מילון המונחים -

שומו

New member
ליגת העל הישראלית

ליגת העל בכדורסל ("ליגת ווינר") היא הליגה הבכירה בכדורסל בישראל לגברים. בעבר היא נקראה "הליגה הלאומית", ובתקופה מאוחרת יותר "ליגה לאומית א'". הליגה מנוהלת על ידי מנהלת ליגת העל. משחקי ליגת הכדורסל הישראלית החלו בשנת 1954 ומכבי עלית תל אביב הייתה לאלופת המדינה הראשונה.

שומו

New member
ליאור אליהו

ליאור אליהו (נולד ב-9 בספטמבר 1985 ברמת גן) הוא שחקן כדורסל ישראלי המשחק בעמדת הפוור פורוורד בקבוצת מכבי עלית תל אביב ובנבחרת ישראל. הוא מתנשא לגובה של 2.07 מטר.

trigotrigo

New member
ולפני שנה הוא כמעט דרס אותי ../images/Emo10.gif

ספר קצת על ה"עבר" שלו בנבא

trigotrigo

New member
כן, אני תמיד אזכור את זה בתור היום שבו כמעט

תפסתי את קפטן ג'ק ספארו
או בעצם, היום שבו כמעט קיבלתי מנוי חינם ממכבי

שומו

New member
לבנון

הרפובליקה הלבנונית (בערבית: الجمهوريّة اللبنانيّة, אָלְגֻ'מְהוּרִיַה [אל] לֻבְּנַאנִיַה) היא מדינה במזרח התיכון, לחוף הים התיכון. המדינה גובלת בישראל בדרום, ובסוריה במזרח ובצפון. לבנון מורכבת מעדות ודתות רבות, וההיסטוריה שלה רוויית סכסוכים בין עדות אלו על שליטה, שטח ומשאבים. מאבקים אלו התעצמו בעקבות מעורבות של מדינות אחרות דוגמת סוריה, ישראל, איראן וצרפת בענייניה הפנימיים של לבנון ומאזן הכוחות בין העדות. בשנים לפני קום מדינת ישראל הרבתה מכבי עלית תל אביב לקיים משחקים מחוץ לארץ ישראל, ואף זכתה לניצחונות במצרים ובלבנון.

Carmelo Anthony

New member
לירון פנאן

הבת של מוני, (אחות של רגב), הייתה אמורה להתמנות לתפקיד המה-שמו (ברח לי איך קוראים לזה) במכבי, אבל אלי דריקס מונה תחת אפו של מוני ועורר הרבה מריבות, היום היא מחליפה אותו מדי פעם.

Carmelo Anthony

New member
לה-מאן

קבוצת כדורסל צרפתייה שמשחקת ביורוליג, שיחקה בשלב הראשון מול מכבי ונוצחה פעמיים, סיימה עם המאזן המפדח 2-12 וכמובן לא עלתה לטופ16. כיום משחק שם רביב לימונד היהודי, ואחד השחרנים האהובים עלי, ניקולאס באטום הצעיר האתלט.

Carmelo Anthony

New member
יש הבדל

יהודי - נולד לאם יהודיה. ישראלי - קיבל אזרחות ישראלית. אני אישית מעדיף (בלי קשר לרמת הכדורסל) את רביב לימונד מאשר את ארנולד למשל, לימונד חלק מהעם שלי, ארנולד לא.

trigotrigo

New member
הוא ישראלי, כי האזרחות שלו ישראלית.

התחום האפור בין הלאום והדת לא קשור. הוא מחזיק בתעודת זהות ישראלית, וזו ההגדרה שלו, לא משנה ממש מה אתה מעדיף.

Carmelo Anthony

New member
יהודי זה אדם שנולד לאישה יהודייה

ישראלי זה אדם שמחזיק את התעודה הכחולה.

למעלה