מידע בנושא זעמן ירוק מחוספס

טקט? מה הקשר

אין קשר בין גידול בעלי חיים אקזוטיים בבית ובית עבודה בגן חיות אני בכלל לא עובדת עם בעלי החיים עצמם

HyperViper

New member
על מחיר זול משלמים ביוקר...

אולי באמת תמיד יהיה זול יותר לייבא נחשים ילידי טבע מאשר להרבות אבל ילידי טבע כמעט ולא שורדים אח"כ. מה הטעם לקנות נחש שיש סיכוי כמעט מוחלט שהוא יתפגר תוך שבוע? לפי דעתי אנשים יעדיפו להשקיע עוד קצת בשביל לקבל בע"ח עם "תעודות".

naja

New member
לי זה ברור.

אבל לקהל הלקוחות של היבואן שמביא את הנחשים האלה זה לא ברור. אם המחיר לא יהיה משמעותי אולי יהיה לך סיכוי, אבל במחירים שהם נמכרים, אתה תמצא את עצמך מוכר במחירי הפסד רק כדי שמישהו יקנה ממך.

HyperViper

New member
גם נכון

אבל בכל מקרה הפרוייקט הזה לא מתוכנן למטרות רווח.

HyperViper

New member
המממ...

בלי לעקוץ אבל את לא במקרה עובדת בסאפרי שזה כמו כלובו של סחר בחיות? :) העניין עם רבייה של חיות בשבי הוא שזה יוצר מן "תיבת נוח" קטנה בכל מקום בעולם ובחלק מהמקרים הרבייה בשבי ממש עוזרות לשימור הזן. ברור שיש גם טענות נגד העניין של סחר בבעלי חיים. אין טוב בלי רע. אני מקווה לעשות את ההחלטה ה-'נכונה' בסוף.

בספאי שי מעט מאוד סחר בבעלי חיים

רוב ההעברות של בעלי החיים נעשות בתיאום הארגון הבינלאומי של גני חיות רק מעט מהחיות מותר לספארי למכור או לסחור בהן שאר החיות שנמצאות בסכנת הכחדה אינן רכוש הספארי

מה שאת אומרת הוא נכון

אבל עצם העובדה שיש לך את האפשרות לעבוד עם כל מני חיות כאלו בניגוד לרוב האנשים גורם לכך שאין לך צורך או עניין לגדל אותם בבית, פשוט כי את עובדת איתן כל היום. לכן לבוא ולהגיד שאת לא מבינה אנשים שרוצים לגדל חיות כאלו זה בעייתי כשאת כן מטפלת בחיות האלו. מה גם שממה שאני זוכר פרסמת אצלך בפורום שלקחת לסוף שבוע גור נמיה לטיפול והיה לי הרושם שמאוד נהנת מהעניין.

אני לא מטפלת בחיות

אלא עובדת עם מחשבים ואנשים... (תפקידי מוגדר כ"רכזת מידע זואולוגי") נכון, נהניתי לגדל לכמה ימים את הנמייה ועדיין אין בי את הצורך לגדל בעלי חיים בביתי חוץ מכלב למשל, שאני לא לוקחת בגלל אורח החיים העמוס ובגלל שאני גם אלרגית במיוחד לחתולים מבחינה זאת נחש יכול להיות דוקא פתרון מצויין עבורי

שאלת תם , אסף

הרי גם בטבע הם מגיעים למצבי סטרס , השאלה איך בטבע הם מתמודדים עם הטפילים למיניהם ללא תרופות ? ומה בעצם ההבדל בין השבי לטבע ,בהיבט הזה ?

naja

New member
שאלה יפה מאוד.

בטבע, בניגוד לשבי, נדיר שנחש יכנס לסטרס ממושך כמו שיכול להתרחש בשבי מסיבות רבות(תנאים לא מתאימים, נחשים נוספים באותו הטרריום, הוצאה מוגזמת מהטרריום, נחשים שהגיעו מהטבע וכו'). ראיתי עד היום הרבה נחשים בטבע ובלכידות(לפחות כמה אלפים) ובודדים מהם נראו במצוקה כלשהי. גם נושא הטפילים בטבע הוא שונה-הרבה יותר קל לנחש להיפתר מהם כשהוא בטבע מאחר וחלקם נושרים ממנו באופן טיבעי או במהלך הנשל(קרדיות למשל) וחלקם יוצאים ממנו בצואה ואינם זוכים לחזור לגופו(כמו לרוות של תולעי מעיים) מאחר ובטבע נדיר שנחש ירבץ ליד המקום בו הוא הפריש צואה. באופן כללי, הנחשים בטבע אמנם עשויים לשאת טפילים, אבל בכמות קטנה וללא כל פגיעה. כאשר כולאים את הנחש בטרריום, אין לו יכולת להתרחק מהטפילים, ובנוסף הסטרס מחליש את המערכת החיסונית וזה גורם להתפרצות של הטפילים השונים. בסופו של דבר התפרצות זו עשויה להחליש את הנחש ואף להרוג אותו.

אני ממליץ לך לגדל אותם בכלובי רשת

כמו אלו שמוכרים לזיקיות. מדובר בנחשים שזקוקים שככל הנראה קרינת UVA+B עוזרת להם ולכן רצוי לתכנן את הטרריומים כך שניתן יהיה להאיר אותם בצורה נכונה (דבר שיהיה קשה בטרריומים של פרפלסט.

למעלה