מילים מוזיקליות. ♫ ♫ ♫

מיכי 10

Member
מילים מוזיקליות. ♫ ♫ ♫

דיברתי בטלפון, עם מישהו מחברי הפורום, שאינו מרבה לכתוב כאן. ואני לא זוכרת מה היה ההקשר, כשהוא אמר לי משהו נחמד, שמשום מה לא שמתי לב אליו: מטבעות = מצלצלים. שטרות = מרשרשים.

kabeemulo

New member
נחמד! ומה עושים כרטיסי אשראי?

וספרות בחשבון הבנק? ומטבעות וירטואליים (דוגמת ביטקוין)?

זה מזכיר לי תופעה מעניינת

אנו משתמשים בפועל 'לגהץ' כרטיס אשראי, מפני שפעם, לפני שנים רבות, היתה מכונה שדומה במקצת למגהץ, ולתוכה היה נכנס כרטיס האשראי ובפעולה שמזכירה מכבש דפוס, הפרטים של הכרטיס היו עוברים לדף מיוחד. פעולה זו היתה כונתה בפי כל 'גיהוץ'. כנראה שאנו חובבי נוסטלגיה, אם אנו עדיין משתמשים בפועל הזה; שהרי כיום רוב הרכישות מתבצעות או דרך האינטרנט או דרך העברת הכרטיס בחריץ מיוחד בקופה.

ועוד קצת נוסטלגיה: גם כיום, אנו משתמשים באייקונים של טלפון חוגה ובמעטפת דואר לתיאור פעולות של שיחת טלפון ושליחת אי-מייל. אני די בטוח שרוב המשתמשים הצעירים בטלפונים חכמים מעולם לא ראו טלפון חוגה, ומעולם לא שלחו מכתב עם בול. אבל עדיין, הסימנים מוכרים לכל. נוסטלגיה.

kabeemulo

New member
לא יודע אם זה בהכרח בגלל נוסטלגיה.

כל מיני סימנים – כמו גם מלים – נטבעו בעבר וממשיכים לשמשנו עד היום.

מיכי 10

Member
נכון. ויש לא מעט כאלה, שפשוט התקבעו

אצלנו. ולמרות שאנחנו מודעים לכך, ולפעמים אפילו לגיחוך שבדבר, ההרגלים נשארו לנו.
וגם בעיני הדוגמה (שצצה לי תמיד ראשונה בראש) הכי משמעותית, היא החיוג בטלפונים/פלאפונים. :)

מיכי 10

Member
טוב, נו.

"להרים את הקרש"...
(מהתקופה שמושב האסלה היה עשוי עץ).

LiRs Lullaby

New member
את יכולה להסתכל על חצי הכוס המלאה

יש מדינות בהן אפילו קרש לא היה בנמצא (חלק ממדינות מזרח אסיה, ודי לחכימא ברמיזא)

מיכי 10

Member
לא זה העניין. :)

סתם היה לי מפדח להעלות נושא כזה.
נוח יותר לדבר על נושאים אחרים. כמו למשל על תקליטים, אותם החליפו קסטות>קלטות, אותן החליפו דיסקים, ועוד מעט גם הם ייעלמו...

אבל זמרים עדיין מוציאים אלבומים. למה אלבומים?

האם זה כי האריזה של התקליט דומה לאלבום?

מיכי 10

Member
תאמין לי ש*בדיוק היום* חשבתי על זה, בשיחה

על חומר ארכיוני ישן. במסגרת השיחה, דיברנו על תקליטים, קלטות (קסטות) אודיו ועל דיסקים - וההבדל ביניהם.

אבל שנים אני שומעת על אלבומי מוזיקה, ולא מבינה את ההקשר. כי אצלי אלבומים מתקשרים לתמונות: אלבומים של ציורי ילדים, ואלבומים של תמונות מצולמות.

LiRs Lullaby

New member
לא יודעת מה איתך

אני דווקא זוכרת יופי את ה-BOOKLETS הדקים האלה שהיו נפתחים (בין אם זה היה למעין מגילה או כספרון קטן) ואפשר היה לקרוא את המילים או - טוב, הייתי בת טיפשעשרה - להסתכל על התמונות של להקות הפופ החביבות עליי. אלבומים בהחלט...... WITH AN EXTRA MUSIC ON THE SIDE

מיכי 10

Member
אבל אני חושבת שלא זאת הכוונה ב"אלבומים"

של מוזיקה ושירים. כלומר, הכוונה לאו דווקא למילות השירים. אבל אולי אני טועה.

LiRs Lullaby

New member
זמר מוציא אלבום

באלבום יש: דיסק, הפלסטיק שמחזיק את הדיסק, ואלבום קטן וצבעוני בדרך כלל, שכולל תמונות, מילים לשיר ומילות תודה למי שיצר את הדיסק והביאוהו עד הלום. יש יותר מזה בהגדרה של "אלבום", כמתעד זכרונות?

אפילו, הייתי אומרת, שיום אחד, כאשר היסטוריוני העתיד ירצו למצוא מידע על אנשים בני זמננו - הם יוכלו למצוא זאת בדיסקים. אם לא הכל ילך למגרסה או למיחזור, הם יוכלו לדעת פחות או יותר תפוצה, סגנון מוזיקלי שכיח וכו'. היסטוריוני וארכיאולוגי העתיד יצטרכו לקחת קורס ב"דיסקוגרפיה"! (יחד עם אפיגראפיה ונומיסמטיקה
).

למעלה