מידע על ADSL

בדיקות קצב אני באופן אישי בודק קצב עם תכנה שנקראת NetPerSec שהיא הרבה יותר מקצועית. אבל יש עשרות תוכנות טובות. קצב מקסימלי תשיגי תמיד רק בינך לבין המרכזיה הקרובה של בזק. הקצב לא נקבע רק בחיבור בינך לבין הספק שלך. אני בספק אם בזק בכלל מנתבת את את התעבורה לספק, אלא ישירות לקצה הרשת הבינ"ל (וגם לכך יש שלל תוכנות בדיקה). הקצב תלוי בכל המרכיבים המשתתפים בניתוב ןלכן הקצב המצויין מ- Cnet נובע מכך שהשרת שם מהיר ו/או פנוי וכל הנתבים בדרך גם הם פנויים. לא אתפלא אם Cnet בעצם שלח אותך להוריד קבצים מאתרי אחסנה המפוזרים בכמה מקומות בעולם (רוב ספקי הקבצים עובדים כך גם לגיבוי וגם לפיזור העומסים דבר שיביא למהירות הורדה מירבית לכל משתמש). לכן הקצב המירבי המובטח הוא בינך לבין הנתב במרכזיית בזק משם הקצב רק יילך ויירד. ואם בחו"ל עסקנו, אז לא רחוק, בניו ג´רסי קבלתי עבור $39 - חיבור ADSL מלא, לא מוגבל, במהירות 1.5-4 Mbps (בהתקנה עצמית ועובד במכה ראשונה).

dov98

New member
בדיקת קצב הורדה

אני בודק מאד פשוט: נכנס לWOW ומוריד את קובץ ההמחשה עד מחציתו שמראה שהמחשב תקין. ב. נכנס לאתר הספק שלי ומוריד משם קובץ. ג. נכנס לdslreprts.com ובודק בארצות הברית. ד. בשבע בבוקר בארץ אני מקבל תוצאות מצוינות. ה. בערב בארץ יש פקקים.

dov98

New member
בזק מנתבת אותך לספק ומשם אתה

מנותב גם ע"י בזק בATM .

אצלי ממש-בדיוק אותו דבר, רק בימים שאני ממש חושד במהירות אני בודק עם NetPerSec . בזמנו היתה לי תכנה בשם modem doctor שעשתה אנליזה מלאה של כל הנתבים והקצבים בדרך מהמחשב שלי עד לאתר האינטרנט.

dov98

New member
אבל אם תסתכל למעלה כל העינין

התחיל מזה שאני טוען השכם וערב שבזק והספקים מרמים אותנו בחזקה שלישית והרבה אנשים לא יודעים זאת כפי שהגברת הנ"ל לא ידעה עד עכשיו. והאמן לי לא התכונתי לפגוע בה.

noa_f

New member
לדוב, ההנחה שרק אתה יודע ותו לא

מקוממת אותי לאללה! אני בהחלט יודעת מה ההבדל בין קילוביט לקילובייט, מה גם שאיכות התגובות שלך בפורום הזה מרמזת שאני למדתי זאת כשאתה למדת לערבב צבעי גואש בגן! אכן התכוונתי לכמה דקות ולא לשניות (הייתי מחוממת קמעא), ועל כן הטעות. ועל כך התנצלותי. בזק מרמה. אז? מה חדש? כולכם מתעסקים כל היום והלילה בבדיקות מהירות. את מי זה מעניין? מישהו חושב שזה פחות מהיר ממודם? שיקום! הבעיה שלך היא המחיר - אל תעשה ADSL!!! האם אתה באמת גולש כרגע במודם? צירפתי לך תמונה, שיהיה לך משהו מעניין במקום לקרוא איזה ספר טוב. מהירות סבירה לדעתי יחסית למחיר ששילמתי (בחלומותי זה יהיה בחינם, אבל קודם כל ביה"ס של הבן שלי יריץ יום לימודים ארוך בחינם - שם התמורה בהחלט לא סבירה יחסית למחיר ששילמתי). ובניו ג´רסי יש יותר משתמשי DSL וכבלים מאשר בכל המזרח התיכון גם יחד - לכן המחיר. ובינינו חביבי, אם נזכר מהיכן באנו לכאן: אתה דרשת ממישהו לחכות לכבלים, ואני טענתי שלא בטוח שיהיה יותר משתלם . ומה כתוב בקובץ שאתה דוחף כמעט לכל משתמש כאן: "לסיכום. כניסת הכבלים לתחרות בעוד כ3 חודשים עשויה אולי להוריד את רמת המחירים של בזק אך לא יותר מדי." (DOV98 .ההדגשה שלי) וזהו. נשבר לי מהשרשור האינסופי עם אדם לא מציאותי. לילה טוב. (אין צורך לענות. כי לי נגמר.)

dov98

New member
לא רציתי להגיב להודעה האחרונה

שלך אך התמונה גרמה לי להגיב. זאת מהירות חרה, סליחה אין לזה מילה אחרת זה בדיוק 15% ממה שצריכים לקבל

Yotam_

New member
30KB/sec... ובאיזה מסלול את?

של 0.5Mbps ??? אם כן אז זה סביר לא? אבל את ב-1.5Mbps אז זה באמת רמאות...

philips

New member
די לחיות בסרט

ובמאמץ לשים קץ ל THREAD האינסופיים האלו לגבי מהירות... קודם כל, נועה...חזקי ואמצי , וגם לך דוב שמנסה לעזור כאן לאנשים.. דבר שני..... כמו בכל נושא צרכני , חברה מונופוליסטית היא בעייתית ובזק היא חברה "מלוכלכת" מאוד ותחמנית מאוד , לכשיפתח השוק לתחרות המצב יהיה טוב יותר , ולא בגלל שהכבלים יתנו שירות מעולה אלא בגלל שיש תחרות וזהו.. (אני מסכים עם הנחתה של נועה שהכבלים ינסו לדחוף חצי עיר על סגמנט) כיום , אפשרויות האינטרנט המהיר הן יקרות - לווין (בניסוי) ו ADSL. ה ADSL כטכנולוגיה הוא טכנולוגיה מצויינת במגבלותיה כמובן אך בכל מקום יש בעיות..... הדבר משול לאדם שגר בכפר שאליו מובילות דרכי עבר וכבישי חתחתים וקונה פרארי... ברור לכולם שהזמן שיקח לו להגיע הבייתה בפרארי יהיה קצר בקצת מן הזמן שיקח בסקודה (בלי להעליב..) וזאת בגלל הדרך ולא בגלל הרכב. אותה הבעייה...כאן...במילה אחת תשתיות..... הפס המהיר הגיע בבום!! חשבו שיהיה כסף להרחיב את כל התשתיות והכל נפל , וכרגע המצב לא משהו. זה ישתפר אבל זה יקח זמן , ולא בזק התחמנית ולא שום חברה אחרת ישנו את זה.. אין טעם לשאול שאלות , של כמה יהיה מהירות ובאיזה שעה...לא מדובר כאן בקילו עגבניות/אבטיחים בשוק... וכמות המשתנים המשפיעים על כך היא עצומה. תתחבר, תנסה, מתאים לך תמשיך - לא מתאים - תפסיק.. ולכל המלעזים , אני משתמש ב ADSL מאז השבוע הראשון של הניסוי ואני מאוד מרוצה. (ואני לא חובבן שלא מבין במונחים). אני בחבילה של 1.5M/96KN ושלושה מחשבים מחוברים אליו ברשת פנימית.. באמצעות DAP , אני מגיע הרבה מאוד פעמים למהירויות של עד 300K מחו"ל. ובשלב זה , זה בהחלט מספיק. לי.. ברור שיש שעות טובות יותר וטובות פחות אך ככה זה גם בנתיבי איילון ואני לא רואה אף אחד רץ לעשות חרם צרכנים על נתיבי איילון. לסיכום- הבעיה העיקרית היא גודש התנועה/רוחב פס למשתמש גם בארץ גם בתשתית לחו"ל וגם בחו"ל... ועד שלא יורחבו התשתיות כך זה ישאר.. אני אישית מעדיף שיטפלו קודם בתשתיות הכבישים בארץ..

dov98

New member
אמרת דברים הגיוניים ויפים ואני

יכול רק לתמצת את שלי במשפט אחד. אנחנו כאן כדי צריכים להסביר לאנשים שאין להשוות adsl עם אנלוגי, אבל מצד שני לא יתכן שנקבל רבע רוחב פס ונאמר שזה תקין וגם נשלם את אותו מחיר. אגב אני מחובר מינואר ועד לפני שבוע אכלתי מבזק מרורים, אבל זה בפעם אחרת....

dov98

New member
פיליפ, יש לי שאלה , אתה היית

בניסוי, מה באמת הם ניסו שיש כ"כ הרבה בעיות,atm צר , האם אנחנו ממשיכים את הניסוי בתשלום?

bsomm

New member
לנועה - לקרוא את ההודעות שלך

ולחייך (האמת לצחוק). אהבתי את "מה גם שאיכות התגובות שלך בפורום הזה מרמזת שאני למדתי זאת כשאתה למדת לערבב צבעי גואש בגן". נראה לי שלצערך נתקלת בפדנט ואיש עקרונות, המפנה את כעסו לכל עבר במקום לכיוון מועיל.

dov98

New member
אני מכוון, אבל לא את כעסי למטרה

מאד ספציפית, וטוב עשתה נועה שהביאה את ניו גרסי לדוגמא היות וניו גרסי היא שווה באוכלוסייתה ובשיטחה למדינת ישראל. אך מה לעשות לאותו תושב בניו גרסי העלות השנתית של ADSL מסתכמת ב600$ בחברת VERIZON , שהשקיעה בתשתית לפי המימדים שצוינו למעלה בדיוק כפי שהשקיע בזק , אך מה הפלא לישראלי זה עולה 1000$ לשנה . אני מזכיר שוב שמשכורתו של הישראלי בדיוק חצי מניו גרסי.את זאת בדיוק אני אומר בצורה נחרצת שאינה משתמעת ל2 פנים. מלבד זאת על מה אתה משלם? איכות השרות מצד נותני השרות מתחת לכל בקורת כי את השרות הזה משווים רק לעצמו ולא למודם רגיל. ואם מישהו מגחך והוא משתמש ADSL ,הרי הוא למעשה צוחק מעצמו!

bsomm

New member
איכות השירות בארץ

קשה לי להזכר מתי נתקלתי בשירות איכותי כאן בארץ. הפחד הכי גדול הוא ברכישת המוצר, מכיוון שברגע שרכשת מוצר, לא מכירים אותך יותר, ואתה עלול להטלטל בין אנשים שונים אם אתה נתקל בבעיה. לעניין ה-ADSL, אני מניח שכמו כל מוצר חדש בארצנו, המחירים בהתחלה הם בשמיים (ראה דוגמת פלאפון בעידן שלפני סלקום), וכשמגיע המתחרה, המחירים מתחילים לרדת, אבל על השיפוע של הורדת המחירים יש גם לנו, הצרכנים, השפעה. עם זאת, כל אחד עושה את השיקול שלו האם להצטרף עכשיו או לחכות לעידן זול יותר. :)B

נתיבה

New member
לאחר חדשיים בפס הרחב המהירות כפולה

מאשר ב-IDSN בגלישה, ובהורדה פי 10-5. בקיצור תמורת 100 שקל בחודש, בערך יש הנאה רבה יותר. רק שיש בעיה אחת בגלל מהירות הגישה פעמים רבות מופיע הדף ש´אי אפשר לאתר את השרת´..וצריך סבלנות. או לפחות נסיון חוזר אחד.

dov98

New member
מה את אומרת בזה?

adsl ניתן להשוות רק לעצמו. והוא יקר. ולא יציב. ותראי למעלה.

למעלה