אבער זיי וועלן נישט געפונען איינעם ווי איך. לא להיסחף, זה רק ציטוט מתוך בלוז ישן: She may search this wide world all over She´ll never find a man like me איך בין געווען דא און דארט (זוכן די נעכטיקער טאג), אבי מען טרעפט זיך.
לערן מיט איר, אבר איך האב אסך גרעייזן אוף יידיש, איך פארשטיין וואס איר שרייבט אובר איך שרייב וי א פארשטופטענה, איך וויל מאכען אנשטרענגונג, איצט איך האב א נאייע ווארטערבוך און איך וועל שרייבן אביסאלע זי מען ווילס מאכס חוזק פון מיר דאס איז בסדר, אז איך מאכט חוזק פון מיר אליין. א גוט שבת צו אלע אור
נתתי מנה עילגת ביידיש..אז מותר גם לבכות קצת בעברית?.. אוףףףףף..התחדשתי עם מילון יידי של צאניגן וחשבתי שאמריקה בידיים שלי..(או לפחות קסריליבק´ה) ומשום מה כל מה שאני מחפשת שם, תמיד אני מוצאת רק משהו "על יד" או בסביבה אבל אף פעם לא את המילה עצמה אז או שאני פארשטופטענה אמיתית או שאני לא קולטת את השיטה. ...תוך כדי כתיבה כרגע קלטתי שהוא עובד בכתיב חסר.. נו טוב..בסוף אבין..<אולי> אז יש פה מקום לפארשטופטענס עילגות? שוין, גענוג זיי געזונט און שטארק. אור
לא התרשמתי כלל שאת פארשטאפטענער. You´re doing fine! וכיוון שהאדמו"ר (שקורין אותו מנהל הפורום) לא בסביבה, אז הרשי לי לברך אותך בשם החברים. נעם א בענקל און זעץ דיר אנידער.