מייקאובר

spaysi8

New member
בניגוד לכולם פה..

אני חושבת שאולי כן כדאי להעלות בצורה יפה.
אני מכירה מספיק אנשים (בנות ובנים, שאגב לכמה מהם עזרתי בעצמי)
שלא בטוחים בעצמם והיו צריכים כיוון.

למשל- חלק מהידידים שלי, נורא חתיכים, אך לא יודעים להתלבש ליציאה,
לימדתי אותם, אמרתי להם לשים בושם- והשיפור ניכר.

תלוי איך היא תקח את זה,
תנסי להבין מהי הדינמיקה בינכן והאם מתאים להעלות את זה, ואיך להעלות.

בהצלחה!

התגובה שוב במיקום הנכון

האמת שאני קוראת את מה שכתבתי ואולי בחירת המילים הייתה קצת מוגזמת, האמינו לי שאין בי שמץ של התנשאות, ואם כבר יש בי מעט הזדהות. ואני אסביר למה:

"הייתי הילד הכי קטן בכיתה, הכי קטן בשיעור והכי קטן בהפסקה..." מכיתה א' אני זוכרת את עצמי הכי נמוכה מכולם. התפתחתי מאוחר וגם היום בגיל 27 גובהי מתנוסס ל- 1.50 (כששואלים אני "מעגלת" ל1.54 )
אני זוכרת טוב מקרה - הייתי בכיתה ד' או ה' צעדתי לבי"ס, ואיזה ילדה שאלה אותי אם אני בכיתה א'. ריסוק לביטחון העצמי. תמיד היה לי רגשי נחיתות על הגובה שלי וילדים רעים ידעו לנצל את זה.
עם הזמן למדתי באיזה אמצעים אני יכולה להיעזר, וכך הגעתי לאיפור, נעליים עם קצת פלטפורמות, בגדים יפים, ואיכשהו זה גרם לי להרגיש יותר טוב ועם יותר ביטחון. (עד גיל 22 שקלתי 42 קילו!!)

בגיל 22 גילו לי גידול בראש. (גידול שפיר לא סרטני). עברתי ניתוח בראש להוציא אותו והחיים שלי התהפכו. השמנתי בגלל התרופות ב-20-25 ק"ג. ברוך השם ילדתי לפני 8 חודשים נוספו לי עוד 15 ק"ג. מלכת יופי אני לא!!!
החיים הובילו אותי להיות דווקא בחורה רגישה לסביבה.

אתמול הנושא הזה העסיק אותי הרבה- כמה אנחנו כחברה שפוטים של הדבר הזה שנקרא "אידאל היופי". לכל חור שלא נלך (אולי רק בשבטים הנידחים באפריקה לא...) זה שם. בכל אמצעי התקשורת, בקניונים, ואיפה לא??
מה אתם אומרים? באמת אפשר להתחמק מזה? האם בחורה שלא הולכת לפני הסטנדרטים של החברה, לא תחשב בעינינו קצת קצת שונה או שמא נאמר מוזרה? תהיו כנים עם עצמכם בבקשה.

העלת פה נקודה שמפריעה לך, נכון?

יפה, אז תתחילי את השינוי בך.
את מודעת לבעיית "אידאל היופי", אז יודעת שזה טיפשי ושופט אנשים בצורה מאוד גסה ולא הוגנת, את יודעת שזה לא צריך להיות ככה- אז תעשי אצלך שינוי מחשבתי.

אל תחפשי איך לשנות את אותה הבחורה, תשני את צורת המחשבה שלך.
אני לא רואה כל פסול בללכת בלי איפור (גם אני ככה), עם משקפיים, עם "סתם" קוקו. יכול מאוד להיות שאם אני הייתי באותו המצב הייתי אומרת לעצמי "חבל" וממשיכה הלאה.

אני מקווה שאת מבינה את מה שאני מנסה להעביר ולא רואה את זה כהתנגחות בך, כי זו לא המטרה.

שינוי בי לא ישנה את החברה כולה

השינוי צריך להיעשות ברמה החברתית. והאמת? זה נראה לי בלתי אפשרי בעליל.
אני מבינה שאת לא מנסה "להתנגח", אבל אני חושבת שיש פה קצת התייפיפות. את לא בוחנת אנשים לפי "מעטפת חיצונית"? מובן שכן, הרי את לא מכירה כל אדם ואדם שאת פוגשת ולכן ההסתכלות על הבן אדם היא חיצונית בלבד. וזה נכנס לכל מקום, הקופאית בסופר, המוכר בחנות, הבנקאית, וכו' וכו' . אני חושבת אפילו שזה מוטבע בנו כבני אדם. אנו נמשכים לאסטטיקה ויופי. לא סתם מכיתה א' היינו מקשטים את המחברות וצובעים יפה יפה בלי לצאת מהקווים. אני אוהבים לראות דברים יפים ולהתחבר איתם.

אין שום פסול בקוקו סתמי, ובמשקפים. מה שניסיתי להגיד על הבחורה זה שהמכלול של הדברים בהופעתה החיצונית, נותן לה את המראה הלא מוקפד ופחות אסטטי.

לא אמרתי שתשני את החברה, אמרתי שתשני את עצמך.

זה משהו שמפריע לך, נכון? את יודעת שזה לא צריך להיות ככה וזה מציק לך, נכון? אחלה. תשני את הגישה שלך לחיים.

ואיזה התייפיפות? הרי כתבתי במפורש שאם הייתי רואה את אותה הבחורה הייתי אומרת לעצמי "חבל" וממשיכה. ברור שאני מסתכלת על מראה חיצוני, אין לנו ברירה אחרת, אבל הבחירה שלי היא לא לשפוט אותם על פי זה ולא לרצות לשנות אנשים שאני לא ממש מכירה כי לדעתי הם נראים מוזנחים.
אני לא יודעת אם זה מפריעה לה, אני לא יודעת למה היא נמצאת במצב הזה, אז מי אני שאחליט שהיא צריכה לעבור שינוי?

einat162

New member

Purple Mushroom

New member

אגב, מניסיון של כמעט 12 שנים בכתיבה כאן בתפוז, ובמפגשים:
לא כולם. אולי לא כולם בעבר. אולי היום כן.
והיה לתפוז החודש יומודלת 16, מקווה שההנהלה תזמין אותנו לאירוע סוויט סיקסטין לתפוזינה,
. למקרה שהיא נקבה. בתל אביב.

memee2

New member
אני בניגוד לכולם

חושבת שמה שאת רוצה לעשות לה - מבורך. גם אני הייתי כמוהה פעם, וכמה אני שמחה שיצאתי מזה! קצת איפור ובגדים אחרים עושה שינוי מדהים! אני לא מבינה איך פעם לא עשיתי את השינוי הזה.

בקשר ללדבר איתה. פה אני כבר לא יכולה לעזור. אני נורא ביישנית בקטע הזה ואין לי מושג אם הייתי עושה את זה.

ואל תשימי לב לכול מי שאומר לך שאת שיטחית ומתעסקת במראה חיצוני. אז מה? מראה חיצוני זה מעניין וזה טבעי שבנאדם (במיוחד אישה) תשאף ליופי בעצמה ובסביבתה.

spaysi8

New member

כתבתי משהו דומה.
אני כן חושבת שהפנימיות חשובה יותר מהחיצוניות,
כמובן.
אבל כשגבר רואה בחורה שלא נראית טוב (מזונחת, במקרה של הבחורה שהיא מדברת עליה), לא בטוח שיתחיל איתה, מה לעשות, ככה העולם בנוי.

אני חושבת שזה

קצת חוסר טקט להגיד לה את זה.. אפילו שזה באמת מבורך. ויש באמת מצב גדול שזה לא שהיא לא רוצה להשתנות אלא פשוט לא יודעת איך.
אם כבר את יכולה להתחבר אליה יותר ולאט לאט להפוך ליותר קרובה אליה ואז זה כבר כן יהיה לעניין. קחי את זה אפילו כ"משימה" ..
ואגב.. גם אני פוגשת לפעמים בנות כאלה ביומיום וגם לי בא להגיד להן... אבל אני לא אומרת כמובן.

Purple Mushroom

New member
אז תציעי עזרה,

באמפטיות. איך לעשות ומה לעשות? את זה את יכולה לדעת. כי את יותר מכירה אותה, לאט לאט ובזהירות.
אם זה חשוב לך, ואת באמת רוצה לעזור לאותה בחורה. אז תעשי את זה.

אגב, גם אני הייתי בתיכון, (עברו 20 שנים), ברמה חברתית בין הנמוכות בכיתה, עם עוד כמה חברים, חנונים,
ועד היום, אני מסתובב עם תיק בית ספר, כי זה פשוט יותר נוח,
עברתי ועובר גם את השלב שאני מסתכל על עצמי מבחוץ כמו אושו, עברתי את שלב העצב.
פשוט חיים עם זה. ובשמחה, ובאופטימיות עם כל המצב של החיים, בכל גיל, בכל מצב וסטטוס :)

אל תתערבי איפה שלא ביקשו ממך

תיק צד? נעלי עם טיפה עקב איפור ולבוש של מותגים?
נשמע כמו שטחיות להמונים, משעמם.
לכל סיר יש מכסה וזה...

היא נשמעת לי אחלה עכשיו כשהיא טבעית.
אפילו יש קוקו, יתכן שהיא מאחרונות הבחורות עם הקוקו והסרפן.
בנוגע אליך: הדרך לגהנום רצופה כוונות טובות.

רוצה להוציא את השאלה הזאת מהעולם הזה.

וגם את המושגים "מאמי", "כוסית", צפיה בריאלטי
(כולל לסמס לתכניות האלו), החלקה כל היום על הסמרטפונים,
ואת האמריקנזיציה של ישראל ועוד...

Optimistic Girl

New member
גם זה דבר טוב לעשות

החיים משתנים כל הזמן
או שהאדם משתנה איתם
או שלא.
הבחירה בידיו.

למעלה