מטפלים בהפרעות קשב ב-
אנשים

יפעת777

New member
זה לא מסתדר לי

מצד אחד האור היה הורס את העולם ומצד שני האור הוא בעצם המקור למעבר לעולם הבא. אז מה זה בדיוק צריך להיות? המפץ הגדול? פעם אחת הוא טוב ופעם אחת רע? ולמה הוא בכלל על האי הזה?

JohnLocke

New member
כששאלו את האמא על המקור

היא אמרה שמדובר במקור ל"חיים, מוות, תחייה". כלומר, הוא עושה הכל. הוא גם טוב, אבל גם מסוכן. אפשר לחשוב על המקור כמו על השמש: השמש נותנת חיים לכל היצורים על פני כדור הארץ, אבל אם נתקרב יותר מדי לשמש היא תהרוג אותנו.

יפעת777

New member
נגיד שזה נכון אז עדיין מה שג'ייקוב תיאור זה

בדיוק נכון. כי אם זה גם טוב וגם רע כמו למשל השמש עדיין זה לא מקור של רוע

JohnLocke

New member
השמש כרגע, איפה שהיא נמצאת, היא לא מקור רוע

אבל אם אלוהים היה מגיע ואומר "בא לכם שאני אחליף את המיקום של הירח והשמש, ככה שהשמש תהיה מאוד קרובה לכדוה"א?" כל מדען בעולם היה אומר "לא! זה יגרום לחיסול כדור הארץ! זה רע ביותר!". מה שהאי עושה הוא לשמור על הסכנה במקום שלה כך שתהיה במקום אחד מוגן, ואפילו לנסות לפזר את הטוב שיש באנרגיה (ריפוי). ג'ייקוב לא חושב על האנרגיה רק כמקור רע - הוא ראה את האור הצהוב היפה, והוא אפילו השתמש באנרגיות שניתנו לו כדי לרפא אנשים. אבל הוא כן ראה מה האנרגיה עשתה לאחיו, אז הוא נזהר ולא נותן לשום דבר מהאנרגיה לצאת מחוץ לאי.

יפעת777

New member
זה ההסבר שלך לכל זה

שום דבר מכל ההסברים הלא הוסבר במפורש בסדרה. כל אחד יכול לפרש כל מיני דברים. הם לא נתנו תשובות ברורות כי לא היה להם והם פשוט נתנו את העבודה לצופים ומעריצים שיסגרו להם את החורים שהם בעצמם לא יכלו לסגור.

JohnLocke

New member
אם אני הצלחתי לסגור חורים

אז את לא חושבת שגם הם יכלו? שזו הייתה בחירה מודעת לא להסביר כל דבר קטן בסדרה, ולתת לצופים לחשוב עליהם בעצמם? למה צריך לזלזל באינטליגנציה של הצופים? רק בגלל שבפרק האחרון לא עשו סיכום על "מה זה האי", וצריך לעשות טיפה עבודה ומחשבה ולהיזכר בפרקים הקודמים, אז הסדרה נכשלה?

יפעת777

New member
לא כל אחד זוכר כל פרט מפרטים קודמים

סידרה לא צריכה להתבסס על אנשים שראו איזה 50 פעם את הפרקים במיוחד שזו סדרה שנמשכה 6 שנים. אנשים לא ממש זוכרים הכל לגמרי מה שהיה לפני 6 שנים וגם לפני שנה. כמו שהם עושים סיכום לכל עונה כתזכורת לאנשים היו צריכים לסגור את הסדרה עם הסבר על כל הדברים שהיו. הם לא עשו את זה כי לא היו להם תשובות. אתה סוגרת חורים בדרך שלך, כל אחד יכול לבוא עם פירוש משלו. היה להם קל יותר לתת לצופים לסגור במקומם, כל אחד עם הפירוש שלו, כי הם בעצמם לא ידעו בכלל לאן הם הולכים עם כל הפאזל הלא פתור שלהם.

למעלה