מיכל הררי היא בסדר,

cottoneyejoe

New member
מיכל הררי היא בסדר,

התרשמתי שהיא תורמת למי שצריך ממנה תרומה אם יש בידה לעזור, היא בנאדם מאוד רגיש וטוב, אבל הפוזה של המדריכה הרוחנית בהחלט מפריעה לה בדרך, לפעמים כשאין לה תשובות אמיתיות היא פונה לתשובות ה"רוחניות", הייתי מעריך שיש לה יכולות אמפטיות עצומות, ובשל כך היא מבינה לנפשם של אנשים שדומים לה, למרות שלפעמים היא מטילה ספק באיבחונים שלה, היא עדיין לא השכילה לדעת שזה בגלל שיש אנשים שלא מוכנים יודעים ויכולים להקשיב לה ולקבל את דבריה, ולה יש צורך אמיתי לעזור, והיא עצמה כניראה התאכזבה בעבר שהיא לא עוזרת לכולם - ולכן כניראה פנתה לדרכים הרוחניות, שיספקו לה בטחון בעצמה גם בקשר לאנשים שהיא לא מסוגלת לעזור להם. אז אנשים, תנו לאישה הזאת כבוד גם אם היא מדברת שטויות לפעמים, ותאמינו לי, היא מדברת...אבל זה רק בגלל שקשה לה לקבל ולהבין את המציאות הקשה - שהיא קשה. נו, אם אתה חייבים לשאול מאיפה קבלתי את כל המידע הזה ועוד כל כך מדוייק ומציאותי, תקשרתי עם ישות שניקראת הגיון בריא שנימצאת בקודקודו של כל בנאדם, והסוד הוא, ככל שמתקשרים עם הישות הזאת יותר ויותר כך פחות ופחות צריך לתקשר, לעיטים נדירות קורה שהבנאדם מתבאס מהחיים כתוצאה מהתקשור עם ההגיון הבריא, אבל זה רק בגלל שהוא לא תקשר עם המציאות הרבה זמן. באהבה ערן.

יש לכל אחד מאיתנו מבקר פנימי,

החלק הזה בתוכנו שנותן לנו ציונים, שמותח ביקורת אודות עצמנו, שנותן מחמאות עצמיות, שיורד עלינו, שאומר לנו אם אנו בסדר או לא בסדר, שמשווה אותנו לאחרים. יש לי אחד כזה, והוא מספיק לי . אני לא צריכה עוד אחד
אני משערת שהתכוונת לטוב (?), אבל באמת מספיק לי זה שבתוכי

מיכל היא יצור מופלא ../images/Emo23.gif

היא ללא ספק אחד האנשים היותר אהובים מוכשרים ונפלאים שאני מכיר, מדריכה רוחנית
חחחחחחחח
זה ממש מצחיק. היא אכן בנאדם רגיש ואמפטי מאוד וזכיתי להיעזר בעזרתה הנדירה יותר מפעם אחת. כל אחד מאיתנו מדבר הרבה שטויות אבל רוב השטויות שהיא מדברת שוות זהב
ואפשר להפיק מהן תועלת עצומה. המציאות היא מה שאתה יוצר לעצמך
ועד כמה שידוע לי כשהיא לא יודעת משהו היא פשוט תגיד לך לא יודעת
. אכן אדם מוכשר עם יכולות עמוקות ולב רחב שמוכן לעזור למי שרוצה לעזור לעצמו
, ואם היו הרבה מיכלים ביקום הוא היה קופץ תנודה אחת למעלה
.

תודה בעז ../images/Emo6.gif

אני משערת שרצית לגרום לי (או לאחרים) להרגיש טוב, או לאפשר לאחרים להכיר את מיכל כמו שאתה חווה/מכיר. פשוט מה שכתבת מוסיף חומר נוסף לשרשור מוזר משהו, שעוסק בתדמית הפנימית שיש לאנשים אודות אדם בשם "מיכל". זה לגיטימי שאנשים יחשבו דברים מגוונים על אנשים אחרים. זאת זכותם. התדמית שיש לאנשים אודותיי - סבבה, שיהנו ממנה. אני מודה לך על מה שכתבת, אבל הייתי שמחה אם לא היה ממשיך להתפתח כאן שרשור על תדמיות שיש לאנשים אודותיי

TheGreatNut

New member
../images/Emo45.gif

לא, אני לא מנסה להגן על מיכל. היא לא זקוקה להגנה. אבל אם הייתה עוד מיכל בעולם אז העולם היה במצב הרבה הרבה הרבה הרבה יותר טוב. וזה גם לא נכתב מנסיון להחניף או משהו כזה. זו ממש המציאות. מיכל ערכה בעצמה ובאחרים שינויים תורמים ובריאים ברמה ובמסה נדירים להפליא ושלא ניתן לראות כמעט בשום מקום בעולם. כן כן... מאיפה אני יודע? מאיפה אתה יודע???

ההבהרה בשורה הראשונה עזרה!

הרגשתי אי נוחות בתוכי במהלך הקריאה של השרשור, בגלל הרגשה (הרגשה שאולי היא מוטעית אגב) שמנסים להגן עלי או משהו כזה. כאילו יש בעיה וצריכים לפתור אותה בזמן שאין בעייה ובסך הכל מישהו הביע את דעתו. עזר לי לקרוא את מה שכתבת בצורה נקייה, בעקבות זה שהבהרת בהתחלת ההודעה שלך שאתה לא מנסה להגן או משהו כזה
נ.ב. אני עכשיו מבינה שאולי גם הודעות אחרות שנכתבו אודותיי, לא היו במטרה להגן עלי, אלא נכתבו במטרה אחרת (למשל, נכתבו מתוך אהבה, או מתוך מקום אחר)
ולמי שחושב ב"שחור או לבן"
אני כמובן לא חושבת שיש בעייה בלהגן על אדם אחר
זה דבר נפלא ועוזר!!!

TheGreatNut

New member
הי ערן ../images/Emo13.gif

אם בא לך לענות, מעניין אותי לדעת האם אתה מכיר את מיכל אל מעבר לפורום. כלומר, האם יצא לך לדבר איתה "אחד על אחד", לעבור הדרכות שלה או דברים בסגנון? תודה.

מיכל היא מיכל אבל...

בתוך מיכל יש כמה "מיכלים/יות" ומה שאתה ובעז רואים זאת רק ההשתקפות של עצמכם מתוך "המיכלים/יות" וזה לא פיצול אישיות ! לכולנו יש אלף פנים באני וזה בהשפעת הספר "אלף הפנים של האני" שאני קוראת כרגע, כראה רק בגלל זה הרגשתי את הדחף לענו אחרי שנים שלא כתבתי בפורום

הי עמנואל

"השתקפות זה "כיף" ומבקר זה "לא כיף".... "מדוע?" אתה רשמת זאת. לא אני. "למה את מעדיפה לקבל מחמאות?" אני לא רשמתי כזה דבר בשרשור זה. ------- טוב....תקשורת מוזרה. אני אנסה לנחש מה שאתה רוצה לדעת. אני מנחשת שאתה חושב שאני מעדיפה לשמוע דברים נעימים מאשר דברים לא נעימים. ומשום מה (אני לא יודעת למה) אתה רוצה לדעת למה ההעדפה האישית שלי היא כזאת. זאת השאלה שלך?

אשכר

New member
דרך אגב, יש לי שאלה אחרת ../images/Emo163.gif

למה מספיק לך מבקר אחד, המבקר הפנימי שלך? זה מוזר לי, כי לפחות אצלי, הקשר בין המבקר הפנימי לבין מה שאני חושב ויודע ועושה - מתערפל מאחורי הרבה שיקולים שונים, ואני לא תמיד שומע או מתחבר למבקר הפנימי שלי, ולכן אני תמיד מחפש ביקורת "חיצונית". לא רק זה - אני תמיד מחפש יותר מביקורת אחת, כי לכל ביקורת יש שיקולים שונים ואם פיספסתי מידע ממקור אחד, אולי אני אקבל אותו ממקור אחר. אז למה מספיק לך רק מבקר אחד?

מהודעתך, אני קולטת שההגדרות שלנו

שונות, ובשביל שנבין אחד את השני באמת, נראה לי שנצטרך להגיע להבנה, שלא מבוססת רק על מילים. טוב אני אנסה, ואם זה לא יצליח, אני ארפה
"למה מספיק לך מבקר אחד, המבקר הפנימי שלך?" כי אחד זה מספיק
בשביל מה אני צריכה עוד כמה שיגידו לי שאני בסדר או לא בסדר. אחד יכול לעשות את כל העבודה. "זה מוזר לי, כי לפחות אצלי, הקשר בין המבקר הפנימי לבין מה שאני חושב ויודע ועושה - מתערפל מאחורי הרבה שיקולים שונים, ואני לא תמיד שומע או מתחבר למבקר הפנימי שלי, ולכן אני תמיד מחפש ביקורת "חיצונית"." לא הבנתי הרבה ממה שכתבת
אני חושבת שבמילים "מבקר פנימי" כל אחד מאיתנו מתייחס למשהו אחר. אתה אולי מתכוון למשהו שמקבל מידע מהמציאות, או משהו שמאפשר לך לראות את עצמך, או משהו שנותן לך מידע מועיל. בזמן שאני במילים "מבקר פנימי" מתכוון לחלק שמחלק את העולם ל"בסדר" או "לא בסדר", שקוטל אותי או אחרים, שאומר לי למה אני טובה יותר, או למה אני פחות טובה. בקיצור, שלא נותן לי מידע ממש מועיל לעבודה עם המציאות. "לא רק זה - אני תמיד מחפש יותר מביקורת אחת, כי לכל ביקורת יש שיקולים שונים ואם פיספסתי מידע ממקור אחד, אולי אני אקבל אותו ממקור אחר." אולי גם במילה "ביקורת" אנחנו מתכוונים לדברים אחרים. מה זה ביקורת מבחינתך? שחברה טובה שלך תגיד לך שפעלת לא טוב במקרה מסויים? סבבה, גם אני פתוחה לזה מחברה טובה. שחבר שלך ייתן לך פידבק שדורש שינוי בך על שיעור שהעברת? אחלה, אני גם רוצה את זה. בקיצור אני לא חושבת שהדיעה שלנו שונה בנושא, אלא שקראת מילים מסויימות שכתבתי, והבנת את זה באופן מסויים. "אז למה מספיק לך רק מבקר אחד?" לא יודעת מה אתה רוצה
אני לא אומרת את זה בכעס או משהו, באמת אני לא יודעת
אולי אחרי מה שכתבתי, אז תראה שההגדרות שלנו שונות, ואז מה ששאלת כבר לא יהיה רלוונטי.

TheGreatNut

New member
הי ../images/Emo13.gif אני מקווה שתקרא...

את זה באוביקטיביות או בצורה שתועיל לך: לדעתי למדת לייחס חשיבות רבה מדי להגדרות. ורמת ההאחזות שלך בהן היא גדולה וחריפה כל כך עד שלעיתים היא מפריעה לך יותר משהיא מועילה לך. השתדל ללמוד מהמורים שלך ולא ללמוד אותם - מה שאינו אפשרי גם ככה. נוסף על כך, יכול להיות לך המורה הכי טוב בעולם או הכי גרוע בעולם. מה שקובע הוא השימוש שלך בו. המורה לא באמת משנה הרבה. קח אחריות.

ibag

New member
מעניינת המסקנה שלך

רק שאין לי מושג על איזה מידע הוא מבוסס. למה אתה חושב שאשכר לא לוקח אחריות, שהוא מחקה את המורה שלו ושהוא מייחס חשיבות רבה מדי להגדרות?

TheGreatNut

New member
תגובה:

"מעניינת המסקנה שלך רק שאין לי מושג על איזה מידע הוא מבוסס." אני לא אציין כרגע על איזה מידע אני מתבסס. כמובן, שיש סבירות גדולה שהמידע הזה חסר קשר למציאות.
"למה אתה חושב שאשכר לא לוקח אחריות" אני לא חושב ש"אשכר" לא לוקח אחריות. אני חושב ש"אשכר" יכול לקחת יותר אחריות משהוא כבר לוקח. כנ"ל לגבי, לגבייך ולגבי כל אדם אחר.
"שהוא מחקה את המורה שלו" אני לא אציין כרגע על איזה מידע אני מתבסס. כמובן, שיש סבירות גדולה שהמידע הזה חסר קשר למציאות. אבל ללא שום קשר, כמעט כל אדם מנסה לחקות מספר די רב של דברים. זו אחת מהתכונות של ה"אגו" שלנו - לחקות דברים אחרים משום כל מני פחדים שיש לנו. אז במידה ול"אשכר" עדיין יש "אגו", סביר מאוד שהוא מחקה דברים ברמה כזאת או אחרת. ובין אם הוא מחקה את המורה שלו או לא, הוא כנראה מחקה גם ככה דברים אחרים. כנ"ל לגבי, לגבייך ולגבי כל אדם אחר.
"ושהוא מייחס חשיבות רבה מדי להגדרות?" אני לא אציין כרגע על איזה מידע אני מתבסס. כמובן, שיש סבירות גדולה שהמידע הזה חסר קשר למציאות. לדעתי, גם ממידע חסר כל קשר למציאות אפשר ללמוד המון המון המון. ככה שעבור התלמיד האידיאלי זה לא אמור באמת לשנות אם מה שאני כותב הוא "נכון" או "שטויות".

שלומות למיכל

את כן כתבת ש"השתקפויות זה כיף", או שלא קראתי נכון, מצד אחד, ומצד שני כתבת שמבקר אחד מספיק לך. מזה הסקתי (ולא משנה אם ההסקה נכונה או לא) שאת מעדיפה לקבל מחמאות. השאלה שלי בניסוח שונה (במיוחד בישבלך) היא: למה את מעדיפה לקבל הסכמות? ניסוח אחר: למה את בוחרת לקחת דברים מסויימים באופן אישי ואחרים לא? הערה: לא מעניין אותי מה העדפות שלך, מעניין אותי לדעת אם את מודעת אליהם.

למעלה