מיצים, שייקים - ומה שביניהם...

nadavban

New member
מיצים, שייקים - ומה שביניהם...

שלום לכולם :)
אפתח ואומר שאני לא צמחוני ממש, אבל בחודשים האחרונים הורדתי מאוד את כמות הבשר (ממשהו כמו פעמיים ביום לבערך פעם ביומיים-שלושה), אני מרגיש מעולה ומרגיש מוכן לעבור לשלב הבא.
כבר תקופה ארוכה יש לי פנטזיה להתחיל לשלב בתזונה שלי שייקים ומיצים, בעיקר על בסיס ירקות, אך אני אובד עצות בתחום הטכני - מה ההבדל בין בלנדר, מיקסר ומסחטת מיץ?
עבדתי פעם במקום שעושה שייקים וראיתי שיש מכשיר שונה לירקות קשים (גזר, תפוח) ולשייקים ע"ב פירות. האם יש מכשיר שעושה את הכל ביחד?
יש לכם איזה דגם / חברה מומלצים?

תודה ושבוע טוב,
נדב
 

ella1302

New member
אין מכונה שעושה את הכל יחד מהסיבה שמדובר

בפעולות שונות- מסחטה מרסקת ומפרידה את המיץ משאר הפרי ובלנדר מרסק את הפרי בשלמותו לחתיכות קטנות. אין לי מסחטת מיץ, יש לי בלנדר של פיילוט ואני מסתדרת איתו מצוין. בעיקרון כל בלנדר ביתי יעשה את העבודה. יש כמובן את המקצועיים של ויטמיקס, אבל הם עולים כמו בית קטן בירוחם ואני בכלל לא בטוחה שהם שווים את ההשקעה.
 

ladybug6

New member
לדעתי עדיף להתחיל עם בלנדר

גם כי הוא יותר שימושי במטבח וגם כי הוא מייצר שייקים שכוללים את הפרי/ירק השלם ולא רק את המיץ, וכך מקבלים גם את הסיבים התזונתיים, ואפשר ליצור שייקים סמיכים ומגוונים יותר (להוסיף גם אגוזים, זרעים וקרח/פירות קפואים) מאשר רק מיץ.

מיקסר זה כדי להקציף

ומעבד מזון זה לטחינה, קיצוץ וריסוק של מזון.
 

נטאשKה

New member
סביר להניח שלא תרכוש גם וגם

לפחות לא בהתחלה.
לכן לדעתי בלנדר עדיף בהרבה. אתה שולט על רמת "המיציות" של המשקה - לפי כמות המים/מיץ תפוזים/תחליף חלב כלשהו/בכלל לא שאתה מוסיף לפירות/ירקות שאתה שם ואתה מרוויח גם את כל הטוב שבסיבי הירק/פרי.

במכונת מיצים אמנם תקבל מיצים צלולים יותר אבל תאבד הרבה מהערכים התזונתיים.

יכולה להעיד שאצלינו כל יום נלגמים כד או שניים של שייקים (ההבדל - מיץ הוא צלול ושייק לא) מהבלנדר. זה מהיר. מהיר לניקוי. מהיר להכנה. לדעתי זה נוח.
 
הערכים התזונתיים לא נפגמים כאשר שותים

את הירק במקום לאכול אותו מרוסק.
לא נהנים מהסיבים התזונתיים,
אך הערכים התזונתיים
של כמות חומצה פולית למשל
או כמות סידן
לא נפגמת
בין אותו הירק/פרי בין בלנדר למסחטת מיצים קשים.
 

nadavban

New member
תודה! אז הוחלט על בלנדר

עכשיו שאלה - איך מבלנדרים גזר? ותפוח? הבלנדר יכול לכתוש אותם לשייק? צריך להוסיף נוזל?
האם אפשר לבלנדר תפוז או שחייבים לסחוט אותו?
 

VEGANGIRL

New member
אחלה שאלה!! מוסיפה ושואלת-

1. האם מישהו יכול להמליץ על בלנדר במחיר סביר שעושה את העבודה?
2. אפשר לקבל רעיון לשייק מומלץ שמכיל כמות טובה של ברזל? (מעדיפה שייק על בסיס ירקות בלבד, או רק עם פרי אחד)
 

יוספה 51

New member
ובבלנדר תבדוק שאפשרי לרסק איתו קרח

יש הפרש כספי ששווה את זה, בעיני. לי יש את של טופל ואני מרוצה. לא יודעת איך האחרים.
 

ella1302

New member
תפוח ותפוז בלי שום בעיה, לא ניסיתי גזר.

בעיקרון צריך להוסיף נוזל, אם מוסיפים תפוז או שניים יכול בהחלט להספיק.
 

VEGANGIRL

New member
אבל איזה ירקות/עלים לשלב בשייק?

מה הכי בריא ומלא ברזל?
 

ella1302

New member
אפשר לשלב מה שאוהבים. מבחינת ברזל

עלי תרד ותפוז בשביל ויטמין C. גם פטרוזיליה זה בריא וטעים, כמובן חסה. אני מוסיפה לפעמים טחינה וסילן, אגוזים, זרעי צ'יאה.
יש שפע של מידע ומתכונים באינטרנט, תתנסי בשילובים שונים עד שתגיעי למה שהכי טעים לך.
 

ladybug6

New member
דווקא תרד טרי לא אידיאלי לברזל

בגלל שהספיגה שלו לא טובה במיוחד.
בפטרוזיליה יש פחות ברזל ל-100 גרם אבל היא נספגת יותר טוב כי היא עשירה גם בויטמין סי. היא גם פחות מרה מרוקט וכאלה.
 
כל מה שירוק הולך, מלפפונים, קישואים, חסה

סלרי וכל עשבי התיבול - להוסיף כמות קטנה כי הם מאוד דומיננטים בטעם.

עדיף ששייק - SMOOTHIE
יהיה מורכב מכ- 2/3 ירקות ירוקים, ו- 1/3 פירות במקסימום.
כאשר לירקות אחרים מתייחסים כאל פירות - למשל סלק, עגבניות, גזר ושות' "תופסים" מהחלק של הפירות.

עם זאת, מומלץ להתחיל עם יחסים שונים
כדי שהוא יצא מתוק יותר וטעים יותר
כלומר, יותר פירותי.
 

VEGANGIRL

New member
ניסיתי בבלנדר ולא יצא טוב :(

יצא כמו עיסה/דייסה כזאת ולא מיץ נוזלי שניתן לשתות...
:(
כנראה שצריך להשתמש רק במסחטת מיצים ובלנדר לא מספיק טוב?
 

ladybug6

New member
שייק הוא מטבעו סמיך יותר ממיץ

ככל שהבלנדר יותר טוב או שמעבדים יותר זמן, המרקם יותר חלק, כמו סמוד'י. אבל מיץ זה לא אמור להיות. מיץ זה נוזל צלול, בלי סיבים ובלי קליפות ובלי חתיכות של שומדבר. בשביל תוצאה כזאת צריך מסחטת מיצים, או לסנן את ה"דייסה" שיצאה לך בבלנדר בחיתול בד או גזה, ואז ישאר לך רק המיץ.
אופציה נוספת היא שלא שמת מספיק נוזלים ולבלנדר היה קשה ליצור שייק מהירקות ששמת..
 

נטאשKה

New member
לא יצא לך מיץ צלול מבלנדר

זה מה שכתבו לך כאן כל הזמן. יצא לך מהבלנדר רק שייק, לא מיץ.

אם לא יצא מספיק ניתן לשתיה לטעמך פשוט הוסיפי עוד נוזלים - אני אישית מוסיפה מים בד"כ אבל אפשר על בסיס תחליפי חלב, מיץ תפוזים, מיץ לימון במקרים שהוא מתאים וכן הלאה.
 
רגע... בואי נעשה סדר


בבלנדר מכינים שייק, או smoothie
במסחטת מיצים קשים, סוחטים את הפירות והירקות, ומקבלים מיץ צלול ללא הסיבים שלהם. למשל, מיץ גזר צלול מכינים במכונה כזו.

עגבניות, בבלנדר יצא מיץ עגבניות עשיר סמיך על כל הגרעינים שלהן, יתכן ויהיה צורך להוסיף לו משהו נוסף נוזלי
ובמסחטת מיצים קשים, יצא מיץ עם גוון עכור בין ירוק לאדום, שמזכיר בטעמו עגבניות

מלפפונים, בבלנדר שייק מלפפונים עשיר וסמיך על כל הגרעינים שלהם, יתכן ויהיה צורך להוסיף לו משהו נוסף נוזלי
ובמסחטת מיצים קשים, יצא מיץ שקוף עם גוון ירוק, שמזכיר בטעמו מלפפונים

אגב, כל המיצים הטעימים שקונים בדוכני פרי
על פי רוב מכינים אותם בבלנדר,
אלא אם כן מבקשים במיוחד מיץ גזר, או מיץ סלק וכו'.

כדי להכין שייק ירוק, או שייק כלשהו, או SMOOTHIE
משתמשים בבלנדר
כפי שרשמו בתגובות אחרות

צריך להוסיף פרי/ ירק/ מרכיב נוזלי
אם המרקם עדיין יוצא סמיך מדי
פשוט להוסיף מים/ מיץ תפוזים
עד שתגיעי למרקם הרצוי לטעמך.
 

יוספה 51

New member
לא חושבת שאפשר גזר בשייקר, בשביל זה צריך

מכונה למיצים קשים. לי יש גם וגם ואכן אני עושה מיקסים מאד טעימים,
 
אפשר, כך מכינים מחית של גזר, או קרם גזר

אפשר לבשל או לאדות קודם אם המכשיר אינו חזק מספיק
או להוסיף קצת נוזל.

מכונת מיצים קשים מפיקה ממנו מיץ
אך משאירה את כל הסיבים התזונתיים מחוץ לתמונה
בניגוד לבלנדר/מעבד מזון.
 
למעלה