דעתי על השיר
קראתי איפשהו שהשיר נכתב ב- 1993.
אני לא יודע אם זה נכון, אבל לדעתי, זה בהחלט אפשרי (שהוא לא נכתב בבחריין), כי אני מבין את השיר לגמרי אחרת מכם.
בשיר הזה מייקל לא בוחר צד בסכסוך הישראלי-פלסטיני. הוא מתייחס לפלסטין כאל איזור גיאוגרפי עם היסטוריה עתיקה ומרשימה, שהיוותה השראה עבורו (אותה השראה שגם אנחנו מקבלים כשאנחנו קוראים את סיפורי התנ"ך, או על מאורעות היסטוריים מאוחרים יותר שהתרחשו בארץ). לא משנה לו אם קיימת שם כרגע מדינת ישראל (שכידוע לרוב המעריצים האדוקים, הוא אהב מאד), מבחינתו האיזור תמיד יקרא "פלסטין", כי זהו שמו העתיק. שימו לב שהמילים "ערבים", "מוסלמים", ו"יהודים" כלל לא מופיעות בשיר.
כן, הוא נגע בסכסוך, וזהו הנושא העיקרי של השיר. אבל הוא לא עומד לצד הפלסטינים, וגם לא לצד הישראלים, הוא עומד לצד פלסטין. כמו ב- earth song, יש כאן האנשה של האדמה (The crying Earth the weeping shores). הוא מביע געגועים לימים שבהם האדמה זכתה לראות שלום, לימים שבהם הטבע הייחודי בארץ היה בולט יותר מאשר כל שפיכות הדמים של העידן העכשווי.
למה השיר מעולם לא הולחן? אולי כי הוא חשש (בצדק רב) שהקהל לא יפרש את השיר נכונה.
באופן אישי אני מאד מתחבר לשיר בדרך בה אני מבין אותו, ובכלל לא הייתי צריך להתאמץ כדי להבין אותו ככה, זו הייתה הפרשנות הראשונה שלי כשקראתי את המילים.