מיכלגד- עוגת מייפל בחושה עם שבילים של קינמון ופקאנים

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל

עוגת מייפל בחושה עם שבילים של קינמון ופקאנים, קרוטית​

מצרכים לעוגה:
3 ביצים L
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה או קרם קוקוס
2/3 כוס (130 גרם) סוכר לבן
1/2 כוס (120 מ”ל) שמן
1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח לבן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

לשבילים:
6 כפות סוכר חום כהה (או דמררה במידה ואין כהה)
1 כפית קינמון
100 גרם פקאנים טבעיים, קצוצים דק

וגם:
1/2 כוס מייפל אמיתי
40 גרם פקאנים טבעיים, קצוצים דק

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– מערבבים בקערה קטנה את מצרכי השבילים (סוכר, קינמון ופקאנים).
– בקערה גדולה טורפים ביחד ביצים, שמנת, סוכר ושמן.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה ווטורפים עד שהקמח נטמע.
– משמנים תבנית בבקה בשמן או חמאה ומפזרים את 50 גרם הפקאנים הקצוצים בתוך התבנית. מה שמצליח להדבק לדפנות מה טוב ומה שלא נופל למטה וזה בסדר.
– שופכים רבע מהבלילה לתבנית ומפזרים מעל רבע מתערובת הסוכר עם הקינמון והפקאנים. ממלאים שוב ברבע בלילה ושוב רבע סוכר, קינמון ופקאנים עד שמסיימים את כמות הבלילה והמילוי ומגיעים ל-3/4 גובה התבנית.
– מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים במשך 40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
– כשהעוגה עוד חמה מזלפים מעל מייפל ומניחים לה להתקרר מעט לפני שהופכים וזוללים.
 
למעלה