מטוס קרב נגד דרקון

so be it

New member
מטוס קרב נגד דרקון

שאלה שמרידה קשות אותי ואת חבריי. בתור חנוני םמנוסים ואנשים בעליי ידע רב ונקודת מבט מעמיקה ומעניינת: מה היה מנצח בקרב - דרקון או מטוס קרב? נמקו הסבירו הבהירו והביאו דוגמאות. תודה.

MajorWinters

New member
הכל תלוי בסוגים לא?

אבל בסופו של דבר אני הולך על המטוס... שימי לב שבכל סרטי הפנטזיה יש להם רק חרבות ונשקים מיושנים, ומשום בסרטים בני ימינו אין דרקונים בסביבה. למה? כי נשק מתקדם יכול לחסל דרקונים, במיוחד אם זה F16 עצבני.

sagima

New member
כן, אבל

התכוונתי למשפט - "רק חרבות ונשקים מיושנים".

MajorWinters

New member
נכון...

אבל זה מאוד חד גוני. הדרקונים מתועררים לחיים ותוקפים וצריך להתמודד מולם. אני מדבר על עולם שלם שדרקונים הם חלק ממנו כמו בספרות פנטזיה. יש דרקונים, חדי-קרן, ממלכות ששוכנות על איים מרחפים, וגם רובי M16 ולוחמה אלקטרונית.

RichardSmith

New member
הדרקון...

יכולת הקסם שלהם... יכולת המעוף שלהם, אומנם לא מהירה אבל זריזה. אבל פשוט ברק אחד להוריד "ברק"...

Boldo

New member
הדרקון כמובן..

הגוף שלו מוגן מפני קסם ונשקים כאלו ואחרים. יש לו רק נק' תורפה בבטן (ככה לפחות זה מופיע ברוב האגדות והסיפורים) יש לו יכולת תעופה יותר יעילה משל המטוס (יכולת לשנות כוון תעופה ב180 מעלות ) ובכלל.. דרקון זאת מכונת תעופה ביולוגית.

sagima

New member
המטוס

אבל אין שום קשר לקסם, אני לא מבין למה שיהיה איזשהו "קסם" שקשור לדרקונים (אולי ביקום אחר, אבל לא בשלנו) היתרון המשמעותי היחיד שיש לדרקון זה יכולת התימרון שלו, אבל זה לעולם לא ישתווה למיהירות שמטוס יכול להגיע אליה, מטוס יוכל להתקיף אותו גיחה אחרי גיחה ולדרקון לא תהיה בכלל אפשרות להספיק להגיב, לא נשכח גם שדרקון יכול לפגוע במטרה במרחד של (נגיד בהגזמה) 20 מטרים ממנו, על המטוס אפשר להטעין טילים מונחי מכ"ם וליזר (לא מונחי חום כי לדרקון אין גזי פליטה) שיכולים לפגוע במטרה ממרחד של עשרות קילומטרים.

תלוי באינטראקציה בין קסם לטכנולוגיה

בעולם של מרוצללים, לדוגמא, מתואר מקרה שדרקון "חוטף" טיל בסנטר, מנער טיפה את הראש וממשיך להחריב את המבנה שהוא עסוק בהשמדתו- וזה כי שם דרקונים הם כולם קוסמים מאוד חזקים ויכולים לזמן רוחות חזקות מאוד וכדו'.לעומת זאת דרקון D&D קלאסי מול מטוס קרב בהחלט יפסיד אלא אם כן המטוס לא יכול להינעל עליו מאיזושהי סיבה כי אם המטוס ננעל עליו אז הוא יוכל לשגר טילים מעשרות קילומטרים, ולעומת זאת הדרקון שכל יכולותיו הן בעלות טווח של חצי קילומטר לכל היותר לא יוכל לפגוע במטוס בכלל.

darthziv

New member
אני חושב שזו שאלה של

האם הדרקון יכול להטיל העלמות מעין ככה הוא רק צריך לעבור ליד המטוס, שלא מרגיש את התנועה שלו... כי אני מניח שהקסם עובד על כל אמצעי הגילוי המודרניים (כמו באנג'ל) ואז רק לתפוס את המטוס... מטוסים הם מעולים לתמרון אבל בפגיעה נוטים להתפוצץ

מתן4ל

New member
התשובה שלי זהה לשל עופר אבל בכל זאת:

א) תלוי בסוג של שניהם במיקום וכו' ב) ציטוט מאוד לא מדויק ממרוצללים: קוסמת: לא צריך קסמים כדי לנצח דרקון דרקונים מתים גם כשיורים בהם. החבר של ההוא שברח מתאגיד ולא מבין כלום ממה שהולך שם לוקח מטוס, מגיע לדרקון הולכים יריות אחד עם השני עד שהדרקון עולה למסוט על הזנב ומתחיל לנשוף עליו אש ואז המטוס יורה טיל מונחה חום על הדרקון, בשניה האחרונה הדרקון זז הצידה אבל זה לא לגמרי עוזר - הטיל עושה 360 מעלות ועף לדרקון הדרקון עף לכיוונו ונושף אש על הטיל עכשיו הטיל בלי מצלמות ובלי איך לזוז למעשה אז הטיל נופל על האדמה ומתפוצץ בינתיים המטוס מנסה לברוח, אבל לא מצליח לתמרן ומת גם וכו'. [רק כדי ליהות הוגן עם המטוס סביר להניח שאם היו לו 2 טילים כאלה הדרקון היה גמור היה לו מזל שהוא ניצל להאחד הזה בכלל] מסקנה במקרה הזה הדרקון ניצח ("לעולם אל תתעסק עם דרקון").

DDN

New member
היה את זה לפני הרבה זמן בפורום שלי

ואני עדיין טוען שהדרקון לוקח, במיוחד בהנחה וזה אחד על אחד. זה דרקון, יצור אגדי, קסום ונורא, לא סתם גוש בשר עם כנפיים. הוא יספוג את הטילים (בכמות מוגבלת) של המטוס ואז ישלח אותו לעולם שכולו חום

chui2luna

New member
זה כמו קרב בין אדם לדבורה

רק שכאן לדבורה יש אינטילגנציה. לדעתי אין מצב שהמטוס מפסיד. והוא גם הרבה יותר מהיר.

pieceofmadness

New member
ספויילר אתה!

על כל אדם הגיוני אחד, יש פחות לא-הגיוני אחד. לא חבל?? הלא-הגיוניים הרבה יותר entertaining

sagima

New member
את בהחלט entertaining

pieceofmadness

New member
לא נכון

אני הרי לא הגיונית, לכן אני לא מתנהגת כמו שהיית מצפה ממישהו לא הגיוני. (אם ניסית למצוא שבריר הגיון במשפט לעיל, שיהיה בהצלחה...)

למעלה