מטבח פרטי לעומת מטבח של חברה
נתחיל מזה שכולם טובים...כל אחד במשהו אחד לפחות...זה טוב במחיר, אחר טוב בפטנטים, השלישי טוב בתכנון והרביעי פשוט מותק של בן-אדם/חברה. הבעיה מתחילה ונגמרת כמעט תמיד בהוצאה לעומת התמורה ולכן להלן, המלצה על סדר קבלת החלטות: 1 - קיבעו לעצמכם מסגרת תקציבית אותה אינכם יכולים ו/או רוצים לעבור. 2 - בקרו במה שיותר תצוגות, בכמה שיותר חברות, כדי לגבש מושג למה שמתאים לדרישותיכם. 3 - דרגו את דרישותיכם לפי סדר עדיפות יורד (למשל - חובה: כיור,מקרר,תנור,מקום למדיח,כיריים,5 מגרות,6 מדפים, כל זה בארון התחתון, כולל מקום למקרר 1 מ' רוחב ומקום למתלה מגבות רטובות; רצוי: מגרת תבניות, מקום לפח גדול, מזווה; אפשרותף מדפים נשלפים, ארון מטבח עליון; פנטזיה: מנדף מתנקה מעצמו,טוחן אשפה, מתקנים ופטנטים וכיו"ב) 4 - בקשו מהאדריכל/ית לתכנן לכם את המטבח בכפוף לרשימות בסעיף 3. זה חלק מעבודת התכנון, כי חובה לתכנן גם את מיקום הכיור, הגז ונקודות החשמל בתכנון האדריכלי. 5 - עם תוכנית עקרונית, ניגשים ל-3 חברות בהן מצאתם מטבח שנראה לכם מתאים ומבקשים מהם הצעת מחיר לתכנון שלכם (עדיין בלי פירוט של החברה), לפי סדר הדרישות היורד שקבעתם, כך שההצעה תגיע בחלקה החשוב לתקציב העומד לרשותכם. 6 - לאחר קבלת המידע מהחברות, לכו ל-3 נגרים פרטיים, עליהם קיבלתם המלצות ואשר ראיתם ארונות שהם בנו ושמעתם מהקונים "איך היה". 7 - לא לשכוח לדבר גם עם החברות וגם עם הנגרים על השיש, מי מספק אותו ובאחריות מי לבצע את התיאומים בנושא (טיפ -רצוי החברה ו/או הנגר) ואם בחרתם כיריים קרמיים או גז המונח על השיש וכיור עם התקנה תחתית, שטוחה או עליונה...גם על זה לברר. 8 - כל התהליך ייקח לכם 4-12 שבועות בכפוף לקצב קבלת ההחלטות שלכם והזמן שתקציבו לנושא...לא תמיד מי שמשקיע יותר זמן מגיע לתוצאות הכי טובות... 9 - לא לשכוח את הכלל החשוב - לא עוברים את התקציב. 10 - צריך להבין כי את כל הפטנטים ניתן להרכיב בשלב ב' לאחר כמה שנים, אם מתכננים את הארון להכיל את הפטנטים האלה, ולא לשכוח שכל הפטנטים נועדו לאפשר נוחות ואינם בדיוק צורך שבלעדיו לא ניתן לחיות... מדפים נשלפים נוחים, כי לא צריך להתכופף כדי לראות את הצלחות והכוסות בחלק הפנימי של הארון ולא צריך להוציא את הצלחות מקדימה כדי להגיע לאלה שמאחור...אבל זה רק עניין של נוחיות ולא מתעסקים בזה ביום-יום. 11 - הכנה של מקום מספיק למקרר ענק SIDE BY SIDE לקניה עתידית בעוד 10 שנים, תהיה יותר נכונה לחלק מהאנשים, מאשר להכנת מקום לפח אשפה ענק שאין צורך לרוקן כל יום שיימצא בשימוש ב-10 השנים האלו... 12 - לא לשכוח לתכנן מתלה מגבות רטובות לפחות ל-2 מגבות, כולל ידיות פתיחה לדלתות הארון אשר ניתן לתלות עליהן מגבות מטבח בזמן הבישול ורחיצת הכלים. 13 - נגר פרטי ייתן זמני אספקה קצרים יותר ויסכים לפריסת תשלומים הגיונית יותר. חברה צריכה לממן משרדים,שיווק ומכירות,מנהלים,פרסום,מתכננות ואולמות תצוגה, מפעלים ומרכיבים וצי רכב, אשר מימונם מגיע ממחירי המטבחים, לכן הם חייבים להיות יותר יקרים. 14 - בהצלחה.