מחשבות

s h i r r

New member
מחשבות

ברור לי שמה שאני כותבת יכול לעורר התנגדויות... אני מדברת רק בשם עצמי, ולא מבקרת אף אחד, כולנו מתמודדים כל אחד בדרכו, אני מנסה למצוא את הדרך שלי. קשה לי להבין איך שינוי הגוף יכול להביא לשיפור אמיתי בחיים. זה נוגד את כל מה שאני מאמינה בו. אני מאמינה שהגוף הוא קליפה חיצונית והוא לא האני שלנו. ושאין רק גבר או אישה ויש הרבה באמצע, ולא כל דבר הוא מה שהוא נראה בעין, וזה ב ס ד ר. יש לי חתול שנראה ענק ומפחיד, ובעצם הוא כל כך עדין ורגיש ותמיד אנשים מפחדים ממנו או מתנהגים אליו באגרסיביות. זה אומר שהוא לא בסדר? שהוא צריך להשתנות? לא. זה אומר שאנשים לא קולטים אותו נכון ואם כבר צריך להיות שינוי זה אצלם ולא אצלו. חוסר התאמה בין גוף לאישיות (שזה עניין סטריאוטיפי לגמרי) קיים אצל הרבה אנשים. וחתולים : ) הבעיה שלנו, בני האדם בחברה המודרנית היא שיש תמיד לאן לברוח במקום להתמודד עם מה שיש, לשבת בשקט עם עצמך וללמוד ל ק ב ל. אני קולטת אצל טרנסקסואלים כל כך הרבה תסכולים גופניים, וההתמקדות היא לשנות במקום לקבל. זה לא מסתדר לי. ובכל מקרה.. האני הפנימי לא משתנה לא חשוב מה נעשה עם הגוף. אז לדעתי השינוי הפיסי בא רק כדי לעשות את החיים קלים יותר, שנאהב יותר את מה שבמראה, ושאנשים אחרים יראו את איך שאנחנו מרגישים בפנים. שנתאים לסטריאוטיפ של האישיות שלנו. אני מתחילה להגיע להבנה שהדרך האמיתית היא להתמודד ולא להקל על החיים על ידי שינויים פיסיים. להכיר את עצמי, להתקרב לעצמי כמה שאפשר, ולא לברוח להסחות דעת כמו מה לובשים או מה עושים עם הציצים או באיזה לשון אני מדברת או אם השם שלי הוא גברי או נשי ואיזה בושם אני שמה. כל אלה שטויות. אם אני אתנהג ואקרין החוצה את מי שאני, ולא אשים לב למה שאנשים אומרים אם משהו לא נראה להם - - - אם אדע לשדר את ההאישיות הכוללת שלי גם מבעד לגוף הנשי - אז לא תהיה לי שום בעיה, ולשם אני שואפת להגיע. יהיו תסכולים אבל אני לא מחפשת חיים קלים. אני מחפשת את האמת. חשוב לי להתמודד ולא לברוח מעצמי. קניתי תחבושות אלסטיות לפני כמה ימים. בקשירה הראשונה הרגשתי מאושרת... ראיתי את עצמי והתרגשתי נורא. בפעם השניה כנראה שקשרתי חזק מדי והרגשתי דפיקות לב ממש חזקות והיה לי קשה לנשום. ידיד שלי ישב לידי ושאלתי אותו "איך זה שאתה לא שמח בשבילי?"... הוא אמר שאני נראית סובלת אז איך הוא יכול לשמוח בשבילי. והאמת היא... שהוא צדק. כי עדיף להיות עם גוף לא מושלם מאשר לסבול ולעבור ייסורים פיסיים ולהתעסק כל הזמן בחיצוניות. ההתעסקות בחיצוניות הגעילה אותי תמיד, אז למה להתחיל עכשיו???

malli100

New member
תגובה ל shirr

שלום לך,קודם כל רציתי לאמר לך ששמחתי לשמוע שהפנמיות האמיתית ומה שחשים היא חשובה....כי רק ככה את יכולה לקבל את עצמך באמת ולהשלים עם מה שאת,אבל השינוי החיצוני לדעתי הוא הכרחי כי הוא מממש את ההוויה שלך כאישה ונותן לך ומאפשר לך לקום כל בקר כיחידה אחת שיודעת וצריכה לחיות עם עצמה בשלום,להסתכל במראה,מבחינתי זה היה תהליך הכרחי בשבילי..אי אפשר אחרת.מאחלת לך בהצלחה והשינוי הפיזי יעשה לך רק טוב אם תדעי לשמור על האני האמיתי שלך,זה אומר לחיות כאישה..מלי

s h i r r

New member
תודה מלי

את מקסימה. קצת טעית בכיוון, אבל בלי קשר - - - אם אי פעם אעבור שינוי פיסי זה לא יהיה מתוך שנאה עצמית אלא מתוך הכרה והשלמה עם מי שאני ואז זה כנראה גם יבוא לבד ולא בכוחנות. לזה יש עוד זמן..

נ ו ד ד ת

New member
הפרדה אינה אפשרית

שיר יקרה, ההפרדה בין פנים וחוץ היא מלאכותית. לכל מקום שתלכי הפנים יגיע. לכל ביטוי שהפנים יבחר לפנות, החוץ יבטא. כשעצובים - יש לזה ביטוי פיזי. כשמתוחים, שמחים,כועסים, מתרגשים. לכל מצב מנטלי ו/או רגשי יש ביטוי פיזי בלתי נפרד לחלוטין. הפנימי והחיצוני הם תוצר חלוקה של התודעה עצמה. כל עוד אנו חיים השניים צועדים כמקשה אחת בלתי ניתנת להפרדה. הביטוי החיצוני הוא המניפסטציה של התודעה והעולם הפנימי. אין משמעות לזהות ולשמוש בשפה ובלשון אם לא יהיה ביטוי פיזי נלווה - משלים. הרשי לעצמך לשקול את האפשרות שכל התרחשות פיזית משפיעה על תודעתך ומעוררת אותך להגיב וכל מצב נפשי מייצר תגובה פיזית נלווית לו ומתאימה לו. אנא השקיעי בזה מחשבה. נסתרות דרכי האל ונסתר מרובנו עניין הקארמה שלנו. מדוע נולדנו כך ונרצה לחיות אחרת, זה עניין אישי הקשור לקארמה (לאלו המאמינים בזה) או לשליחות ותיקון הנשמה על פי צו האלוהים (לאלו המאמינים בזה). לאלו שלא מאמינים בכלום יהווה התיקון - חיים על פי אמת פנימית בלתי ניתנת לערעור. למה לערוך שינויים פיזיים ? כי אי אפשר אחרת. אין קיום לזהות ללא ביטוי שלה. אנו יצור הוליסטי שקיומו נוגע בעולם ממנו צמחנו ובעולם הפנימי אותו בנינו ופיתחנו לאורך מסע חיינו. הכל במידה מלאה ומקפת. אם בחרת לחיות על פי חושייך, לתקשר עם אחייך בני האדם באמצעות הלשון והשפה, אם את מממשת את מלוא הקיום שלך בעולם שאת חלק בלתי נפרד ממנו, לא תוכלי לעצום עינייך ולהתנכר/להתכחש לביטוי עצמי הולם ונדרש במרכיב הפיזי של הוויתך וקיומך. יהיה זה לחיות תחת מגבלה מיותרת. כמו לוותר על יד אחת ורגל אחת. למה לעשות זאת ? (במקרה של טרנסיות הויתור יכול לנבוע מפחד חרדה ומצוקה). טרנסית עשויה להעדיף קיום מוגבל מונחה השרדות על פני מימוש עצמי מלא ומחיר חברתי/תרבותי/אישי כבד בצידו. לטרנסית צריכה לעבור מעין "משפט שלמה" - לגזור את יד ימין (חיים מלאים כאישה ממומשת) או לגזור את יד שמאל (קבלה חברתית ובטחון). מניסיוני ועל פי בחירותיי שלי - אחרי שצועדים דרך "חומת האש" ומתגברים על הפחדים והחרדות (אין זה פשוט) מגלים שלא צריך לותר על אף יד. אפשר לחיות במימוש מלא ולהצליח למצוא חברים/פרנסה/אושר. זו עמדתי, השקפת עולמי, ראייתי את הקיום. לפיכך, אני, טרנסית (שימוש בשפה) שואפת לממש הוליסטית את חווית זהותי ולהעניק שלמות רבה ככל שאפשר בכל מישור ביטוי למי שאני. ויוה להופעתי בעולם בחגיגה שלמה ושמחה של קיומי המלא ! שלך באהבה רבה, הנודדת

s h i r r

New member
נודדת..

ההודעה שלך מלווה אותי מאתמול, חשבתי עליה הרבה. אני כנראה עדיין בשלב שבו שינוי פיסי הוא לא רלוונטי, כי את הבירורים הרגשיים והנפשיים שלי עם עצמי עוד לא סיימתי. ניסיתי לעקוף את הדברים וראיתי שזה לא הולך ואז התרעמתי. על עצמי. אין צורך לסבול בכוח, את צודקת. אבל נראה לי גם שלשנוא את עצמך בגוף שאיתו נולדת זה לא דבר בריא במיוחד... לרצות לשנות - סבבה, אבל מתוך אהבה עצמית, לא מתוך תיעוב. ואז, כמו שאמרת, זה גם בא לבד כי זה ביטוי חיצוני של הנפש... לשם אני רוצה להגיע. כרגע אני רחוקה. די מתסכל שאני לא יכולה להיות עכשיו לא אישה ולא גבר. זה אפילו לא גם וגם, זה לא כלום. חיבוקים ואהבה.

אורי 0

New member
one man's meat

is another man's poison. אמר ג'ורג' ברנרד שו, ומי כמוהו, כצמחוני (וכשובניסט) ידע... מה שמתאים לשיר לא מתאים, כנראה, למלי ולנודדת, ולהיפך. לא צריך לריב על זה - צריך להכיר בזה.

s h i r r

New member
../images/Emo13.gif

לא רבות רק מביעות דעה וזה מעניין וגרם לי לחשוב עוד הרבה על הדברים ולהפתח... כל אחד מוצא בסוף את מה שמתאים לו ללא ספק, לא ניסיתי לעורר ויכוח רק לשפוך את מה שיש לי על הלב. אולי אם הצד הנשי שלי היה בא יותר לידי ביטוי כאן הייתי נשמעת פחות חריפה : )

barak001

New member
...

בתיאוריה כל מה שאמרת נכון. בפועל, החברה לא יכולה לחדור לפנימיות שלך ויש עדיין סטריאוטיפים מגדריים, חזקים מספיק כדי להוציא אדם (בעיקר טרנס) מדעתו. אני לא חושב שלבצע שינוי זה נעלה פחות או יותר מלא לבצע שינוי. שינוי הוא בחירה, כמו שחוסר שינוי הוא בחירה. כל אחד צריך לזהות מה הדרך הנכונה בשבילו.

s h i r r

New member
לא דיברתי

על נעלה יותר או פחות! ואני ממש לא שופטת אנשים שעושים שינוי, אני שמחה בשבילם שהם מצאו את הדרך ואם טוב להם אז אני בטוחה שזו היתה הדרך הנכונה בשבילם. אני פה בפורום לא סתם, אם לא הייתי מרגישה שייכת לא הייתי כאן. את הסטריאוטיפיים אני מרגישה על בשרי, וזה גרם לי לצאת החוצה כגבר במשך שבוע בערך, להגיב בתוקפנות כלפי כל הערה סקסיסטית וכו', עד שהתחרפנתי והבנתי שכרגע, בשבילי, זו לא הדרך. לפני כן יש תהליך ארוך ואז יקרה מה שיקרה. רק מחפשת את הדרך שלי. לא שופטת אף אחד... ומאחלת לכולם אושר ושלווה.

iris00

New member
דעתי האישית

יפה אמרת שאולי זה רק בכדי לעשות קל יותר את החיים,ומה רע בכך? אבל ברור שזו לא התשובה הרצינית. כל מקרה צריך להבחן לגופו,לכל אחד יש את הצורך האישי שלו כן לעשות שינויים חיצוניים או לא וכמובן זה גם תהליך של התבשלות שוב כל אחד בקצב שלו ולא צריך למהר העניין מחייב ברור מעמיק מאד. אך בכל זאת אני חושבת שישנם מקרים כמו הבת שלי שהשינוי החיצוני הוא חלק מאפשרות להמשיך בחיים,כן בשבילה זה או חיים או מוות אין באמצע. ליראות את עצמה כאשה להרגיש כאשה ולקבל עצמה כאישה את זה כבר עברה מה שנישאר זה להתאים את החיצוניות,יכול להיות שהגעיל אותך להתעסק בכל מה שקשור לחיצוניות נבע מעצם זה שלא אהבת ליראות את מה שבמראה. חשבת על זה?(אני סתם בודקת) לפי דעתי צריך גם אומץ להתחיל בתהליך כזה אך ניראה שאותם אנשים מונעים על ידי דחף חזק ובלתי ניתן לתאור שקשור למה שניקרא צורך קיומי. את יודעת הילדה שלי מאד פתוחה איתי היא אמרה לי שהיא נהנית מכל רגע ושאלוקים נתן בחלקה לחוות חוויה אדירה שלא כל אחד זוכה לה. ואם היו שואלים אותה היום אם הייתה רוצה להוולד נקבה לכל דבר הייתה בוחרת לעבור את תהליך הנהדר שהיא עוברת. כמובן שעל כמה חוויות היא הייתה מוותרת(דרך אגב אמרו לי את זה עוד שני טרנסיות שנמצאות בשלהי השינוי) נכון הדברים הללו ניראו לי שאולי אני לא שומעת טוב או בלתי אמינים אך הילדה שלי היום ילדה מאושרת(טפו טפו)לא היה בה שמחה אמיתית שנים רבות אז אני משתתפת בשמחתה שלפעמים מעלה בי תהיות. אני מקווה שכל אחד מאיתנו יגיע לנחלתו ולשלוות הנפש הראויה לחיות כמה שיותר טוב את חייו,אני למדתי לקבל את כל השוני בעולם הזה ולא מרימה גבה כימעט על שום "תופעה מוזרה"ובטח שלא שופטת.

DarlingAdam

New member
הבועה שלי..

לי בעיקרון טוב עם הגוף שלי. הייתי משנה כמה דברים, אבל זה לא כל כך מגדר. כך שאני מבין מאיפה באת - יש דברים שיותר חשובים לי. כמובן, לכל אחת ואחד ההעדפות שלה בנושא... מה שכן. לפעמים זה נורא מתסכל. לדעת שיש אנשים שלעולם לא יקלטו בכלל מי אני ומה אני, רק בגלל הפנים שלי, רק בגלל רוחב הכתפיים. בד"כ לא ממש מציק לי מה אנשים חושבים, אבל יש רגעים שבהם אני גם ככה מעוך ואז בא מישהו כזה מהחוץ ואני מרגיש שהוא מתעלם לחלוטין ממי שאני, מהדרך שבה אני מציג את עצמי, ופשוט מתרכז בחלקי גוף. וזה מדכא ומציק גם אם לא הייתי טרנס, כמובן.

malli100

New member
לשיר ממלי

כולי תקווה שתפסיקי לרמות את עצמך מלמצוא כל מני נימוקים למה לא לעבור את השינוי..איך אפשר לחיות בשלמות ואהבה עצמית כשהנפש והגוף לא תואמים..אני לא יכולתי ובהחלט השינוי מביא עימו רק ברכה ואישור פיסי גשמי למה שהנפש חייה.אני לא יכולתי לקום בבקר ולהסתכל במראה על מה שיש לי ביןהרגליים מה שלא תאם את עצם הוויתי וצורת החשיבה שלי זה אומר להרגיש אישה ויותר מזה לחיות כאישה..בשבילי השינוי היה הכרחי ונתן תוקף חיצוני לתחושותיי כי אנו חיים בעולם שבו אנחנו מתקשרים עם הסביביה ולא בבועה.בשביל המטרה הנעלה כל האמצעים כשרים אפילו קצת כאבים,התמורה שמקבלים לאחר מכן לא ניתן לתיאור במילים זה פשוט להיות אישה.השינוי הפיזי בהחלט חשוב ונחוץ אם את יודעת שאת טראנסית אמיתית ואין שום דרך אחרת לבטא זאת...מצטערת אבל ככה זה.וחלק חשוב ממימוש הנשיות הוא זוגיות,לחיות בזוגיות עם אדם שיתן לך להרגיש אישה ושבה תוכלי לבטא את מהותך כאישה..וזה רק השינוי יכול ליצור .

ליטל ו

New member
רגע...

נראה לי ברור ש*בשבילך* השינוי היה נכון, טוב, בונה וכו'. וזה נפלא, ואני שמחה שהיה לך אותו. וכנ"ל גם לגבי הרבה טרנסימיות אחריםות. במקביל יש גם טרנסים שבשבילם זה לא נכון, מכל מני סיבות אחרות לא מתאים. ולא ללכת על זה זה לגיטימי, וזה נכון להם בדיוק כמו שהניתוחים נכונים בשביל אחרים. אין כאן שאלה של דרך אחת שמתאימה לכולם - יש כל כך הרבה סוגים של טרנסים. ואין כזה דבר טרנסים "אמיתיים" לעומת טרנסים - מה, מזוייפים? כל הטרנסים אמיתיים.

malli100

New member
ליטל ו היקרה

כשכתבתי אמיתיים התכוונתי לאנשים שבידיעה ובתודעה מלאה יודעים וחשים לא בנוח עם הגוף שלהם.אני לא שופטת אף אחד ההיפך. מנסיוני בחיים פגשתי גם את אותם אנשים שהתיסרו בשאלה אם צריך או לא צריך לעבור את השינוי.ליבי איתם כי אני יודעת שבעמקיי נשמתם לא טוב להם בגופם הנוכחי וזה סבל בל יתואר.נכון שכל אחד צריך לעבור את התהליך שלו לקבלה והשלמה שלו עם עצמו.אך איך אפשר לחיות את ההוויה הטראנסית באמת אם לא עוברים את השינוי?אנא ממך תסבירי לי את ליטל ו?איך אפשר לתת לה ביטוי אמיתי לתחושות ולרגשות האמיתיים?

malli100

New member
../images/Emo23.gif

אוהבת את כולכם ורוצה שיהיה לכם רק טוב.ניסיתי לאמר שלדעתי אדם צריך לחיות את האמת שלו ורק אותה בלי למצוא כל מני סיבות למה לא.אני מבחינתי ידעתי כבר מגיל צעיר מאוד שהשינוי הוא רק שאלה של זמן,במקום לשבת על ספת הפסיכולוג שיתסבך אותי..מה הם מבינים בכלל אם הם אומרים לך שזה יעבור לך....ורואים אותך כיצור מהחלל החיצון.עברתי את זה בגיל 16 את השיחות האלה..בושה להם ולמקצוע שהם מייצגים,בכל אופן בזמן שאני הופנתי אליהם בשנת 1982.לדעתי השינוי שהוא בא מנקודה כינה אמיתית ומודעת הוא דבר ניפלא.

DarlingAdam

New member
יש הרבה אנשים ונשים,

טרנסיות וטרנסים, שלא דחוף להם שינוי פיזי. שלא רוצים שינוי פיזי. זו האמת הפנימית והנכונה שלהם, והם לא פחות טרנסיים מאלה שכן צריכים שינוי פיזי. [השארתי הודעה מפורטת קודם אבל נראה שתפוז אכלו אותה]

ליטל ו

New member
לא כל הטרנסים חווים את אותה חוויה.

יש, בהחלט, טרנסים שחווים סבל רב כי הגוף שלהם והפנימיות שלהם לא תואמים, ושנכון להם לעשות ניתוח/ים ולשנות את הגוף לביטוי מדוייק יותר של מי שהם. אלה אנשים אמיצים שצריכים לעבור הרבה, וחשוב מאד וטוב, לדעתי, והם יוכלו. יש טרנסים אחרים, עם חוויה שונה. אני יכולה לתת את עצמי בתור דוגמא, אבל קיימות דוגמאות רבות ושונות, אני לא מייצגת את כולם. אני לפעמים אישה ולפעמים בחור (ולרוב כל מני דברים באמצע). אני אוהבת את הגוף שלי. כן, הייתי רוצה שיהיה לי זין לפעמים, או להיות יכולה להראות כמו כל מני סוגים של גברים שאני כמותם בפנים אבל אף אחד לא רואה. הייתי מאד רוצה, אפילו. אבל מצד שני, הייתי גם רוצה את גוף הבחורה שלי, שאני אוהבת, והייתי גם רוצה את הגוף שלי כמו שהוא, לאהוב אותו כמו שאני. למה שאני אצטרך לשנות את הגוף *שלי* - לשלם המון כסף למישהו כדי שהוא יחתוך את הגוף שלי! - כדי שהחברה תקבל או תבין אותי?! החברה צריכה להשתנות, בעניין הזה, לא אני. אני יכולה (ואני חושבת שחשוב לעשות את זה, בלי קשר לניתוח או לא) לשנות את ההגדרות. מי אמר שבשביל להיות בחור אני צריכה שלא יהיו לי ציצים? ההגדרה של בחור השתנתה בזאת, כי הנה - אני בחור ויש לי ציצים, מה שאומר שיש בעייתיות בהגדרה, לא בי. וכן, הרבה פעמים זה מאד קשה, אבל יותר בגלל החברה - ביני לביני די טוב לי, תודה. איך אני מבטאת את מי שאני? לפעמים אני לא מרגישה שאני צריכה לבטא. אני עצמי, וזהו, אני לא צריכה לעשות משהו כדי להראות את זה לעולם. לפעמים אני מבטאת בלספר לאנשים, בלכתוב על זה, בלשנות את הלבוש שלי בהתאם, בלהתעקש שיתייחסו אלי בכבוד ובקבלה, אם אי אפשר בהבנה, אם היה ניתוח שהיה מאפשר לי לעבור בין לבין, וכשאני באמצע - לבטא את הבאמצע על גוניו המשתנים, יש מצב שהייתי רוצה לקחת אותו. אבל כרגע אני יכולה לבטא את מי שאני בכך שזו אני, וזה מספיק. אני חושבת שזו טרנסיות מספקת.

למעלה