מייקל כתב שיר על "פלסטין" wtf

morigo

New member
תפתח את הקישור בהודעה הראשונה...

אגב, כתב מאוד מאוד דומה... אי אפשר להתבלבל ב-D המחודדת שלו... ואם אביגייל אמרה שזה אמיתי, אני מאמינה

TheChamnon

New member
דעתי על השיר

קראתי איפשהו שהשיר נכתב ב- 1993.
אני לא יודע אם זה נכון, אבל לדעתי, זה בהחלט אפשרי (שהוא לא נכתב בבחריין), כי אני מבין את השיר לגמרי אחרת מכם.

בשיר הזה מייקל לא בוחר צד בסכסוך הישראלי-פלסטיני. הוא מתייחס לפלסטין כאל איזור גיאוגרפי עם היסטוריה עתיקה ומרשימה, שהיוותה השראה עבורו (אותה השראה שגם אנחנו מקבלים כשאנחנו קוראים את סיפורי התנ"ך, או על מאורעות היסטוריים מאוחרים יותר שהתרחשו בארץ). לא משנה לו אם קיימת שם כרגע מדינת ישראל (שכידוע לרוב המעריצים האדוקים, הוא אהב מאד), מבחינתו האיזור תמיד יקרא "פלסטין", כי זהו שמו העתיק. שימו לב שהמילים "ערבים", "מוסלמים", ו"יהודים" כלל לא מופיעות בשיר.

כן, הוא נגע בסכסוך, וזהו הנושא העיקרי של השיר. אבל הוא לא עומד לצד הפלסטינים, וגם לא לצד הישראלים, הוא עומד לצד פלסטין. כמו ב- earth song, יש כאן האנשה של האדמה (The crying Earth the weeping shores). הוא מביע געגועים לימים שבהם האדמה זכתה לראות שלום, לימים שבהם הטבע הייחודי בארץ היה בולט יותר מאשר כל שפיכות הדמים של העידן העכשווי.

למה השיר מעולם לא הולחן? אולי כי הוא חשש (בצדק רב) שהקהל לא יפרש את השיר נכונה.

באופן אישי אני מאד מתחבר לשיר בדרך בה אני מבין אותו, ובכלל לא הייתי צריך להתאמץ כדי להבין אותו ככה, זו הייתה הפרשנות הראשונה שלי כשקראתי את המילים.

TheChamnon

New member
הרגע ראיתי

שב - mjjcommunity מישהו כתב הודעה דומה מאד לשלי:

This is so beautiful. Michael was very wise and his prayer is in no way political or taking sides. Please understand what he was actually praying about The Palestine of old the "Holy land" then he is praying for the bombing to stop and for peace in the whole region that is known as palestine

m195809ppb19

New member
פרשנות מעניינת ומאוד הגיונית... אהבתי את מה

שכתבתה על השיר המדהים earth song. אכן כן מייקל הביע את אהדתו לישראל אינספור פעמים ועובדה שהוא הגיע לכאן להופיע( לדעתי, זה אומר הרבה!) ומי שצריך תזכורת כדאי שיצפה בסרטון הבא ( בדקה ה 3): http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=UogATBZNANs לא רציתי לנקוט עמדה כי אחד הלקחים החשובים ביותר שלמדתי ממסכת הייסורים שמייקל נאלץ לספוג בחייו הוא: תמיד לשמוע את שני הצדדים- לא לשפוט אדם עד שלא שומעים מפיו הסבר. ( אם אני לא טועה זה מה שמייקל ביקש בריאיון עם אופרה ווינפרי) למרבה הצער ,הוא לא כאן כדי שנוכל לשמוע את הצד שלו אז נראה לי שהספקולציות קצת לא במקום.

למעלה