דעתי
לדעתי יש למחוק כמה שפחות. יש לזכור שאת הרעש שנוצר סביב ההודעות הטרוליות אנו עושות בעצמנו - את עשרות התגובות אנחנו כותבות ולא הטרולים. לו רק היינו יכולות לראות הודעה מקוממת ולהגיד לעצמנו שאנחנו יכולות לחיות עם איזו דבילית שמתקיימת אי-שם וחושבת עלינו רעות, הפורום היה הרבה יותר שקט. לא חייבים להגיב לכל פליטה מטומטמת, ובעיקר זה לא עוזר לכלום מלבד למריטת עצבינו הרופפים. הרי אף אחת פה לא באמת נעלבת כשאיזו אלונה קוראת לה דפוקה, אז למה לשחק את הנעלבת? אני לא מצליחה להבין מדוע אנו חושבות שאיזו שנינות מחודדת תשנה תפיסת עולם של אדם שחושב שאת חוטאת לעיקר. שום שנינות לא תעשה את זה, מה שמביא אותנו לסיבה נוספת להשאיר את ההודעות המעצבנות – האמת היא שאנו מגיבות, בעיקר, בשביל עצמנו: התגובות הרבה פעמים מצחיקות, שנונות, אינטילגנטיות, מלמדות, מעצימות, נותנות תשובות חדות לשאלות שאנו נשאלות בחיים האמיתיים, נותנות לנשים חדשות בפורום טריגר לצאת מהארון, מאפשרות לנו ללמוד על עצמנו לא פחות מבכל דיון מלומד ויזום ובעיקר, כאמור, מחקות את החיים האמיתיים בסביבה מוגנת ובטוחה (וכן, יש מי שזקוקות לכך מאד). סיבה שלישית לא למחוק היא ברמה אחרת לגמרי: אני מאמינה בכל לבי שאנו עושות כאן היסטוריה. לא היתה בישראל התארגנות של נשים שלא רוצות ילדים עד הקמת הפורום הזה. אנו, במידה רבה, מהוות אוונגארד ובסיס לכל התארגנות מסוג זה שתבוא אחרינו. אנחנו חומר הגלם של מחקרים סוציולוגיים, פסיכולוגיים, מגדריים ועוד שיעשו בנושא בעתיד. לא כל-כך מעניין אותי לעשות לחוקרים מלאכה קלה, כמו שמעניין אותי לשמור על האמת - קשה לנו, יורדים עלינו בלי הפסקה, התגובות אלינו מדהימות בעוצמתן, השנאה יוקדת וזה חלק מהחוויה שלנו כנשים שלא רוצות ילדים. זה החיים האמיתיים שלנו והם לא סטריליים. ודבר אחרון - אני חושבת שמחיקת הודעות כמוה כסתימת פיות, דבר שיש לי בעיה לעשות או לתמוך בו. צנזורה מחשבתית שתאפשר לנו לשמוע אך ורק מה שאנו רוצות היא דבר בעייתי, לכל הפחות, ושיש לתת עליו את הדעת בכל מקרה ומקרה בנפרד. אסור למחיקת הודעות להפוך לאופציה הברורה מאליה בכל פעם שמישהו חושב שאנחנו צריכות פסיכולוג (ובנוסף, זה גם לא עוזר, הן יכנסו שוב, מצוידות בתגבורת, בעלבון המחיקה ובלהט הצדקני של אנשים מושתקים ויציפו את הפורום פי אלף מאשר אם היינו מתעלמות מראש). לדעתי יש למחוק הודעות אך ורק במקרים בהם יש פגיעה בחברות הפורום על רקע אישי (למשל ירידה על סגנון הכתיבה, קללות אישיות, אאוטינג וכדומה) וכן במקרים קיצוניים אחרים (למשל הודעה שמלאה אך ורק במלים גסות). בכל שאר המקרים – התעלמות מוחלטת ושתיקה רועמת יקדמו את האינטרס שלנו יותר מכל דבר אחר. ותודה ג'ילולוגית שהעלת את הנושא בצורה חכמה, שקטה ורגישה (את חסרה בפורום, אולי תחזרי?)