מיכל של הדר - ברוכה הבאה

רותי ע

New member
מיכל של הדר - ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

אני פותחת הודעה חדשה כי מיכל הודיעה על הצטרפות בקצה שרשור ענקי של סיפורי לידה ונבלעה שם.. אז איזו דרך להצטרף עם סיפור לידה מרגש. הרבה הרבה מזל טוב
ואני כבר מוסיפה את הדר לרשימת ימי ההולדת-תוכלי למצוא אותה במאמרים בראש העמוד יחד עם סיפורי הלידה.

רותי ע

New member
וגם-יש לנו 34 סיפורי לידה ../images/Emo39.gif

לא האמנתי שיהיו כל כך הרבה. זה כל כך מרגש לקרוא ולקרוא ולקרוא.. איזה הבדלים בין לידה אחת לשניה. רק הסוף תמיד אותו דבר-אושר גדול גדול

יונית ש

New member
לרותי - אני מוסיפה את הסיפור שלי

סיפור לידתה של מאי
. איפה מתחילים שמספרים על החוייה המופלאה שעברנו, הולדת בתנו המקסימה – מאי. אפשר להתחיל מהסוף, עבור כל אלה שעדיין בדרך, כי הסוף טוב וזה הכי חשוב. בעצם יותר מטוב פשוט מופלא. נולדה לנו בת משגעת. אבל הדרך הייתה קשה...
אז עכשיו שיודעים כבר שהסוף טוב נתחיל מהתחלה. ביום שלישי בערב הרגשתי לחץ בראש, ומדידת לחץ הדם הראה על ערכים ממש גבוהים של 160/110, אז החלטנו לקפוץ למיון רק כדי להירגע. הקפיצה הזו התארכה והתארכה, ובחזרה הבייתה הגענו כבר שלושה. בבית החולים מאוד נלחצו מלחץ הדם, היה ברור כי כבר לא משחררים אותי והתחילו בזרוז. הפיצקלה שלי הייתה עוד לפני סיום של 39 שבועות, וממש לא הראתה שום רצון לצאת. קיבלתי 5 זרוזים שכללו המתנה שקשה יותר נפשית מפיזית, כי כל זירוז גרם להופעת צירונים שמיד גורמים להרגשה שאו טוט טו זה בא, ואחר כך הפסקה. ההמתנה המורטת עצבים משכה אותי עייפה ועצבנית עד ללילה בין חמישי לשישי. כל אותו הזמן הייתי במחלקת יולדות, שבחורות באות והולכות עם תינוקות ורק אני "תקועה". הפצפונת שלי חיכתה ל 39 שבועות מלאים והראתה קצת רצון אולי לצאת לאוויר העולם. בשעה 03:30 פקעו מי השפיר, ופתאום הרגשתי אושר רב, הנה זה בא. הפעם אנחנו בדרך ללידה. הצירים התחילו להתחזק והייתי נורא אופטימית שסוף סוף אני הולכת לפגוש את האוצר שיש לי בבטן. מיד הורידו אותי לחדר לידה. היחס של הצוות היה נפלא, והתחילו הצירים חזקים יותר ויותר. מיד הודעתי שאני רוצה אפידורל. זה משהו שלא מוטל בספק בכאלה כאבים, אומנם לקח למרדים שעה וחצי להגיע שנראו לי כמו נצח. ודי התפתלתי והייתי ממש אדם לא נחמד. אך ברגע שהאפידורל התחיל לזרום פתאום העולם נהייה ורוד, ואפילו התחלתי לחייך, ואמרתי, אופס זה בכלל לא רע ! ככה אפשר ללדת!. האופוריה עברה די מהר. התברר לי בדיעבד שהפיצקל´ה הייתה במצוקה וקשה היה לראות את הדופק שלה אז מיד הודיע הרופא האחראי, שהיא כלומר אני לא מקבלת יותר אפידורל. שמעתי את זה וממש נלחצתי. עוד לפני פתיחה מלאה והתחלת הדחיפות נגמרה לחלוטין השפעת האפידורל. ואז הרגשתי מה זה צירים ועד כמה האפידורל משכך כאבים (מומלץ מומלץ !!). בקיצור התחילה לידה ללא אפידורל, ואני דוחפת ודוחפת בכל כוחי, וההתקדמות איטית איטית. כעבור כמה זמן לא רק שאין התקדמות אלה שוב נלחץ כל הצוות ושוב אומרים שלא מרגישים דופק שלה (את זה אני יודעת בדיעבד) והיא נמשכה פתאום כל כך למעלה שהייתה מצוקה אמיתית ולי כבר לא היה כח לדחוף. הרופא ממש צעק עליי, שאי אפשר לבצע לידת וואקום כי היא גבוה מידי ואם אני לא לוחצת שוב אז אני עוד דקה בניתוח קייסרי. אין לי מושג מאיפה הגיעו הכוחות אבל בשארית כוחותיי, כבר הייתי בטוחה שזהו אני לא מצליחה ללדת. הצלחתי לדחוף והפיצקלה התקדמה יפה ועוד כמה לחיצות והיא בחוץ, איזו הקלה איזו הרגשה אני עדיין כאילו בתוך חלום, שעשיתי את זה. מניחים אותה עליי וההרגשה מופלאה, ובעיקר רווחה, זהו היא בסדר ונושמת ועשיתי את זה
. ואז לצערי הצוות הרפואי רואה שאני מדממת
, נקרע לי איזה כלי דם. מיד לקחו אותה ממני, האושר הפסיק בבת אחת, והתחילו "לעבוד" עליי. כדי לא ליגע את הסיפור בנוסף לכל הצרות גם השיליה יצאה קרועה. אבל הכי חשוב אחרי שתפרו אותי ותפרו אותי. וזמן נראה כמו נצח. הגעתי לחדר התאוששות. שאני קוראת לו חדר בכי. כמה בכיתי מהקלה , מהתרגשות, מזה שעשיתי את זה ובעיקר כי המתח ירד בבת אחת. שכבתי שם כמה שעות בגלל הסיבוכים בלידה. וכבר הייתי חסרת סבלנות להגיע למחלקה להכיר שוב את הילדה שלי. המפגש היה כמובן התאהבות ממבט ראשון
. היא שבתה את ליבי במידי, כל כך מופלאה מושלמת ומדהימה. עם ראש מלא מלא שיער מעוצב בתספורת "קוצים", עם עינים מלוכסנות ופה מדהים. ההחלמה מהלידה לקחה לי לא מעט זמן, הלידה הזו הייתה החוויה של החיים שלי. ואני לא ממהרת להכריז כי אחזור על זה שוב. אם כי אין לדעת. כתבתי הכל בלשון יחיד, אם כי בהחלט לא הייתי לבד בן זוגי היקר היה איתי לאורך כל הדרך עודד ותמך, וללא ספק ילדנו יחד את בתנו הבכורה. עכשיו שביתי מאי בזרועותיי האושר הינו בלתי יתואר המילים. אני מסתכלת עליה ועדיין לא מאמינה שהיא יצאה לי מהבטן. עכשיו עם כל האהבה מתחילה האחריות העצומה, שלפעמים מחסירה פעימה בלב מרב דאגה. מקווה לעטוף אותה בכל כך הרבה אהבה שתגן עליה מכל בעולם
.

עוד נסיון לסיפור של קשת

אני מעתיקה אותו, בתקווה שזה יצליח. זה התחיל ביום שני כמעט שבוע לפני. אבא ואני נסענו לד"ר שטרק לבדיקה שגרתית. בדרך כאבו לי הבטן והראש, אבל לא יחסנו לזה חשיבות. ד"ר שטרק נגע לי בבטן וכאב לי, הוא התפלא שכואב ועשה בדיקה וגינאלית. זה הרגיש כאילו הוא קודח נפט, לא נעים. אמרתי לו, אז הוא סיפר לי בחגיגיות שיש לי פתיחה של 2 ס"מ, "יופי יופי" אמרתי "אבל אל תכאיב לי". הוא לא התייחס אלי והמשיך בשלו. כמובן שהוא שלח אותי לעשות מוניטור בביה"ח. נסענו. בדרך התקשרנו לג´וני (המדריכה קורס הכנה ללידה) היא אמרה שלא להתרגש כי אפשר להסתובב שבוע עם פתיחה של 2 ס"מ. אנחנו התרגשנו, אבל לא יותר מדי. המוניטור בביה"ח הראה צירים יפים ודופק טוב, אבל אמרנו למיילדת שאנחנו רוצים הביתה. התגובה הראשונה הייתה – מה פתאום? אבל אנחנו התעקשנו והיא התעשתה. האמת, רצינו להגיע הביתה לאכול משהו (היינו נורא רעבים), להתקלח ולחזור. הגענו הביתה אכלנו, התקלחנו, והצירים? כלום. ממש כמו קודם, שום כאב יש צירים חלושים ברקע, אבל לא כאלה ששווים התייחסות. עם מילותיה של ג´וני מהדהדות בראש הלכנו לישון. למחרת אין זכר לצירים. יום רביעי – כנ"ל. יום חמישי – כלום. יום שישי – שום דבר. הלו, אני בפתיחה של 2 ס"מ, מה הולך פה? הלו? צירים? להתעורר!! בשבת התחילו כל מיני מיחושים. בשעה 5 אחרי הצהרים התחילו צירים שלא ניתן לטעות בהם. שתינו יין, הדלקנו דוד, ושכבנו על המיטה בטן אל בטן, אבא ואני והרגשנו את הצירים. כל ציר מתחיל מלמעלה ויורד בתנועה גלית למטה. מדהים. בערך ב- 9 התחלנו להתארגן, לסדר את התיק סופית ולהתקלח. בעשר הצירים התחילו להיות כואבים יותר והחלטנו לנסוע לביה"ח. קבלה אותנו מיילדת מגעילה (סליחה, אבל אין מילה אחרת) שלא הצליחה להבין מהרשומות של ד"ר שטרק איזה סוג דם יש לי, ולא האמינה למילה שלי, ורצתה לעשות לי בדיקת דם (חשבתי שאני יורה בה). למזלנו הגענו בפתיחה של 5 ס"מ בלבד והמשמרת שלה נגמרה. אז פתיחה בחצי הדרך, חשבנו שאוטוטו קשת מגיעה ונגמר סיפור. איפה? העניינים זזו לאט מהצפוי. למרות שמוקמנו בחדר המשוכלל עם מיטה מתכווננת וכאלה, ביקשתי לעבור חדר ולהשתכשך בג´קוזי. כשהכאבים התגברו וגם הג´קוזי לא הצליח לעזור לי להסיח את דעתי מהם ירדנו לעשן. אחרי שעלינו בקשנו מהמיילדת לבדוק מה העניינים. היא שאלה "כמה את רוצה?" אני רוצה הכל, מה זאת אומרת, איזו מין שאלה זאת? לא הבנתי מה היא רוצה ממני. 9.5 ס"מ, איזו אכזבה, עוד חצי ס"מ של סבל. אבל מתברר שאפשר להתחיל. מכאן אני זוכרת את הדברים במעומעם. החוויה פשוט תפסה פיקוד והשאירה אותי נדהמת בפינה, משתתפת מהצד. המיילדת שמה לי שירותים נייד מתחת לטוסיק ועשתה כל מיני ארגונים. אני לא ראיתי מסרגה (לא ראיתי שום דבר, בקשתי לכבות את האור) אבל כנראה שהייתה כי היא פקעה לי את המים. ופה התבלבלתי נורא. עד עכשיו הטכניקה הייתה שבכל פעם שיש כאב, אני נרגעת ´מקשיבה לדולפינים´, חושבת על ורדים ביום אביב, ונושמת. עכשיו הכאבים היו שונים. עם כל כאב אני מרגישה צורך ללחוץ. אינטואטיבית אני לוחצת. אבל הכאב עם כל לחיצה נהיה בלתי נסבל. מה לעשות? יש לי טכניקה להקלת הכאב – להירגע ולנשום. ושיהיה ברור, המיילדת הזכירה לי מראש מה לעשות: לנשום לסגור את הפה וללחוץ. אבל למרות ששמעתי מה שהיא אמרה ואפילו ניסיתי לשתף פעולה, לא הבנתי מה רוצים ממני. ניסיתי ללחוץ ועקבתי אחרי מה שהיא אומרת אבל הכאב בא לי בהפוכה. לא הצלחתי. צרחתי. את הנשמה. המיילדת מאבדת סבלנות, אני שומעת את זה, היא כמעט צועקת עלי. אני מנסה להבין מה הולך, מה הולך לא נכון, מה הבעיה ומה עלי לעשות כדי לפתור את העניין. אחרי שעה וחצי של לידה פעילה ולחיצות כושלות. הראש מבצבץ לו שם למטה (אחת הנשים שנכנסה באמצע הציעה לי לגעת בראש כתמריץ למשהו כנראה, רציתי לחנוק אותה, אני לא רוצה לגעת בראש! אני רוצה לגמור כבר עם הלידה ולחבק את כל כולה!) נכנס ויוצא. הבחנתי שיש גם רופאת ילדים בחדר. ובכלל די הרבה אנשים מסתובבים לי בין הרגלים. אני גמורה מעייפות. לא יכולה להחזיק את הרגלים. מזל שאבא פה, מחזיק ונשען על רגל אחת, נותן לי קונטרה שאני לא אחליק. אני חייבת להחזיק במשהו אבל הידים שלי חלשות ומחליקות. פתאום נפל לי האסימון. זה שלב הלידה, זה שלב הדחיפות, זה השלב של הכאב שבגללו כולן רוצות אפידורל. זה הכאב שאף אחת לא יכולה לתאר במילים. זה זה העניין. זה הסוד הגדול. ואת הכאב הזה צריך לצלוח. לדהור עליו ולתעל אותו לטובתי. אני לוקחת אוויר, מבקשת מהמיילדת להגיד לי מתי ללחוץ ומתי להפסיק. שלוש לחיצות אני נושכת את הכאב וכבר צריך לא ללחוץ. הראש בחוץ ממה שאני שומעת וחצי רואה, חבל התבור מלופף על הצוואר. המיילדת מתעסקת שם במשהו שמרגיש כאילו זאת חבילת גפרורים בידו של ילד סקרן והכל עולה באש. אני חייבת ללחוץ, המיילדת בקול מיואש אומרת "או קי, תלחצי.." אני לוחצת. האש שוככת, אני מרגישה את ההדף שלך עוברת בתעלה. אני נדהמת. איזו הרגשה מיוחדת; מוזרה, מפחידה, מרגשת. ולפני שאני מספיקה להכיל את כל שלל ההרגשות הללו, את כאן! הי, מתוקה שלי! מקומטת סגולה לבנה שלי! עשינו את זה! את פה! פתאום יש לי כוח. להרים, לחבק, לנשק, להניק. שלום לך! את יפיפייה שלי! לפני שאני מספיקה להגיד משהו, את נלקחת ממני, כנראה לניקוי ושקילה וכאלה. אני חלשה מדי מכדי להתנגד. אבא הולך איתך והמיילדת, אני צריכה להוציא את השליה. איזה כאבים. האישה (מיילדת ב´, שבמהלך הלידה רק עצבנה אותי. היא הזיזה לי את הרגל [אולי הפרעתי לה, אולי ניסתה לעזור] ובזמן הלחיצה היא נהדפה וכמעט איבדה שיווי משקל) לחצה לי על הבטן וכאב לי. בקשתי לעשות את זה בעצמי, אבל לא היה לי כוח. השליה יצאה בשלמותה, כך נאמר לי ואולי גם הראו לי, לא עניין אותי, אני הרגשתי וראיתי המון גושי דם בשלל גדלים יוצאים בכל לחיצה. ולא יכולתי לקבוע מה יותר כואב, הגושים או הלחיצות. בכל מקרה, אמרו מזל טוב ואני רציתי לבכות. איפה את? אח"כ לא עזבתי אותך לרגע. פעמיים ביום; בלילה ובבוקר שוקלים, מנקים ובודקים. אני הייתי מביאה אותך בדקה התשעים. הולכת להתקלח, מתארגנת, מנסה לחכות בסבלנות ובסוף הולכת לדפוק על הדלת, בוכה, עד שיתנו לי אותך. אני אוהבת אותך.

סיפור הלידה שלי

סיפור הלידה שלי היי לכולם! הגעתי לשבוע 39 ונשבעתי לעצמי עד שאני לא מרגישה ממש כאבים ויודעת שזה זה אני לא נוסעת לביה"ח ממש לא רציתי שיגידו שאני עדיין לא מוכנה ללידה ושאני אחזור מאוחר יותר. לכן עשיתי את כל מה שממליצים. זה התחיל מיום חמישי היו לי קצת צירים כל 10 דקות לא משהו רציני, לכן ביום שבת החלטתי שהולכים לטייל והרבה. אז מהבקר טיילנו בצומת בילו וקנינו מלא שטויות כשהגענו הביתה אמרתי לבעלי בוא נעשה קצת "קוצ´י קוצ´י" זה יעזור. וכך היה הוא הלך לישון אחרי הקוצ´י קוצ´י ואני התחלתי עם הצירים עד שהגיעו לכל 4 דקות ודי כואבים בעלי קם ואז אם קצת התלבטות אחלטנו לנסוע לביה"ח.שעה 20:30 בדקו לי פתיחה ואמרו שפתיחה קטנה חיברו אותי למוניטור ואז הוא השתולל והכאבים יתגברו ויתגברו 22:00. אחרי המוניטור הרופא בדק אותי והחליט את נכנסת לחדר לידה כל כך שמחתי, בבדיקה שהוא ערך הסתבר פתיחה של 2.5 ס"מ 60% מחוק. וכך נכנסתי לחדר לידה המיילדת שאלה אם אני רוצה לטייל קצת כי זו לידה ראשונה וזה לוקח הרבה זמן עד שאני יהיה מוכנה ללידה.זה היה בשעה 23:00 אז החלטנו אחרי שאני יהיה קצת במוניטור אני ארד מהמיטה ויטייל קצת. בנתיים (עוד לא ירדתי מהמיטה) עברו 20 דקות ובא רופא לבדוק פתיחה ובלב קיוויתי שיש כבר 5 ס"מ כדי לקבל אפידורל ואז ההפתעה הגדולה 8 ס"מ שאלתי מה עם אפידורל והוא אמר מאוחר מדי ואני נבהלתי כל כך איך אני אלד בלי אפידורל והכאבים ממשיכים וכואבים. המיילדת לא האמינה ובדקה אחריו והיא אמרה "וואו כבר 9 ס"מ עוד לא ראיתי כזאת מהירות בלידה ראשונה".שעה 0:00 אז שמחתי שהכל לפחות הולך מהר וכך בעוד שעתיים שלוש הכל יהיה מאחורי. אך זה לא קרה. התחלתי ללחוץ וללחוץ וללחוץ ובעלי תפס אותי ועזר לי ואני הרמתי את שתי הרגליים והצמדתי לבטן ולחצתי המיילדת הייתה בשוק עם כל הכאב אני עושה עוד הרמות רגליים וכל לחיצה הראש יצא קצת וכשהרפתי הראש נכנס בחזרה כך היה עד 5:40 בבקר אז החליטו שאין התקדמות ויש לנתח מידי. מהר מהר הכניסו אותי לניתוח בהרדמה כללית 5:50 . התעוררתי בחדר התאוששות ושמחתי שזה מאחורי. לאחר שהתאוששתי בעלי סיפר לי שהרופא הסביר לו שלא היה סיכוי שאני אלד רגיל מכיוון שיש לי שרירי בטן חזקים והם לא איפשרו לילדה לצאת. אז כל הספורטיאות שימו לב! למרות שאני כבר 3 שנים לא מתאמנת אבל אחרי 18 שנים של אימונים השרירים נשארים.(התאמנתי בקרטה יש לי חגורה שחורה דאן - 2 והייתי אלופת ישראל בעבר). עכשיו אני אמא מאושרת. ארבל ילדה טובה לא בוכה הרבה ילדה רגועה מאוד מקווה שהיא תמשיך להיות כזאת שלווה ורגועה. לכל ההרות לידה קלה. לכל האמאות נכנסתי לקטגוריה שלכן שיהיה לכולנו קל בגידול הנסיכים הקטנים. תאריך הלידה 7.10.01

מקפיצה...

מצטערת על ההידחפות, לא רציתי לפתוח הודעה חדשה, אבל לא ראיתי את סיפור הלידות שלי במאמרים ואני גם רוצה
אז בהודעה למעלה מצורף הסיפור.

רותי ע

New member
פנינה ויונית

ראיתי את ההודעות שלכן ומחר אוסיף אותן. מצטערת על העיכוב.

מאוחר מידי לצרף סיפור לידה??

סיפור הלידה של יובל – סיפור קצר ללידה קצרה הלידה של יובל למעשה התחילה כשלושה שבועות לפני הלידה כאשר הופיעה אצלי פריחה על כל הגוף. פריחה אדומה ומגרדת מאוד. תוך כמה שעות הייתי מכוסה כולי בקלמין (המשחה המסריחה הזו) הייתי מגרדת יום ולילה , ממש סבלתי ולפעמים הייתי מגרדת עד שהתחלתי לדמם.עד היום נשארו לי מעט צלקות במפשעה. רופא הנשים שלי ממש ריחם עלי, ואחרי ששום תכשיר לא עזר, החליט לזרז את הלידה בשבוע 38 ע"י פעולת סטריפינג. התייצבתי אצלו, אחרי שארגנתי את הבית, תליתי והורדתי כביסה, התארגנתי עם שני במחשבה של הנה, אני כבר הולכת לחדר לידה. . הפעולה די כאבה, אבל לא ממש נורא. הלכתי הביתה וחיכיתי. ושום כלום, לא צירים ולא לידה.צעדתי סביב השכונה 5 פעמים וכלום. אחרי עוד שבוע של גירודים שוב התייצבתי, ושוב סטריפינג. הפעם, מייד חיבר אותי הרופא למוניטור ותוך כמה דקות מהסטריפינג יש צירים! אפילו סדירים ונשלחתי בברכת הצלחה לבית החולים. הזעקתי את בעלי, התארגנו, הוא מצידו עצר בדרך להסתפר, והגענו לבית חולים קפלן. בדיקה ראשונית גילתה צירים סדירים ופתיחה של 3 – אפשר להיכנס לחדר לידה. אני, שלא ממש כאב לי, החלטתי שאני רוצה להסתובב מעט ואבוא כשאהיה מוכנה. ירדתי למחלקה ופגשתי את ענבל א. בדרכה הביתה עם התינוקת החדשה שלה. תוך שעה התחילו הצירים לכאוב יותר וחזרתי לחדר לידה. אחרי 20 דקות בערך נכנסתי לחדר לידה עם כאבים ממש חזקים – השעה 12:00. מייד הגיע "איש האפידורל". אני לא כל כך פחדתי כי כבר עברתי אפידורל פעם עם שני, אבל אני נתתי שם צעקה כזאת כשהחדיר את המחט – כל המחלקה שמעה אותי. אני לא יודעת למה כ"כ כאב, הרגשתי את המחט נכנסת לי לעמוד השדרה!. תוך כמה דקות רגיעה של הכאבים והתחלנו את תהליך ההמתנה. שעות של המתנה. אני קיבלתי כאלה בחילות, ומצאתי את עצמי מנמנמת בין הקאה להקאה. בשעה 17:00 בערך נכנס רופא, הפעם הראשונה והאחרונה שאני רואה רופא אצלי בחדר ומשחרר את המי שפיר. בשעה 18:00 מכריזה המיילדת שיש פתיחה מלאה אבל התינוק גבוהה – אז מפסיקים את האפידורל. אני רק שמעתי את זה – ואיבדתי שליטה. התחלתי לרעוד בחוסר שליטה ולבכות – כנראה מהפחד. אני עדיין זוכרת את צירי הלחץ מהלידה של שני. ככה העברנו חצי שעה, אני בפניקה גמורה שתיכף יתחילו הכאבים והמיילדת אומרת שצריך להתחיל ללחוץ – איך שמחתי!!! תחת השפעה אפידורלית מלאה, לחצתי כמו גדולה. המיילדת אמרה לי שהתינוק כנראה עשה יציאה בתעלת הלידה והזמינה צוות רופאים להיות מוכנים. התחננתי למיילדת שלא תחתוך אותי. הרגשתי שהיא מרימה, מושכת, לא יודעת מה, ויובלי יצא תוך כמה דקות – ומקצהו השני רצועה ארוכה ארוכה של קקי. כמובן מיד לקחו אותו ושאבו אותו. אני התפרצתי בכזה בכי היסטרי – כנראה משמחה שנגמרה הלידה ללא כאבים וללא תפרים!!!!! הביאו לי את יובל. השאירו אותנו ככה, אני בעלי ויובלי כמעט חצי שעה, הצמדתי את יובלי לציצי, והשלייה עוד בין רגלי מונחת על השולחן. כיבינו את האורות – ונרגענו. גם התקשרנו לאמא שלי בארה"ב, מהחדר לידה. תוך שעתיים כבר הייתי על הרגליים, אחרי מקלחת, וירדתי לראות את הפשוש שלי בתינוקיה – מוצץ אצבע. הינקתי אותו ועד היום (כשנה אחרי) הוא נשאר צמוד לציצי. ושבחים לקפלן – באמת הייתי מרוצה!

למעלה