מינמיום זמן לקריאה לשמפ

מינמיום זמן לקריאה לשמפ

שאלה: היום (3.10) קבלתי שיחת טלפון מהקצינת קישור על כך שיש לי שירות ב14-15 לאוקטובר (כלומר עוד 12 יום). מלבד השיחה לא קיבלתי שום צו. זה חוקי? אני חייב להתייצב? אם ישלחו לי צו יותר מאוחר זה ישנה את העניין?
אשמח לתשובות בטוחות ב100%.
תודה רבה, חג שמח לכולם

אושי231

New member
היי יונתן, בדיוק היה לנו על כך שירשור למטה.

מבחינת פקודות צה"ל, קצינת הקישור חייבת לשלוח לך צו ושיחת טלפון לא מספיקה ע"מ לזמן אותך.
את הצו היא צריכה לשלוח 12 יום לפני המילואים עצמם ואם היא לא עושה כך- הצו חריג. יכול להיות שהיא שלחה את הצו אך הצו עדיין לא הגיע (וכפי שפירטתי בשירשור למטה, זה לא משנה מתי הוא מגיע אלא מתי הוא נשלח)

אני מציעה שתדבר עם הקצינה שלך ותבדוק איתה האם היא שלחה את הצו במועד או לא והאם הצו שלך חריג או לא (כלומר אם אתה מחוייב בהתייצבות או לא) ולפיכך תדע אם עלייך להתייצב.

אם אתה חושב שאתה לא מקבל תשובה שמספקת אותך מקצינת הקישור, באפשרותך לפנות לקפ"ץ שיבדקו לך את הנושא מיידית באופן פרטני.

בהצלחה!

הוראות הקריאה לשמ"פ: http://www.aka.idf.il/miluim/templates/inner.asp?catId=57154

armylawman

New member
טעות חמורה בידך!

אכן הפקודה דורשת הוצאת צו, כי זוהי דרישת החוק ואולם!!!

אין דרישה משפטית לשליחה. כלומר, אם קצינת הקישור מודיעה לך שיש מילואים והיא חתמה על צו מילואים, אז אפילו אם הצו לא הגיע אליך הביתה, עליך להתייצב אחרת תחשב לעריק.

יש גם בעיה להוכיח את עניין הזמנים והחזקות. הרי לא באמת חשבת שאם יש תקלה בדואר קרוב לביתך ולכן לא מגיע אליך הצו, אז אי אפשר לזמן אותך בשום דרך למילואים. ההודעה מקצינת

הקישור נועדה בדיוק למקרה שהצו מסיבה כזו או אחרת לא יגיע לביתך. לפיכך, מבחינה חוקית, ביום שהיא התקשרה לכל הפחות, קיבלת הודעה על המילואים.

עצה חכמה, אל תתעסק עם זה. צור קשר עם קצינת הקישור בהקדם האפשרי על-מנת לפרוס בפניה את כל טענותיך...שלא תמצא עצמך בכלא כי חשבת לא נכון.

אושי231

New member
לא מצליחה להבין אותך

אתה כותב לי או לפותח השירשור?
וגם: מה ז"א אין דרישה משפטית לשליחה? בהוראות הקריאה לשמ"פ רשום במפורש שהצו צריך להישלח 12 יום לפני אז היכן הטעות כאן?
קצינת קישור חייבת לשלוח צו, אבל היא לא חייבת להתקשר.
אני אשמח אם תסביר לי למה התכוונת.

בנוסף, לגבי העריקות- מה שכתבת לא נכון. על תקופה של יומיים לא פותחים עריקות וגם לא נפקדות. יש שם תהליך שונה ואם תרצה אסביר לך אותו.

והארה באופן אישי: ריבוי סימני קריאה וכתיבה תוקפנית לא עושים אותך חכם יותר או צודק יותר, זה רק נראה פחות טוב. גם אם אתה חושב שיש טעות בפורום (ואין) יש דרך לומר זאת.

Captain Wraith

New member
מה שהוא טוען הוא פשוט

מבחינה משפטית, גם אם קצינת הקישור לא שלחה צו.. מספיק שהיא רק הודיעה לחייל טלפונית על המילואים - אם החייל לא יתייצב ניתן יהיה להרשיעו בבית הדין הצבאי בעברת היעדרות מן השירות שלא ברשות לפי 94 לחוק השיפוט הצבאי.

אל תמהרי לפסול אותו... בהחלט אפשר לפתוח בהליך עריקות על זימון חד יומי.
אני יודע על איזה נוהל את מדברת - ואני מבטיח לך שאת לא תמצאי שום פקודה שהנוהל הזה מאוגד בה. זה בגדר הדברים שעוברים מפה לאוזן בין קצינות קישור ואין להם ביסוס בפקודות או בספר החוקים.

אם הוא אכן סגן פרקליט עריקים אז להתווכח איתו על נושאי היעדרויות זה באמת לא חכם.... אולי כדאי דווקא שתנצלי את ההזדמנות לבצע אירוח רשמי של גורם מטעמם... :)

armylawman

New member
תראה..

אין לי כוונה להתנצח עם מנהלת הפורום, כי ברור שאני אפסיד.

העניין הוא שבמיוחד בנוגע למילואימניקים, פעמים רבות יש חוסר הבנה וטעויות. ידיעה של פקודה היא חובה שמוטלת על מש"קית/קצינת קישור. פרשנות של פקודה, היא עבודה של משפטן...

ופרשנות לא נכונה...יכולה להסתיים בזה שאדם יושב בכלא ומקבל רישום פלילי והוא באמת לא מבין למה.

איש הישר בעיניו יעשה, לצערי בתי הדין הצבאיים מלאים במילואימניקים שאמרו "רק התקשרו אלי ולא שלחו לי צו"....לצערם של אותם מילואימניקים בתי הדין שלחו אותם לכלא 4 או 6.

הבעיה הכי קשה לטעמי, היא העובדה שאחרי זה אותן מילואימניקים לא יכולים לעבוד בשירות הציבורי והם עדין שאולים את עצמם....אבל מה עשיתי.

Captain Wraith

New member
אני לא חושב שהבעיה היא פרשנות לא נכונה

כמו שפשוט שקצינות קישור יודעות רק מה זה קובץ הוראות הקריאה לשמפ ואינן יודעות דבר מעבר לכך.. זה כמובן לא באשמתן כמו שזה באשמת החיל שלא מכשיר אותן בצורה מספקת.

תשאל פעם קצינת קישור מכוח מה היא מוציאה צו לחייל מילואים.. היא תגיד לך 'הקובץ'.

אושי231

New member
לא מיהרתי לפסול- רשמתי שאשמח לקבל הסבר.

לגבי אירוח- לא מזמן היה לנו בפורום אירוח של משפטן, אתה מוזמן להציץ כמה דפים אחורה ולראות.
לגבי הליך עריקות על חד יומי- בזמנו, כשהייתי בתפקיד, הגיעה אלינו הסנגורית הראשית של פצ"ן והסבירה לנו מה לעשות במקרה כזה, היא טענה שלא ניתן להוכיח שלחייל נשלח צו כי בזימון חד יומי אין צו רשום והפרקליטות לא תאשר את הנפקדות ולכן פותחים בנוהל המדובר.

Captain Wraith

New member
הלכתי 10 דפים לאחור ולא מצאתי את השרשור.

אגב, סנגורים כבודם במקומם מונח אך כידוע גם בואקום שבין סנגוריה לפרקליטות.. הסנגוריה לא תמיד מצליחה במשפטים - כך שעמדתם היא לא תמיד העמדה שמתקבלת בסוף בבית הדין..

ובכל מקרה, לעניות דעתי זה רק יעשיר את הידע לשמוע את שני הצדדים.

אגב, הפרקליטות כידוע אינה הגורם אשר בסמכותו להפוך נפקד לעריק. כך שתשובתה של הסנגורית, אם ציטטת את דבריה כלשונם, לא ממש ברורה...

armylawman

New member
אז כמה דברים

א. תראי מבחינה שלישותית אני מניח שאת מבינה טוב ממני, אבל לא מהבחינה המשפטית.

די בכך שחייל מקבל הודעה טלפונית ויש צו חתום ע"י קצינת קישור שקורא לו להתייצב, מבחינת הדין, על-מנת לבסס עבירה של היעדר מן השירות שלא ברשות.

העובדה שיש בפקודה דרישה לשליחה 12 יום לפני, לא אומרת ששיחת הטלפון לא מספיקה. נניח והצו לא הגיע אליו, אבל הודיעו לו שיש מילואים, אז רגע לשיטתך הוא לא צריך להתייצב?

הוא צריך ועוד איך. החוק דורש ידיעה על הצו. מן הסתם עם מודיעים לך באופן אישי טלפונית 12 יום לפני, די בכך מבחינה משפטית כדי לבסס עריקות. אני לא אומר שלא צריך לשלוח את הצו במידה שמתקשרים. אני כן אבל אומר שגם אם הצו לא הגיע והתקשרו אליך, המשמעות המשפטית היא שהצו תקף לגביך. לסיכום = צו שנחתם כדין+הודעה טלפונית על מועד המילואים אפילו אם הצו לא התקבל = במידה שהחייל לא התייצב--->עריקות.

ב. ההליך השלישותי מעניין מש"קיות קישור, אבל הרבה פחות רלוונטי לצורך המשפטי. אם חייל זומן ליום מילואים אחד בלבד, אבל התייצב ביחידתו רק אחרי שנתיים, משמעות הדבר שהוא היה עריק שנתיים ולא יום אחד. נכון שעל תקופה של יומיים לא פותחים עריקות, אני מכיר את הנהלים המעודכנים טוב מאוד... אבל רק אם התייצבת ביומיים איחור. אם התייצבת בשנה וחצי איחור, אפילו ליום מילואים אחד, יפתחו לך עריקות. אוקיי אני אתקן את עצמי, אם חייל מילואים מגיע ביומים איחור הוא נחשב לנעדר מהשירות(נפקד) ואפשר לשפוט אותו בדין משמעתי. עבירה הוא מבצע.

ג. תראי ראשית הדברים שכתבתי יועדו לכותב. לא זו אף זו, כן טעית. זימון בשיחת טלפון עדיף מצו כי הוא אישי פרטני. החובה בדין היא ליידע אותך על קיומו של הצו. אם הודיעו לך טלפונית, זה עדיף על נייר שאומר לך - ראי לעניין זה גם את חזקות מסירת צווים בחוק שירות ביטחון. אם אותו בחור לא יתייצב או שמישהו אחר לא יתייצב כי הוא חושב שאם הצו לא הגיע אליו אז הוא לא צריך, אז זה עשוי להיות מאוד חמור ועלול להסתיים בישיבתו מאחורי סורג ובריח...ונתקלתי במספיק כאלה שחשבו ככה. בנוגע לסייפא של דברייך...אני לא יכול להגיב כי את תמחקי לי את ההודעה...אני מעדיף לענות מקצועי...אחרי הכל כתבתי "טעות חמורה בידיך" וזה הכל....

אושי231

New member
אז כך:

לגבי מה שכתבת כאן:
"העובדה שיש בפקודה דרישה לשליחה 12 יום לפני, לא אומרת ששיחת הטלפון לא מספיקה. נניח והצו לא הגיע אליו, אבל הודיעו לו שיש מילואים, אז רגע לשיטתך הוא לא צריך להתייצב?"

תשובתי היא שלקחת את זה יותר מידי קדימה ואתה קצת רץ לפני הסוס. אם תשים לב להודעות שלי בפורום מהיום בו התחלתי לכתוב בו, תוכל לראות שתמיד אמרתי שבמידה ויש צו חוקי צריך להתייצב- אבל כמובן לוודא שצו מגיע אליך- בדואר או בפקס.
בהודעה הספציפית הזו שים לב שגם הצעתי לו לפנות לקפ"צ ולבדוק פרטנית את הצו שלו, כך שלא ייפגע. ובנוסף הצעתי שישוחח עם קצינת הקישור ויבדוק איתה האם הצו נשלח או לא.

בנוגע לסעיף ג' שלך- אתה ממשיך לרשום שטעיתי ולא רושם במה.
רשמת כי זימון בשיחת טלפון עדיף מצו כי הוא אישי פרטני- ובכן, בפקודות יש חובה לשלוח צו אבל אין חובה להתקשר, אז כיצד הזימון הטלפוני עדיף מצו?

Captain Wraith

New member
הערה קטנה..

סעיף 11ג (1) ד (1) לחוק שירות המילואים קובע כי על החייל להתייצב לקריאה גם אם אינה חוקית... החוק קובע כי החייל לא ישרת שירות מילואים עד אשר תתוקן הקריאה אך הוא עדיין חייב להתייצב ביום הזימון ולטעון את טענותיו בפני מפקדיו.

אושי231

New member
ולכן הצעתי לפנות לקפ"צ על מנת שיבדקו פרטנית..

לנו בפורום אין את הכלים לדעת האם הצו שיצא לו (או לא יצא לו) הוא חריג או לא ומה בדיוק קרה שם.
יכול להיות שמחר הוא ידבר עם קצינת הקישור והיא בכלל תאמר לו חביבי אתה לא חייב לבוא זה בהתנדבות ובכלל עוד לא הוצאתי צווים...

בגלל זה אני משתדלת נורא להיזהר בדברים האלה בפורום, שאף אחד לא יחשוב בטעות שהוא לא צריך להגיע ובטעות ימצא את עצמו נפקד.

Captain Wraith

New member
מסכים, אך לא הייתי ממליץ על קפץ במקרה זה :)

קפץ זה גוף בירור שלישותי-אכ"אי.
אין להם משפטנים, הם לא ידעו להתמודד עם פניה כזאת.. ואם למשל החייל לא יעלה מפורשות את הטענה כפי שציינתי אותה עם הציטוט הרלוונטי מהחוק, הם לא ידעו שיש כאן בעיה משפטית...

כמו שאומרים, חלק חשוב מאוד מפתירת בעיה היא גם להביא אותה בפני הגורם הנכון :)
אחרת זו סתם סחבת שלא תניב תוצאות...

לפעמים הרבה מאוד קצינים חושבים X עד שמגיע המשפטן ומטיל עליהם את הפצצה שכולם טועים וזה בכלל לא כמו שהם חשבו :)

armylawman

New member
הפקודה היא כלי שנועד לשרת תכלית

כמו כל נורמה אחרת.

אז ככה:
א. העניין הוא שאם אתה יודע שקיים צו, מבחינת הדין מתקיימים כל התנאים לזימון שלך. ההוראות שבפקודה, נועדו לקדם נוהל שיבטיח את הידיעה שלך על המילואים. עכשיו...אם אומרים לך תקשיב....יש צו שקורא לך, זה עדיף על דף נייר שאומר לך את זה.

ב. למה עדיף? כי מדברים איתך אישית ודף נייר יכול לא להגיע מהמון סיבות(דואר שובת, דוור שאיבד את המכתב וכ"ו). אגב, אם
הייתה תלות בעצם קבלת הצו....הרבה מילואימניקים פשוט לא היו לוקחים את הצו או אומרים שלא קיבלו אותו ולא מגיעים.

ג. הפקודה קובעת שצריך לשלוח את הצו, מסיבות ראייתיות הוכחתיות ומסיבות של נוחות. לא נוח להתחיל לנסות ולתפוס גדוד שלם בטלפון. אבל...מן הסתם שאם אתה מודיע לאדם בטלפון...תשמע יש צו חוקי
שקורא לך למילואים, זה עדיף מאשר לשלוח לו צו שאולי אשתו אספה מהדואר ויכול להיות שלא מסרה לו. אז נכון הפקודה קובעת צו כמינימום....אבל שיחה אישית עם המילואימניק מספיקה בהחלט.

ד. הוא תמיד יכול לפנות לקפ"צ, אבל במקרה הזה...הודיעו לו בזמן. אם הוא רוצה לפנות בנוגע להחזרי הנסיעות...אני מבין.

בכל מקרה...עזבי...שיהיה לכולנו שנה טובה ולבריאות והכללל ברוח טובה.

אושי231

New member
בעיקרון אתה ואני מסכימים, אין ספק

אני חושבת שיש פה יותר עניין של סמנטיקה ביני ובינך מאשר באמת חוסר הסכמה

ori239

New member
חבר, קראתי את הודעותיך, רק דבר אחד לא ברור לי

מדוע מדור נפקדים ועריקים במיט"ב,
שמקבל אליו את כל התיקים שאמורים לשמש ראיה משפטית כנגד נפקדים ועריקים - לא מאפשר להכריז עריקות על חייל באמצעות תיעוד שיחה טלפוני אלא רק באמצעות הוכחת משלוח דבר דואר רשום?
וברור לי שתיעוד שיחה הוא ראיה לכל דבר שהם עושים בה שימוש וכו'.

אישרתי בשירותי עשרות עריקים במילואים וגם הכנסתי כמה לכלא.
כל עוד הצגתי אישור ממעקב המשלוחים באינטרנט שדבר הדואר נמסר ליעדו/לא נדרש העריק אושר לי מיידית (בכפוף לתעודת עובד ציבור וכמו דף דואר עם מספר המעטפה התואם עם כתובת החייל)

מעולם לא ראיתי עריק שאושר אך ורק ע"ס שיחות טלפון שתועדו, אך ורק באמצעות הדואר.

armylawman

New member
שלום לך..

במקרה רמ"ד עריקים במיטב, התייעצה עמי כמה פעמים כשהיא לא בטוחה במקרים.

אז כמה דברים:
א. זימון יכול להיעשות רק בצו. למרות, שככלל גם קריאה בטלפון של קצינת הקישור הוא צו לכל דבר. פשוט מבחינת שמירת הסדר בצבא, שולחים צו.

ב. כדי לאשר את התיק, צריך שיהיה בו תעודת עובד ציבור המעידה על שליחת הצו. אבל...התעודה מוכיחה שליחה ולא מוכיחה ידיעה של המילואימניק על קיום הצו. שיחת טלפון נועדה ליצור ידיעה על הצו, במקרה שהוא לא מגיע. כמו כן, יש הלכות בפסיקה שברגע שיש תע"צ המעיד על שליחה, הצווים נחתמו ונשלחו כדין.

ג. לא טענתיי שאפשר לאשר עריק על שיחת טלפון בלבד. מה שטענתי שאם נשלח אליו צו, אזי שגם אם בפועל הוא לא קיבל אותו, ויצרו עמו קשר ואמרו לו תתייצב, הוא חייב להתייצב. מה שחשוב זה עצם המשלוח של הצו....ולא הקבלה שלו(ובכל מקרה שיחת טלפון משמעותה הצו התקבל).

ד. את צודקת חייבים את התע"צ לפי פס"ד ברנד מ-1996 של בית הדין לערעורים. אבל כדי להרשיע בפלילים חייל צריך להוכיח צו חוקי+ידיעה על הצו. די בשיחת הטלפון כדי לבסס את מרכיב הידיעה.

Captain Wraith

New member
מסופקני שמישהו מסתמך בבית הדין על תדפיס

אינטרנט של הדואר.

כנראה פשוט ביקשו ממך להשיג את זה בלי להסביר לך למה אמור לשמש התדפיס הזה.

ואגב, אני חושב שאתה קצת מתבלבל בהפרדת ה'כוחות' בשרשרת...
זה שמדור עריקים בוחר לא להכריז עריקות על X, זה לא אומר שלא ניתן היה להרשיעו בעברה אילו היה מאושר כעריק.

מה שקציני קישור לא יודעים הוא שכשחייל (או בכלל, אזרח) נעצר הוא עובר חקירה ולעיתים די בחקירה עצמה כדי לבסס את החשד כנגד העצור.
לכן, לצורך העניין, מספיק שלצהל יהיה יסוד סביר להניח כי החייל ביצע עברה כדי לדרוש את מעצרו.. ולפי מה שנאמר כאן, החשד הסביר הזה יכול להיות גם שיחת טלפון. בין אם אח"כ זה יוביל להרשעה או זיכוי בבית הדין זה עניין אחר לגמרי.. וזה לא תלוי רק בתיק העריקות שאתה הגשת כנגד החיילים שלך.

armylawman

New member
עדיין לא מסתמכים...

בדרך כלל יש אישור שליחה של הדואר הרשום.

זה לא מגיע לידי הוצאת התדפיס מהאינטרנט. יש דרך מאוד ארוכה לעבור, עד שיגיעו להצגת תדפיס אינטרנט של הדואר...אולי בעצם לא כזאת ארוכה...

למעלה