מחשב מגיב בקושי בעת הפעלת זום ופתיחת תוכנות נוספות

שלום.
אני עובד עם הזום ומקליט את המפגשים האלה.
הזמן שלוקח למחשב להתחבר הוא מעל 30 שניות.

כשאני פותח את האינטרנט לפני שפתחתי את הזום ולאחר מכן מתחבר לזום עצמו - המחשב פשוט מתקשה להתחבר לתוכנה.
על המחשב עצמו יש נורית קטנה אדומה שמהבהבת. הנורית הזו מעידה על פעילות.

אני נאלץ להפעיל מחדש את המחשב, ורק לאחר שהוא עולה, אני פותח קודם את הזום ורק אחר כך את האינטרנט ותוכנות אחרות.
רק בצורה זו אני מקבל גם את הזום וגם תוכנות כגון Word או אינטרנט. אוסיף כי גם במקרה שכזה עוברת כחצי דקה עד שתוכנה מסוימת עולה.

איני יודע מה גורם לעיכובים ולתקיעות הזו, האם זה האנטיוירוס שפועל ברקע? או שאולי זה קשור למעבד?
המחשב הוא בן 5 שנים בערך, מחשב לא חדש, אך אני מניח שניתן לשפר את המצב.

אשמח לקבל עצות והכוונה כדי לזרז את מהירות העלייה של התוכנות שהזכרתי למעלה.

HelpSupport

Active member
הבעיה,כנראה, דיסק מכני שבממוצע "חי" כ-5 שנים או שלדיסק אין שטח פנוי מספיק כדי שמערכת ההפעלה תתפקד אופטימאלית.

הפתרון - קניית דיסק מסוג SSD ובנפח גדול מהדיסק הקיים במחשב ושכפול המערכת לדיסק החדש.

em28

Well-known member
הבעיה,כנראה, דיסק מכני שבממוצע "חי" כ-5 שנים או שלדיסק אין שטח פנוי מספיק כדי שמערכת ההפעלה תתפקד אופטימאלית.

הפתרון - קניית דיסק מסוג SSD ובנפח גדול מהדיסק הקיים במחשב ושכפול המערכת לדיסק החדש.

HelpSupport, אתה לא יודע איזה מחשב זה, עם כמה זכרון, כמה זכרון פנוי, כמה מלא ה-HD והאם הוא בכל HDD או SSD, וישר מציע לקנות SSD ?
SSD הוא פתרון להרבה דברים ויכול להיות שגם למקרה הזה, אבל אולי מדובר במחשב חלוש, אולי רצים שתויות ברקע, אולי המעבד עובד בחצי קלאצ' ?

מציע שהשואל יפרט את פרטי המחשב, מערכת ההפעלה, יבדוק שאין רוגלות/זודנות/רושעות ושאר מיני מזיקין ומרעין בישין,
ואז יהיה אפשר לחשוב לאן הולכים מכאן.

מה דעתך ?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
HelpSupport, אתה לא יודע איזה מחשב זה, עם כמה זכרון, כמה זכרון פנוי, כמה מלא ה-HD והאם הוא בכל HDD או SSD, וישר מציע לקנות SSD ?
SSD הוא פתרון להרבה דברים ויכול להיות שגם למקרה הזה, אבל אולי מדובר במחשב חלוש, אולי רצים שתויות ברקע, אולי המעבד עובד בחצי קלאצ' ?

מציע שהשואל יפרט את פרטי המחשב, מערכת ההפעלה, יבדוק שאין רוגלות/זודנות/רושעות ושאר מיני מזיקין ומרעין בישין,
ואז יהיה אפשר לחשוב לאן הולכים מכאן.

מה דעתך ?
אני אכנס פה ואומר שכן הכי מהיר נוח ויעיל זה לעשות גיבוי חיצוני למידע קודם! גם לדיסק חיצוני גם ברשת . מפה אם יש לו HDD ז"א דיסק מגנטי ישן ,לקנות SSD להרכיב ולהתקין עליו ווינדוס נקי. יותר מהיר בהרבה מבדיקות ארוכות שלפעמים עדיין אחרי תיקונים ומדריכים נשארות בעיות. מפה זה ככה...אם הבעיות של איטיות ממשיכות זו בעיית חומרה אולי מעבד שכבר לא עומד בקצב...אולי התחממות יתר...אולי בעיית זיכרון ושאלה בכלל איזה מחשב זה נייד או נייח?? זה משנה לקלות הטיפול באבק למשל שיכול לגרום להתחממות וניקוי יסודי טוב יפתור את זה. בכל מקרה אם זה נייד או נייח יש לנקות פיזית בפנוכו את האבק וכל השאר. אם כל הבעיות נפתרו עם SSD חדש או אם יש כבר SSDאחרי התקנה מחדש ואחרי ניקוי פיזי ..אז כל הבעיות היו במערכת ההפעלה.לסיכום כן אני איתך, התקנה נקיה ניקוי פיזי ונקווה זה כל מה שצריך ואין בעיות חומרה.
עכשיו ידידי

cartagena2001

הבא נא את המפרט של המחשב. אם נייד או נייח. ואיזו מערכת הפעלה. בגדול זה גם יגיד לנו אם המעבד מספיק טוב למה שאתה מנסה היום לעשות. אם יש זיכרון מספיק וכו'. איזה אנטי וירוס יש לך, אולי נמליץ על אחר קל יותר למערכת ועוד.

תעשה התקנה נקיה על SSD זה בכל מקרה צריך ..ותעדכן. כמו שאמרו לך SSD שיהיה גדול יותר פי 2 ויותר אפילו מהקיים שלך בנפח ככה רצוי וצריך. תעדכן ונקווה שלא תצטרך עוד פעולות :)

נערך לאחרונה ב:
שלום לכם Helpsupport, em28 ולירון המקשקש.

תודה רבה עבור התגובות.

המחשב שלי הוא נייח. מערכת ההפעלה: WIN 7.

אני מצרף מספר צילומים לאחר שהרצתי את ה- Everest כדי שתדעו מה המפרט הטכני של המחשב. יש מידע נוסף שה- Everest מספק ושאותו לא צילמתי. אם אתם זקוקים למידע אחר – כתבו לי.

בנוסף אני מצרף צילום של מנהל המשימות. אני רואה שה- explorer שלי עובד, זאת למרות שאינני משתמש בדפדפן הזה. אולי זה חלק מהבעיה?

תחושת הבטן שלי היא שהאנטיוירוס NOD32 הוא שגורם לבעיה. זאת בגלל שכשאני עובד עם ה- Word או גולש באינטרנט (Chrome), מהירות התגובה טובה מאד, מהירה.

רק כשאני פותח את ה- Zoom, המחשב בקושי זז.

ממתין לעצותיכם,

תודה רבה

קבצים מצורפים

• Everest 1.png
    Everest 1.png
    KB 99.1 · צפיות: 7
  • Everest 2.png
    Everest 2.png
    KB 114.6 · צפיות: 7
  • Everest 3.png
    Everest 3.png
    KB 108.7 · צפיות: 7
  • Everest 4.png
    Everest 4.png
    KB 100.5 · צפיות: 7
  • Everest 5.png
    Everest 5.png
    KB 98 · צפיות: 6
  • Everest 6.png
    Everest 6.png
    KB 100.9 · צפיות: 8
  • מנהל המשימות.png
    מנהל המשימות.png
    KB 26.2 · צפיות: 7

em28

Well-known member
שלום לכם Helpsupport, em28 ולירון המקשקש.

תודה רבה עבור התגובות.

המחשב שלי הוא נייח. מערכת ההפעלה: WIN 7.

אני מצרף מספר צילומים לאחר שהרצתי את ה- Everest כדי שתדעו מה המפרט הטכני של המחשב. יש מידע נוסף שה- Everest מספק ושאותו לא צילמתי. אם אתם זקוקים למידע אחר – כתבו לי.

בנוסף אני מצרף צילום של מנהל המשימות. אני רואה שה- explorer שלי עובד, זאת למרות שאינני משתמש בדפדפן הזה. אולי זה חלק מהבעיה?

תחושת הבטן שלי היא שהאנטיוירוס NOD32 הוא שגורם לבעיה. זאת בגלל שכשאני עובד עם ה- Word או גולש באינטרנט (Chrome), מהירות התגובה טובה מאד, מהירה.

רק כשאני פותח את ה- Zoom, המחשב בקושי זז.

ממתין לעצותיכם,

תודה רבה
אם לסכם את התמונות מדובר במחשב עם מעבד I5 קצת מיושן (דור 4), 4GB RAM כרטיס מסך מובנה שלוקח 1GB ומערכת הפעלה VISTA ?!?!
ויסטה בכלל תומכת ביותר מ-3GB זיכרון ?
אז כן, המחשב בקושי נושם כי למרות שיש מעבד טוב, יש לו מעט זכרון ומערכת הפעלה שגם כשהיתה חדשה (לפני 20 שנה) היתה דפוקה.
ממליץ קודם כל לשדרג את מערכת ההפעלה ולהוסיף לפחות 4GB זכרון.
איך שאני רואה את זה - כנראה שמערכת ההפעלה יודעת לנצל רק 3 GB, זה מספיק למערכת ההפעלה, אופיס וגלישה,
אבל כשהזום נכנס לעניין גם כרטיס המסך לוקח עוד 1GB והמחשב נחנק.

כמו שציין Helpsupport - יתכן שה-HD מלא ואז כל פעולה דורשת ניקוי - כונן SSD יכול להיות NICE TO HAVE, אבל זו לא הבעיה שלך.

ממליץ לפני כניסה להוצאות לנסות סריקה למזיקים עם SUPERANTISPYWARE.

נערך לאחרונה ב:

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
הבנתי, תודה רבה!
אני רק אציין שלקנות זיכרון SSD ומערכת הפעלה...תשקיע עוד קצת ותקנה מחשב חדש כבר ופתור הכול. המחשב הנוכחי באמת ישן איטי ולא ממש שווה להשקיע שדרוג. אם אתה מתעקש על שדרוג בכל זאת, רוק שם כרטיס מסך בסיסי על יתר החומרה גם הגרפי ישתפר( זום. יוטיוב, תמונות וכו') פלאים גם יש לו זיכרון משלו לא יקח משל המערכת SSD לא חובה אבל כן חובה ההבדל יהיה משמעותי לעומת דיסק מגנטי ישן. אם נעשה סיכום : מערכת הפעלה, זיכרון, דיסק, תוסיף לוח אם ומעבד סביר של היום ומחשב חדש..כבר לא יהיה צריך כ. מסך. מארז וספק אם שלך טובים שיסחבו עוד קצת...ועברת עולם אחר.

נערך לאחרונה ב:

em28

Well-known member
אני רק אציין שלקנות זיכרון SSD ומערכת הפעלה...תשקיע עוד קצת ותקנה מחשב חדש כבר ופתור הכל. המחשב הנוכחי באמת ישן איטי ולא ממש שווה להשקע שדרוג. אם אתה מתעקש על שדרו בכל זאת, רוק שם כרטיס מסך בסיסי על יתר החומרה גם הגרפי ישתפר( זום. יוטיוב, תמונות וכו') פלאים . SSD לא חובה אבל כן חובה ההבדל יהיה משמעותי לעומת דיסק מגנטי ישן.
תרשה לי לחלוק עליך, יש לי מחשב יותר ישן שמתפקד מצויין גם ללא SSD שכמו שאנחנו יודעים עיקר האפקט שלו בהעלאה של WIN ותוכנות.
בלי זיכרון ועם מערכת הפעלה מעפנה 32 ביט שום מחשב לא יזוז.
זיכרון אפשר להשיג בזול (עכשיו קניתי 8GB ב-78 ש"ח), גם SSD קטן (רק ל-C) זה לא סיפור, אבל צריך מערכת הפעלה נורמלית.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
תרשה לי לחלוק עליך, יש לי מחשב יותר ישן שמתפקד מצויין גם ללא SSD שכמו שאנחנו יודעים עיקר האפקט שלו בהעלאה של WIN ותוכנות.
בלי זיכרון ועם מערכת הפעלה מעפנה 32 ביט שום מחשב לא יזוז.
זיכרון אפשר להשיג בזול (עכשיו קניתי 8GB ב-78 ש"ח), גם SSD קטן (רק ל-C) זה לא סיפור, אבל צריך מערכת הפעלה נורמלית.
אני טוען גם מניסיון SSD הכול מגיב טוב יותר עולה מהר יותר מחזיק אנטי וירוס וסריקות יותר מהר, יש יתרונות. העלות של SSD מצדיקה. עוד יתרון שהדיסק המגנטי הישן ( אגב צריך לבדוק עם כלי בדיקה של היצרן שתקין לגמרי) יוכל לשמש אחסון לטווח רחוק לא מפסידים פה. יחד עם זאת קרא מה כבר כתבתי , שווה כבר להשלים למחשב חדש ...כי בחשבון שלי צריך גם כרטיס גרפי בנוסף על מה שאמרת. כבר להנות גם עכשיו גם לשנים הבא גם עם לוח חדש סביר שגם ווינדוס 11 יבוא בחשבון ..אם לא עכשיו עוד שנה שיהיה יותר משופר ואולי פחות באגים שיש קצת ב11 כעת. ספק ומארז אם הם טובים יכולים למשוך.

em28

Well-known member
אני טוען גם מניסיון SSD הכול מגיב טוב יותר עולה מהר יותר מחזיק אנטי וירוס וסריקות יותר מהר, יש יתרונות. העלות של SSD מצדיקה. עוד יתרון שהדיסק המגנטי הישן ( אגב צריך לבדוק עם כלי בדיקה של היצרן שתקין לגמרי) יוכל לשמש אחסון לטווח רחוק לא מפסידים פה. יחד עם זאת קרא מה כבר כתבתי , שווה כבר להשלים למחשב חדש ...כי בחשבון שלי צריך גם כרטיס גרפי בנוסף על מה שאמרת. כבר להנות גם עכשיו גם לשנים הבא גם עם לוח חדש סביר שגם ווינדוס 11 יבוא בחשבון ..אם לא עכשיו עוד שנה שיהיה יותר משופר ואולי פחות באגים שיש קצת ב11 כעת. ספק ומארז אם הם טובים יכולים למשוך.
עזוב, יש לו מעבד סביר, תוספת זיכרון (ב-50 ש"ח) תשחרר את הפקק, לשימושים שלו לא נורא שכרטיס המסך יקח ג'יגה מ-8.
אבל לפני הכל זה מערכת ההפעלה, עד שלא מוסיפים זיכרון עדיף אפילו ל"שדרג" ל-XP.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
זוב, יש לו מעבד סביר, תוספת זיכרון תשחרר את הפקק, לשימושים שלו לא נורא שכרטיס המסך יקח ג'יגה מ-8.
אבל לפני הכל זה מערכת ההפעלה, עד שלא מוסיפים זיכרון עדיף אפילו ל"שדרג" ל-XP.
אני לא בטח שהמעבד גרפי בפני עצמו מספיק לסחוב תצוגה וזום טוב ..יהיה שיפור עצום עם כל כרטיס גראפי חיצוני זול ובסיסי אפילו ללא כל ספק, כך גם במחשב המשני שלי , אין מה לעשות הכרטיסים המובנים של אינטל במילה לא יפה שיט אחד גדול. אם כבר משדרגים מערכת הפעלה אז גם צריך שתהיה מתעדכנת ומאובטחת כלומר ווינדוס 10.

em28

Well-known member
אני לא בטח שהמעבד גרפי בפני עצמו מספיק לסחוב תצוגה וזום טוב ..יהיה שיפור עצום עם כל כרטיס גראפי חיצוני זול ובסיסי אפילו ללא כל ספק, כך גם במחשב המשני שלי , אין מה לעשות הכרטיסים המובנים של אינטל במילה לא יפה שיט אחד גדול. אם כבר משדרגים מערכת הפעלה אז גם צריך שתהיה מתעדכנת ומאובטחת כלומר ווינדוס 10.
10 לא תזוז עם 4GB, הזיכרון הוא צוואר הבקבוק

היי ירון.
תודה עבור התגובה.
תוכל לפרט לאילו פרמטרים חשוב לשים לב כשאני קונה מחשב חדש?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
היי ירון.
תודה עבור התגובה.
תוכל לפרט לאילו פרמטרים חשוב לשים לב כשאני קונה מחשב חדש?
תלוי צרכים וכמה אפשר להשקיע בו , צרכים הבנתי ביתיים בעיקר. והאם צריך גם ציוד היקפי כמו מסך מקלדת עכבר רמקולים...משטח עכבר אפילו. בתוך המסגרת הזו..

למחשב ביתי וחזק ...AMD היום הכי טוב. מעבד טוב מאוד עם כרטיס גראפי חזק מובנה . לדעתי 16 גיגה זיכרון מהירות 3200 מינימום . אפשר גם 8 גיגה. SSD NVME לפחות 250 גיגה. רצוי לא לאחסן עליו מידי אז רצוי בנוסף או SSD או מגנטי גדול לאחסן שם. לוח אם שוב זה תקציב, אבל מה חשוב? אם אתה לא קונה כרטיס גראפי חיצוני ואתה לא צריך באמת אחד כזה, אזי שהלוח יוכל להתחבר גם למסך מחשב וגם לטיוי עם כבל רצוי. לא חובה אם אתה לא מחבר צג שני כלשהוא. חובה! לוודא מול המוכר כי הלוח מוכן לווינדוס 11. לבדוק שיש מספיק יציאות USB לכל הציוד ההיקפי שלך. ספק כוח שיהיה לפחות 80+ ברונזה במינימום זה תקן שחוסך חשמל ומבטיח יותר איכות ספק לאורך שנים. מארז רצוי עם פילטרים לסינון אבק זה מקל על תחזוקה פעם בשבוע לשלוף לנקות, שומר על כל המערכת וחברה טובה שמספקת מאווררים טובים זה חשוב גם. זה בגדול אם תרצה ותביא תקציב נציע מערכת מורכבת שמתאימה לך.
אזכיר לך מה לומר לנו :
1 כמה יציאות USB אתה צריך.
2 איזה ציוד היקפי צריך, אני תמיד ממליץ לחדש מסך שיהיו בו חיבורים חדשים. תכונות כמו אנטיפליקר לשמירה על העיניים, הגנה מצבע כחול טובה ובכלל יש שיפורים באיכות צבע חדות וכו' עם השנים. כמובן עכבר משטח עכבר מקלדת ורמקולים אם צריך.
3 האם תחבר טיוי או מסך שני בכבל.
4 המלצה שלי אם כבר מוציאים גם דיסק קשיח חיצוני לקנות לגיבוי מידע מחוץ למחשב.

ולכל מה שתצטרך מזה מסגרת תקציב . אגב האנטי וירוס שלך תמשיך איתו הוא מהטובים ולא מכביד על המערכת ( גם אני איתו )

תלוי צרכים וכמה אפשר להשקיע בו , צרכים הבנתי ביתיים בעיקר. והאם צריך גם ציוד היקפי כמו מסך מקלדת עכבר רמקולים...משטח עכבר אפילו. בתוך המסגרת הזו..

למחשב ביתי וחזק ...AMD היום הכי טוב. מעבד טוב מאוד עם כרטיס גראפי חזק מובנה . לדעתי 16 גיגה זיכרון מהירות 3200 מינימום . אפשר גם 8 גיגה. SSD NVME לפחות 250 גיגה. רצוי לא לאחסן עליו מידי אז רצוי בנוסף או SSD או מגנטי גדול לאחסן שם. לוח אם שוב זה תקציב, אבל מה חשוב? אם אתה לא קונה כרטיס גראפי חיצוני ואתה לא צריך באמת אחד כזה, אזי שהלוח יוכל להתחבר גם למסך מחשב וגם לטיוי עם כבל רצוי. לא חובה אם אתה לא מחבר צג שני כלשהוא. חובה! לוודא מול המוכר כי הלוח מוכן לווינדוס 11. לבדוק שיש מספיק יציאות USB לכל הציוד ההיקפי שלך. ספק כוח שיהיה לפחות 80+ ברונזה במינימום זה תקן שחוסך חשמל ומבטיח יותר איכות ספק לאורך שנים. מארז רצוי עם פילטרים לסינון אבק זה מקל על תחזוקה פעם בשבוע לשלוף לנקות, שומר על כל המערכת וחברה טובה שמספקת מאווררים טובים זה חשוב גם. זה בגדול אם תרצה ותביא תקציב נציע מערכת מורכבת שמתאימה לך.
אזכיר לך מה לומר לנו :
2 איזה ציוד היקפי צריך, אני תמיד ממליץ לחדש מסך שיהיו בו חיבורים חדשים. תכונות כמו אנטיפליקר לשמירה על העיניים, הגנה מצבע כחול טובה ובכלל יש שיפורים באיכות צבע חדות וכו' עם השנים. כמובן עכבר משטח עכבר מקלדת ורמקולים אם צריך.

ולכל מה שתצטרך מזה מסגרת תקציב . אגב האנטי וירוס שלך תמשיך איתו הוא מהטובים ולא מכביד על המערכת ( גם אני איתו )
שלום לכם.
לגבי הצרכים שלי בכל הקשור למחשב:
איני זקוק לציוד היקפי.
אני צריך 8 יציאות USB מאחור ו- 4 מקדימה.
איני מתכוון לחבר מסך שני למחשב.
יש לי כמה דיסקים חיצוניים לגיבוי.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
שלום לכם.
לגבי הצרכים שלי בכל הקשור למחשב:
איני זקוק לציוד היקפי.
אני צריך 8 יציאות USB מאחור ו- 4 מקדימה.
איני מתכוון לחבר מסך שני למחשב.
יש לי כמה דיסקים חיצוניים לגיבוי.
8 יציאות זה לא סטנדרטי..מה שאתה עושה לוקח יציאה של TYPE C ומחבר לה מפצל לכמה יציאות. היתר בניתי לך מחשב פשוט הלינק דפוק אבנה לך שוב..
הנה בלי לינק

הרכבה עצמית של מחשב נייח AMD

מעבד AMD: מעבד AMD Ryzen 7 5700G 3.8Ghz AM4 - Box 1
לוחות אם למעבדי ‏AMD: לוח אם Asus TUF GAMING B550M-PLUS (Wi-Fi) AM4, AMD B550, DDR4, 2xPCI-E, HDMI, DP 1
זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Ripjaws V 2x8GB 3600Mhz DDR4 CL19 Kit 1
כונני SSD: כונן Samsung 980 M.2 NVMe 500GB SSD MZ-V8V500BW 1
דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue 1TB Sata III WD10EZEX 1
ספקי כוח: ספק כח אקטיבי ומודולרי Corsair 650W 80+ Gold TX650M . 1
מארזים: מארז מחשב ללא ספק CoolerMaster MasterCase SL600M ATX Mid Tower - כסוף 1
מע' הפעלה: מערכת הפעלה Microsoft Windows 11 Home Hebrew 64Bit OEM 1
אנטי וירוסים: אנטי וירוס ESET Internet Security - שנה אחת - מחשב אחד 1
הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי 1

מחיר החבילה: 4806 שקל

יש בלוח כל מה שביקשת. במארז גם 5 יציאות קדימה ..מאחורה אם חסר אחת תפצל את המהיר לכמה..זה עלות נמוכה מפצל.
מעבד מספיק טוב זיכרון וכו' הכל לצרכים שלך..כרטיס מסך שמתי בצד אני לא חושב שלוירטואל זאב תצטרך חיצוני אבל אם תגלה שכן ניתן להוסיף אחרי..טכנית זה לא בעיה. אם תרצה מראש כרטיס מסך אפשר לשנות למעבד ללא מובנה וכרטיס מסך חיצוני. שמתי ספק כח שמספיק לכרטיס גראפי די רציני.
אם יש לך מי שירכיב לבד לדעתי עם המבצעים שיש שקונים כל חלק בנפרד יעלה יותר זול מהחבילה הכוללת..העיניין שיש אחריות בבדיקה לשלושה רכיבים מכל הרכיבים תצטרך לדעת קצת לאן לכוון את הבדיקה. או שתקנה במחיר הרשום ותהיה אחריות על הכל בלי תנאים. או שתקנה מחנות אחרת יותר זולה...זה עלייך לחפש איפה ..

בכל מקרה זו ההצעה שלי על AMD אני עומד בכל תוקף !!! INTEL בדור הזה של המעבדים שלה מפסידה ל AMD בטח במחשב עריכה.
לגבי מסך נוסף זה לא משנה ברמת מחיר כזו של הלוח זה קיים בכל מקרה. DP זה החיבור הכי טוב אז תנסה לחבר אליו מסך לעבודת עריכה זה חשוב.
שמתי דיסק קשיח מגנטי קטן אם לא צריך אותו לא חייב, אם אתה שומר ישר לחיצוני. אישית אני חושב שSSD פנימי של טרה היה יותר טוב עיניין של כסף.
זה בגדול הסיפור

נערך לאחרונה ב:

אזכיר לך מה לומר לנו :

בוקר טוב ירון.
שאלה קטנה לגבי "לוח מוכן ל- WIN 11": מה המשמעות של זה?
תוכל להרחיב קצת יותר?
איזה לוח מתאים ביותר?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
בוקר טוב ירון.
שאלה קטנה לגבי "לוח מוכן ל- WIN 11": מה המשמעות של זה?
תוכל להרחיב קצת יותר?
איזה לוח מתאים ביותר?
חג שמח . לוח שיכול לקבל פיזית עם ההתקן שצריך עליו ווינדוס 11. למשל הנה מה שנתתי לך, אסוס כמו שצריך רושמים בדף המוצר צד ימין למעלה כי הלוח מוכן לווינדוס 11, כולל UEFI או ביוס מוכנים. יעדכנו לך בהרכבה את זה הכי חדש .תוודא את זה.

בהיבט הכללי, יש דרישות חומרה חדשות של מיקרוסופט. מעבד מעל דור מסוים , במחשב חדש זה לא משמעותי. TPM2.0 זה הרכיב המשמעותי בלוח חדש , וידאתי שיש לך. איתחול מאובטח, יש לך. דיירקט איקס 12 יש לך. מחיצות GPT ההתקנה תיצור. ביוס UEFI יש לך.

אם אתה בוחר לוח אחר, צריך את כל אלה, הנה המפרט ממיקרוסופט ( אני לא זוכר מאיזה דור בAMD או INTEL הם מתחילים לתמוך אבל זה לא כל מעבד בודאות , צריך מעל דור מסוים) בעיקרו יש גם כלי בדיקה שלהם לזה. רק צריך לדעת להפעיל בUEFI את מה שצריך.

נתתי לך לוח אם עם מפרט טוב מאוד חברה טובה מאוד איכות שלו גבוה, אפילו אלחוטי מובנה יש זה יכול להיות שימושי לפעמים.

הערות נוספות : זיכרון צריך לומר למרכיב שיפעיל אותו אחרת הוא לא יעבוד בכל המהירות שקנית אלא פחות וזה קריטי. לשים בסלוטים הנכונים ובביוס לאפשר "המהרה" . זה נכון לכל זיכרון מעל מהירות התקן שתקנה. במקרה של AMD זה חשוב מאוד המהירות הגבוהה.

בכל מקרה עשינו לך את העבודה לגבי מפרט. אני שוב אומר AMD בדור המדובר מול INTEL הרבה יותר טובים. מי שטוען אחרת אני יכול להוכיח עם מבחנים מקצועיים כתובים או ביוטיוב לשימוש כללי ולעריכה בפרט. אז אני לא מציע לשנות חברה.

הנה פרטתי לך וליתר הקוראים אני מקווה שזה ברור יותר. מי שיש מחשב יותר ישן ורוצה ווינדוס 11 זה טיפה מסובך אני יודע. יש מדריכים איך בודקים ומה עושים בפועל, מיקרוסופט קצת סיבכה . במחשב נייד אגב מי שקונה חדש לדעתי לקנות ישר עם ווינדוס 11 או שיחתמו לכם שזה בר שידרוג ואם לא שיחליפו ווינדוס 10 עוד כמה שנים לא תתמך יותר. אז יהיה חייב ווינדוס 11 ואז תתקעו בלי עדכוני אבטחה.
עכשיו יגידו לכם וזה נכון שאפשר להתקין ווינדוס 11 גם על חומרה בלי התנאים. אבל, מיקרוסוט הצהירה שלא תהיה תמיכת עידכוני אבטחה או תמיכה בכלל במוצר . אז בלי אבטחה זה לא שווה. עדיף להשאר עם ווינדוס 10 מאובטח ומעודכן.

:)

למעלה