מטבחים, מטבחים

ליcות

New member
מטבחים, מטבחים ../images/Emo122.gif

אז התחלנו לבדוק מטבחים.. ועכשיו יש לנו כמה התלבטויות. ראשית, אני אזכיר שאנחנו בונים דרך פרוייקט ולא באופן עצמאי כמו הרב כאן. הקבלן שלנו עובד עם מטבחי סמל, היינו שם ומאוד התרשמנו, אבל הסטנדרט שהם נותנים הוא כמובן לא מספק אותי. אם רוצים לשדרג, יש זיכוי של 12,000 ש"ח ועל זה מוסיפים את המטבח הרצוי. יצא לנו בערך תוספת של 22,000 ש"ח, לא כולל כמובן ידיות, שיש וכו'. כלומר - מטבח בעלות בערך 40,000 ש"ח. הלכנו לראות עוד כמה מטבחים, ויש לנו עוד פגישות גם מחר וביום שישי. בינתיים, במטבחי יגור יצא בערך אותו מחיר, רק לא כולל הזיכוי (עלות מטבח דומה - 40,000 ש"ח). המטבח כולל יחידת בילד אין, מגירות נשלפות ומדפים נשלפים כמעט בכל הקומה התחתונה,מגירת תבלינים ובקבוקים, 2 קלאפות בקיר מלמעלה, יחידת אל מגוב (ייבוש כלים), ובקיצור - חוץ מהפינה שעליה אני אוותר והיא תהיה יחידת מדפים רגילה- כמעט כל המטבח מלא בפטנטים כמו שאני אוהבת
. עוד משהו חשוב- פרזול של בלום, מטבח עץ סנביץ'. אני חייבת לציין שאני לא הופתעתי מהמחירים כי עשיתי עבודת מחקר וידעתי למה לצפות. לעומת זאת גיסי ממש נפל מהכיסא והחליט שזה שיגעון לעשות מטבח עם תוספת של כל כך הרבה כסף, כשהסטנדרט שמקבלים הוא יחסית טוב (הוא באמת לא רע, אבל אין בו שום דבר נשלף ולא ניתן לשרדג כלום). הוא החליט שאם הוא יקח את המטבח הסטדנרטי של סמל שמגיע לנו, הוא יקנה בנפרד את כל הפרזול של בלום ויקח נגר שיתקין הכל, הוא יחסוך לפחות 10,000 ש"ח ויקבל את אותה תוצאה. הוא מנסה לשכנע את בעלי (לא שזה יעזור, אני קובעת בענייני המטבח
) אבל אני רוצה להוכיח לו שאולי זה יחסוך כסף, אבל זה לא שווה..לא יהיה לנו אחריות, זה בטוח לא יהיה אותו דבר וזו סתם עבודה עקומה. מי צודק??

איריסג

New member
מסכימה איתך.

אם כבר את מחליטה לעשות ב"סמל" אז תעשי את זה עד הסוף, וזהו. שעטנז כזה אף פעם לא ייצא טוב. הפירזולים היום הם די מתוחכמים, ואם לא איש מקצוע ירכיב אותם - זה עלול להתקע וכו' - ואף אחד לא ייתן לך אחריות ככה. אגב, האם את בכל מקרה מקבלת 12 אלף ש"ח זיכוי או שזה רק לסמל? (אני יודעת מחברה שלי שהיה לה את אותו סיפור עם טופז - ובגלל שהיא לא שידרגה אצלם, היא קיבלה רק 3000 ש"ח זיכוי). כי ב 40 אלף ש"ח את יכולה למצוא גם מטבחים של נגריות יותר קטנות, שעובדות עם הפירזולים של בלום וכו' - אבל יכולים לעשות לך מטבח תפור בול על פי המידות שאת רוצה, ולא לפי ה"קופסאות" הקבועות שיש לחברות הגדולות.

ליcות

New member
הזיכוי הגדול הוא רק לסמל

כי הקבלן סגר איתם, אבל אם זה בחברה אחרת אז הזיכוי הוא 4,000 ש"ח בלבד
. מעצבן אבל זה מה יש..

בודאי שאת צודקת

עם כל הכבוד לניסיון לחסוך אף פעם לא תגיעו לאותה איכות כאשר זה יוצא מהמפעל ללכת לקנות את הפרזול, לקחת עוד נגר שיתקין נשמע לי כמו עבודת תלאים ואז בסוף הזול יצא היקר, היות ולא תהיי מרוצה, והמטבח הוא המקום בו בדכ הכי שורצים ומשתמשים בו, לכן בכל פעם שתפתחי מגירה תזכרי שוב ושוב בטעות הזו, מה שיגרום לך בסופו של דבר להעיף הכל ולשלם שוב על הכל מהתחלה חוץ מזה, סתם הצעה כשמחליטים, לא מספרים לאף אחד, פשוט עושים! אם עשית סקר שוק, והנה גם אחד על אחד, עוד חברת מטבחים נתנה לך את אותה ההצעה, אין טעם לערב עוד אנשים ששמם אינו מופיע בחשבון הבנק שלך....

ענתש

New member
אז תמשיכי לבדוק...

אני מבינה שהעלות כרגע היא 28 אלף במטבחי סמל ו-40 במטבחי יגור. תמשיכו לבדוק... עוד חברות. אולי תמצאו הצעה גם זולה יותר וגם מתאימה לכם. אם לא - הייתי הולכת על סמל וזהו. אגב שתי שאלות - 1. איך מטבחי סמל ? (יכולה להיות לי הנחה מסויימת שם כי דוד שלי, היזם, עושה איתם עשרות מטבחים בשנה לדירות בפרוייקטים שלו). 2. אפשר לראות את התכנון ? שנדע מה עולה 40 אלף ש"ח ? (כי אני מנסה לקבל מושג לגבי עלות המטבח שלי).

ליcות

New member
../images/Emo41.gifאז המשכנו לחפש והנה התוכנית..

קודם כל - לגבי סמל - הם נחשבים מעולים, אין ספק. כמה שחיפשתי עליהם תלונות באינטרנט, כמעט ולא מצאתי, יש מלא המלצות על השירות והאיכות. מצד שני, הם לא ממש זולים..אם את יכולה לקבל הנחה אז מעולה. אבל, היום המשכנו לחפש באמת - נפגשנו עם מטבחי סמגל בחיפה והם הכינו לי תוכנית.. מה אני אגיד- אני כמעט התעלפתי.. יצא פשוט מהמם, המעצבת פשוט קלעה בול למה שרציתי, וגם המחיר אחרי כל הזיכויים יוצא 23,000 ש"ח בערך, כולל כל התוספות (מג'יק קורנר, ידיות, מטבח עץ וכו'). אני בטוחה שנוכל להוריד אותה עוד קצת במחיר, בעיקר אם גיסי ירצה לעשות אצלם גם (והוא נשמע מתלהב לגבי התוכנית שקיבלנו). בחיי, אם בעלי לא היה איתי אני הייתי חותמת במקום
מחר אני הולכת להיפגש עם מטבחי זיו ודקל (סתם לקבל רעיונות, קראתי עליהם המון תלונות) וביום ראשון יש לי שוב פגישת סיכום עם סמל. אני רוצה להגיש להם את התוכנית שאני רוצה כמו שהציגו לי היום, ולראות כמה זה יעלה (פשוט כי בסמל יש לי זיכוי גדול יותר - הקבלן עובד איתם). אם יצא יקר יותר, אני הולכת על סמגל, אחרי שאחפש עליהם עוד קצת המלצות או תלונות. התוכנית: אין לי תוכנית כתובה לצערי (בשום מקום לא נותנים להוציא כלום כלום), ניסיתי לשרטט ולא ממש הצליח, אבל אני יכולה לתאר: מטבח בצורת ח', לא ממש סימטרי אבל בערך. צד אחד של הח' זה המקרר (הכוונה למקרר SBS), צמוד לחלק הפינתי (מג'יק קורנר חצי נשלף כי הנשלף המלא מאוד מייקר) ואז מתחיל החלק הארוך של השיש עם הארונות מתחתיו, אמנם לא זוכרת בדיוק את הסדר, אבל זה הולך כך: יחידת מגירות נשלפות, יחידה למדיח, ארון כיור, ארון לבקבוקים ותבלינים נשלף, עוד 2 יחידות של מגירות נשלפות לאחסון סירים וצלחות שניתן להחליף ביחידות ארונות נשלפים, ומזווה קטן. מכאן נגמר החלק הארוך של השיש ומתחיל האי (החלק הסופי של הח') שישמש בתור דלפק מצד אחד וארון מהצד הפנימי - יש 2 יחידות ארון קטנות עם מדפים רגילים - לא נשלפים, לאחסון מיקסר, פלסטיקים ועוד כל מיני, ומהצד השני ניתן לשבת. בחלק למעלה מעל השיש הארוך - מעל הכיור יהיו 2 קלאפות עם יחידת ייבוש כלים ויחידת אחסון, לידם קולט אדים ואז עוד קלאפה לאחסון. כך יוצא שהחלק למעלה עדין ופשוט, לא עמוס ולא רואים עץ מול העיניים (כמו שאני אוהבת). ממול החלק הארוך של השיש יש לנו נישה שחשבתי שתשמש רק בתור מזווה, אבל מה שהיא הציעה ששם תהיה יחידת בילד אין + יחידת מדפים מהרצפה עד התקרה בתור מזווה. אז לא רואים את התנור מול העיניים כשנכנסים הביתה, זהלא הכי סטנדרטי, אבל זה יוצא ממש יפה וגם ניצול שטח מקסימלי של המטבח שלנו (שהוא לא גדול ולא הכי נוח לביצוע). המטבח כולל כמובן את הטריקה האיטית שזה מעבר לנוחות גם בטיחותי לקטנטנים, עץ סנביץ' מלא, ידיות, אחריות ל 10 שנים.. מקווה שהיה מובן.. מה דעתכם? ומטבחי סמגל - מי יכול להמליץ או לא להמליץ?

ענתש

New member
נשמע גדול ! כמה מטר מטבח יש לך ?

("מטר מטבח" בניגוד ל"מטר אורך" - כמה מטר של ארונות סך הכל ?). ידעתי שאם תחפשי עוד תמצאי
את בהחלט יכולה ללחוץ על סמל עם הצעת המחיר של סמגל. תביאי אותה כתובה ליתר בטחון כדי להראות להם אפילו.

ליcות

New member
יש לנו 10 מטר ארונות

וזה יוצא בערך 21 דלתות ארון, בערך 7 מטר שיש (זה מה שבעלי מוסר, לי אין מושג). דוקא לא נחשב גדול בכלל, בכל מקום אמרו לנו שהמטבח קצת בעייתי בגלל הגודל ומיקום החלונות
.

ענתש

New member
בכל מקרה הסתכלתי באתר שלהם

וזה נראה שהם עושים עבודה ממש יפה. המחרים שלהם (באתר?) נמוכים באופן מלחיץ קצת... מה העניין שלהם ?

ליcות

New member
את מדברת על סמגל?

איפה ראית מחירי מטבחים באתר? יש להם גם ריהוט וציודי חשמל אבל לא שמתי לב למחיר.. בכל מקרה אני מחפשת המלצות, מקווה שאמצא. אגב, שכחתי לציין שהמחיר ההתחלתי היה 30 אלף, אבל אחרי מיקוחים וגם כשאמרנו לה שיש לנו זיכוי גדול בסמל, היא נלחצה ועשתה הנחות (אבל כולם ככה, זה לא מפתיע אותי - כולם אומרים מחיר גבוה ואז מורידים במחיר
).

אמארונה

New member
לי באופן אישי

אין שום בעיה לוותר על חלק מהפרזולים וזה גם מה שעשינו בהזמנה שלנו. אלה מותרות שאני יכולה להרשות לעצמי לוותר עליהם ועם הכסף שאני חוסכת עם הדרישות הצנועות שלי מכל הפטנטים האלה, אני כבר אמצא מה לעשות... אני חושבת שכל עניין הפרזולים והפטנטים יוצא לפעמים מפרופרוציה ואני כותבת את זה כמי שמבלה ה-מ-ו-ן זמן במטבח כי אני מבשלת הרבה מאוד, כל האוכל אצלנו הוא ביתי. אף פעם לא גרתי בבית עם כאלה פטנטים במטבח וזה לא מונע ממני להנות מהשהיה במטבח ולבשל המון. אני בניגוד להרבה אחרים לא שותפה למדיניות ה"אם כבר אז כבר" ולא חושבת שמטבח זה משהו שעושים פעם בחיים, ואולי בעוד 10-15 שנים אני כבר ארצה להתרענן ולהתחדש במטבח חדש, מי יודע... 40,000 ש"ח לא כולל שיש (שאם זה קיסר זה בקלות יכול להגיע לעוד10,000 ש"ח, תלוי באורך) זה סכום עצום ואם זה בא על חשבון משהו אחר בבית, לא פחות חשוב, אני לא מתלבטת על זה בכלל. קשה לי לענות לך מי צודק, את או גיסך, למרות שאני נוטה מאוד להסכים עם גיסך, כי זה הכל עניין של סדר עדיפויות. אם עבור פטנטים נשלפים את מוכנה לוותר על דברים אחרים בבית או בחיים, לכי על זה. אם את בכלל לא צריכה לוותר על כלום, על אחת כמה וכמה, לכי על זה
דרך אגב, אנחנו גם סגרנו עם יגור על מטבח שיהיה יפה ואיכותי (גוף מסנדביץ' מלא וציפוי פורמייקה), אבל בסכום קטן בהרבה ממה שציינת, למרות שמדובר במטבח גדול.

איריסג

New member
בעיני זה לא סתם פינוק

או "פטנטים הי טקים מיותרים". בעיני, הפירזולים החדשים נותנים פתרונות אמיתיים לניצול הרבה יותר טוב של הארונות. אני לא יודעת אם יצא לך להציץ בקטלוג האחרון של בלום - אבל אני מצאתי שעדיף להשקיע את הכסף בפירזולים - ושהארונות ינוצלו עד המקסימום שניתן, ושיהיה נוח להשתמש בהם. היום למשל, יש המון דברים בארון שימורים שלי שאני בקושי זוכרת שנמצאים - ולכן מוצאת את עצמי קונה מיותרים, וגם אם אני זוכרת שהם שם - הם תקועים בעומק הארון וכדי להגיע אליהם אני כל פעם צריכה להוציא שלושת רבעי מהדברים. כשיש ארונות שהמדפים שלהם נשלפים - החיים שלי הרבה הרבה יותר קלים, ולכן לא תהיה לי בעיה לשים קופסאות ומוצרים אחרים בחלק האחורי של הארון - כי אני אוכל להגיע אליהם בקלות. המצב היום הוא שאני מעדיפה לא לנצל את מלוא העומק - כי זה בכל מקרה לא נגיש. וזו רק דוגמה אחת... יש להם למשל מגירות של כמה קומות - וככה את מנצלת עומק של מגירה - לכמעט כפול ממה שאת מנצלת באופן רגיל. תראי, השמיים הם הגבול. אני לא יודעת למשל מה המחירים של הדברים הממש "מפנקים" - כמו למשל מתקן בילט אין לנייר כסף ולניילון נצמד, אבל אם זה יהיה נורא יקר - ברור שאני אוותר. אבל על מג'יק קורנר, או על הפטנט החדש של מגירה בזוית - אני חושבת שלא אוותר, וגם לא על מדפים נשלפים, טריקה שקטה, עגלות בקבוקים וכו'.

אמארונה

New member
בעיני כן../images/Emo13.gif

אלה בהחלט מותרות שאני יכולה להמשיך לחיות את חיי כפי שחייתי עד היום, בלעדיהם ועדיין לבשל המון ולהנות מזה. אני לא רואה את עצמי טורקת את המגירות כדי לבדוק אם הן נטרקות בשקט - אני בהחלט יכולה לסגור אותן בלי לטרוק, ואני לא צריכה מתקן בילט אין לנייר כסף וניילון נצמד ואני מוכנה להשקיע עוד כמה שניות של חיפוש אחרי משהו שמונח על מדף רגיל ולא נשלף, כמו שאני עושה היום. מבחינת סדר העדיפויות הפרטי שלי אין לדברים האלה מקום, בטח לא אם זה אמור לבוא על חשבון דברים אחרים בבית או להגדיל לי את המשכנתא.

Rשף

New member
השתמשת פעם במטבח כזה ?

אם כן אז לכי על זה. אם לא, אז גם אנחנו חשבנו שפינות חכמות ומגירות אינטיליגנטיות הן חיוניות, מעשית לא משתמשים בהם יותר מדי וכשצריך יותר מתנועה מינימלית כדי לפתוח מגירה, או שכל הכלים נופלים בפתיחה (מה שקורה ברוב הפינות החכמות) מוותרים בסוף על שימוש יומיומי

ליcות

New member
רק הבהרה קטנה

אני לא אשלם 40 אלף בכל מקרה, מקסימום 20-25 אלף, פשוט כי אי לי יותר. בגלל זה יגור ירדו מהפרק מבחינתי וסמל לא, כי שם לאחר הזיכוי יוצא לי בערך 22 אלף. שיש בכל מקרה לא כלול בשום הצעה, אבל אנחנו זכאים לקבל מהקבלן 5 מטר שיש בתוכנית, ותהיה לנו השלמה של עוד 2 מטר בערך, אולי פחות, אלא אם נשדרג לגמרי את סוג השיש. בינתיים נראה לי שלא נשדרג כי השיש הוא אבן קיסר ויש מבחר יפה של צבעים (למרות שעוד לא הגענו לזה בכלל). לגבי הפטנטים - עניין של עדיפויות
. תמיד נראה לי שאין לי ניצול מקסימלי של השטח הפנימי וגם שובר את הגב. ואישיץ אני אוהבת יותר עץ, לא פורמייקה, אבל זה כבר עניין של טעם
.

איריסג

New member
../images/Emo207.gif איך מודדים מטבח?

נניח, אם אני רוצה לדעת כמה מטר ארונות יש לי - מה נחשב "ארון" - גובה 90 על עומק 60-65? זאת אומרת שאם יש לי יחידה גבוהה של כ 2.4 מטר גובה והרוחב שלה הוא בערך 4 - זה נמדד כמו 10 מטר ארון? וארונות של האי - האי הוא כפול ברוחב (1.2) אז איך מודדים שם? זה מעניין אותי כי אני מנסה לחשב בכמה המטבח יגדל לעומת הדבר הפיצפון שיש לי היום... היום יש לי גם ארונות למעלה וגם למטה - כל חלק בערך 3 מטר. כמה זה נחשב ב"מטר ארון"?

אם פי 3

New member
בהצעת מחיר שקיבלנו השבוע

היה פירוט: X מטר ארונות תחתיים, Y מטר ארונות עיליים, Z מטר דלפק, W מטר ארונות גבוהים, V מטר ארון מקשר מעל המקרר (*) = ואז סיכום של כל אלו. לגבי החישוב בכמה המטבח יגדל, זה לא פשוט, כי לפחות אצלנו, חלק מהפונקציות שהיום מחוץ לארונות (מייבש כלים, בקבוקים למיניהם, פח) אמורות להיכנס לארונות במטבח החדש. אנחנו גם משאירים מקום למדיח כלים עתידי - ולמרות שזה ארון לכל דבר, אני מעדיפה להשאיר אותו ריק פחות או יותר (לפחות בתכנונים), כדי לקחת בחשבון שהוא ישמש באמת למדיח (למרות שכיום זה לא בתכנית הקניות). (*) ארון מקשר מעל המקרר - אנחנו בהתלבטות לגבי הארון הזה. מצד אחד - מכיוון שהמקרר שלנו עמוק מאד (עם הרווח מהקיר: מטר), ודי גבוה (בערך 1.80), ארון מעליו יהיה בלתי נגיש, אפילו אם שרפרף גבוה. יהיה צורך ממש בסולם בשביל להגיע, כלומר, הוא יהיה שימושי רק כמחסן (אבל יש לנו מחסן, ושם זה יותר נגיש). גם מבחינה כספית, הכיס שלנו יהנה מחיסכון הארון הלא-שימושי הזה. מצד שני - המקרר יהיה בין שני ארונות גבוהים יותר, וגם עמוקים פחות, וזה ממש מכוער אם אין מעליו כלום (למרות שאני דווקא מצדדת בגישה הפרקטית, של העדפת היעילות על פני העיצוב, זה יוצא כיעור קיצוני, שממש יוצר תחושת אי-נוחות בעין). אשמח לשמוע אם יש רעיונות יותר טובים לאיזון המראה.

איריסג

New member
אולי פשוט תזיזי

את המקרר לקצה החיצוני של היחידה הגבוהה, ואז זה לא כל כך יבלוט? זאת אומרת שהיחידה הגבוהה כאילו הסתיימה - ואז בא המקרר. כאשר בהצעת מחיר שקיבלתם דובר על ארונות גבוהים - על איזה גובה דובר? ומה היה המחיר למטר ביחס למשל לארונות תחתונים (אצלנו יהיו רק ארונות תחתונים וארונות גבוהים.

למעלה