מטבחים,אצל נגר או חברה?

מטבחים,אצל נגר או חברה?

שלום ,איזה כייף שיש פורום שאפשר גם להתייעץ בו. מקווה שתוכלו לעזור לנו. אנחנו כעת בשלב בחירת מטבח,כבר עברנו בין החברות הכי טובות של המטבחים ... המחירים שם גבוהים מאוד ולא עומדים בתקציב שלנו.אבל הפטנטים והפירזולים מאוד מקוריים ושמישים. האם מישהו יודע לאמר לנו אם נגר לוקח פחות? והאם זה אומר שגם העבודה שלו היא כזו,פחות מושקעת? האם כדאי לקחת את כל הפירזולים והפטנטים למטבח? בכל זאת,מה עדיף? מטבח של פעם רק מדפים או מטבח עם פירזולים? אשמח לתגובותיכם. עדי.

פראיית

New member
גם אני כמוכם

התלבטתי בין נגר לחברה בסוף בחרתי בנגר פרטי שעשה עבודה נפלאה במחיר הרבה הרבה פחות

עדיף מטבח עם פירזולים כלומר

מדפים נשלפים , אבל לא חייבים בכלל להתקין פירזול למדף שעולה 400 ש"ח למדף הפירזול הישן והפשוט בהחלט עושה את העבודה לאורך זמן ומשאיר גם יותר מקום פנוי בארונות מטבח , הוא זול ביותר כ 5 ש"ח למסילה, הפירזולים היקרים גוזלים יותר מקום מהפירזול הפשוט, שהוא בהחלט טוב ועושה את העבודה . גם אם לאחר 20 שנה תצטרך להחליף פירזול זה ממש זול ולא בעייתי . הנגרים הפרטיים בהרבה מקרים לא יותר זולים מחברות הבוטיק . לדעתי בקש הצעת מחיר ב"הום סנטר" או ב"איקאה", אבל רק למטבח מסנדוייץ ולא מסיבית .

בינא

Member
מטבח פרטי לעומת מטבח של חברה

נתחיל מזה שכולם טובים...כל אחד במשהו אחד לפחות...זה טוב במחיר, אחר טוב בפטנטים, השלישי טוב בתכנון והרביעי פשוט מותק של בן-אדם/חברה. הבעיה מתחילה ונגמרת כמעט תמיד בהוצאה לעומת התמורה ולכן להלן, המלצה על סדר קבלת החלטות: 1 - קיבעו לעצמכם מסגרת תקציבית אותה אינכם יכולים ו/או רוצים לעבור. 2 - בקרו במה שיותר תצוגות, בכמה שיותר חברות, כדי לגבש מושג למה שמתאים לדרישותיכם. 3 - דרגו את דרישותיכם לפי סדר עדיפות יורד (למשל - חובה: כיור,מקרר,תנור,מקום למדיח,כיריים,5 מגרות,6 מדפים, כל זה בארון התחתון, כולל מקום למקרר 1 מ' רוחב ומקום למתלה מגבות רטובות; רצוי: מגרת תבניות, מקום לפח גדול, מזווה; אפשרותף מדפים נשלפים, ארון מטבח עליון; פנטזיה: מנדף מתנקה מעצמו,טוחן אשפה, מתקנים ופטנטים וכיו"ב) 4 - בקשו מהאדריכל/ית לתכנן לכם את המטבח בכפוף לרשימות בסעיף 3. זה חלק מעבודת התכנון, כי חובה לתכנן גם את מיקום הכיור, הגז ונקודות החשמל בתכנון האדריכלי. 5 - עם תוכנית עקרונית, ניגשים ל-3 חברות בהן מצאתם מטבח שנראה לכם מתאים ומבקשים מהם הצעת מחיר לתכנון שלכם (עדיין בלי פירוט של החברה), לפי סדר הדרישות היורד שקבעתם, כך שההצעה תגיע בחלקה החשוב לתקציב העומד לרשותכם. 6 - לאחר קבלת המידע מהחברות, לכו ל-3 נגרים פרטיים, עליהם קיבלתם המלצות ואשר ראיתם ארונות שהם בנו ושמעתם מהקונים "איך היה". 7 - לא לשכוח לדבר גם עם החברות וגם עם הנגרים על השיש, מי מספק אותו ובאחריות מי לבצע את התיאומים בנושא (טיפ -רצוי החברה ו/או הנגר) ואם בחרתם כיריים קרמיים או גז המונח על השיש וכיור עם התקנה תחתית, שטוחה או עליונה...גם על זה לברר. 8 - כל התהליך ייקח לכם 4-12 שבועות בכפוף לקצב קבלת ההחלטות שלכם והזמן שתקציבו לנושא...לא תמיד מי שמשקיע יותר זמן מגיע לתוצאות הכי טובות... 9 - לא לשכוח את הכלל החשוב - לא עוברים את התקציב. 10 - צריך להבין כי את כל הפטנטים ניתן להרכיב בשלב ב' לאחר כמה שנים, אם מתכננים את הארון להכיל את הפטנטים האלה, ולא לשכוח שכל הפטנטים נועדו לאפשר נוחות ואינם בדיוק צורך שבלעדיו לא ניתן לחיות... מדפים נשלפים נוחים, כי לא צריך להתכופף כדי לראות את הצלחות והכוסות בחלק הפנימי של הארון ולא צריך להוציא את הצלחות מקדימה כדי להגיע לאלה שמאחור...אבל זה רק עניין של נוחיות ולא מתעסקים בזה ביום-יום. 11 - הכנה של מקום מספיק למקרר ענק SIDE BY SIDE לקניה עתידית בעוד 10 שנים, תהיה יותר נכונה לחלק מהאנשים, מאשר להכנת מקום לפח אשפה ענק שאין צורך לרוקן כל יום שיימצא בשימוש ב-10 השנים האלו... 12 - לא לשכוח לתכנן מתלה מגבות רטובות לפחות ל-2 מגבות, כולל ידיות פתיחה לדלתות הארון אשר ניתן לתלות עליהן מגבות מטבח בזמן הבישול ורחיצת הכלים. 13 - נגר פרטי ייתן זמני אספקה קצרים יותר ויסכים לפריסת תשלומים הגיונית יותר. חברה צריכה לממן משרדים,שיווק ומכירות,מנהלים,פרסום,מתכננות ואולמות תצוגה, מפעלים ומרכיבים וצי רכב, אשר מימונם מגיע ממחירי המטבחים, לכן הם חייבים להיות יותר יקרים. 14 - בהצלחה.

ראשית,וואוו,תודה על תשובה מקיפה

לאחר שעשינו את שלב א+ב+ג בשלב ד' נתקעתי עם ההצעות של מעצבי החברות מטבחים,כי לכל אחד יש את המחיר של היחידה שלו,היות והיום המחירים למטבח הם לא לפי מטר אלא לפי יחידת ארון. האם ניתן יהיה להוזיל את המחיר אילו היינו קונים אצל בלורן את כל הנשלפים והפטנטים לבד ונותנים לנגר שירכיב אותם? ובכלל,האם ניתן לדעתכם להגיע בסכום של 20000 שקל למטבח מאובזר ונעים לעבוד בו? היינו במטבחי זיו,דקור,סמל ולוגת,מי מהם הכי מומלץ? ושוב,ממש תודה לכם ולך על תשובה מהירה וכנה. עדי.

בינא

Member
תרגום מחירי יחידות ארון מטבח למ"א

מבוצע בחישוב פשוט על התוכנית שסיכמתם עם האדריכל/ית שלכם. לי נראה שנתקעתם כי ביקשתם מהחברות מידע לפני שתכננתם את המטבח. אם לא, פשוט לוקחים את רוחב היחידות המוצעות לכם (העומק והגובה קבועים לכל המטבחים) ומחברים עד קבלת המטרים אותם תכננתם. בכל מקרה, ארונות עם מדף רגיל בלי פטנטים יעלו זול יותר מכאלה שניתן הוסיף בעתיד (הקרוב או הרחוק). 20,000 ש"ח הם סכום נאה למטבח וניתן להסתדר איתו בקלות. ביכולתכם לבקש מהחברות ומהנגרים להציע לכם מטבח, בכפוף לתוכנית שיש לכם עם מגבלת התקציב הזאת, כולל הובלה, הרכבה ומע"מ (התקציב הזה כולל את השיש? אם כן, יש להוריד את עלות השיש מהתקציב לארון). היות ולא ציינתם היכן בארץ אמור המטבח להיות מורכב, בלתי אפשרי להמליץ על נגרים פרטיים.

עזרה דחופה בבחירה..

יש במטבחי דו איט הצעה אטרקטיבית למטבח עץ מלא..... באותו סכום יש הצעה למטבח פורמייקה + תנור כיריים ומדיח..... אחרי תיחקורים לגבי סוג החומר קיבלתי את המידע הבא: עץ מלא : מסגרת עץ בפנים פורניר ומצפוה דיקט מ-2 הצדדים ... פורמיקה: בפנים MDF בחוץ פורמיקה ובקנטים PVC אני ממש מיואשת ולא יודעת על מה ללכת????? אנחנו חייבים להחליט אבל לא יודעים... אשמח לעזרתכם....

אני אישית לא אוהב עץ מלא

לא סובל את הצבע הכהה במטבח , אלא אם זה עץ בהיר כמו "מייפל" = "אדר" בעברית . אין שום בעיה עם דלתות M.D.F. מצופה בפורמייקה , הן טובות כמו כל דלת אחרת

בינא

Member
לא ברור מה אטרקטיבי...? המחיר...?

או העובדה שעם מטבח פורמאיקה מספקים גם כיריים ומדיח (מאיזה סוג?). על מה בדיוק את רוצה המלצה? על מה ההתלבטות? האם 2 סוגי המטבחים עם אותו מטר אורך? עם או בלי משטח? עם או בלי כיור?

איריסג

New member
משהו קצת משונה לי...

איך זה עץ מלא - אם העץ המלא במקרה הטוב (לפי התיאור שלך) הוא רק המסגרת של הדלת - והמילואה היא פורניר? ומה זה מצופה דיקט משני הצדדים???? עץ מלא זה עץ מלא. עץ מלא עם פורניר זה עץ מלא עם פורניר. זה כבר לא עץ מלא. אלא אם כן - אתם רוצים צביעה מלאה של העץ (מה שקרוי שלייף לק, ועושים אותו לפי הגיוון של טמבור או נירלט) ואז באמת מקובל לתת מילואה מפורניר או MDF - אבל לרוב אלה החזיתות הכי יקרות. ככה שאני לא מניחה שלזה הכוונה. לגבי הפורמייקה - מה שמטריד אותי זה שיש כל מיני רמות מחירים של פורמייקות ואני מנחשת שהבחירה שלכם תהיה ממגוון מצומצם של פורמייקות ש"כלולות במבצע". אני באופן אישי הייתי הולכת בכל מקרה על העץ המלא - וקונה בעצמי את התנור והכיריים שמתאימים לי ולצרכים שלי - ולא מסתפקת בהכתבה של חברת מטבחים. בסייג אחד - אם המכשירים החשמליים הם אלו שהתכוונת לקנות בכל מקרה - תנסי לעשות תחשיב האם באמת הם ניתנים לך במחיר אטרקטיבי. זאת אומרת - תלכי לדואיט אחר ותבקשי הצעת מחיר לפורמייקה לפי אותו מפרט - ואז תראי מה ההפרש האמיתי בין הצעות המחיר - והאם אכן ה"מתנה" היא "מתנה". כי לרוב - הם פשוט כוללים את מחיר מכשירי החשמל - אולי בהנחה קטנה. זאת אומרת - המטבח בלי המבצע המהולל נניח עולה 20 אלף ש"ח. מכשירי החשמל, בדגמים האלה בדיוק, יעלו לך בחנות חשמל נניח 6000 ש"ח - והמטבח ב"מבצע" בדו איט" עם מכשירי החשמל יעלה לך 24 וחצי אלף... לא גליק גדול לדעתי... אם מכשירי החשמל הם באמת מתנה - אז אולי זה סיפור אחר.

mishalot

New member
מטבחים

לגבי שאלתך בעניין מחירים וטיב עבודה של נגר פרטי- יש הרבה רמות מחירים ורמות עבודה של נגרים, וגם של חברות. אצל נגר פרטי תקבלו בדרך כלל יותר גמישות בתכנון ובמפרט המטבח ותוכלו להרכיב את המפרט המתאים לכם. המחיר הוא פועל יוצא של איכות החומרים ואיכות העבודה בדרך כלל. (כמובן שיש גם יוצאים מהכלל- חברות שהמחירים בהן גבוהים בשל המותג ואולם התצוגה המושקע) לגבי תמחור- במטבח יש אפשרויות רבות של סוגי חזיתות למשל, והתמחור ביניהן שונה מאוד לדוגמא, מטבח פורמייקה אמור להיות זול בהרבה ממטבח עם חזיתות עץ מלא גם הפרזולים הם חלק משמעותי בתמחור . לגבי הפטנטים- חלקם יעילים וחלקם מיותרים, יש לבחון כל פריט לגופו ולראות האם הוא באמת נחוץ ויעיל בתכנון המטבח, כי הפרזולים יקרים בד"כ. מטבח "כמו פעם" עם דלתות בלבד יהייה כמובן זול יותרבצורה משמעותית, אבל פחות נח. אשמח לענות לך על שאלות ממוקדות יותר לגבי פרזול מסויים שאתם מתעניינים בו.

fireman

New member
שאלתם כאן שאלה

שלדעתי 50% מנפח ההודעות שנכתבו אי פעם בפורום הזה נסוב סביבו - המטבח. קודם כל אני מציע להריץ חיפוש על המילה "מטבח" בחיפוש המתקדם של הפורום, אני מבטיח לכם שתמצאו מספיק חומר קריאה שימלא לכם את כל השבת. לגבי ההמלצות, עקרונית אנימסכים עם מרבית דבריו של "בינא" בנוגע למטבח אבל לא מסכים עם נקודה אחת מהותית. האדריכל שלכם סביר להניח שהוא לא מעצב מטבחים ולכן לא הייתי מפקיד את משימת תכנון המטבח בידיו, לחברות המטבחים מעצבים שעושים את עבודתם ללא כל תשלום כאשר אתםפונים אליהם ותופרים לכם מטבח על המידות הנתונות בתוכנית ומספקים לכם את כל מיקומי השקעים, נקודות טלפון, טלויזיה, מים גז וביוב במעמד החתימה. למעצבים הללו יש יותר ידע בתחום המטבחים יוכלו לתת יותר ויותר המלצות ברוח התקופה, ידעו לכוון אתכם למוצרים שסביר להניח שהאדריכל שלכם לא יכיר, ידע למנוע מכם דברים שלא ממש צריכים למרות שלאדריכל זה נראה פטנט ממש מגניב וכוליי וכוליי. אני אישית אנטי לשיטת היחידות, החברות שעובדות עם יחידות במידות נתונות דיי מכתיבים לכם את צורתו וגודלו של המטבח שלכם ולא מאפשרים לכם דינמיות תכנונית לגבי הצרכים הממשיים שלכם, בראש ובראשונה בבעיה זו נמצאת חברת רגבה שלא רק מספקת יחידות במידות נתונות גם גובה מחיר מופקע לטעמי אך יש מי שיחלקו על כך. אתם צריכים להקציב לעצמכם מסגרת תקציבית ולקחת בחשבון שבעלות המטבח לא כלולים מכשירי חשמל, שיש וחיפויים, כירים, כיורים וברזים ולהכניס את זה כחלק מהתקציב הכולל שלכם וממנו להפריש את החלק שאתם מתכוונים להשקיע אצל חברת המטבחים יצרנית הארונות. בניגוד לדעתו של האדם הפשוט אני מציע לא לוותר על אף פרזול שיקל עליכם את החיים ויהפוך את המטבח שלכם ליותר נוח, החסכון של השקל לא שווה את העצבים שלכם אחר כך. בבית הקודם שלי היו מסילות רגילות, בכל פעם שמישהו היה פותח מגרה וסוגר כל הבית היה שומע את זה. היום, בבית החדש את יכולה לבשל ארוחה ל50 סועדים, לפתוח ולסגור דלתות ומגרות עשרות פעמים ואף אחד לא יידע שיש מישהו במטבח, הכל יהיה זמין עם פתיחת מגרה, לא צריך לחפור בין סירים ומחבתות, המדפים יוצאים אלייך במקום שתטפסי על כסאות ותדחפי ידים לתוך עומקו של הארון ובסופו של דבר יהיו לך חיים הרבה יותר קלים. לגבי מה עדיף..... המטבח הקודם שלי היה 90% דלתות ו10% מגרות במטבח הנוכחי זה בערך הפוך, אין על מגרות, חד וחלק! זה הכי נוח שיש, יותר נוח שכל הסירים נמצאים במגרה ענקית ויוצאים החוצה ואת שולפת מה שבא לך במקום להתחיל להתעסק עם קרוסלה מטופשת או עם ארון מדפים, תצטרכי להוציא כמה סירים בשביל להגיע למה שאת צריכה, חוץ מארונות המזווה הכל אצלי מגרות (וקלאפות עליונות) ת-ע-נ-ו-ג! חושב לציין שבזמן תכנון המטבח גם אני וגם אמא שלי דיי נבהלנו מעניין המטבח במגרות....את לא יודעת כמה פעמים שמעתי את השאלה "איפה יהיה מקום לכל הדברים במגרות?" אז זהו....כל תכולת המטבח הקודם עברה דירה ואליה הצטרפו עוד לא מעט דברים חדשים....ויש לי עוד כמה מגרות פנויות
אחסון במגרה הוא הרבה יותר יעיל לדעתי, חד וחלק. דבר נוסף שחשוב לעשות ברגע שהולכים לחברת המטבחים לקבל הצעה זה למדוד את הסיר הכי גדול שלכם, קוטר וגובה, למדוד את הצלחות הגדולות ביותר שלכם, את הכוסות הכי גבוהות ואת כלי האחסון הכי גדולים שלכם. אצלי בבית יש המון כלי אחסון של טאפרוור (למי שמכיר) וחלק גדול מהן יכול להיות מאוחסן בצורה "מודולרית" קופסא מעל קופסא וכוליי וכשתכננו את המטבח אצל רגבה עניין היחידות המוכתבות במידות מראש לא אפשר אחסנה של כל הכלים הללו במטבח של רגבה ומי שמכיר את הכלים של טאפרוור יודע שגם מבחינת איכות אין להם תחליף והמחיר שלהם הוא לא כזה שאפשר לזרוק לפח ולשכוח מהם. לגבי שמות: את חברות המטבחים שציינת אני לא מכיר כי לא קניתי מהם מטבח אבל אני יכול להמליץ לך על חברת "פנל" אני לקוח מאוד מרוצה שלהם, הבאתי את השם הזה לכאן ולשמחתי יש כאן כבר דור שני של ממליצים על "פנל" שווה לבדוק. יש להם סניפים בב"ש, נתיבות, אשדוד והרצליה פיתוח. קישור בעמוד קישורי הפורום בהצלחה!

מי שיש לו כסף יכול לקנות את

הפירזול של בלום או הייטיצ , זו לא השאלה שלה . היא רוצה לחסוך כסף במטבח הפירזול הוא סעיף משמעותי במחיר שמגיע לידי אלפי שקלים . אפשר לחסוך מינימום 8000 ש"ח

איריסג

New member
אני ה"דור שני" שאיש האש מתכוון אליו

אחרי שכל הזמן אמרתי לו "מי נוסע לבאר שבע בשביל מטבח באזור השרון או המרכז" - גיליתי שיש להם סניף באשדוד. זה כבר היה הרבה יותר סביר בעיני. גיליתי בסניף הזה שני דברים: האחד - מטבחים יפיפיים, מכל סוג וסגנון שאפשר להעלות על הדעת. 2. מעצבת מטבחים מקצועית, חכמה, מנוסה וסבלנית שאין לתאר (איילת). היתרון בפנל הוא שהם חברה ותיקה (בת למעלה מ 30) עם יכולות של נגר פרטי - זאת אומרת, בניגוד לחברות שציינת - הם עובדים כמו נגר פרטי ונותנים לך את הייצור של כל יחידה על פי הצרכים שלך - ולא משלבים לך יחידות "סטנדרט". כך שאם את צריכה ארון הרמוניקה ברוחב 95 ס"מ ולא 80 - זה מה שתקבלי. ואם את צריכה מגירה בגובה 32 ולא 34 (סתם דוגמה) זה מה שתקבלי. יש להם את כל סוגי החזיתות - משלייף לק צבוע בתנור בכל צבע שתרצי ממניפת הצבעים של טמבור ונירלט - דרך עץ מלא - ועד מאות גוונים (נשבעת לך . מאות) של פורמייקה - בכמה רמות מחיר. ממליצה בחום לקבוע איתם פגישה. יש להם גם סניף בהרצליה פיתוח - אבל הוא יותר קטן וממה שהבנתי פחות נחמד (בלי להעליב אף אחד....) - והסניף באשדוד הוא ממש בכניסה לעיר - ככה שמאד קל להגיע אליו.

תמר36

New member
אני הייתי ב"רגבה", ראיתי והלכתי

לנגר לעשות את אותו הדבר בדיוק. עלה לי הרבה הרבה יותר זול. את כל המטבח הרכבתי ממגירות בלבד כאילו שנסגרות ב"סלו מושן", יצא לי משהו איכותי ומודרני. ממש מקטלוג. למעלה הוספתי קלאפות ומקום לטלויזיה (הכי שימושית בבית). בהצלחה

למעלה