מים
אבל אם כבר הולכים על הקטע של "pH נמוך זה רע", אנחנו מכניסים לפה מספיק חומצות חזקות, שהן לא תוצר של איזה תאגיד גדול ומרושע שזומם להרעיל אותנו. מיץ לימון מכיל חומצת לימון שרמת החומציות שלה גבוהה מזו של חומצה זרחתית - 2.2, תכונה שמאפשרת המתת זרע תוך שלושים שניות. במחלקה לבריאות בתאילנד שוקלים שימוש במיץ לימון כאמצעי מניעה. במיץ תפוזים pH=3.2. חומצה אצטית (המצויה בחומץ) מוגדרת כחומצה חלשה (pH=4.8) אבל בחומץ מרוכז מספיק רמת החומציות יכולה להגיע ל-3. אבל אם אתם מחפשים למה לא לקנות קולה, אז בגלל הסוכר, בגלל הקפאין, בגלל הטעם, בגלל המחיר, בגלל המתחרים. גם עם צבע המאכל (E338, או שאולי E150?), אגב אין יותר מדי בעיות כי הוא בכלל לא מזיק, בניגוד לאחרים. הוא מופק מחומרים טבעיים ולא חשוד כמסרטן וכד'.