי חברתי, אבל זה פחות חשוב.. שכחתי משו? 2. בן יהודה (אההההה זכרתי!)- פעולותיו לחידוש השפה: הוציא את המילון העברי הישן החדש, הוציא את עיתון הצבי (בתחילה כתב בחבצלת), הפיץ את השפה דרך עבודתו בבית הספר אליאנס (המנהל תמך בו..), הפיץ את השפה דרך משפחתו (התעקש שהם ידברו בעברית וכך למשל כשהם יצאו לשוק הם דיברו עברית והפיצו את השפה), הקים את הוועד ללשון עברית, ו.. זהו? 3. חחחח :) רק עכשיו שמתי לב שקודם עשיתי פעמיים 2 אבל לא חשוב.. עכשיו על כיבוש השפה העברית: עזרא- חברה פילנטרופית גרמנית שהיו לה בתי ספר בארץ, כמו הטכניון. ביקשו מהם שידברו עברית בבית ספר והם לא הסכימו (רצו שיהיה גרמנית.. אלא מה?) טוב עשו להם בעיות, שבתו, תלמידים לא הגיעו, מורים לא הגיעו, קיצור היה מו"מ ובגלל שהם כ"כ נחמדים הוחלט שידברו עברית בבתי ספר מלבד מילים שעדיין לא הומצאו, והמורים יעברו קורס כזה.. אבל מה- באותו זמן של השביתה ההורים רשמו את ילדיהם לבתי ספר עבריים וראו כי טוב... לכן גם עם סיום השביתה רובם לא חזרו למוסדות עזרא. זה היה בתמציתי ובהחלט לא מספק למטלת הסבר... בהצלחה!

חאנרו

New member
קבלי התנצלות

לא התכוונתי להעליב אותך, יחד עם זאת נראה כי הקדשת לנושא מחשבה רבה all the best B ALL U CAN B

דנה^^

New member
:)

התקבלה ולא נעלבתי :) all the best תאחל לי מחר החל מ2:00 עד 17:30 (רק ליתר ביטחון..) כי כרגע אני קצת אבודה..

למעלה