מיהו חרדי

פראזניק

New member
"חרדי" - "חרד לדבר ה'?"

לא נראית לי הגדרה נכונה. מקור הביטוי "חרדי" הוא כמובן מ"חרד לדבר ה'" אבל במשך השנים הפכו החרדים למגזר ככל מגזר וגם הפושעים שביניהם, אותם היושבים בכלא (ואלה שלא...) הם חרדים. הם אולי לא יראי שמים, אולי אינם חרדים לדבר ה', אבל הם חרדים. חרדי - הוא מי שמזה עצמו ככזה. ישנם חרדים רבים שאינם הולכים בכובע וחליפה ואין שום אחידות דעות בין מאות אלפי האנשים המכלילים עצמם במגזר הענק הזה. כאשר רב מסוים עובר על החוק (התורני או להבדיל האנושי) ישנם האומרים כי אינו "רב", שכן רב אמור להיות ירא שמים. גם זו טעות. אמנם, רב אמור להיות ירא שמים, אך היהדות מתייחסת לכל אדם כבעל תאוות ויצרים שיתכן שיכשל, כשלונו אינו מוציא אותו מהכלל. גם חרדי שפשע או חטא, לא יצא מגדר חרדי. האמירה הזו יש בה רק כדי להתחמק מאשמה וכדי לרחוץ בנקיון את כפינו, כאילו ו"בנו אין רע". יש בנו רע, ואנחנו חייבים לעבוד עליו. בלי שום קשר למה שקורה מחוץ למגזר שלנו. (דברי הם תגובה לנושא בכללו, ולא למגיב מסוים)

ezer

New member
איש יקר רוח--> אולי אפשר להסביר?

אולי תוכל להסביר מדוע כל איש חובש סרוג יש לו הרגשת נחיתות מול חרדי הלומד תורה? מדוע ציותם לרבניהם מסתדר "רק" כאשר הם מדברים עם חרדים על ציות להלכה?

ארז../images/Emo13.gif

אינני בטוח שכל חובש כיפה סרוגה יש לו רגש נחיתות מחרדי שלומד תורה.לא נתקלתי בזה. אולי בהמשך נדון בכמה ענינים שקשורים בהבדלים בין חובשי הכיפות הסרוגות לחרדים. מיותר לציין שכולם טובים,צדיקים ויודעים את התורה. השיטה קצת שונה. לגבי מה שכתבו החברים בשרשור,אני מסכים עם מה שנאמר. אני ניסיתי לתת את ההרגשה שלי כבחור ישיבה לשעבר. כמובן שיש הרבה סוגים של חרדים. גם את תנועת החזרה בתשובה קשה ל"קטלג". אולי בעתיד ננסה להמחיש יותר קבוצות ומגזרים בציבור החרדי. שבוע טוב לכולם

למעלה