מידע בנושא זעמן ירוק מחוספס

HyperViper

New member
מידע בנושא זעמן ירוק מחוספס

אני מעוניין להקים גרעין רבייה של Rough Green Snake מישהו מכיר מאמרים בנושא? למישהו יש נסיון עם הזן הזה?

naja

New member
עד כמה שידוע לי.....

הנחשים הללו מגיעים לארץ מהטבע, ומהר מאוד הסטרס גורם להם להתפרצות של מחלות וטפילים פנימיים שהורגים אותם. הדבר הראשון שכדאי לך לברר- באילו חומרים כדאי להשתמש ( ובאיזה אופן ) לצורך ביצוע טיפולים כנגד אמבות ותולעי מעיים שונות. כמו כן, עד כמה שזכור לי, הם ניזונים בעיקר מחרקים, כך שכדאי להקים מושבת גידול בריאה של צרצרים לפני שקונים את הנחשים.

HyperViper

New member
תודה

את זה ידעתי, לכן תכננתי להתחיל עם משהו כמו 10-15 פריטים מתוך מחשבה שחלקם לא ישרדו הרבה זמן. יש צורך באישורים מיוחדים לתרופות שכאלו? או שאפשר להזמן בקלות דרך האינרטנט? יש לי ספר על מחלות של נחשים, אני אנסה לפשפש שם ולראות אם כתוב משהו על המין הזה ספציפית. ישנה אולי חווה בארה"ב שמרבה אותם בתנאי שבי שממנה ניתן לקנות או שפשוט לא משתלם להם כי זה נחש כ"כ נפוץ?

naja

New member
אין צורך באישורים לתרופות האלה.

אבל את חלקן צריך לקנות עם מרשם. יש את הפלאג'יל שעובד על אמבות, ואת הורמוקס שעובד על תולעים. גם פנקיור עובד על תולעים, אבל אותו לא כ"כ ניתן למצא בארץ. החשוב מכל זה לברר האם המין הספציפי שאתה מעוניין לקנות לא רגיש לאחת התרופות האלה. חומר נוסף שכדאי לקנות זה Provent-a-Mite. זהו החומר היחיד שיעיל לקטילת קרדיות, ורוב הסיכויים שתקבל כמה עם הנחשים. אם אתה הולך לקנות 10-15 פרטים, אתה צריך להכין מראש 10-15 טרריומים, קח גם את זה בחשבון.

HyperViper

New member
מעולה

תודה על העזרה. בקשר לטרריומים, אני חושב פשוט לבנות ארונית גדולה או לקנות הרבה פלסטיקות ולבנות מדפים פשוטים בשבילם. אני מקווה לסיים את ההשקעה בכוללת בלא יותר מ-3000 שקל זה נשמע הגיוני?

naja

New member
3000 ש"ח לכלובים בלבד?

נשמע מחיר סביר, למרות שמעולם לא בניתי מערכת ארונות. במחיר הזה אתה יגם כול לקנות מספיק קופסאות פלסטיק גדולות של כתר ולהפוך אותן לטרריומים, ועוד ישאר לך כסף למדפים ולאביזרים. לחלופין, אפשר לקנות גם את כלובי הפלסטיק הכי גדולים של "פרפלסט", אבל אני לא יודע אם הם עונים על הצרכים של הנחשים האלה(מבחינת הגודל). דבר אחד יהיה לך קשה מאוד-למצא 10-15 נחשים כאלה.......

HyperViper

New member
ואללה

כמה אתה מעריך? באתרים בחו"ל ראיתי פרט ב-15$ בערך... פלסטיקות לא צריך להיות יקר, 40 שקל לאחד אם אני קונה 15 חתיכות צריך להספיק אני מאמין בקשר למחיר של התרופות אין לי מושג...

naja

New member
אין לי מושג.

אני מעריך שהנחשים האלה ימכרו לך בארץ בערך ב250 ש"ח, ככה שזה סותם לך את התקציב. למחיר הפלסטיקים צריך להוסיף את עלות הסבתם לטרריומים(רשת עדינה ודבק כלשהו), מחיר של כלי מים ומקום מיסתור, מחיר המצע ומחיר גופי החימום(בעיה לא פשוטה עם טרריומים מאולתרים שכאלה). התרופות שציינתי יעלו לך כ 500 ש"ח. בקיצור, אתה לא בכיוון מבחינת התקציב, וזה לפני התאורה שיונתן ציין שהם כנראה צריכים.

אני לא יודע כמה הם ימכרו עכשיו

אבל בעבר הם נמכרו באזור ה100 שקל. אני לא מאמין שבשביל לטפל ב15 נחשים ששוקלים 20 גרם כל אחד יהיה צורך ביותר מבקבוק של ורמוקס ובקבוק של פלאג'יל וביחד אני לא חושב שהם עולים 100 שקלים, לפחות הם לא עלו כך בעבר. אני חושב שהבעיה כאן היא שבכלל לא בטוח שיביאו אותם לארץ, מסיבות אלו או אחרות שלא תמיד יראו הגיוניות. אז בהחלט יכול להיות מצב שהוא יתקע עם כל הציוד מוכן ובלי נחשים. או שיגיעו הנחשים ואז לא יהיה את הציוד. בכל מקרה לסמוך על זה שמזמינים משהו והוא באמת יגיע זאת עדיין בעיה קשה בארץ.

רן333

New member
ואם אתה מתכוון לתת טיפול תרופתי,

הייתי מכין כסף גם לוטרינר, או לחילופין - למיקרוסקופ סביר ולמשקל מדוייק.

naja

New member
../images/Emo4.gif חוקי.......

עד כמה שידוע לי, לא ניתן לייבא לארץ זוחלים שנלכדו בטבע. זה מפתיע כמה שקל "להלבין" חיות בר בחו"ל ולהפוך אותן ל"ילידות שבי".

naja

New member
לפעמים זהו צעד מתבקש.

לפעמים, יצירת גרעין רביה בריא בשבי, שיספק את הביקוש המקומי, זהו פיתרון מצויין שלטווח ארוך יכול להפחית או לבטל לחלוטין את הצורך ביבוא נחשים כאלו מהטבע. בארץ זה לא כ"כ פרקטי לחשוב על זה, אבל בחו"ל זו המגמה בחלק מהמינים.

לא צריך לשם כך רישיון מיוחד?

בעיקרון אני מבינה מה אתה אומר אבל בכל זאת אני חושבת שאגם ההיצע יוצר את הביקוש ואם יש ביקוש אז יהיה גם מי שישיג בדרכים עקומות נחשים כדי למכור אותם בקצת פחות

naja

New member
לא צריך רישיון מיוחד.

צריך לקבל היתר אחזקה מהרט"ג וזהו. את צודקת שתמיד יהיה מי שישיג את הנחשים בדרכים עקומות ולכן רשמתי שבארץ זה לא פרקטי. אם ניקח דוגמא מחו"ל-ישנם שני מינים מאוד פופולריים: בואה קונסטיקטור שהיום זה אחד משני הנחשים הכי פופולריים, ופיתון בורמזי שהיה כזה לפני 10 שנים. בעבר, כל הפרטים היו מגיעים (לחו"ל ומשם לארץ) מהטבע או מחוות ריבוי(בערך כמו מהטבע). כיום,כמעט כל הנחשים מהסוגים האלה הנמכרים בעולם, הינם ילידי שבי והכל בזכות זה שהתחילו להרבות אותם בתנאי שבי. איפשהו, צריך התחיל עם גרעין ריבוי, ובד"כ זה יתבסס על נחשים מהטבע. לגבי המין המדובר- אני מעריך שתמיד יהיה זול יתר לייבא אותו מהטבע וכן לא יהיה פרקטי להקים גרעין ריבוי.

תודה על התשובה

זה קצת עצוב ובעיקר נראה לי מיותר... אני לא מזדהה עם הצורך לגדל חיות אקזוטיות בבית..

gaichuk

New member
אני לא מזדהה עם השורה האחרונה...

תזכירי לי איפה את עובדת? באחד המרכזים הגדולים בארץ עם חיות אקזוטיות,לא?!? אז אני מבין שאין לך צורך לגדל את החיות האלו גם בבית... אני לא מדבר על צביעות או מוסר כפול אבל מצפה לקצת טקט...

למעלה