מינמיום זמן לקריאה לשמפ

Captain Wraith

New member
כן, זה היה נשמע קצת תמוהה שזו ראיה

שמציגים בדיון הוכחות..

לא נראה לי שמישהו הלך ועשה תיקוף משפטי למערכת של דואר ישראל כדי שתדפיסה יחשבו אמינים ויוצגו בבית המשפט ללא כל זכות עוררין עליהם.

מעבר לכך, אני יודע כי הדואר מאפשר שירות של הצגת חתימת מקבל פריט הדואר באם תוגש בקשה מטעם השולח.. כך שלא ברור מדוע צריך להסתמך על תדפיס שנוי במחלוקת כאשר אפשר להשיג ראיה אמיתית.

ori239

New member
אני יכול להעיד שתמיד, אבל תמיד

אישרתי עריקי מילואים באמצעות הוספת תדפיס מעקב משלוחים מאתר הדואר.
שם מופיע לרוב כיתוב אחד מהשניים:
'דבר דואר שמספרו RR123456789IL נמסר ליעדו בתאריך XX/XX/XX באמצעות יחידת הדואר שב____'

או

'דבר דואר שמספרו RR123456789IL לא נדרש ע"י הנמען. דבר הדואר הוחזר לשולח בתאריך XX/XX/XX'

בנוסף אם המעטפה הייתה חוזרת אלי הייתי מצרף אותה עם חותמת 'לא נדרש'.

כל זאת בתוספת תע"צ ובו חתימתי (המקבילה לעדות בשבועה) שהן הצו הראשון והן צו התזכורת נשלחו לכתובות הרשומות בתאריך המצוין, וכן בתוספת דף דואר רשום עם מדבקה עם מספר פריט הדואר וחותמת של יחידת הדואר עם תאריך המשלוח (שתואם לתאריך בתע"צ).

כל אלו הם תהליך שבאמצעותו אישרתי וגם שלחתי לכלא עשרות עריקים.

אגב, פעם התקשר אלי קש"ב תורן מהכלא באמצע משפט ואחז בידיו את התיק, וביקש ממני הבהרות לגבי שיחותי הטלפוניות עם הנפקד.
לאחר שעיין בכל המסמכים החייל כמובן קיבל עונש מחבוש.

לא מבין מה הבעיה בתדפיס מאתר הדואר בגיבוי המסמכים הנ"ל - זוהי ראיה מצוינת שהחייל ידע על המילואים או 'סירב לדעת'.

Captain Wraith

New member
תפעיל גוגל..

אתה תמצא כל כך הרבה הודעות תסכול של גולשים ברשת שבאתר הדואר כתוב X ובכלל זה סטאטוס לא נכון.
אז כנראה שהתדפיס עליו אתה מדבר הוא לא כזאת 'ראיה מצויינת'.

אני אשאל אותך אחרת, אתה עכשיו אזרח.. נניח ומס הכנסה תובעים אותך מסיבה כלשהי... הם מציגים בבית המשפט ראיות מהמערכת הממוחשבת שלהם.. אתה - כנתבע - האם לא תערער על אמינות הראיות האלה?
מאין אתה יודע שאתמול בלילה אחד העובדים לא נכנס למסוף וסילף נתונים?

אותו דבר לגבי הדואר, תחשוב על עצמך נניח ואתה היית עריק, ובבית המשפט היה מגיע התובע הצבאי והיה מציג את המסמך הזה.. למה שאתה תניח שהמסמך הזה תקין? כי זה הגיע מ'דואר ישראל' זה מה שנותן לו את התוקף?

ori239

New member
ההבדל הגדול והמשמעותי הוא

שלעריק יש מלבד צו רגיל וצו רשום גם שני חיפושים פיזיים, לרוב נוצר קשר עמו והוא יודע על עריקותו.
במקרה שלי היו גם תיעודי שיחות טלפוניות רבות עם תאריכים, שעות ומה בדיוק נאמר.

קשה מאוד שלא להרשיע ע"ס ראיות כה מוצקות, אלא אם העריק טוען ששיקרתי ולא היו שיחות (הכנסתי עשרות, לא בודדים לכלא, ואף אחד לא טען ששיקרתי).
אם החייל חכם הוא מגיע תוך יום-יומיים ליחידה, נשפט, מקבל לרוב עונש לא רציני וממשיך בשגרת חייו.

אם הוא טיפש - הוא מחכה שיאושר כעריק ושהביקור הבא יהיה של מ"צ.

כך שאם מס הכנסה שלח הודעה שלא קיבלתי, הן בדואר רגיל והן ברשום, אך גם הגיע אלי נציג הביתה פעמיים ומסר לי/לקרוב מקרבה ראשונה מכתב ידנית שאם לא אסדיר את ענייני בהקדם מצבי עלול להיות רע יותר - האמן לי שאגש לסדר איתם את הדברים ולא אחכה לבית המשפט.

קשה מאוד לעריק להוכיח שלא ידע על המילואים.

אושי231

New member
הזכרת לי שהיה לי פעם עריק שניסיתי

לתפוס אותו בטלפון המון פעמים והוא לא ענה. יום אחד שלח לי הודעה "מי זה" ועניתי לו שזו אושי הקצינת קישור, שיש לו צו לתאריך כך וכך במקום כך וכך ואני מבקשת לבדוק האם הוא קיבל את הצו ואם יש לו בעיה להתייצב.
הוא ענה לי בחזרה "קיבלתי את הצו אל תדאגי אני בא".
ביום של המילואים ראיתי שהוא לא מגיע, כמובן פתחתי נפקדות כנדרש ובהמשך גם עריקות. הגיע להישפט. את כל התיק, כולל הודעת הטקסט ששלח הראיתי לשופט וכמובן שהוא לא היה יכול להכחיש.
תמיד תמיד תמיד תיעדתי כל פיפס של חייל לפני משימה כדי שלמקרה שיהיה נפקד יהיה לי את התיעוד.

Captain Wraith

New member
אתה לא יודע לעשות הפרדה..

כל נושא החיפושים מתרחש אחרי שכבר החייל החל לבצע עברה.

כל נושא שיחות הצפי והצו הוא כדי לגבש את חוקיות הזימון.

אם החוקיות מלכתחילה מעורערת גם אם תציג 9000 חיפושים זה עדיין לא יעזור לך להרשיע את החייל.

לשם השוואה: זה שמס הכנסה ישלח לך מליון מכתבי אתראה על חוב, לא יעזור למס הכנסה לקבל את הכספים אם מלכתחילה הסיבה שבגינה נוצר החוב היא 'לא חוקית'.

בוא לא נדבר על חיילים טיפשים וחיילים חכמים...
אתה תופתע לדעת כמה חייל טיפש חכם יותר מ'קצין קישור טיפש'.

אני מוכן להתערב שיש לא מעט הרשעות של חיילים בדמש שיכלו להתבטל אילו החייל היה נשפט בבית הדין.

בכל הכנות, כשהמגד שלך היה שופט חייל הוא היה פותח את מסמכי העריקות? הוא היה מסתכל שיש חותמת דואר ברורה על גבי התע"צ?
ומה היה קורה אם אין חותמת כזאת? הוא היה עוצר את המשפט עד שאתה כקצין הקישור תשיג את הראיה המתאימה? הייתי רוצה להאמין שזה מתנהל ככה.. אבל - מסופקני.

ori239

New member
ידידי

בעת שירותי כקצין קישור היה *עלי* לוודא שהכל תקין.
במידה ולא היה תקין - לחייל הייתה זכות לבקש להישפט בבית דין או לעיין בעצמו בתיק ולהשיג השגותיו.
משלא עשה זאת אלא הסכים להישפט בפני ק.השיפוט - הרי שמבחינתו התהליך תקין והוא מסכים לכך.

גם אתה - אם תקבל דו"ח משוטר תנועה - אתה יכול לשלם את הדו"ח ואתה יכול להילחם.
בחרת לשלם? סימן שאתה מסכים עם התהליך בעניינך.
האמן לי שאם חייל היה נעצר או נכלא שלא בצדק - היום *אני* הייתי בכלא עם הורדה לדרגת טוראי וכנראה גם רישום פלילי ותביעה אזרחית.

המג"ד שלי לא היה פותח מסמכים - הוא היה מסתכל לחייל בעיניים ומנסה להבין עם מי יש לו עסק - עם חייל טוב שהוא במקרה סטודנט שהבריז לפני מבחן או עם חייל סמרטוט, שכבר שנים מתחמק בקביעות בכל צו ומעולם לא מתייצב.

המג"ד שלי לא דיבר עם 5 קציני קישור לפני בגלל חוסר אמון - היום במקרה אני השליש שלו במילואים (הוא דרש אותי לאחר השחרור), כך שבינינו - הוא לא היה צריך לבדוק את התיקים שלי.

אבל אם כבר מדברים - פעם התקשר אלי קש"ב מהכלא באמצע משפט לנפקד וביקש הבהרות למסמכים בתיק - בסוף המשפט החייל נידון למחבוש.

אתה יכול להאמין לי ואתה יכול שלא - ביקורת אכ"א פתע הגיעה אלי, יתכן ובגלל שבשנה וחצי פתחתי נפקדויות כמו 20 קציני קישור. למעט היעדר חותמת גומי של המג"ד על עותק מכתב לנפקד שהיה בתיק אחד (יש הרי מס' עותקים) - כל התיקים נמצאו תקינים והביקורת עברה בהצלחה.

ראש תא מיל' במדור נפקדים ועריקים היה נפגש איתי בממוצע אחת לחודש, קצין ותיק ומוערך שאמר שאין ק.קישור שהתיקים שלו יותר מדוגמים משלי.

הכנתי פורמט לתיק נפקד שהוכנס לפק"לים של אוגדות מילואים.

בקיצור - אם הייתי עושה ביקורת לעצמי - ככל הנראה נושא הנפקדים והעריקים היה הנושא האחרון שאותו הייתי ניגש לבדוק.

יונתן- כדי לקצר את התהליך

מסור לקצינת הקישור שלך את הפקס הקרוב אליך ובקש שתפקסס לך אותו.

הצו הזה הוא תעודת הביטוח שלך ושל המעסיק שלך במידה וישנה בעיה בשירות המילואים- החל מבט"ל שלא משלם למעסיק וכלה (חס וחלילה) בתאונה שלך בדרך לשירות.

הרבה פעמים (ובעיקר באזור חגים) קצינות קישור יעילות מתקשרות להתריע טלפונית על קיום מילואים, וזאת כדי לאפשר לך להערך בהתאם.

אני ממליצה שתעדכן את הבוס שלך בקיומם של המלואים הקרובים ובמקביל תבקש מקצינת הקישור לפקסס לך העתק שלו.

אבא שלי תמיד אומר שהדבר היחיד שבטוח ב-100% זה המוות. ולכן התשובות שתקבל פה הן לפי החוק היבש ומניסיון וידע אישי. בסוף- אם תגיע לעמוד בפני שופט (במקרה הגרוע והצו חוקי ובחרת להיות עריק) זה הכל שיקול דעת שלו לאור העובדות שיוצגו בפניו.

למעלה