יותר קל"ב מזה לא יכולתי לבקש אלא אם הייתם נפגשים אצלי בגינה!!! כולם במפגשים כבר מכירים את כולם? שנים? אני פשוט קצת ביישנית במפגשים כאלו, אז שאדע למה לצפות... ותודה על התשובה המהירה! שבוע טוב!
זה מפגש שבועי כמעט קבוע. לפעמים יש חדשים. אנחנו לא מי-יודע-מה נחמדים שם, אבל אם תשאלי שאלות נענה לך. ואם תסתכלי עלינו ועל הילדים, לכל היותר נעשה לך פרצופים
יחסית ב"שכונה" שלנו... נשמח להגיע גם לשם (אם ההזמנה רצינית) כשקטניה תחליט שהיא חוזרת להרגלי שינה קצת יותר סדירים (אייקון של אמא טרוטת עיניים המייחלת לקצת שינה רגועה כשבועיים תמימים אחרי החיסון הראשון - בגיל 6 חודשים - שחירבש לנו את היום ואת הליל) אבל, חוצמזה, כשאנחנו ערים ומאושרים - נשמח לשמוע כמה שיותר על מה שקורה בתחום של home schooling (מה המונח בעברית???) בארצנו. שבוע נפלא!
זהו אתר "באופן טבעי" אשר מדבר על נושאים רבים, אבל הגרעין המקורי שלו הוא החינוך מן הבית, או החינוך הביתי. יש אפילו דיונים על מהו המונח העברי המתאים ביותר: חינוך/לימוד לאין שיעור, חינוך ביתי (חופשי או לא) ועוד הצעות. יש שם הרבה הרבה חומר, ודיונים מאד מעניינים - גם למי שלא מתכנן חינוך ביתי. אתר מאד מומלץ. אנשים אפילו בוחרים לשלם בשביל השימוש בו (זו זכות, לא חובה).
מוחלט בקריאה ברשת (אבל עדיין לא גאון גדול מסתבר), אבל כן (יחסית!) חדשה לפורומים - היה לי קצת קשה להבין איך להסתדר בקריאת/תגובה/שימוש באתר (אליו הופנתי כבר בעבר לגבי נושאים שונים ומגוונים, כגון חיסונים, חיתולים ושאר ירקות) ולכן איכשהו לא יצא לי להכירו יותר טוב. אולי כי הגעתי אליו אחרי בוא הקטנה וקצת קשה לי למצוא זמן להשקיע בהבנת השימוש... או שסתם הייתי עצלנית. טוב, ננסה לעבוד על הבנת הנקרא שלנו. יום נפלא!
יש חיפוש, יש הוראות_שימוש, יש דף_פתיחה, יש מפתח_נושאים. אח"כ תתחילי לכתוב ותראי מה ורה. תוך כלום זמן יעוטו עליך אנשים שישמחו להדריך אותך בנבכי האתר, סודותיו, ומנהגיו. יש לך רק תינוקת, או גם גדולים יותר?
(שהיא לא תשמע אותך אומרת כך) סתם. אני מבינה את השאלה. מהלשות ואני חושבת לטווח הארוך. אני איתה בבית בחצי שנה האחרונה ומתכננת להמשיך כך הלאה
ותוהה איך יכול להראות "חינוך ביתי" באזורנו. אכנס לאתר בהקדם, אבל קודם חייבת חייבת חייבת לחרופ קצת כי המוח כבר דייסה (או לפחות כמו הבטטה שאכלנו היום בפעם השנייה בחיינו, בהתלהבות מרובה). מזלי שסבתא של קטניה באה to the rescue!!! לילה טוב
מאוד מזדהה איתך לגבי ההתרגלות לאתר "באופן טבעי"... נשבעת לך שלקח לי איזו חצי שנה לקלוט מה הולך שם (עם מרווחי יאוש באמצע). אבל עכשיו כבר קלטתי אז ההתעקשות משתלמת
נראה לי שהוא יכול לתרום לך המון. באמת הכי טוב להתחיל מלקרוא את הוראות השימוש ואז לעבור לתרגל בדף שנקרא מגרש משחקים (תגיעי אליו דרך מפתח הנושאים). אם יש שאלות תרגישי חופשי.
עושה רושם שבשבועות האחרונים הקטנה שכחה מה זה לישון במשך היום. קצת עצוב כי היא די מסכנונת וקרחצן באופן כללי (למרות שמצליחה לבצבץ עם חיוכים וצחוקים עייפים) אבל היא לא מצליחה להשאר ישנה יותר מחצי שעה רצוף. זה משפיע על הלילה. זה משפיע על אמאבא
ואת מוזמנת מתי שתרצי.. ושינה אצלנו מזמן הפכה לחלום רחוק... כך שאני לא קובעת דברים לאחרי שהוא יחליט לישון כי אז הם כנראה אף פעם לא יתבצעו.. אבל מאחלת לך שינה טובה, ארוכה ורצופה..