מיקבצון ביקורות

Omnivore

New member
תודה נהנתי לקרוא

מצטרף להמלצה של סבתא לגבי מעטפת האנטריקוט.
 

salo22

New member
תודה


 

erezavn

New member
אני בדרך כלל דבק בחיות הים בשילה

למרות הספטה השחורה שלא המריאה לכם...
בעניין האנטריקוט כפי שהגיבו אחרים, כשאני רואה מנה שכוללת 150 גרם אנטריקוט פרוס לפרוסות אני מוותר. סיכוי גדול שחצי מהפרוסות תהיינה שומן וסחוס. אם כבר בשר פרוס - אז רק סינטה או שייטל נטולי שומן...
 

salo22

New member
אם הרעיון כל כך לא מוצלח

אז הייתי מצפה ממסעדה אינטיליגנטית, לא להציע אותו
לגבי השומן באנטריקוט, ברור שיש וזו לא צריכה להיות המגבלה של הנתח, אני עדיין דבק בזה שאפשר לעשות פלאים בבישול איטי ונמוך עם אנטריקוט ולא להגיע למצב של שומן בלתי אכיל ולעיס, לא ממש משנה כמה יש ממנו, אבל שוב, דורש השקעה, סבלנות ובקרה בשיטת הבישול, עובד נפלא, במיוחד בנתח שומני כמו אנטריקוט.
 

החתולית

New member
לטעמי בשילה מעולם לא היו חזקים בבשר

או במנות מבושלות אחרות. המנות הראשונו והמנות מן הים על הגריל, הן המנות החזקות במקום.
&nbsp
מסכימה איתך לגבי החלפת הדג.
 

Gרר

New member
דווקא התנשאות לא הרגשתי שם, אבל מה שכן

הפריע לי שם זה הצפיפות. במיוחד על הבר הצדדי שבו אנחנו אוהבים לשבת, ממש מרפק למרפק. בקושי אפשר להסתובב כדי לדבר עם המלצרית.
 

salo22

New member
עסקית בעלה גפן - צומת קרית אתא

העסקית הראשונה שלנו שם וזה בהחלט מאורע מתאים לביקורת

את התפריט ניתן לראות ברשת, אני חושב שהוא לא רע, אך יש בו כמה בעיות משמעותיות, לטעמי -
הראשונה שרמת המינימום 68 ש"ח תחרותית למרכז תל אביב אך לא מספיק לסביבה בה פועלת המסעדה. השניה קשורה לראשונה - אין מספיק אופציות וחשיבה על אוכלוסיית הסביבה, זה לא בושה לחשוב אפילו מעט פשוט יותר בסביבה כזו בצהריים, גם על סוג של מנות מהירות נניח, אך מושקעות, לטייק אווי, עובדי הסביבה לדעתי יעריכו &quot
הלוואי שהמסעדה הייתה יכולה להסתמך רק על מה שמוצע כרגע ולהצליח באיזור הזה בצהריים, אבל באיזור כזה עסקי ותעשייתי, כמעט ואין מצב שקהל העובדים יתעניין במסעדה באמצע היום.
הבעייה השלישית ואולי הכי משמעותית - קטגוריית הראשונה היא נפל, למעשה כמעט ולא קיימת, זה לטעמי נו נו נו גדול. בניגוד נניח לשילה בתל אביב, שם נהננו מאוד מהראשונות ופחות אהבנו את העיקריות, בארוחה בעלה גפן האפשרויות היו חומוס או סלט ירקות או מרק (שלא היה באותו יום). איפה כל המנות הראשונות המצויינות והמיוחדות שיש למסעדה להציע ? אני מאוד אוהב את החומוס והפיתה אבל זוגתי לא נוגעת והסלט היה מתובל טעים אבל קטן וסתמי ודי מעצבן.

העיקריות היו טובות מאוד -
הקבב חלבי במעטפת בצק היה לנו מעניין וטעים מאוד, מיוחד אך קצת חמצמצי מידי מהירקות.
פילה בקר עם פירה הוגש בנדיבות ו"עשוי היטב", באמת כמו שצריך ולא משנה אם זו מסעדה באיזור תעשייה במפרץ חיפה או במרכז תל אביב.
עם המנות מקבלים כוס לימונדה קרה וטובה.

לקחנו שוב גם את פלטת הקינוחים הזוגית, שהייתה נפלאה כרגיל. הסכימו להחליף בעטייף את המלאבי ועשו אותנו שמחים ומאושרים, העטייף פשוט נפלא.
טרונייה ותהייה אחרונה - יש מסעדות לא מעטות שמציעות הנחות צהריים על תפריט הקינוחים, הייתי שמח אם גם בעלה גפן היו שוקלים זאת ולבטח זו עוד נקודת תמריץ שהייתה מחזירה אותנו יותר תכופות לשם. כמובן שיש גם כאלו שלא.

כל המחירים ברשת - עדיין מסעדה שאנחנו אוהבים ונהנים בה ובתקווה תהיה עוד יותר "ממוקדת" וטובה בעתיד.
 

bob68

New member
על הדיווח

מספר עניינים שמסקרנים אותי בכדי להשוות את ארוחת הצהריים שאכלתי שם לא מזמן לחוויות של אחרים :

- אם במקרה אכלת בערב את אותן המנות המוגשות בצהריים , האם המנות אכן מגיעות באותו גודל כמו שהמלצרית שלנו ציינה ?

- כתבת שסלט הירקות היה מתובל, טעים אך קצת קטן וסתמי. ייתכן שמה שהרגשתי נבע מהעובדה שאכלנו בשעת צהריים מאוחרת אבל הייתה לי תחושה שהירקות חיכו זמן מה. אתה זוכר תחושה דומה ?

- במידה והיו שולחנות נוספים, האם גם אצלכם היה טקס של הצגת מנה שהזמנתם לשולחן שכן ו/או הצגת מנה שהם הזמינו לשולחן שלכם ? אצלנו זה קרה ויותר מפעם אחת


אני מודה שארוחת הצהריים לא עשתה לי חשק לחזור שוב. כמובן שעדיף לא להסיק מארוחה אחת ועוד ארוחת צהריים עסקית (למרות שבחרנו מנה נוספת מחוץ לעסקית וניסינו לבחור את המנות הייחודיות שהוצעו בעסקית) אבל היו בעיות שאני לא מצפה מקום שמתהדר בתואר 'מסעדת שף' כמו חוסר איזון בטעמים בחלק מהמנות או תחושה שמרכיבי המנות יושבים ומחכים להרכבה .
 

sweetdreams

New member
כן על סעיף 3!!!!

וזו כנראה אותה מלצרית. לנו זה קרה בערב, ואני זוכרת שזה היה נראה לי *מאוד* מוזר!
היא אפילו עברה לידינו עם המנה לפני, ואמרה לנו שהיא תכף מביאה לנו אותה, היא רק הולכת להציג אותה לשולחן השני. ואז היא הולכת, הם כולם רוכנים על המנה שלנו, מסתכלים ומביעים עניין, ולנו לא נותר אלא להסתכל בהשתאות על כל הסיטואציה...
&nbsp
לגבי הסלט, אצלי זכור לי שהוא היה חמוץ ועתיר שמן, ושלא מאוד אהבתי אותו (אבל מצד שני, גם המנה העיקרית שלי באותו יום היתה מאוד חמוצה, אולי ידו של מישהו היתה קלה מדי על הלימון באותו יום..
).
בסה״כ, מאז שהוציאו את עלי הגפן מהעסקית, אני חושבת שכבר עדיף להזמין מנה ראשונה מהתפריט הרגיל, מאשר להסתמך על הראשונות הסתמיות של העסקית.. יש שם אופציות מצויינות בהרבה, והעסקית הזאת לטעמי רק עושה להם רע.
 

salo22

New member
ג'יזל כנראה "קצת משוגעת" ומאוד חברותית

ואני חושב שהיא "הזהירה" אותנו במפגש הראשון איתה (היו שניים או שלושה בערב), שהיא קצת מג'נונית ושלא נעלב ממנה, סה"כ היא הייתה מאוד בגבולות הסביר, אם כי קצת מוזר, אבל אף פעם לא נהגה כפי שציינת, שזה מוזר ומעיק מאוד, לא בא לי שהמנה שלי תטייל ברחבי המסעדה ותעבור לסועדים מול הפנים ומתחת לאף. היא מאוד יצאה מגידרה להסביר ולשתף ולייעץ (סיפרתי על כך לדעתי בביקורת הראשונה, היא הייתה יותר מידי חברמנית שם ו"רמזתי" אם אני לא טועה על העניין, לווא דווקא לטובה..).

אולי החומוס טיפונת קטן יותר, אבל לא באופן משמעותי, אולי גם אותו גודל.. אני לא חושב שהוא ממש קטן, יש שם עומק
אני כן עקבתי כמובן על מה שרשמת עליו ולטעמי כן מצאתי שם ניואנסים שמביאים יחודיות וכן, גם מרקם וטעם די מיוחדים ברמה שכן דיברה אלי, בעוד שאצלך הוא כנראה נטה יותר לתחושת התפל
אבל זה לגמרי לגיטימי וגם יכול לקרות בין הכנה להכנה ובכל מקרה הכל פה סובייקטיבי.. אני כן חושב על מנת החומוס הזו מידי פעם והייתי יותר משמח לשים יד על שמן הזית שבשימוש, מניח שזו לא תהיה בעייה גדולה לברר ולאתר..

כן, הירקות גם היו די עייפים בסלט, התיבול מוצלח לסלט ערבי קצוץ, אבל בשביל עומאר זה עם ידיים קשורות וכיסוי עיניים, כך שזה לא עושה שום רושם, הייתי מקבל כחלק מפלטת סלטים בארוחת צהריים (אגב אם עומאר יגיע למצב שהוא כן מנצל מידי פעם חוזקות בגיזרת הסלטים "כמו פעם" ביפו, לא יוריד מכבודו, במיוחד בצהריים, וישמח רבים, מה גם שהסיגנון נדרש יחסית ורמת סלטים אצלו ממש לא הולכת ברגל, זו בשורה גם בז'אנר הדי "חבוט" ופופולארי הזה, אבל צריך בהחלט לחשוב היטב איך משלבים גם כיוון כזה כדי לא להרוס את כיוון "מסעדת השף").

מרכיבים יושבים ? אני לא בדיוק הבנתי את הכיוון מחשבה הזה, זרוק את סלט הירקות הצידה, כל המנות שאכלתי שם דורשות תיכנון והכנה מוקדמת של אלמנטים, זה נכון, אבל לדעתי לחשוב מהארוחה הזו שזו "מהות המסעדה", לדעתי זה מאוד לא בכיוון וחבל שקיבלת את התחושה, אני בטוח שזה לא המצב.

יש המון מנות מעניינות מאוד שהייתי שמח אם היה יוצא לך לאכול שם בערב ולפרט דעתך, יש שם ידיים והבנה של בישול מתקדם וחבל שזה לא בא לידי ביטוי בעסקית, ברגע שקטגוריית הראשונות מסורסת וגם לא יצא לך לנסות קינוחים, אכן יש בעייתיות לדעתי להבין מה באמת קורה שם, כי קורה

אני מפרט פה ושם על המנות האהובות (גם בעמוד הזה) והקינוח הזוגי שכל כך התרשמתי ממנו, נכון שגם בעסקית הזו המסעדה הייתה אמורה להיות יותר טובה, משמעותית אפילו, אבל מקווה שיצא לך להרגיש את המסעדה מחוויה "מלאה ומשמעותית יותר" ואז לקרוא את דעתך, אני חושב שזה יהיה מוצלח הרבה יותר מהניסיון ההוא, אבל כמובן אין אחריות על הדברים וכולנו גם מתרשמים ונהנים יותר או פחות בצורות שונות וזה מה שנפלא בעניין
 

מיתר44

New member
נוהג מוזר ומופקר

מזכיר לי במשהו את מנהגו של מרצ׳ל מסמי וסוסו: כשמזמינים סטייק, הוא היה
פורס אותו, שוקל לצרכי תמחור, וקורא בקול גדול: 400 גרם זה בסדר? לא זכור
לי שמישהו מחה לאחר קריאה פומבית שכזו. :)
מאידך, מאוד מסקרן אותי מה אוכלים שכנים ולא אחת אני מעז לשאול - את השכנים
או המלצר. למרות זאת לא הייתי נהנה לראות מישהו זר גוהר על מנתי.
 

salo22

New member
זה סושי אשתורי הפרחי תל אביב - משלוחה

כן, הגעגועים הכריעו, אחרי צהריים בשילה וסיבוב בעיר, הוחלט שניקח טייק אווי חזרה צפונה ונאכל בבית..
קצת מבאס לראות שהמחירים עלו בדיוק ב 10%, לא זוכר שרמת המשכורות בארץ התקדמה ממש למעלה בארץ בשנה האחרונה, וזה סושי לא הייתה סושייה זולה מידי מלכתחילה..
האוכל היה לנו טעים כרגיל - הקומבינציה הגדולה ביותר לזוג, מגוונת בהכל חוץ מבמבחר הדגים ושרצי הים, כיאה לנקודה לבעייה מרכזית הקשורה לרמת הסושי בארץ (כמובן שיש עוד בעיות רבות). באופן יחסי זה בהחלט סושי "מעוצב" ברמה שלצערינו לא בנמצא בחיפה, לא מדובר בשוס מטורף כמו שדיסקסנו בעבר, אבל בהחלט באופציה ראוייה לטעמי, בים של הרבה כלום.
יחד עם זה רול נגוייה עוקצני שאנחנו מאוד אוהבים שם מהעבר - תוספת הטוגראשי במעטפת הופכת את כל העניין לחריף ונעים..

אחרי שלקחתי את המשלוח עברתי גם בלה בון פאטיסרי כדי שיהיה קינוח, מקום שעושה רושם די משתדל ו"משפחתי" אבל אני לא בטוח שאפשר לקבוע שהוא ממש טוב או ברמה גבוהה במיוחד, מבחר די גדול, ביצוע שנוטה קצת לכיוון ה"ביתי", את המקרונים דווקא אהבנו הרבה יותר מקרואסון השקדים, הטעמים שלהם היו בכלל בכלל לא רעים, אבל גם שם, היה מספיק מקום לעידון ושיפור..
 
למעלה