מיצים, שייקים - ומה שביניהם...

נטאשKה

New member
אני מכינה מיץ גזר בבלנדר

הוא פשוט לא יוצא צלול כמו ממסחטת מיצים.
 
תשובות

על חלק כבר ענו לך.

גזר אפשר לבלנדר, בבלנדר או במעבד מזון,
אז כמובן לא יוצא ממנו מיץ, אלא רסק של גזר.
אז כדי שניתן יהיה לשתות את מה שיוצא
צריך להוסיף פירות ו/או ירקות עם אחוז מאוד גבוה של מים
או פשוט כוס מים.

תפוח הופך לרסק תפ"ע, אין צורך בשום תוספת.
תפוז מבלונדר, לטעמי הרבה יותר טעים ממיץ תפוזים סחוט.
הוא הרבה יותר עשיר וטעים.

בלנדר עקרונית צריך תוספת נוזלים
אלא אם כן מכינים בו משהו עם אחוז מים גבוה בתוכו.
למשל שייק של מלון ובננה לא צריך שום תוספת נוזלים
כי המלון מכיל הרבה נוזלים, וכו'.

בכל מקרה, תמיד להיות קשובים
בלנדר זה מכשיר שבכל מקרה
צריך להשגיח ולראות שהוא לא מסתובב על ריק
או משמיע רעש זועם
אם עושה זאת
להוסיף טיפה נוזל והכל משתחרר.
 

VEGANGIRL

New member
תודה רבה :) ומה דעתך על השילוב-

חסה,פטרוזיליה,קייל,חצי תפוז,תפוח?
או שיש לך רעיון אחר?
(ואשמח לעזרה לגבי כמויות העלים והיחס ביניהם)
 

Gidi Shemer

New member
אני אמליץ על החביב עלי

בננה-שתיים עם חצי כוס מי קרח

אחרי ערבול, מוסיף שני חופנים מלאים של עלי קייל. מערבל.

לפעמים, במקום קרח אני מקפיא פירות גמו ענבים או מלון ומשתמש בהם בתור ה"קרח".
 
זה כל כך אישי...

ראי ההמלצה של גידי

אני לא אוהבת קייל, לי הוא מאוד מר
ויש כאלו שמאוד אוהבים אותו.
כך שאני ממליצה פשוט להתנסות.

אני ממליצה להתחיל עם יחס של חצי-חצי בין הפירות לירקות
אם זה לא טעים
אז תמיד אפשר להוסיף עוד פרי
מה שיהפוך את זה למתוק יותר
ועם הזמן יהיה אפשר להוריד.

תפוז עם תפוח זה טעים מאוד
אבל עתיר סוכרים
ומפוצץ באנרגיה.

אז אם נלך על מה שרשמת
הייתי שמה במקום תפוח שלם, חצי תפוח, או רבע.

כמה עלי חסה
טיפ טיפה פטרוזיליה - כי זה באמת משהו שלא כולם אוהבים...

עם תפוז
וחצי תפוח, או רבע תפוח
זו יופי של התחלה
כמובן שגם קייל הולך
והוא יתרום מאוד לאיכות התזונתית של השייק, רק לוודא שהוא טעים

אם את אוהבת בננה
אז זה אחלה להתחיל איתה
בננה עם 1-2 תמרים
ועוד חסה, קייל
אפשר להוסיף איזה מלפפון עסיסי, או קישוא חמדמוד

גם ירוק, גם עתיר ויטמינים וגם מפוצץ באנרגיה.

לזכור רק שהשיקיים האלו הם כמו ארוחה, ארוחת ביניים למשל, או ארוחת בוקר.

יש כמה פירות שהם אחלה בסיס לשייק
ולמעשה עליהם אפשר להוסיף כל ירוק שהוא
וזה יהיה טעים
אפילו פטרוזיליה וסלרי

למשל פאפיה, מלון, בננה, תפוח עץ
הם טעימים מאוד בשייק

אז פשוט להיות יצירתיים ולנסות.
אפשר להתחיל גם עם כמויות קטנות
לבלנדר
ואז להוסיף עוד מינונים
וכך לגלות מה הכי טעים לך.

בסופו של דבר כדי שזה יהיה שייק ירוק באמת
עם כל יתרונותיו
מומלץ שסך הפרי לא יהווה יותר מ- 1/3 מהשייק.

בחדוות ההנאה
 

VEGANGIRL

New member
לקלף את הקליפה של המלפפון/קישוא?

או שאפשר להשאיר אותה?
 
תלוי אלו, יש שם עלי סרפד ועלי חרדל שהם באמת

קצת יותר מרירים
ונראה לי שאיתם זה יהיה פחות טעים,
אך עלי סלק למשל לא מרירים.
בקיצר, תלוי אלו עלי בייבי.

ככלל, אני ממליצה לנסות.
ללכת על תערובת שהיא בטוח טעימה
ואז להוסיף קצת מהדבר אותו רוצים להוסיף
ולטעום.

אני שותה כמעט הכל...
קולורבי, כרוב לבן, סלרי
וזה טעים לי...

אני ממליצה להתחיל בבטוחים
כלומר, אלו שרוב האנשים אוהבים
כך כמעט בטוח אין נפילות
למשל, בננה, תפוח/תפוז/מלון, חסה, תמר 1-2, חופן פטרוזיליה
 

נטאשKה

New member
אני יודעת שהצורה שבה הירקות והפירות

נסחטים במסחטת מיצים מייצרת מצב שבעצם לא מקבלים את כל הטוב התזונתי מהסיבים. כך קראתי כמה וכמה פעמים. יכול להיות שאני טועה
 
למעלה