אז כמה דברים
א. תראי מבחינה שלישותית אני מניח שאת מבינה טוב ממני, אבל לא מהבחינה המשפטית.
די בכך שחייל מקבל הודעה טלפונית ויש צו חתום ע"י קצינת קישור שקורא לו להתייצב, מבחינת הדין, על-מנת לבסס עבירה של היעדר מן השירות שלא ברשות.
העובדה שיש בפקודה דרישה לשליחה 12 יום לפני, לא אומרת ששיחת הטלפון לא מספיקה. נניח והצו לא הגיע אליו, אבל הודיעו לו שיש מילואים, אז רגע לשיטתך הוא לא צריך להתייצב?
הוא צריך ועוד איך. החוק דורש ידיעה על הצו. מן הסתם עם מודיעים לך באופן אישי טלפונית 12 יום לפני, די בכך מבחינה משפטית כדי לבסס עריקות. אני לא אומר שלא צריך לשלוח את הצו במידה שמתקשרים. אני כן אבל אומר שגם אם הצו לא הגיע והתקשרו אליך, המשמעות המשפטית היא שהצו תקף לגביך. לסיכום = צו שנחתם כדין+הודעה טלפונית על מועד המילואים אפילו אם הצו לא התקבל = במידה שהחייל לא התייצב--->עריקות.
ב. ההליך השלישותי מעניין מש"קיות קישור, אבל הרבה פחות רלוונטי לצורך המשפטי. אם חייל זומן ליום מילואים אחד בלבד, אבל התייצב ביחידתו רק אחרי שנתיים, משמעות הדבר שהוא היה עריק שנתיים ולא יום אחד. נכון שעל תקופה של יומיים לא פותחים עריקות, אני מכיר את הנהלים המעודכנים טוב מאוד... אבל רק אם התייצבת ביומיים איחור. אם התייצבת בשנה וחצי איחור, אפילו ליום מילואים אחד, יפתחו לך עריקות. אוקיי אני אתקן את עצמי, אם חייל מילואים מגיע ביומים איחור הוא נחשב לנעדר מהשירות(נפקד) ואפשר לשפוט אותו בדין משמעתי. עבירה הוא מבצע.
ג. תראי ראשית הדברים שכתבתי יועדו לכותב. לא זו אף זו, כן טעית. זימון בשיחת טלפון עדיף מצו כי הוא אישי פרטני. החובה בדין היא ליידע אותך על קיומו של הצו. אם הודיעו לך טלפונית, זה עדיף על נייר שאומר לך - ראי לעניין זה גם את חזקות מסירת צווים בחוק שירות ביטחון. אם אותו בחור לא יתייצב או שמישהו אחר לא יתייצב כי הוא חושב שאם הצו לא הגיע אליו אז הוא לא צריך, אז זה עשוי להיות מאוד חמור ועלול להסתיים בישיבתו מאחורי סורג ובריח...ונתקלתי במספיק כאלה שחשבו ככה. בנוגע לסייפא של דברייך...אני לא יכול להגיב כי את תמחקי לי את ההודעה...אני מעדיף לענות מקצועי...אחרי הכל כתבתי "טעות חמורה בידיך" וזה הכל....