מטבחים, מטבחים

אם פי 3

New member
זה יוצא פחות מוצלח

כי בקצה יש קיר בעובי 20 ס"מ, ולידו רק 10 ס"מ, אז רצינו לאזן את העומק של המקרר, מול הקיר העבה, יצא פחות ממטר עד הצד השני, ושם הכיור - כלומר מקום שצריך להיות רחב יחסית. בהצעת המחיר לא היה רשום מחיר נפרד לכל קבוצת ארונות, רק חישוב המטראז' היה בנפרד.

בינא

Member
גיסך צודק ואת מגזימה במחירים

אין כל הצדקה למחירים שהזכרת. הפרזול שהזכרת הוא המקובל. מומלץ לקחת מה שהקבלן נותן ולאחר קבלת הדירה להביא נגר שיהפוך את כל המדפים לנשלפים ויתקין את כל המתקנים שאת רוצה. זה יהיה הכי זול והכי יעיל ולא צריך לעבור תוספת של 10,000 ש"ח גג. אם תכתבי באיזה אזור מדובר, תקבלי גם שם וטלפון של נגר שיעשה הסבה כזו במחיר סביר. חג שמח.

ליcות

New member
קראת את ההבהרה שלי?

רשמתי למעלה שאנחנו נשלם בפועל 20-23 אלף על המטבח בגלל הזיכוי (כולל מטבח מלא), כולל אם נעשה בסמגל. 40 אלף זה המחיר המלא שקיבלנו ביגור ובסמל בלי הזיכוי, ובעוד כמה מקומות (זיו ודקל נתנו הצעה של 33 אלף בערך). אין לי לשלם 40 אלף גם אם ארצה. בכל מקרה, ביום ראשון פגישת סיכום עם סמל ונראה. ממשיכה לחפש המלצות על סמגל..

בינא

Member
כל אחד והראש שלו במחירי מטבחים

קראתי כל מה שכתבת וגם כל מה שכתבו אחרים. חשבון פשוט מראה שעל 10 מ' מטבח את הולכת לשלם 2,300 ש"ח לכל מטר אורך. המחיר הזה אסטרונומי, אפילו אם הוא כולל שיש, כיור וברז. השיטה של הקבלנים פשוטה ונמשכת בארץ שנים רבות: הם חותמים עם חברה לאספקת מטבחים על מטבח "סטנדרט" שברור להם ולחברה שהלקוחה לא תרצה, רושמים מחיר נמוך לזיכוי, שהוא מחיר העלות עם קצת רווח, ועל כל לקוחה שמגיעה לחברה ומזמינה מטבח "כמו שהיא רוצה בדיוק", הם לוקחים מחיר מחירון הכי גבוה ומתחלקים ברווחים (הקבלן והחברה). עלות + רווח של קבלן פרטי, כולל שיש עם כיור (ללא הברז), תהיה בין 750 ל-1200 ש"ח למ"א, כולל כל המתקנים שהזכרת. קחי בחשבון כי ככל שאת משלמת יותר גם מע"מ מרוויחים עליך. אבל, חלומו של אדם הוא רצונו ורצונו הוא כבודו, אז אם יש לכם אפשרות לעמוד במחירים שהזכרת וזה מעלה לך חיוך וגורם לשלום בית וכיף במשפחה לאורך שנים, זה שווה כל אגורה. אני מצדיע למטבחי "סמל" כמו שאני מצגיע ל"אוסטק שמיר" - גאוני שיווק אמיתיים - איך הם הצליחו למצב מחירים דימיוניים למוצרים שהם מוכרים והלקוחות עוד משבחים אותם, בלי לפגוע כמובן בחברות האלה - במחירים כאלה, השירות חייב להיות הכי טוב. לגבי האחריות של 10 שנים אני קצת סקפטי, אבל מי יודע? אולי בעוד 10 שנים נבחן שוב את הנושא... סיכומו של דבר - אם יש לך את הכסף והמטבח שתכננו לך עושה לך רק טוב - לכי על זה ואל תקחי בחשבון מה שכתוב למעלה. חג שמח.

ליcות

New member
אבל אבל אבל..

בדקתי את מחירי המטבח שאני רוצה בכמה חברות, לא רק במה שהציע לי הקבלן (5 למען האמת: סמל, יגור, דקל, זיו וסמגל) וחוץ מסמגל וסמל - כולם הגיעו למחירים אסטרונומיים, מעל 33 אלף. סמל וסמגל יוצא לי הכי זול. אז איפה לעזאזל אפשר למצוא מטבח בפחות?? ותיקח בחשבון שאני לא מעוניינת בנגר (אגב, דודה שלי עושה אצל נגר פרטי והוא לוקח לה 16,000 ש"ח לא כולל שום פרזול, ומלבד 3 מגירות נשפלות הכל ארונות רגילים - כך שזה לא זול במיוחד), וגם - מבחינה עיצובית אני מעדיפה דלתות עץ ולא פורניר (אני רוצה מעין מסגרת בדלת וזה אפשרי רק בעץ) וגם לא פורמייקה.אולי אתפשר על פורניר אם זה יוזיל לי במיוחד, בינתיים ההפרשים לא היו בשמיים במקומות שבדקתי. אני חושבת שאם נצליח להוציא את המטבח ב 20 אלף אחרי שנלחץ אותם, זה שווה.. לא? אני באמת אשמח לשמוע את דעתך..

בינא

Member
יש דברים שאינם נמדדים בכסף

אם את שלמה עם מה שבחרת ויש לך כוונה להשתמש במטבח הזה שנים רבות, לכי על זה. האם יכול להיות שכמות המ"א שנתת אינה נכונה או שחברת המטבחים מחשבת אותה אחרת ויש יותר מטרים? כי אם כן המחיר למטר קטן. האם את מקבלת במחיר גם את השיש? האם יש לך אפשרות לרכוש את השיש או כל חיפוי עליון אחר באחריות החברה? כי אם כן, עדיף שהם יהיו אחראים גם על הבאה והרכבת השיש כשהכיור כבר מותקן בו והחורים לברז ולמתקן סבון נוזלי ו/או ברז נוסף למי שתיה, מבוצעים בו.

למעלה