מילון מושגים..

new revolution1

New member
מילון מושגים..

בעקבות שאלה שהעולתה לא ממזמן בפרום שלנו: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/addmsg.asp?id=648&msgid=60399793&Subject=&Content= חשבתי אולי כדאי להעלות בפורום מילון מושגים עם כל מיני הקשרים לסגנונות מוסיקה ועוד הקשורים לפינק פלויד כגון: פסיכודלי, פרוג ועוד.. ראיתי את ההסבר של ציף על הפסיכודליה וכל הכבוד על ההסבר המעמיק, אך בכל זאת אני רואה בכך משהו נחוץ על מנת שנוכל להבין יותר את סגנון המוסיקה של פינק פלויד. אז מה אתם אומרים, כדאי, לא כדאי?

flowerboy69

New member
תעשי יותר פשוט

תקני את הספר אינציקלופדיה של הלהקה ושם תדעי הכל

לא לכולם יש כסף ככה שיוכלו לקנות

את האנציקלופדיה שלהם ,לדעתי אחלה רעיון לעשות מילון

טוב

סצינת הפסיכודלי פרוגרסיב אבל פירוש יותר מעמיק מאורי ברייטמן אופרת רוק מהם ההבדלים בין סימפוניה וסוויטה, פרלוד ומה זה כל דבר מהו רוק'נרול מהו אינטסטלר מהו רוק כבד ומהם ההבדלים בין גותי מטאל ורוק כבד וזהו בערך מה זה הthree different ones בפיג באנימלס ~~~נכתב ע"י אורי ומגל~~~ תודה

אחלה

אמנם רוב הדברים אינם רלבנטיים לפורום, אבל יהיה נחמד אם יכתבו עליהם בהרחבה, בפורום. בוא נחלק את הדברים לכמה חלקים: שאלות פשוטות: - מה זה אופרת רוק - ההבדלים בין סימפוניה, סוויטה, פרלוד וכו' - three different ones בפיגז מי שיודעים את התשובות לשאלות הנ"ל, אנא העלו אותן בהמשך לשרשור הזה. מהו "אינטרסטלר"? זה פשוט "בין-כוכבי". ו-interstellar overdrive זה "האצה בין-כוכבית". שאלות יותר מסובכות: מהו רוק כבד ומהם ההבדלים בין גותי מטאל ורוק כבד? זה נושא לדיון מעניין. כל מי שיש להם רעיונות, הגיגים וכד' - מוזמנים להעלותם (אפשר בשרשור נפרד). הסצינה הפסיכודלית - זה נושא גדול. הבטחתי לכתוב ואעשה זאת. בינתיים, יש פורום תרבות פסיכדלית, שם תוכלו לקרוא גם כן על הנושא. מהו רוקנרול - לצערי, אין על כך תשובה פשוטה. אני מניחה שמאחורי השאלה קיים רצון להבין מאיפה בא הרוקנרול הזה. כתבתי על כך לפני כשבועיים (מישהו שאל מה ההבדל בין R'n'b לבין בלוז וכד'). אבל בהחלט יש מקום להרחיב על תולדות הרוקנרול. כל מי שמעוניינים לכתוב על זה - יבורכו. אפשר לפנות אלי במסר, ונשתדל להעלות את זה בצורה מסודרת. מהו פרוגרסיב - גם על זה אין תשובה חד משמעית. אני אשתדל להביא מקורות (האמינים עלי), כגון דברים שכתב סיימון ריינולדס ואחרים, ואולי במיוחד כתבות מהתקופה, שממחישות את התופעה כפי שנראתה אז. אבל זה ייקח זמן. ולא שכחתי את רשימת הקריאה שהבטחתי לכם. כרגיל אצלי, זה הפרוייקט תפח לממדים בין-כוכביים, אבל אנסה להעלות לפחות התחלה. וגם כאן, כל המוסיף, הרי זה משובח. ובכלל, כל מי שמעוניינים לכתוב מאמר על נושא כלשהו, פנו אלי ונעבוד על זה.

Itai8

New member
לא בטוח שזה נכון אבל בקשר לפיגס

אם הבנתי נכון ביקשת לשרשר לפה תשובה... אם לא אז אין לי בעיה שתעיפו את ההודעה הזאת... השיר Pigs (Three Different Ones) הוא באלבום Animals , שהאלבום מבוסס על הסרט "חוות החיות" של ג'ורג' ארוול, משהו כזה... ובסיפור מסופר על 3 חזירים, שהשולט ביניהם הוא נפוליאון, שמשתטלתים על החווה... ]כדאי מאוד לראות את הסרט! סרט טוב!] אז בקיצור THREE DIFFERENT ONES אלה שלושה חזירים שונים... שלושת החזירים שהשתלטו על החווה. תקנו אותי אם טעיתי או שכחתי משהו

חרטושה

New member
כמה שנים יש לנו? ../images/Emo13.gif

היות ואני לא יכולה להרדם, חשבתי לעצמי שאין כמו מוסיקה קלאסית בכדי להביא שינה טובה . לפחות נקווה שהמוח שלי יתעייף מספיק
. * כמובן שכל ההגדרות האלה מתייחסות למוסיקה המערבית הקלאסית. סימפוניה היא יצירה מוסיקלית רחבת היקף שנועדה לביצוע ע"י תזמורת. היות ומדובר ביצירה גדולה, ארוכה ומפוארת, יש לסימפוניה בדרך כלל מספר חלקים. בדרך כלל ארבעה, אבל לא חייב. סוויטה-היא די "הניגוד" של סימפוניה. אם סימפוניה היא יצירה אחת גדולה, אז סוויטה היא אוסף של יצירות או של חלקים של יצירות. אם אנחנו כבר במוזיקה קלאסית, אז פרלוד- זו יצירה קצרה. הכוונה היא בדרך כלל ליצירה שהיא לא מספיק גדולה וחשובה וגרנדיוזית בכדי להקרא אוברטורה (נכון, לא שאלתם אבל זה קשור אז אני בכל זאת אסביר).פרלוד יכול להיות גם חלק מיצירה ,נגיד רק החלק של הפתיחה שלה. אוברטורה היא פרלוד גדול, הרחבה של פרלוד, שיש לה נושא - כלומר איזה סיפור שעומד מאחורי המוזיקה, או ספר ששימש השראה ליצירה. [אני רוצה להודות למורה שלי לפסנתר שהייתה גאה בי ברגעים אלה ושבגללה יש לי את לקסיקון המוזיקה שעוזר לי ברגעים קשים
] בקשר לסוגי הרוק השונים, יאללה שמישהו יקח את האתגר, אני אצטרף בכיף.

תודה

פרלוד זה בד"כ קטע ההקדמה או הקטע הפותח, ביצירה ארוכה יותר. (ותודה למורה לפסנתר שלי).

flowerboy69

New member
נו באמת

מדובר כולה בשמונים שח סכום שהרבה מוציאים בכל בילוי של סוף שבוע.

new revolution1

New member
לי יש כמה

בהמלצתך, ציף, אפרסם פה את ההגדרות. רוק פסיכודלי פסיכודליה רוק מתקדם פרוגרסיבי רוק סימפוני אל.אס.די רוק אצטדיונים (התנגדות מצד ווטרס) תיאטרלי אנרכיסטיות אי.אמ.איי-EMI יו.אף.או-UFO סינגל פסקול אנטי (בהקשר לאנטיות של פינק פלויד..) לגבי פסיכודליה ראיתי את תגובתך המפורטת וגם שציינת שאת מתכננת לערוך מאמר מפורט יותר על הנושא, לכן אולי המאמר יתן לנו מושג על כך ולא נצטרך את המושג. לגבי רוק מתקדם אמרת שאין דבר וודאי, אולי כדאי שכל חבר פורום יביע את מה שהוא יודע לגבי נושא זה ונחבר הגדרה משלנו. ערב טוב.

אני נגד הגדרות בעקרון

כי הן תמיד חוטאות לנושא המוגדר - בוודאי כאשר מדובר בעניינים כמו אלו שנדונים כאן, הנתונים לפרשנות לכאן ולכאן. אבל *דיון חופשי* על כל נושא, יהיה מבורך.

new revolution1

New member
אפשר

לנסח את ההגדרות כמאמר, כך שלא יסטה כל כך מהנושא. יש לי הצעה: לפתוח קב' מתוך הפורום שיכתבו כל אחד קצת על הנושא ולבסוף יחברו כמאמר יחיד שיעבור דרכך, לבדיקה והוספה. או שפשוט לא לעשות מילון הגדרות, פשוט להכניס במאמרים תחת קטגוריית: "מילון מושגים". זה מה שעולה על דעתי כרגע. אשמח לחוות דעת. סופ"ש טוב.

itaikuskus

New member
פרוגרסיב ורוק מתקדם זה אותו דבר

אבל אין בניהם ממש קשר לפינק פלויד.

למעלה