מילון מונחי בסיס שחובה לדעת.

מילון מונחי בסיס שחובה לדעת.

אתם גיקים? חנונים? פאנגירלז של גיקים וחנונים? מסתובבים בפורום הזה בלי שום סיבה נראת לעין? מאמינים בסוציו-קניבליזם? יש כמה דברים שאת פירושים אתם חייבים לדעת. חיפוש מהיר בוויקפדיה בטח יתן לכם את הפירוש לכל אחד ואחד מהם, אבל אנחנו צריכים משהו ממוקד יותר, אישי יותר, משהו שלנו. |מבט מלא משמעות| יש דברים שכל גיק\חנון\ווטאבר מודרני חייב להכיר! לא בהכרח לאהוב, להעריץ, לסגוד או אפילו להבין במלואו, אבל להכיר. ביניהם - 42. סטאר-טרק ומספר דמויות ראשיות. סטאר-וורס ומספר דמויות ראשיות. אנימה ומנגה ומספר מונחים בסיסיים. סופר-הירוז וקומיקסים אחרים. כנסים בישראל ומחוץ לה. קוד בינארי. מג'יק דה גטרינג. משחקי תפקידים ומספר מונחים בסיסיים. סטראוטיפים על שלל סוגיהם. (על חנון טוב לדעת מהו החנון הקלאסי בעל המשקפיים המרשימות, הגשר, הכושר הגופני הנמוך וכל השאר.) LOL, WTF ושאר ראשי תיבות של הרשת. ציניות. ודברים רבים אחרים. אם ככה, מה דעתכם, האם יש צורך במילון מונחים לפורום?

42 - ניסיון הסברה.

42 הינה התשובה לשאלה הגדולה של החיים, היקום וכל השאר על פי "מדריך הטרמפיסט לגלקסיה" (תסכיטי רדיו, סדרת טלוויזיה וספר מאת דאגלאס אדאמס, בנוסף ישנו הסרט, שנכתב בחלקו על ידי אותו הגאון.) גיקים, חנונים ואחרים מתייחסים אל ספר זה כאל ספר קודש כמעט, מכאן הסגידה לאותו המספר. רק דבר אחד עדיין לא ברור... מהי השאלה? (למעשה, יש אתר שלם של הצעות למהי השאלה הגדולה, אני אחפש את הכתובת שלו בשביל הלינקיה)

FortuneFaded

New member
קראת את הספר? כולו? ../images/Emo58.gif

לי יצא לקרוא את המקור, על כל ארבעת כרכיו - למרות שיש את הספר "המדריך" הוא רק הכרך הראשון (ורק עליו מבוסס הסרט, ממנו אני מתעלם).
זהירות ספוילר. מה שהיצורים שואלים את שDeep Thought אחרי שהוא מנפיק את התשובה "42" היא: What is the question to the answer of the meaning of life? ולשם כך הוקם בכלל כדוה"א ע"י יוצר הכוכבים מהעולם Magneta אני חושב.. (קראתי את זה לפני שנה וחצי.. עבר זמן). אחרי שכדוה"א מושמד לצורך הקמת Intergalectic bypass, העם שלהם די עצבני כי הוא ציפה לתשובה סוף סוף, ואחרי הרבה קופירייטינג הם מגיעים ל"How many roads/pathes a man walks down in his lifetime". השאלה האמיתית, עם זאת, ניתנת בסוף הספר השלישי אם אני לא טועה [
ספוילר שמן מאוד
] - כשארתור נמצא בכדור הארץ הקדמוני ושולה קוביות "שבץ-נא" שהוא רצה ללמד איתן את הברברים שפה - "H.O.W.M.U.C.H.I.S.S.I.X.M.U.L.T.I.P.L.Y.B.Y.N.I.N.E הוא שלה את זה באופן רנדומלי, וכיוון שהשאלה אמורה להיות מקודדת בו, זוהי השאלה הקיומית. יחי דאגלס אדמס, זצ"ל.

כמה דברים.

דבר ראשון יש חמישה ספרים והיה מתוכנן שישי, דאלס פשוט קצת... הומ... מצא את עצמו במצב בו הוא אינו מסוגל לגמור לכתובו. דבר שני הסרט לא מבוסס על הראשון, יש בו קצת מכולם והרבה מאף אחד מהם. ונכון שזאת תשובה אפשרית, אבל היא לא בהכרח הנכונה. בספר רומזים שזאת התשובה, אבל לא אומרים זאת בפירוש, באותה מידה זה יכול להיות מזל (מישהו רוצה לחשב את הסיכוי שזה יקרה?) או כל דבר אחר, אתה הרי מכיר את דאגלס... ככה הוא.

Science Fiction

New member
הומ... ../images/Emo58.gif../images/Emo119.gif

בקטע בו הוא מוציא את הקוביות אומרים שזו לא השאלה המדוייקת, אבל זה הכי קרוב שאפשר להגיע אליה, מכיוון וארתור הוא חלק מהמחשב וכל זה. [אבל גם אומרים שהשאלה היא לא 'מה זה 6 כפול 7'.]

נכון.

וחוץ מזה, דאגלס בעצמו אמר שהוא לא יודע מה השאלה, אז איך הוא יוכל להכניס אותה לספרים?

MajorWinters

New member
לא בעיה...

26 אותיות באנגלית. 26 אותיות במשפט
26^2 = (20+6)^2 = 400 + 240 + 36 = 676​
הסיכוי הוא 1/676. לא המון...

Theherod

New member
בריבוע? אם היו במשפט 2 אותיות

אבל יש עשרים ושש אותיות, כלומר, 26^26 לא?

Harpush

New member
../images/Emo136.gif עכשיו אני יודעת כמה שאני

גיקית. למרות שאני לא אוהבת סטאר וורס וסטאר טרק . ...

למעלה