מיקומי חלונות ודלתות...

ענתש

New member
מיקומי חלונות ודלתות...

מה יש לכם להגיד לי בנושא ? אנחנו בתהליך של מיקום חלונות ודלתות בבית... אשמח למחשבות, טיפים, עיצות. כשיהיה לי שירטוט עדכני (התוכנית השתנתה מאז הפעם האחרונה) אצרף. אבל בינתיים... בגדול: קומת הקרקע תכיל דלת כניסה אחת (רחבה, שתי כנפיים, מעץ). עוד שתי דלתות יציאה מהבית משניות, אחת מהמטבח שתוביל לאזור מרוצף קטן עם מחסן קטן, אזור שירות... והשניה מחדר האורחים שתוביל לגינה קטנה ופרטית (ובעצם גם לחזית הבית בחזרה). עוד דלת יציאה אחת מאזור חדר האירוח/משחקים לפאטיו. ויטרינות (שאלו דלתות יציאה ענקיות) יהיו שלוש - אחת מהסלון אל הגינה הקדמית ברוחב כ-4.5 מטר. אחת מהסלון אל הפאטיו ברוחב דומה ועוד אחת מפינת האוכל לאזור ישיבה בחוץ ברוחב 3 מטר. עוד לא חשבנו על חלונות בכלל... אנחנו חושבים על - בלגי הזזה בויטרינות הגדולות (החדש הזה של קליל, שנראה כמו בלגי אבל הוא בעצם דלת הזזה) וזה למרות שאני שונאת מסילות. אני לא רואה איך עוד אפשר לעשות כזו יציאה יפה וגם שנפתחת מאד לגינה. בלגי שנפתח החוצה או פנימה (עוד נראה) בדלתות היציאה המשניות כי אני רוצה אותן מזכוכית, שיכניסו אור ולא דלתות אטומות רגילות. וחושבים לשים תריסים חשמליים על כל הדלתות (בתור תחליף לסורגים) אבל לא על החלונות (מקמצנות). לא יודעת, אין לי אפילו איך לנמק את ההחלטות, לא מבינה על מה חשוב לחשוב (אדריכלית שלי יודעת, וממליצה לי, אבל רוצה לקבל עוד נקודות מבט). ובחדרי השינה עוד לא חשבתי אפילו - בחדרי ילדים שני חלונות ? אחד ? ארוכים וצרים ? רחבים ? איך נפתחים ? בחדר ההורים תהיה לי יציאה למרפסת (בלגי הזזה או נפתח ?) ואני חושבת על שני חלונות ארוכים, אחד מעל כל שידה שלנו. בקיצור - ספרו לי על שיקולי חלונות ודלתות. תודה

Rשף

New member
זה קל

בלגי אמיתי ללא תריסים פותר את בעיית המסילות וחלקית את בעיית הסורגים. החלונות שלנו מתחילים נמוך ועולים גבוה, מה שאומר שבחדרים הם נראים צרים.

איריסג

New member
תוכנית חלונות

כמה תובנות שאספנו... אנחנו בדיוק עכשיו אחרי סיעוד מוחות בעניין החלונות (עוד אין מסקנות סופיות ותיכף נגיע ללמה אין). אבל בינתיים - התובנות וההחלטות: קודם כל, משהו שלא כולם מקפידים עליו, ולי ולדרור הוא מאד מפריע - עניין המראה האחיד. אני ממש לא אוהבת בתים שבהם את רואה בחזית אחת 5 סוגים של חלונות, שכל אחד מהם ברוחב אחר, בגובה אחר, במיקום אחר. אחד צר וארוך ומתחיל נמוך על הקיר. אחד רחב וקצר - ומתחיל בגובה "סטנדרטי" וכו'... זה נראה בליל ממש מכוער (לטעמי לפחות). בעניין הבלגי - גם אנחנו עושים כנראה את הבלגי של קליל. יש לי ויטרינה ענקית בין הסלון למטבח (מאחורי פינת האוכל) שבשני הצצדים הניצבים שלה (ב 90 מעלות) יהיו שתי דלתות בלגיות - אחת יציאה מהמטבח ואחת מהסלון. את הויטרינה עצמה אנחנו עושים רק עם חלונות. זאת אומרת שזה יהיה למעשה קיר מסך קבוע - ובתוכו יהיו מפתחים של חלונות ציר. את אותו עיקרון אפשר לעשות גם עם דלתות - לעשות שני רבעים קבועים (עם חלוקות "בלגיות", אפשר אפילו לקבוע בהם חלונות) ואת המרכז לעשות דלת ציר עם שתי כנפיים למשל. זה יוצא מקסים. וככה נמנעת מההזזה. בחדרים, אנחנו עושים חלונות ששואבים השראה מהחלון הטמפלרי - זאת אומרת צרים (80 ס"מ), מתחילים נמוך (45 ס"מ מהרצפה) ועולים מאד גבוה (גובה החלון עצמו כ 2.15 מ'). אנחנו דווקא בחרנו לעשות תריסי גלילה רק בחדרי השינה - כי שם צריך לעשות החשכה מלאה כשרוצים לישון עד מאוחר, או כשרוצים שהילד יישן בצהרים. בויטרינות הגדולות ובחלונות האחרים - אני דווקא לא עושה תריסים. בחלקן יהיו וילונות כאלה או אחרים. ולא, אני לא מסרגת את הבית. כבר דיברנו על זה לדעתי בעבר, אני לא מוכנה לחיות בכלא. עושים מערכת אזעקה טובה, מתחברים למוקד ועושים גם וביטוח תכולה מקיף... החלוקות של הבלגי בחדרים עדיין לא סגורות. אם את זוכרת את השירשור שלי לגבי צורת הפתיחה של החלונות האלה. בעיקרון, יש מצב שאני עושה את זה בפתיחת ציר של שתי כנפיים (זאת אומרת פתיחה מהאמצע), ומשקיעה כל חלון בתוך מעין נישה פנימית (זאת אומרת לתוך החדר, לא אדן בולט החוצה). ראיתי לפני כמה ימים חלונות כאלה שעשו להם פתיחה של כנף אחת בלבד, והחצי השני הוא קבוע - ואז הכנף נפתחת (ציר) כנף על כנף. זה יחסוך לי את הנישה, אבל אני לא בטוחה שזה הכי מוצא חן בעיני, מה גם שזה מקטין לי בחצי את פתח האויר. כל החלונות אצלנו יהיו בלגים - עם חלוקות שונות. אני מתכוונת להקפיד על אחידות למשל בחלונות של חדרי השינה (כולם יהיו עם אותה חלוקה). מבחינת דלתות - תהיה לנו דלת כניסה רחבה (מפתח של למעלה מ 2 מטר). אנחנו שוקלים לעשות גם אותה "בלגית". ראינו את זה בכמה מקומות וזה מאד מצא חן בעיננינו. האופציה השניה היא דלת עץ מאד מסיבית וגבוהה, עם שתי כנפיים. יש לנו גם כאמור שתי יציאות לחצר מאחור, עוד יציאה מהאמבטיה של הילדים לחצר כביסה - גם שם לדעתי תהיה דלת בלגית (בזכוכית חלבית כמובן) ומעליה אולי עוד חלון, או לצידה. זה עוד לא סגור. הדלת היחידה שתהיה דלת פשוטה יותר תהיה הדלת של הכניסה לבית מהחניה - מכיוון ששם בכל מקרה לא יראו אותה - מצד אחד זה הפנים של החניה (שיהיה סגור עם שער גלילה) ומהצד השני - זה אזור שירות. בנוסף יש לי שני חלונות גדולים מאד וכפולים - אחד במטבח, מעל השייש והשני - מקביל לו - בסלון. החלונות הללו יהיו ברוחב של שני מטר או יותר קצת, ויהיו למעשה שני חלונות אחד מעל השני. הרוחב, כאמור שני מטר. גובה כל חלון כמטר ומשהו, וביניהם קורה של כ 10 ס"מ. לכל חלון כזה יהיו חלוקות ופתיחה כחלק מהעיצוב הבלגי. זאת אומרת שהמפתח הכולל הוא של 2 ומשהו על 2 ומשהו. כל התוכנית הזו היא כמעט סופית. אולי יהיו בה עוד מעט שינויים מכיוון שאני מביאה את מיכל ויטל, שהיא יועצת של בניה ירוקה, שתכין לי דו"ח על הבית. בין השאר היא מטפלת בנושא המפתחים - מיקום וגודל וכו', כדי לנצל בצורה הכי טובה את המסה הטרמית של הבית, מה שאמור להביא לחיסכון בהוצאות החימום והקירור של הבית. אז רק אחרי זה אני אדע סופית איזה חלוקות למשל אני אעשה של החלונות. ודבר אחרון - Rשף הציע בלגי אמיתי... קחי בחשבון שא. לדעתי היום זה כבר יורת יקר מהקליל הבלגי. ב. יש בעיות לא פשוטות של בידוד מטמפרטורה ומרעש עם הבלגי האמיתי. ג. ברזל דורש מטבע הדברים יותר תחזוקה (הוא מחליד וכו'). ולדעתי, האדם הסביר לא ממש יידע להבדיל...

ענתש

New member
ואוו תודה.

לא שקלתי בלגי אמיתי - בגלל המחיר ובגלל התחזוקה. לגבי האחידות אני מסכימה, רק שלא אוהבת את הויטרינות שחלק מהן קבוע אז אני כן רוצה את ההזזה... במיוחד שיש לי רצון לפתוח בעת אירוח את הסלון לגמרי משני צדדיו ולייצר משטח רצוף בין החצר הקדמית והפאטיו עם הג'קוזי - אז אני חייבת משהו שנפתח באמת, לא קבוע.

איריסג

New member
אבל...

גם בלגי הזזה, אלא אם את עושה אותו שיזוז לתוך "כיס" (שזה בעיני מכוער ברמות, אבל זה רק אני....) - משאיר לך חלק מהמפתח חסום - כי זה הזזה של כנף על כנף. אם יש לך את הספר של אורלי רובינזון ומונג'ק - תסתכלי בעמוד 97. אני תכף אחפש לך עוד דוגמאות.

ענתש

New member
נכון. אבל אני יכולה מפתח של

4.5 מטר לעשות 3 כנפיים שעולות כנף על כנף על כנף ואז יש לי מפתח של 3 מטר (וסגור רק 1.5 מטר). ראיתי בבית של חברים ומצא חן לי.

Rשף

New member
Rשף עושה, Rשף לא הציע

א. לא השוותי מחירים מדויקים, אבל בלגי אלומיניום עם תריסים אצל ספק במחיר בינוני מתקרבים למחיר הברזל ללא תריסים, מחירי האלומיניום עלו מאד בזמן האחרון בעוד שהברזל עלה מעט יחסית. ב. בידוד טמפרטורה לא קריטי באיזור שלי, ולא ידועה לי בעייה של בידוד מרעש בגלל סוג הפרופיל. ג. חלונות ברזל שנקנו אצל יצרן איכותי אמין ומוכר (ואין הרבה כאלו, ואלו שיש לא זולים) והותקנו כמו שצריך אינם דורשים תחזוקה. לדעתי כל אדם יבדיל מיד בין הסוגים, הרבה יותר מאשר להבחין בין מטבח איקאה למטבח מפרובנס. מה שנכון שרוב האנשים רגילים לאלומיניום הרגיל ולכן בלגי תמיד יראה מרשים יותר, אבל מאחר ואני גר באיזור של בתים פרטיים הבלגי אלומיניום הפך להיות נדוש ונפוץ ולמעשה נראה כבר פושטי.

תהרוג אותי אם אני מבין למה

חלון מפרופיל בלגי מברזל צריך להיות יותר יקר מאלומיניום . הברזל יותר זול . כנראה היוקרה היא שמעלה את המחיר . אופנה ישנה מאוד שחוזרת . הלואי שזה יתקבל ע"י אשתי לעשות את כל החלונות מפרופיל ברזל . אין בכלל בעיה של חלודה כי אפשר לגלוון את החלון אם מוותרים על המראה הטבעי של הברזל .

Rשף

New member
כמו שאמרתי- לא בטוח שיקר יותר

ולא רק היוקרה אלא גם הייצור הידני מעלה את המחיר. ואכן גלוון כמו שצריך מונע חלודה, בדגש על כמו שצריך- נתקלתי כבר בניסון לצביעה נגד חלודה שנעשתה אחרי שהחלון הותקן.

אני אשם - צ"ל - " גלוון חם " !

כל הצבעים עשירי האבץ , לא טובים לטווח ארוך . נראה לי שאני הולך לפתוח מסגריה לייצור חלונות בלגיים מברזל , גם פשוט וגם מקבלים מחיר טוב . לא, לא, אין סיכוי , אני לא חוזר לעבודת כפיים .

Rשף

New member
פשוט פשוט אבל יש קאטצ'ים

צריך לדייק בבניית הפרופיל מבחינת מבנה ומידות צריך לדייק במדידות מול הבניה צריך תיאום לקוח-אדריכל-זכוכיות צריך סבלנות לקרציה (לקוח) צריך לעסוק גם בהתקנה אבל בעיקרון אתה צודק- אם אתה אדם יסודי ועם ידע בתחום תוכל להתעשר ולקנות יאכטה בקלות

מסור טוב זה מה שצריך

במסגרות טיב העבודה אף פעם לא יהיה יותר טוב מטיב חיתוך החומר , אם החומר חתוך טוב העבודה חייבת להיות טובה . אם לא אז יש או פיספוסים קטנים או תיקונים . יש לי ביחידה למעלה איזה מסדרון קטן שיש לו פתח לגג וחלון החוצה , אולי אותם אני אעשה מפרופיל בלגי ברזל . אם עברתי את חברת החשמל אז גם את הבית הזה נעבור בקלות .......

איריסג

New member
אנימודה שעוד לא הגעתי לסקר המחירים

האמת, עם כמות וגודל החלונות שמתוכננת לנו - אני בחרדות מהמחיר, קליל או לא קליל... אצלנו (אזור השרון) דווקא כן קריטי בעיני הבידוד מפני טמפרטורה, כי בחורף הימים יכולים להיות די קרים... ממה שאני יודעת, ואמרו לי את זה יותר ממעצב פנים אחד - בחלונות הבלגים ה"אמיתיים" יש בעיה של בידוד מרעש. תסתכל על הספר של מונג'ק ותגיד לי בכנות אם אתה יכול להבחין שם בבלגי קליל (יש שם מעט) לבלגי "אמיתי". נשבעת לך שהפכתי את הספר הזה קדימה ואחורה - ולא הצלחתי למצוא הבדל... ואני ידועה כפיינשמקרית לא קטנה...

Rשף

New member
הייתי בבית בשרון בחורף עם בלגי ברזל

ודווקא היה חמים למדי, ואין לי הסבר לעניין הבידוד מרעש- מניסיון ומשיקולים תיאורטיים. הסתכלתי בספר של מונג'ק והאלומיניום קופץ לי מיד לעין, ייתכן ומצבך טוב משלי ועוד לא הפכת לפלצנית אמיתית
ראיתי פעם בעין כזה וכזה ? ההבדל הוא של שמיים וארץ, פרופיל דק מאד וחלק מול פרופיל לא כל כך דק עם פיתולים שונים ומשונים. ולא נזכיר את הגומיות השחורות שהן חובה באלומיניום (הלבנות פחות טובות על פי כל המתקינים שפגשתי) והורסות את הצבע הבהיר שאנחנו רוצים.

למעלה