מחשבות

gלולוגית

New member
מחשבות

לאחרונה נמנעתי מלכתוב פה, גם כי באמת הייתי עסוקה, אבל גם בגלל כל מה שהולך פה (ובתור קוראת ותיקה, זאת לא תקופת הסערה הראשונה שעוברת על פורום זה...) וישבתי וחשבתי לעצמי. וחשבתי שמה שקורה פה מהווה אלגוריה מצויינת לאיך מתחילות מלחמות. תחשבו על זה לרגע. מה מבדיל אנשים כמו ארפילית וקאלה מאנשים כמו אלונה (שהיא באמת קיצונית) ודומיה. בשני המקרים הדיעה היא שונה מדעתנו. הראשונות מאמינות בזכותנו לבחירה חופשית והאחרות מאמינות שאין אופציה של בחירה בכלל. אבל לא זה העיקר. מה שחשבתי עליו הוא מה שזה עושה לכל אחת מאיתנו ואיך זה ממשיך משם חזרה לפורום ו/או לחיינו. מה שאני מנסה לשאול (את עצמי ואותכם) זה לא - למה זה מרגיז, כי זה מרגיז. אבל למה זה גורם לנו להיות חייבות להגיב? הרי כל תגובה שנגיב רק תשכנע את ה"אופוזיציה" בצידקת דרכה. (לשם הבהרה אציין שקאלה וארפילית לא נחשבות אופוזיציה בעיני ואני מאד מעריכה אותן ואת כתיבתן פה). שהרי שום דבר שנכתוב לא ישכנע את אלונה שאנחנו אנושיות (שלא לדבר על נורמליות) התגובה היחידה שתוריד אותה מהגב שלנו היא:"את צודקת, איך לא ראינו את האמת קודם, להתראות בגן עם הילדים". כמו שהן לא ישנו את דיעותנו, אנו לא נשנה את שלהן. בואו נחשוב ביחד איך להחזיר את השקט לפורומינו. הצעות?

Arfilit

New member
אין לי משהו אינטילגנטי להגיד

חוץ מזה שערפילית כותבים ב-ע'...
וברצינות - פשוט נראה לי שזהו טבע האדם.

I s t a r

New member
הצעתי:

לעשות הבחנה בין אישה עם גישה שונה לזו של הפורום שבאה לדון- גם אם לא נשכנע אחת את השנייה , הרי-אין לי מטרה לשכנע אף אחת, זה בכלל לא משנה..אפשר לדון ולהתפלסף ,למה לא? לבין מתלהמות, מקללות,מיסיונריות . כאן זה לא עניין של שיכנוע אלא של נטו גסות רוח ולרוב (לצערי) תגובות ילדותיות ומאוד .בואי נאמר- ברמה ירודה ונמוכה. לאלה לא רק שלא צריך להגיב, אלא שכאן לדעתי נכנס תפקיד המנהלת: למחוק. קיים פורום זהה לזה בגרמנית, שם יש אזהרה חד משמעית בכניסה- כל התלהמות תימחק. כאן משום מה אין את זה וחבל שזה לא נעשה -כי כמו שבמציאות,אך אחת לא חייבת לסבול בורות, התלהמות ואגרסיה כזו בסביבתב, גם לא הוירטואלית.

gלולוגית

New member
התלבטות

קראתי את ההצעה שלך ואני די אמביוולנטית. מצד אחד באמת נמאס מהתבטאויות קיצוניות כמו של אלונה ושל נטלי ובאמת שאני לא רואה בהן שום טעם מעבר להכעסה. אבל יש בי משהו ששואל אם מחיקה שלהם לא יכולה להחשב צנזורה מגמתית (כי היא נעשית ע"י מנהלת שהיא כמובן פרו לנושא הפורום). אני רוצה לתת דוגמא שלא קשורה ישירות לנושא. בפורום אחר שאני כותבת בו נשאלה שאלה על מחקר בנושא מסוים (האם יש לכם חומר או מידע על מחקר בנושא....). מיד קפצה מישהי וענתה - לא קיים מחקר בנושא הזה, האירגון שאני פועלת מטעמו רוצה לעשות את המחקר הראשון בנושא! מתחתיה היו כ-20 תגובות נוספות (אחת מהן שלי) ובהן רשימת מאמרים, מחקרים ואף ספרים על מחקרים שנעשו בנושא. אף אחד לא סתר "בקול רם" את דיברי הראשונה. אבל השקט היה רועם יותר מכל סתירה. מיותר לציין שהיא לא כתבה יותר בשירשור ההוא. וגם ממעטת לכתוב בפורום ההוא. לפעמים חוסר תגובה הוא תגובה חזקה ביותר. כשאדם כותב פרובוקציות - הוא מצפה לתגובה, הוא נכנס שוב לפורום לראות מה הגיבו לו. זה אנושי. תחשבו על ההרגשה שלהם אם לא תהיה שום תגובה. זה לא קל ולא פשוט. אבל חשבתי להציע, ולשמוע את דיעותכם.

I s t a r

New member
אז דיעותינו שונות.

השאלה מה רוצים להשיג באמצעות הפורום. אני חשבתי בתחילה שזו אמורה להיות פינה מוגנת מכל מה שממילא יש בחוץ. טעיתי, סבבה, אני תמיד יכולה לבחור להיעלם שוב -אני מרגישה לבד מתי *עבורי* השוקת מלאה. לדעתי זו מדיניות מוטעית,אבל למזלי אני נלא מנהלת פורום- איזה כיף.

אכן, דעתי כדעתך

בעיקרון, אני חושבת שרוב חברות הפורום יסכימו איתך בנקודה הזו. הבעיה היא להעביר את העניין מדיון אקדמי למציאות יומיומית: מכיוון שחברות הפורום מתמודדות עם העניין כבר שנים אל מול חברה עויינת רוב הזמן, הן צברו רגשות עזים בנושא, וההערות של הטרוליות מעוררות אצלן רגשות עזים אלה. קשה לחשוב באופן רציונלי בעיצומה של חמת זעם ... זוהי לדעתי הסיבה שהטרוליות כאן לא נענות בשתיקה, אלא מקבלות בדיוק את סוג תשומת הלב שהן מבקשות - הן באות להכעיס ומצליחות, משום שהנושא טעון גם אצל חברות הפורום עצמן. בימים האחרונים מסתמן כאן שינוי מגמה מבורך - במקום להפנות את האגרסיות להתנצחות אינסופית עם הטרוליות, התחלנו להשתמש באגרסיות כדי להוריד את ההודעות המיסיונריות לתחתית הערימה. אני חושבת שבהדרגה נמצא את הדרכים להתמודד עם מתקפות המיסיונריות האלה.

gלולוגית

New member
גאטו יקירתי

אני יודעת שזה קשה, אפילו כתבתי... זה מזכיר לי הצגה שראיתי פעם שהשיא שלה היה שני פורצים שמוחים נגד האלימות בתקשורת, הם מחזיקים בני ערובה והדרישות שלהם הן: מכשיר שמודד רייטינג ושידור ישיר בטלויזיה. וברגע השיא הם פונים לקהל בבית (שרואה אותם בשידור ישיר) ואמרים:"אם כולכם תסגרו את מכשירי הטלויזיה, נשחרר את בני הערובה. אבל מספיק שאחד ישאיר מכשיר פתוח (שהם ידעו דרך מכשיר הרייטינג) ואנו רוצחים את בני הערובה בשידור חי". "הבחירה אצלכם..." ואני בטח לא צריכה לספר לך איך נגמרה ההצגה... לתומי חשבתי שדווקא בגלל שרובנו עוברות מתקפות כאלו ואחרות בחיים הפרטיים לא נרצה להמשיך אותן גם כאן. אבל גם מכירה בעובדה שקשה לא להגיב. ד.א. אלונה באמת חזרה לראות את התגובות...

Cat79

New member
מה שאני עושה

כשאני רואה הודעה של טרולית, במיוחד כאלה שקוראות לנו לקחת טיפול פסיכולוגי, אני פשוט לא מגיבה, אני אפילו לא קוראת את התגובות של בנות הפורום כי אני מבינה שזה יתפתח לדיון כמו שאר הדיונים עם הטרולים. הדבר היחידי שאני מאחלת להן מכל הלב ולא מעל דפי הפורום זה שבלידה יפתחו אותן עד החור של התחת

QueenOfMagic

New member
חחחחחחחחחחחחחחחח

אוי זה ממש אכזרי לאחל למישהי...אפילו אני לא שונאת טרולים על עד כדי כך.. אני סתם מקווה שהילדים שלהם יעשו להם את המוות או שיהיו כמונו או סתם הומואים ולסביות..

אני מקווה

שההערה לגבי ההומואים והלסביות היתה בצחוק הרי אנחנו הפורום האחרון שלא יגלה סובלנות כלפי הזולת.... ולגבי מה שכתבה גלולית: אני מסכימה. הכי מבאס זה לכתוב בפורום ושאף אחד לא מגיב אליך. אפשר להסב את שרשורים האלה לדיונים שלנו או פשוט לפתוח אחרים ולהוריד את ההודעות הנבזיות למטה. מאידך אני בעד לדבר עם אנשים אינטיליגנטים שבאמת מעוניינים לשמוע, והיו גם כאלה.

QueenOfMagic

New member
אחותי לסבית

ואין לי דבר נגדם...זה בדרך כלל עובד על טרולים בלבד...לא עליי. אם היו אומרים לי הלוואי שילדייך יהיו הומואים הייתי דווקא שמחה.

לפעמים אני חושבת שאולי עדיף

להיות לסבית, הגברים האלה - כמה קשה להסתדר איתם! וגם אישתך יכולה ללדת אם את לא רוצה...

QueenOfMagic

New member
גם אני חשבתי רבות על סוגייה זו

למעשה לפניי שהכרתי את החבר שלי כבר התחלתי לתהות אם לא שווה לי לעבור לצד שלי...(התיאשתי מבנים שלפחות אז דרשו רק דבר אחד ללא תמורה). מה שקילקל לי את התוכניות זה היה הלילה שבו הכרתי את החבר שלי שהוא איש סוד שלי וכייף לי איתו מאוד. אבל בהחלט יש פה יתרון...אישתי בהחלט תוכל ללדת אם תרצה...חחח

הלו הלו!!!

ניסית פעם לצאת עם אישה מהבית? ראית מה זה שאישה מתחילה להתלונן? כמה פעמים זוגתי מהעבר שמעה את "למה אלוהים לא עשה אותי הומו?"

../images/Emo6.gif למה נשים מאריכות ימים יותר

מגברים? תשובה: כי הן לא צריכות להתחתן עם נשים ...

אין שכל אין דאגות...

מדוע גברים משתינים בעמידה? אלוהים כמעט וסיים לברוא את היקום ולפתע גילה כי נשארו לו בתיק הבריאה שלו עוד שני דברים. באופן טבעי הוא ניגש לאדם ולחוה והציע להם אותם. הוא אמר להם שאחד מהדברים הוא משהו שיאפשר למי שיקח אותו להשתין בעמידה: "מאוד שימושי הדבר הזה", אמר אלוהים: "ותהיתי אם מישהו מכם רוצה אותו?" אדם קפץ למעלה ולמטה בהתרגשות והתחנן: "או, בבקשה אלוהים תן לי את הדבר הזה, אני ממש אשמח לעשות את זה ככה בעמידה. בבקשה, בבקשה, בבקשה. תן לי אותו." כך הוא המשיך בהתרגשות, עוד ועוד ועוד ועוד. חוה הביטה בו ואמרה לאלוהים בחיוך שאם אדם כל כך רוצה את הדבר הזה, אז כדאי לתת לו אותו. אז אלוהים נתן לאדם את הדבר שיאפשר לו להשתין בעמידה ואדם כל כך שמח והתרגש. הוא התחיל לזמזם ואח"כ קפץ וטיפס על עץ, אח"כ הוא רץ וכתב את השם שלו על החול, צוחק ומרוצה בזמן שהוא עושה זאת. חוה ואלוהים הביטו בו לרגע ואז אמר אלוהים: "טוב, הנה הדבר השני, אני מניח שתוכלי לקבל אותו". "מה זה?" שאלה חווה. "מוח", אמר אלוהים ההלקאה העצמית שלי תסתיים בקרוב, ואז אני עובר למתקפה...

למעלה