מילת נשים ומילת גברים- פגיעה חמורה בחסרי ישע

MotheRonit

New member
נו ו? בשום תחום אני לא כופה את דעתי

יש דעה רווחת בציבור, אני מציגה את הצד השני. מי שרוצה יקשיב, ויקבל החלטה מאוזנת. מי שלא, לא. בכל מקרה כפייה אין כאן. או בכל תחום אחר.

Berethor

New member
המוסלמים אימצו הרבה מנהגים אלימים מהיהדות, כלל את הטקס המדמם

בחלק מהמקרים הם גם הקצינו אותם או "שידרגו" אותם מבחינתם, כמו לדוגמה עם זה שהמוסלמים החליטו לעשות מילה לא "רק" לגברים אלא גם לנשים. ההבדל הוא שהיהודים ביטלו חלק מהמנהגים הבעייתים ביהדות, כגון פוליגמיה וסקילה, בעוד שהמוסלמים לא ביטלו את המנהגים הבעייתים האלו באסלאם, לכן דברים כגון עונשי סקילה ופוליגמיה קיימים עדיין באסלאם אבל לא קיימים כבר ביהדות. אני לא רואה איך זה שיש אצל מוסלמים רצח על כבוד המשפחה מצדיק את זה שיהודים מטילים מום באיבר מין של תינוקות ממין זכר. מה גם שטקס המילה הפרימיטיבי והאלים משותף ליהודים והמוסלמים, ואם אתה באמת סולד מאלימות של מוסלמים, איך זה שלא מפריע לך לחלוק עם המוסלמים את מנהג הוודו ברברי והמדמם אשר ילדים נפגעים ממנו? אנחנו לא מגנים על כל הדברים האלימים שיש באסלאם, אבל אין גם סיבה שנגן על דברים אלימים ובעייתים שקיימים עדיין ביהדות. הגיע הזמן לאסור על המילה, בדיוק כפי שאסרו על הפוליגמיה ביהדות, במיוחד בהתחשב בכך שהמילת גברים ונשים גרוע יותר מהפוליגמיה.

"על פי התורה וההלכה היהודית, אנשים העוברים עברות מסוימות נענשים בסקילה. לדוגמה: מחללי שבת חייבים סקילה על פי ההלכה. כך גם דינם של עובדי עבודה זרה, מכשפים, עוברי עברות אישות מסוימות וחוטאים נוספים. הסקילה היהודית מתבצעת בשלושה שלבים: בשלב הראשון הנידון נזרק ממקום גבוה; אם לא מת בכך, זורקים עליו אבן גדולה; ורק לאחר מכן, סוקלים אותו באבנים."

"סקילה עודנה משמשת כשיטה חוקית להוצאה להורג באיחוד האמירויות הערביות, עיראק, קטאר, מאוריטניה, ערב הסעודית, סומליה, סודאן, תימן, ניגריה, אינדונזיה, ברוניי ופקיסטן."

[URL]https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9C%D7%94_(%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%A9_%D7%9E%D7%95%D7%95%D7%AA)[/URL]

"התורה אוסרת את הפוליאנדריה באיסור אשת איש, אך מתירה את הפוליגיניה וקובעת במקומות שונים חוקים המסדירים אותה. כך למשל, בספר דברים (פרק כ"א) נקבע כי גבר אשר לו שתי נשים, אהובה ושנואה, אינו רשאי לבכר, לעניין ירושה, את בן האהובה על פני בן השנואה הבכור. בספר ויקרא, פרק י"ח, פסוק י"ח נכתב איסור מיוחד על נשיאת שתי אחיות: "וְאִשָּׁה אֶל אֲחֹתָהּ לֹא תִקָּח לִצְרֹר לְגַלּוֹת עֶרְוָתָהּ עָלֶיהָ בְּחַיֶּיהָ." בעקבות לשון 'צרור' שבפסוק, נשותיו של אדם נקראות "צרות" זו לזו."

"פוליגמיה נאסרה בקרב יהדות אשכנז בחרם דרבנו גרשום - מאור הגולה, בסביבות שנת 1000 לספירה. בהמשך התפשט חרם זה בקרב בני עדות המזרח וכיום והיא אסורה גם בדין הרבני והאזרחי בישראל. גם ביהדות אתיופיה לא הייתה נהוגה פוליגמיה, עוד בטרם נודע בה על חרם דרבנו גרשום. יחד עם זאת תופעת הפוליגמיה קיימת עדיין בקרב היהודים בישראל, בעיקר אצל יוצאי תימן מבוגרים שהספיקו להינשא לשתי נשים לפני שעלו לארץ."

"באסלאם הפוליגמיה מותרת עד ארבע נשים לאותו גבר בתנאי שהגבר יעניק שוויון מלא ומוחלט לכל נשותיו."

[URL]https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%92%D7%9E%D7%99%D7%94[/URL]

מעמקים39

New member
אגיד לך מה הבעיה עם אנשים

שמתי לב שאנשים שכבר ביצעו משהו בחיים, ממשיכים להגן עליו גם אם הם חושבים שטעו ולא ברור לי למה. מה הבעיה להגיד וואלה טעיתי והיום לא הייתי עושה זאת?
זה כולל גם כל מיני אג'נדות חינוכיות שהורים ממציאים כאילו לטובת הילד כשלמעשה האג'נדות הללו משרתות רק אותם. אם תרצה דוגמה תגיד בבקשה

Berethor

New member
משום שיש הרבה אנשים שקשה להם להביע חרטה, אם כי בנושא של מילה

זה לא משנה הרבה בשלב הזה, משום שמדובר בנזק בלתי הפיך, חשוב יותר לעודד יותר הורים שלא עשו את זה עדיין לא לעשות את זה, כדי שיותר ילדים בעולם ובישראל בפרט לא יחתכו בכפייה וללא צורך רפואי.

"כשבנו הבכור נולד, לפני 11 שנה, לערן שדה (42), לא היתה כל התלבטות - היה ברור לו ולבת זוגו, מאיה (40), שיעשו לילד ברית מילה. "סגרנו עם מוהל והתחלתי לחפש עליו מידע והמלצות באינטרנט", אומר שדה, מדריך מחשבים בבית תוכנה ועורך דין בעברו."

"אלא שבמהלך השיטוט ברשת, נגלה לשדה עולם שלם של מידע על ברית מילה. "בפעם הראשונה בחיים למדתי מה חותכים, איך חותכים ומה הסיכונים. לא היה לי מושג על זה עד לאותו רגע. מבחינתי המילה היתה עוד סימון וי במסכת התחנות של הלידה; התייחסתי לזה כמעט כמו אל הליך ביורוקרטי. אבל המידע החדש שנחשפתי אליו טילטל אותי והבנתי שאני לא מסוגל לעולל את זה לבן שלי"."

"ערן שדה אינו לבד. בעשור האחרון יותר ויותר הורים יהודים בישראל מחליטים לא למול את בניהם. אמנם זו עדיין איננה בחירה שכיחה, אבל היא בהחלט רווחת, והיום, בשונה מבעבר - הורים רבים בישראל מסוגלים להעלות אותה על הדעת. מאחר שלא קיימת חובת רישום של מספר המילות המתבצעות בישראל (ראו תגובת משרד הבריאות והרבנות הראשית) אין בנמצא נתונים מדויקים, אבל לפי רוב ההשערות בעשור האחרון בין אחוז אחד לשניים מכלל התינוקות הישראלים היהודים אינם עוברים מילה."

http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1731195

מעמקים39

New member
אה טוב ששאלת

למשל אם להורים קשה להיות עם תינוק 24 שעות או שצריך לצאת לעבוד לשם פרנסה, הם ממציאים שבריא לתינוק להיות בחברת ילדים

נו באמת, תינוק בן חצי שנה רק סובל מחברת ילדים, שמושכים לו צעצועים מהיד ונושכים אותו.
אני מבינה שיש לפעמים צורך אמיתי לצאת לעבוד או אפילו להתנתק מהילד כי יש אנשים שקשה להם עם זה אבל בבקשה לא להמציא אג'נדות שזה בריא לילד.
זו רק דוגמה אחת

pov2

New member
אה- אז יש לי עוד דוגמה:

יש הורים שלא מתערבים בריבים של הילדים שלהם. ולמה זה קורה?
תשובה אמיתית: ״כי אין לנו כח״
תשובה לעיתונות: ״האג׳נדה שלנו היא שהם ילמדו להסתדר בעצמם״

KallaGLP

New member
אני אורחת מהפורום השכן.

אני מלתי את שני בניי, לצערי בתקופה לפני שהיו פורומים באינטרנט שלאחר מכן פתחו את עיניי והובילו אותי למסקנה שעשיתי טעות. בזמן שילדיי נולדו לא העליתי על דעתי שאפשר... פשוט לא למול, וכיום אני מתחרטת על כך מאוד. כיום, עם כל הידע שצברתי על הנושא, בשום אופן לא הייתי מלה.
לא שונאת את עצמי (אף אחד לא מושלם וכולם עושים טעויות) ולא הורים אחרים שמלו ומלים. אני מאמינה שהורים שמלים עושים זאת מתוך אמונה שהם מיטיבים עם התינוק או מתוך בורות וחוסר מודעות. אני בטח לא שונאת את היהדות. אני בעצמי יהודיה ואני חושבת ששנאה עצמית היא דבר מאוד לא בריא ומזיק. אך זה לא אומר שאין ביהדות דברים שהתיישנו ולא מתאימים עוד לאדם מודרני. אני יכולה להבין אנשים עם אמונה עמוקה באלוהים, שמאמינים באמת ובתמים שזה מה שאלוהים ציווה לעשות. אבל אנשים רבים אחרים, כמוני, אינם מאמינים ואינם מקיימים מצוות רבות אחרות, ולכן לא ברורה לי הסיבה להיאחז באמונה או בציווי הדתי דווקא כשמדובר בברית מילה (וגם הסיבות הרפואיות אינן משכנעות בעיניי כלל, אך לא אכנס לזה כעת). ניתן לנו שכל כדי להפעיל אותו ולא כדי לבצע פעולות בצורה עיוורת וחסרת מחשבה, רק כי כך אמרו או כי כולם עושים.

מעמקים39

New member
תודה רבה על תגובתך וכנותך

כשאני קוראת אנשים כמוך שכותבים על דברים טעונים בצורה כל כך שלווה, אני שואלת את עצמי לאן השלווה שלי נעלמה ואיך אפשר להחזירה. בעיניי זו מעלה גדולה מאוד להתבטא בכל נושא ובמיוחד שכזה, מתוך קבלת האחר ובמקסימום סובלנות. ביקורך כאן הוא נכס לפורום הזה. תודה :)

KallaGLP

New member
אני תמיד מזכירה לעצמי

שכמו שאני משוכנעת שאני צודקת ופועלת מהמניעים הטובים והנכונים ביותר, כך גם אחרים, וזו הסיבה שאני לא מתעצבנת על דעות שונות משלי. אין פירושו של דבר שהדעות שלי פחות נחרצות בתחומים מסוימים (כולל ברית מילה), פשוט אני תמיד רואה לנגד עיניי גם את הצד השני, ומבינה שכמוני, גם אנשים אחרים פועלים מתוך שכנוע ואמונה ולא בהכרח מתוך אדישות, רשעות או כוונות זדון. אני חושבת שקיצוניות משום צד אינה בריאה ועלולה רק להזיק ושבני אדם תמיד חשובים יותר מעקרונות.

ga26

Member
התגובה שלך היא היחידה ששווה כאן התייחסות ולכן אגיב

זכותך לחשוב כך אני חושב אחרת ואת הטיעונים אפשר לקרוא בהודעות שכתבתי. לא אחזור עליהם.
זה שלא ברור לך למה מצוות המילה חשובה ועמוקה ויותר ביהדות זה נטו חוסר ידע ביהדות. היא אמנם מצווה ככלל המצוות אבל יש לה קשר עמוק מבחינה קבלית לזכות עם ישראל לארצו, זו המצווה הראשונה שאברהם קיבל על עצמו לדורות היא מצווה שניתנה במקביל לברכות של אברהם אבינו ולכן חשובה מאוד.
כפי שכתבתי מי שאינו מעוניין שלא ימול אין לי עניין לשכנע.
כן הייתי מצפה שבמדינה היהודית היחידה אחרי אלפי שנות רדיפה על רקע דתי לא תקום מישהי ותקרא לאסור את קיום המילה - בזה אני רואה רשעות

ga26

Member
אגב כפי שכתבתי לשמחתי המצב הוא כזה שלאיסור כזה כפי

ששואפת אליו מעמקים אין שום סיכוי להתקבל בישראל לא עכשיו ובטח לא בעתיד עם המצב הדמוגרפי.
כך שאתם אכן יכולים לצעוק אבל הבריתות ימשיכו
&nbsp
http://ch-strategy.hevra.haifa.ac.il/index.php/books/79-20101222

מעמקים39

New member
אנחנו לא צועקים אלא זועקים את זעקת התינוקות

ותתפלא, פעם היו הורגים בוגדים ושורפים "מכשפות" והיום כבר לא.
הרבה דברים שהיה מקובל לעשות כבר אסורים ובהחלט שהכיוון הוא לשינוי מגמה גם בתחום הזה במיוחד בגלל שהמילה לא קובעת מי הוא יהודי.
אגב הרבה אנשים כבר היום נוטשים את ההרגל הזה, זה פשוט לא מעוגן בחוק אבל לשם נושבת הרוח... ייקח עוד קצת זמן, אולי כבר לא נהיה פה...

Berethor

New member
זה שדתיים יכולים להשתלט על המדינה זה לא דבר שהוא כל כך מפתיע

בהתחשב בכך שהם מתרבים כמעט כמו ארבה, אבל לנו חשוב שקודם כל חילונים לא יקחו חלק בטקס המילה הפוגעני והברברי, ובנוסף כבר ציינו שהמילה זה דבר שיכול להשתנות אפילו בדת היהודית עצמה, יש לה כבר תחליף בצורה של ברית שלום, ואפשר לאסור אותה בדיוק כמו שאסרו על פוליגמיה, בעבר גם פוליגמיה הייתה מותרת ביהדות, עד לחרם דרבנו גרשום ועכשיו הפוליגמיה אסורה, אז הגיע הזמן "לחרם דרבנו גרשום 2" שבו יאסרו גם על המילה.

https://he.wikipedia.org/wiki/חרם_ד...95.D7.98_.D7.94.D7.AA.D7.A7.D7.A0.D7.95.D7.AA

ga26

Member
זה שונה כי פוליגמיה אינה מצווה ביהדות

הבעיה שלי אינה עם חילוני שבוחר לא לבצע משהו.
אלא עם מישהו שרוצה במדינה יהודית לאסור קיום טקס חשוב מאוד ביהדות.
אבל כאמור כל זה לא יקרה לשמחתי ואנחנו בדרך למדינה שתהיה יותר ויותר יהודית.

למעלה