מיליון דולר עושים אותך עשיר?

rambling

New member
המחקרים

אומרים שכדאי לך להשאיר את הדברים בבגאז' לאיזה שבוע שבועיים ואז כשתוציא אותם תהנה שוב

graves

New member
קצת מצחיק ליחס "אפקט איקאה" לאושר.

או איקאה לאושר.
קצת אוקסימורון.
סתם סתם. אוהב אותם. יש לי בית מלא בזבל שבדי. הכי נוח...

KobeRider

New member
האמת שהקשר הישיר הוא לא לעושר, אלא להערכה

התזה היא שבן אדם מעריך יותר ריהוט שהוא השקיע בלבנות אותו.
היחס הניורלוגי/ביולוגי של המחקר הוא שבן אדם ישבע מהר יותר [וישמין פחות] מארוחה שהוא עצמו בישל מאשר מאוכל מהיר למשל. את התזה הזו בדקו ומצאו שהיא תקפה עם עכברים [מעריכים יותר צ'ופרים שהם מתאמצים לקבל אותם לעומת צ'ופר זהה לחלוטין שבשילו הם לא התאמצו].

יעקב ו

New member
אני חושב שיש שתי גישות עיקריות לשימוש בכסף

אני יודע שזה פשטני אבל אני מאמין שיש שתי גישות לשימוש בכסף שמנסה לייצר שני סוגים שונים של אושר.

1. שימוש בכסף לקניית מוצרים ושירותים. חופשות, מכוניות וכולי
2. שימוש בכסף כדי בעצם להמנע ממנו. כלומר שימוש בכסף כדי לשחרר אותי מהתלות בו ולייצר לי חופש לעשות מה שאני רוצה. למשל שאוכל ללכת לים כל בוקר (זה לא עולה כסף) ולא למהר לעבודה.

אני חושב שהסוג השני יכול להביא לאושר לאנשים מסויימים והסוג הראשון יביא אושר אבל שקשה לתחזוקה

אני מסכים שהקשר בין עושר לאושר הוא רופף למדי.

mnakash

New member
הראו בתוכנית על אושר בישראל

מתישהו בשנים האחרונות שהאושר נפגע במשפחה שיש לה הכנסה נטו של פחות מ14,000 וזה מחמיר ככל שיורדים כצפוי. זה אומר שרוב האנשים בישראל יכולים להיות מאושרים יותר לטווח הארוך ולא באופן רגעי אם ירוויחו יותר. זה מובהק אם כך שלרוב האוכלוסיה יש קשר בין השניים. אני מסכים שיש תוספת שולית פוחתת ככל שמרויחים יותר אבל זה לא רלוונטי לרוב המוחלט. מן הסתם זה גם תלוי מאד מה צריך לעשות בשבל להרויח יותר (למשל אם הייתי צריך לעבוד יותר בשביל עוד כסף אולי האושר שלי לא היה גדל כ"כ מהר).

זה בטח לא הגורם היחיד לאושר וכנראה גם לא הכי חשוב אבל יש לו השפעה על הדברים האחרים (בריאות, משפחה).

Money won't buy happiness

Money won't buy happiness, but it will pay the salaries of a large research staff to study the problem

קרלטון

New member
לחבר'ה האלה

הייתי מתאר לעצמי שהכנסה סבירה, שאפשרה את השדרוג הנדל"ני, די עזרה לרמת האושר:

"תוכנית ה"שלם ושהה" נועדה להגדיל את הרווחים במערכת הכליאה של מדינת קליפורניה על 119 אלף אסיריה, הידועה לשמצה בשל צפיפות היתר שלה. מערכת הכליאה במדינה נמצאת כיום בקיבולת יתר של 115%. על פי החישובים, אם ישהו 16 אסירים באגף החדש במשך יומיים בכל שבוע בממוצע, תרוויח המערכת 126 אלף דולר לשנה.
...
אך המבקרים טוענים כי היוזמה יוצרת מערכת ענישה דו-ערכית שבה יש העדפה לעשירים על פני אסירים אחרים. "לא צריכה להיות מערכת ענישה לאלו שיש להם ואחרת לאלו שאין להם", אמר קארל טאקיי, פעיל בארגון זכויות אדם".

http://www.calcalist.co.il/world/articles/0,7340,L-3609112,00.html

dare devil ית

New member
שאלה ישנה מאד

פעם, לפני די הרבה שנים, היו כאלו שחשבו שעשיר הוא מי שיש לו שרותים בבית.

: מיהו עשיר? אמר רבי מאיר: כל שיש לו נחת רוח בעשרו. רבי טרפון אמר: כל מי שיש לו מאה כרמים ומאה שדות ומאה עבדים שעובדים בהם. רבי עקיבא אמר: כל מי שיש לו אשה נאה במעשים. רבי יוסי אמר: כל שיש לו בית כסא סמוך לשולחנו

מעבר לאנקדוטה, יש פה נקודה מעניינת ונכונה גם להיון. תכושת העושר היא יחסית. זה לא באמת מעניין אותך כמה יש לך, אלא כמה יש לך היחס לאחרים. פעם אם היה לך בית שימוש פרטי היתה מרגיש כמו מלך העולם. היום זה לא מזיז לאנשים יותר מידי.

mnakash

New member
אני כל הזמן משווה את איכות החיים היום

למלכים שחיו לפני מאות שנים באירופה. לנו יש אינטרנט, חשמל, מכוניות ומים זורמים בניאגרה. להם לא. הייתי מתחלף איתם? אולי. אבל סביר שהייתי משתעמם מהר מאד ורוצה לחזור.

rambling

New member
גם לי עולה המחשבה הזו מדי פעם

שכיום בעלות נמוכה מאוד עד בינונית אתה יכול להנות מיידית כמעט מאוכל מכל קצווי העולם, מהפקות בידור שעלו מיליונים או מלטייל ביבשת אחרת. דברים שלא היו בהישג ידם אפילו של מלכים.

להיות מלך זה לא רק שירותים, חשמל ומים זורמים

זה כולל גם מספר לא קטן של צעירות יפות וזכות שרוחצות אותך באמבט המלכותי.
אני חושב שאם הייתי משתעמם מזה, הייתי מתרחץ לבד יומיים-שלושה וזה היה פותר את הבעיה.

rambling

New member
אם אתה

מוכן להתפשר קצת על החלק של ה"זכות" אז גם זה ניתן לארגן בעלות לא גבוהה במיוחד

תן לי קצת יותר קרדיט על הפנטזיות שלי

אני לא מפנטז על זונות, אלא על נשים זכות וטהורות שירגישו שהן נוגעות בנשגב כשהן רוחצות את ה- Royal ass שלי.

rambling

New member
היום התמריץ זה כסף אז זה היה להישאר בחיים

אבל נראה לי שמשהו אחד לא השתנה וזה הפנטזיות - בין אם זה על הזכות לגעת בישבן המלכותי, או בתפקיד האביר על הסוס הלבן וה-damsel in distress שלו.

קרלטון

New member
הן מרגישות שנוגעות בנשגב...

...אל תדאג, הן ירגישו כל מה שתרצה חביבי, נראה אותך מוכיח שלא...

dare devil ית

New member
תגיד -אתה בטח יודע שלאישה

מאד קל להשיג גברים שמחפשים מין זמין. במיוחד עם היא ניראת סביר (שלא לדבר על אלו שניראות טוב9 ולא מפחדת להצהיר על זה.

אז ניראה לך שזה גןרם לנשים כאלו תחושת עושר?

(זה לא אם היה לך ספק. הרבה דברים חיובים אחרים, אבל לא עושר)

זה לא?

אני נשוי כבר 15 שנה, ואני ואשתי אפילו מדברים לפעמים, ככה שהספקתי כבר ללמוד דבר או שניים על נשים.
But a man can dream, right ?

קרלטון

New member
את לא ראית את לייף

הבנאדם פשוט הורס, כשמלאו לו 18 שנים, מיכלאנג'לו התחיל להתהפך בקברו מרוב חרטה ותסכול, "יכולתי לפסל דויד מושלם... יכולתי לפסל דויד מושלם..."

למעלה