מילת נשים ומילת גברים- פגיעה חמורה בחסרי ישע

למה תמיד הבנות בעד ברית מילה? ולמה אתן שמחות בבריתות??

אני חושב שכדאי להחזיר את מילת הנשים לישראל לתקופה של כמה שנים, אולי ככה יהיה לכם אכפת.
קשה לי להימנע באירועי ברית מילה, מהעיניים הנוצצות של הבנות (ולא מבכי), אתן נראות כאילו זה נותן לכם פורקן מיני.

לפי המדע, (אפשר לראות בקישור הזה), חלקי איבר המין הזכריים והנקביים, הם בדיוק אותם חלקים, שפשוט נמצאים בצורה שונה אצל כל מין. גם לכן יש ערלה (המקביל לשפתיים החיצוניות), ועטרה (שמקבילה לרקמה הפנימית). אז זה ממש פמיניסטי, להתנגד למילת נשים, ולהיות בעד מילת גברים....

לכ ל מי שחושבת ש"זה בריא" או "שהם לא מפסידים כלום", אני ממליץ להיכנס לקישור הזה.

ga26

Member
אין ספק שזכית בתואר התגובה ההזויה ביותר בשרשור (מזל טוב)

אם תשים לב אלה בשרשור שמתנגדים לאיסור לקיים ברית מילה הם גברים דווקא. ואילו לא מעט נשים מתנגדות לקיום ברית המילה ואף רוצות לאסור את זה. להפוך את העניין למאבק בין המינים זו שטות. הנושא הוא נושא דתי/אמוני/ערכי והוויכוח הוא בדיוק על נושאים אלה וזהו בוודאי לא מאבק בין מינים.
לא ברור מאין אתה לוקח את הדעה הזו שנשים ששות לחתוך אברי מין גבריים (טראומה מהעבר?)

אני ההיתי בהרבה בריתות, וגם בהרבה ויכוחים על ברית מילה.

ותמיד הבנות היו הרוב שהיה בעד ברית מילה, ותמיד יש לכן סוג של להיטות על הפנים, באירועי ברית מילה.
כשאני שומע בנות שמדברות על ברית מילה, זה נשמע כאילו זה סקס, בחיים הם לא מדברות בנימה הזאת, על אוכל או על עגלות.
זה לא רק רושם אישי שלי, אלא שמעתי את הטענה הזאת מעוד עשרות גברים.

ga26

Member
בנוסף, לעומת הנצרות ביהדות לא ניתן לשנות מצוות מהתורה

וגם כשמשנים דברים זה רק בסנהדרין. מכיוון שסנהדרין לא קיימת כבר לא מעט שנים היהדות לא באמת יכולה להשתנות חוץ מדברים מינוריים. בטח לא במצוות מפורשות מהתורה.

Berethor

New member
אם לא ימצאו דרך לשנות את הדבר הזה אז עדיף שכולם יצאו בשאלה

אם משנים דברים זה רק בסנהדרין? הרבה שינויים בדת היהודית קרו הרבה אחרי הסנהדרין, כמו לדוגמה המנהגים של החרדים, וגם יכולים להקים סנהדרין חדש אם צריך, במיוחד אם תהיה מדינה דתית, ועל הדרך אולי גם יקימו בית מקדש שלישי.

"יציאה בשאלה (נקראת גם יציאה לשאלה וחזרה בשאלה) היא תהליך בו אדם דתי משנה את אורח חייו ולעתים גם את אמונותיו, לאורח חיים חילוני באופיו. הכוונה למהלך אינדיווידואלי, להבדיל מתהליך חילון שבמסגרתו חברה נהיית יותר חילונית. הביטוי מתייחס כמעט תמיד ליהודי, אם כי לפעמים משתמשים בו בהשאלה גם לגבי בני דתות אחרות, והוא אינו משמש לציון המרת דת או התבוללות."

[URL]https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%90%D7%94_%D7%91%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%94[/URL]

Berethor

New member
וההוראה בתנ"ך לסקול הומוסקסואלים לא הייתה מספיק מפורשת?

ועדיין ביהדות לא סוקלים יותר הומוסקסואלים, אז אולי הגיע הזמן גם לא לחתוך יותר תינוקות?

וְאִישׁ אֲשֶׁר יִשְׁכַּב אֶת זָכָר מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה עָשׂוּ שְׁנֵיהֶם מוֹת יוּמָתוּ דְּמֵיהֶם בָּם"

[URL]https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%A8_%D7%9E%D7%A9%D7%9B%D7%91_%D7%96%D7%9B%D7%A8[/URL]

ga26

Member
בתנך אין מצווה לסקול מי שעשה משכב זכר אלא שזהו עונשו

על כך שעבר על מצוות לא תעשה (לא לשכב משכב זכר). אין מצווה לסקול אותו אלא זה יהיה עונשו בבית דין. זהנכון באופן עקרוני בלבד כי הסמכות לתת עונש סקילה היא על סנהדרי גדולה בלבד שלא קיימת היום. גם כשהייתה קיימת היו מחפשים הקלות כדילהימנע ככל האפשר מעונש מוות. היום לא ניתן להעמיד לדין תורה אלא רק בדיני ממונות ומשפחה.
כך שזה לא בוטל אלא פשוט לא ניתן ליישום.

מעמקים39

New member

דתיים מתרבים כמו ארבה?

בחירה מענינת של מלים.

קצת מוציא את הטעם מההסבר על ההבדל בין תקנות חכמים לבין מצוות מהתורה.

Berethor

New member
אתה יודע שזה נכון, תראה איזה כמויות של ילדים יש להם בדרך כלל

ויש גם את כל הקצבאות למשפחות מרובות ילדים שבעיקר דתיים/חרדים נהנים מהן, דבר שבדרך כלל בא על חשבון המדינה/הכלכלה/השדה. הדבר החיובי היחיד שיש בדבר הזה זה שזה יוצר קונטרה מסוימת למוסלמים שגם מתרבים כמו ארבה בדרך כלל, ולא אני לא חושב שדתיים או אפילו חרדים גרועים יותר ממוסלמים, בין היתר משום שבאסלאם יש יותר דברים ברברים מאשר ביהדות(אם כי יש לזכור שגם ביהדות היו סוקלים אנשים על הרבה דברים בתקופת התנ"ך וההבדל הוא בכך שביהדות זה השתנה ובאסלאם זה נשאר אותו דבר), אבל זה עדיין לא אומר שדברים פוגעניים ומיותרים ביהדות(ובאסלאם) כגון טקס המילה המדמם לא ראויים לגינוי, לנסות להפוך את היהדות ליותר הומנית ופחות אלימה, במיוחד לחפים מפשע זה לא "שנאת היהדות", למעשה אם לא יפטרו מהמנהג המגונה של המילה, יותר אנשים עלולים לעזוב את הדת.

"סרטון וידאו שנפוץ בשעות האחרונות ברחבי העולם מתעד מחזה מחריד, שבו אנשי טליבאן סוקלים למוות צעירה בת 19 באפגניסטן. הצעירה, ששמה הוא רוקסנה, חותנה בכפייה ולאחר מכן ברחה כדי להתחתן עם אהוב לבה, בן 23. על כך החליטו האיסלאמיסטים הקיצונים להעניש אותה במוות אכזרי."

"לפי דיווחים מאפגניסטן, בני הזוג נתפסו אחרי שברחו ממשפחותיהם כדי להתחתן – בניגוד למקובל באזורים רבים באפגניסטן, שם מצפים מנערות להישאר בבית ולהימנע מקשר עם גברים עד חתונתן. ארוסה של הצעירה, בן 23, ספג עונש של מלקות."

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4720406,00.html

השוואת אנשים לחרקים

היא אף פעם לא רעיון טוב.

קצבאות ילדים הן סכום קטן מאוד, אפילו זניח בחיי משפחה. בסביבות 150 שקל לילד לחודש, לא ברור מדוע אתה בכלל מתיחס אליו.

את הפנסיה שלך ישלמו אותם ילדים שיוולדו כאן, אם תזכה לאריכות ימים, כנראה שאותם ילדים ישלמו עליך יותר ממה שאתה משלם עליהם.

"טקס המילה המדמם" הוא טקס הרבה פחות מדמם מפרוצדורות רפואיות אחרות.
בוא נפסיק את הקשקוש הזה. אתה חושב שמדובר במשהו מיותר ולכן מנסה להעצים את הסבל והזוועה. אני יכול לספר לך שמלתי את ילדי והבכי מהמילה היה הרבה פחות מאשר בכי מכאבי בטן, והתינוקות נרגעו הרבה יותר מהר.

בקשר לסקילה, באמת ענין מענין.
מתי בפעם האחרונה סקלו מישהו בעם היהודי?
אני מדבר על אזכור כלשהו לסקילה ספציפית במקורות. אתה מוזמן לחפש בגוגל.

והטענה הכי מגוחכת, אם לא יפסיקו את המילה אנשים יעזבו את הדת.
אתה מציע לבטל מצווה מהתורה, את הברית שנכרתה בין אלוהים לעם ישראל לפי התורה, אחת המצוות הדתיות החמורות ביותר, בטענה שלולא כן אנשים יעזבו את הדת?

זה דומה לטענה שאם לא נתחיל להיות צמחונים, לא ישארו לנו מספיק סטייקים.
אני אפילו לא יודע איך להתמודד עם טענה כזאת.

MotheRonit

New member
אז תסכים לעבור ניתוח זהה/מקביל בתנאים דומים?

אתה זה שמנסה להקל/להפחית, לא הוא מעצים.
זה ניתוח לכל דבר שנעשה בתנאי שדה בתנאים לא נאותים. תינוקות נרגעים מהר/לא בוכים/בוכים מעט כי הם תשושים/נאלמים ממהלם.
אין לי בעיה שאנשים יעשו את זה. אבל שיודו באמת. (נחכת פעם מסכין? נזדקקת לתפרים? חלק מהגוף שלך נתלש לחלוטין עד כך שגם תפרים לא היו עוזרים?) חותכים לתינוק בבשר החי. כורתים לו רקמה מהגוף. זה כואב לו. מאוד.

בודאי שכן, ברית מילה זה ענין מאוד חשוב

עבורי. זאת כמובן הבחירה שלי ואני מבין את מי שאינו חש כמוני.
ולא ברור לי הקטע עם תפרים, מילה בתינוקות אינה דורשת תפרים.

MotheRonit

New member
סבבה. תכין את המטבח/סלון. אל תשכח יין לשיכוך כאבים.

אני והסכינאי בדרך. בלופר. אבל לפחות החיבור הרוחני שלך בתור מבוגר יוכל לעזור לך להתגבר על הכאב הפיזי. לתינוק אי אפשר להסביר כמה זה חשוב ועבורו באותו רגע זה לא יותר מהליך כירורגי כואב.

MotheRonit

New member
:)

מזכיר לי ומסכם כל כך יפה "אני שמח שעשו לי את זה בגיל 8 ימים כי אין סיכוי שהייתי עושה את זה לעצמי" ... אני חושבת שזה אומר הכל...

מעמקים39

New member
בהחלט מדמם ומלווה בצרחות אימים קורעות לב

אל תגמד את הזוועה. בכי התינוק מושתק במשתיק קול מיידי המוצץ ובהילולת הסובבים וברעש של מוזיקה. התינוק בוכה את נשמתו כי חותכים אותו בבשר החי ללא הרדמה ואם עושים הרדמה אז בוכה מזריקת ההרדמה.
הוא נלקח מידיה הנעימות של אימו וגם אם הוא ישן חותכים אותו ללא התחשבות.
האמא רחוקה והוא מטולטל מצד לצד כאוב ובודד לצד אב בוגדני שמאפשר שיפגעו בו.
בעיניי זה סרט אימה ואני לא לוקחת חלק באירועים כאלה גם אם מזמינים אותי.

למעלה