מיואשת, מפוחדת וחסרת אונים לחלוטין

• פותח הנושא bezeq
  • פורסם בתאריך

bezeq

New member
מיואשת, מפוחדת וחסרת אונים לחלוטין

בעלי הותקף השבוע באישון לילה ע"י 2 גברים שניסו לפרוץ או לחבל ברכב המסחרי של עבודתו שנמצא ברשותו (רכב של מקום העבודה לא שלו). הותקף והוצת וכעת מאושפז בביה"ח. למי אני פונה? מה אני צריכה לעשות? ביטוחי חיים לא מכסים את זה-רק לאחר 90 יום, ביטוח בריאות פרטי לא מכסה -אירוע פשע המנהל שלו מתנער ממנו, זו לא תאונת עבודה. מצד שני, אלו שפגעו בו ככל הנראה רק רצו לפגוע ברכב כאות נקמה, חיסול חשבונות, או מי יודע מה עם המנהל שלו (נמצא בחקירה של המשטרה). מצד שלישי לא משתפים אותי במשטרה במה שקורה. אנא עזרתכם, תודה ג.

תשובה

כעיקרון מהפרטים שמסרת אני מבין שהתיק כרגע בחקירה. אם זהות התוקפים ידוע לך ייתכן ובאפשרותך לפתוח כנגדם בהליכים אזרחיים מיידיים בגין הנזקים שנגרמו לבעלך. את יכולה לבקש לדבר עם קצין האח"מ המרחבי או המחוזי בכדי שימסרו לך יותר מידע. אין לי מספיק מידע כדי לדעת מדוע ולמה בעלך הותקף ועל איזה רקע והנושא כפי שהבנתי נמצא בחקירה. את יכולה לנסות ולברר עם המעסיק של בעלך אבל ייתכן ועדיף קודם לאסוף יותר פרטים מסביב והכי חשוב לנסות ולחקור את הנושא ביחד עם בעלך, ככל שאת יכולה לתקשר עימו. איחולי החלמה מהירה.

bezeq

New member
עופר שלום

זהות התוקפים אינה ידועה לי, אין אנו שייכים למשפחות פשע ואין לנו קשר לשוק אפשור שחור וכו בעלי עובד אצל משווק של סיגריות שככל הנראה, הבעלים-כלומר המנהל של בעלי הסתכסך עם מישהו אינני יודעת למה או מי. כל מה שהבנתי באותו לילה בבית החולים כשהמנהל שלו הגיע.....שבעבר כבר הציתו לו רכב, והוא לא סיפר לבעלי ולקולגה שלו ובאותו לילה הציתו את הרכב של הקולגה. ככל הנראה הם לא התכוונו לתקוף את בעלי אלא לשרוף את הרכב ששימש לעבודה, בכדי שהמנהל שלו לא יוכל להפעיל את הקו. בעלי עד אותו היום לא ידע על כך, אם היה יודע לא היה ממשיך לעבוד אצלו, או לפחות היה שוקל אם להמשיך או לא אבל לא הייתה לו את הבחירה הזו. מה עושים?

תשובה

מהמידע שמסרת עולה כי הנושא נחקר כרגע במשטרה. רצוי להפעיל עליהם לחץ ולהראות שיש מישהו בתמונה. באפשרותך לשכור חוקר פרטי. אבל הנושא כרוך בעלויות, כמו גם שכלל לא ברור מה המידע שיצליח לגלות. כפי שמסרת המידע מצוי בידי המעסיק אז אולי כדי לנסות לגלות ממנו עוד מידע. מעבר לכך את ובעלך צריכים לשבת ולחשוב על כול פרט מידע שיכול ויסייע לכם להיזכר במשהו חשוד או מוזר באותו היום ובכלל, והכול בכדי שתוכלו לנסות ולאתר את התוקפים. יכול להיות שניתן לבוא בטענות למעסיק של בעלך על כך שלא העמיד אותו לגבי הסכסוך והסיכון ובאמצעות כך לנסות ולתבוע אותו כאחד האשמים למצבו של בעלך. מאידך, הנושא מורכב ועדין לרבות בדבר אובדן מקום העבודה והעובדה שהמעסיק יכול להגיד שאין קשר בין המקרה שאירע בעבר לנוכחי שאין לו מושג לגביו ועוד. בהצלחה.

למעלה