מטוס קרב נגד דרקון

מתן4ל

New member
דווקא יוצא הגיוני (ניסוח יותר מדויק:)

זה הגיוני שאדם לא הגיוני יתנהג בצורה לא הגיונית, ולכן זה לא הגיוני שאדם לא הגיוני יתנהג בצורה הגיונית, הדרך לא ההגיונית שבה אדם לא הגיוני מתנהג היא הדרך ההגיונית. לכן אדם לא הגיוני יתנהג בצורה הגיונית.

MajorWinters

New member
כתגובה לחלקם:

אני שונא קסם! תמיד שנאתי! אני שונא שמכניסים קסמים לסיפורים, כי כמעט תמיד (ואולי אפילו תמיד אבל זה כדי לא להתחייב), אפשר לעשות מה שרוצים! זה מין בריחה של כותב להשתמש בקסם. כי קסם יכול לעשות הכל אם רוצים. אולי בגלל זה אני לא אוהב הארי פוטר. אתה קוסם, מאוד חזק, אז אתה יכול לעשות הרבה דברים, אבל אז מגיע מישהו יותר חזק שקשה לי נגדו. עד שפתאום אני מוצא קסם אחר, שכן פועל נגדו... זה כל כך בריחה, וכל כך פשוט. יש לנו מטוס קרב, נגיד מדגם F16 שיוצר ב1980. אנחנו יודעים מה הוא יכול לעשות. ויש לנו דרקון. אני יכול לעשות דרקון בלי קסם ואז המטוס מנצח בקלות. ואני יכול להמציא, כי הרי אני הסופר, דרקון מאוד חזק שבמקרה במגילת הקסמים שלו יש "השמד כל מטוס F16 שיוצר ב1980". שונא "קסם".

pieceofmadness

New member
ענייני הארי פוטר הרעועים

לפני כמה זמן פגשתי קבוצה אדירה של מעריצים עוורים (בטירה ליד גבול סקוטלנד שבה הסריטו את הסרט. מקום מהמם!!). הצבתי להם המון סתירות פשוטות שהשאירו אותם גם אילמים. כמו: למה לפעמים יש קסם במטבח, אבל כולם היו צריכים לעבוד קשה כל כך ולשטוף כלים בידיים לפני החתונה של ביל ופלר?? ולמה פרסי וויזלי היה צריך מכונית? מכונית אמיתית כזאת, של מוגלגים!! כל הסיפור המטומטם הזה כל כך לא עיקבי, שבא להקיא. ביום שייכנס אליי ספר פנטזיה הביתה, אני אברח על מטאטא.

מתן4ל

New member
GPS מצלמת וידאו ופצצת זמן.

אני מסכים לגבי הארי פוטר אבל יש ספרים שכל הסיבה שיש שם קסם זה בשביל 4 המכשירים האלה שבלעדיהם יש בעיה ואלו הקסמים ה*יחידים* שיש. GPS: בסיפור בלי קסם יש בעיה, אם את לא רוצה שהסיפור יראה כמו: הקוסם: האופל השחור ברח לפני שנה עליך לתפוס אותו. האביר: ראית לאיזה כיוון? הקוסם: לא אין לי שמץ איפה הוא תתחיל מלחפש מתחת למיטה... כדי לפתור את זה הקסם הראשון שיש הוא כדור בדולח המגלה לך איפה כל אדם שאתה מכיר.(למעט חסינים לקסם) מצלמת וידאו: בסיפור בלי זה יש בעיה (קטנה) של למה שתעזור לרע. אביר אופל: עכשיו תפסתי אותך - ספר לי איפה אביר האור. הגיבור: המ... למעשה אני חושב שלא כדאי לי. אביר אופל: המ... טוב באסה אז חבל שרדפתי אחריך כל הסיפור... (וריאנט - לפעמים אתה *כן* רוצה שהסיפור יגיע ל"תיקו מקסיקני" שבו או שהטוב ימות והרע יפסיד או שניהם לא ובמקרה הזה זה בסדר להשאיר את הטוב כלוא עד שהוא יגלה והטוב יתעקש לא לגלות (או לשקר ולקוות שזה יעזור לו איכשהוא) אבל זה אם בא לך לסבך אבל לפעמים לא בא לך עד כדי כך לסבך...) כדי לפתור את זה יש קריאת מחשבות (כמובן קריאת מחשבות לא בודקת מה אתה חושב כי זה יוצר יותר מדי סתירות לוגיות מוזרות) אבל היא כן יכולה לגלות כל מה שראית או שמעת מאז שנולדת ובפרט כל מה שהאביר הלבן אמר לך (כך שאם אתה רוצה לסבך בווריאנט אחר אז האביר הלבן יכול לשקר בכוונה לאחד החברים שלו אבל שוב כדי לשמור את זה פשוט אפשר להניח שהוא סיפר הכל לכולם). פצצת זמן: אביר אופל: אוקי אני אהרוג אותך אם לא תשוב בעוד 3 ימים עם דלעת הברכה! הגיבור: בסדר, זה יהיה כרוך בסכנות אבל אין לי ברירה. <הגיבור יוצא ואומר לעצמו>: איזה אביר אופל פריאר עכשיו אני הולך הביתה לישון והוא לא ימצא אותי יותר (הערה: כדור בדולח פותר חלקית את הבעיה הזו כי הוא תמיד ימצא אותך בסוף.) כדי לפתור את זה יש קללה שהורגת אותך תוך זמן מוגבל. הגנה מקסם: אביר אור: אורי יש לי עסקא אני רוצה לדבר עם אביר האופל, אביר אופל: <נעמד בראש הצבא שלו ככה שהוא לא יכול לתקוף בלי שאביר האור יברח בזמן שהצבא מגן עליו> אביר אור: אני אתן לך להרוג אותי אם תשחרר את גנצלוכיהוא הניתן להבנה. אביר אופל: יש לי רעיון אחר <מטיל קללה שפועלת תוך 15 שנית> מוההאהה אז בשביל זה יש טבעת/צמיד/שרשרת/MP3 שאם אתה לובש אותו הוא מגן עליך מקסם ויש קצת מדי ממנו כדי לא להרוס את ה3 קסמים הקודמים. כדור אש: סתם כי זה לא מגניב להשתמש בקשת בשביל קוסם, אין צורך בקסם הזה... אם חוץ מה4 האלה אין עוד קסמים *בכלל* אז הסיפור יכול להשאר עקבי ואף יותר מגניב מסיפור רגיל שבו יש את החורים שהזכרתי (כמו למה שהטוב לא ירמה)

זה חוסר עקביות

שהוא לא בעיה של פנטזיה בלבד- יש כל מיני ספרים שחוטאים בזה, ממד"ב ומותחנים עד רומנים.זו בעיה ספרותית נטו, ולא בעיה של הז'אנר כשלעצמו, יש הרבה ספרי פנטזיה עקביים לחלוטין מבחינה פנימית, כך שזו לא סיבה לא להכניס אותם הביתה.

למעלה