כל אחד והראש שלו במחירי מטבחים
קראתי כל מה שכתבת וגם כל מה שכתבו אחרים. חשבון פשוט מראה שעל 10 מ' מטבח את הולכת לשלם 2,300 ש"ח לכל מטר אורך. המחיר הזה אסטרונומי, אפילו אם הוא כולל שיש, כיור וברז. השיטה של הקבלנים פשוטה ונמשכת בארץ שנים רבות: הם חותמים עם חברה לאספקת מטבחים על מטבח "סטנדרט" שברור להם ולחברה שהלקוחה לא תרצה, רושמים מחיר נמוך לזיכוי, שהוא מחיר העלות עם קצת רווח, ועל כל לקוחה שמגיעה לחברה ומזמינה מטבח "כמו שהיא רוצה בדיוק", הם לוקחים מחיר מחירון הכי גבוה ומתחלקים ברווחים (הקבלן והחברה). עלות + רווח של קבלן פרטי, כולל שיש עם כיור (ללא הברז), תהיה בין 750 ל-1200 ש"ח למ"א, כולל כל המתקנים שהזכרת. קחי בחשבון כי ככל שאת משלמת יותר גם מע"מ מרוויחים עליך. אבל, חלומו של אדם הוא רצונו ורצונו הוא כבודו, אז אם יש לכם אפשרות לעמוד במחירים שהזכרת וזה מעלה לך חיוך וגורם לשלום בית וכיף במשפחה לאורך שנים, זה שווה כל אגורה. אני מצדיע למטבחי "סמל" כמו שאני מצגיע ל"אוסטק שמיר" - גאוני שיווק אמיתיים - איך הם הצליחו למצב מחירים דימיוניים למוצרים שהם מוכרים והלקוחות עוד משבחים אותם, בלי לפגוע כמובן בחברות האלה - במחירים כאלה, השירות חייב להיות הכי טוב. לגבי האחריות של 10 שנים אני קצת סקפטי, אבל מי יודע? אולי בעוד 10 שנים נבחן שוב את הנושא... סיכומו של דבר - אם יש לך את הכסף והמטבח שתכננו לך עושה לך רק טוב - לכי על זה ואל תקחי בחשבון מה שכתוב למעלה. חג שמח.