מיקומי חלונות ודלתות...

ענתש

New member
מסכימה איתך שאלומיניום קופץ לעין

ונראה פחות טוב. אבל מספיק טוב בשבילי... בעלי לא מוכן לשמוע מברזל בגלל שבחיבורים רואים את סימני הריתוך. הוא לא מבין שזה הקטע של הברזל, מבחינתו זה "ליכלוך".

Rשף

New member
ובאלומיניום רואים פשוט חריץ...

קחי אותו לראות בלגי מייצרן טוב- לא רואים כמעט את סימני הריתוך

בבלגי ברזל לא אמורים לראות שום

חיבור אלא אם המזמין או המסגר "יקה פוץ" ומרתך היכן שלא צריך לרתך או לא משחיז כפי שצריך . ( עם דיסק ליטוש ולא עם דיסק השחזה )

איריסג

New member
כמו שאמרתי, טרם נכנסנו לעובי הקורה

בבסיס, לי הגומיות השחורות לא מפריעות כי אנחנו רוצים צביעה כהה בכל מקרה... ואני חייבת להגיד לך שכשהיינו באולם התצוגה של קליל ב"דיזיין סנטר" לא הפריע לי לא עובי הפרופיל ולא הגומיות. נהפוך הוא, לקליל יש עכשיו כל מיני פטנטים שאני לא יודעת אם יש גם בבלגי מברזל כמו רשתות נשלפות מאד בקלות וכו'. ומעבר להכל - אני יודעת בוודאות שהבלגי ברזל (בטח אם נלך כמו שאתה אומר לבעל מקצוע אמין ומעולה במה שהוא עושה) יקר יותר מהבלגי של קליל, ואני חייבת לשים איפשהוא את הגבול בעניין ההוצאות שיהיו לנו בבית. גם ככה יש לי מטראז' חלונות מוטרף לגמרי, ואני רוצה גם פרקט וגם מטבח יקר - צריך לעשות פשרות איפשהוא, ואני חושבת שלקחת קליל במקום "בלגי בלגי" זו פשרה שאני בהחלט יכולה לחיות איתה ממש בשלום. אגב, איפה אתה בונה שאין לך בעיית מזג אויר?

Rשף

New member
מישור החוף

אין לי בעיות מזג אויר שמונעות שימוש בבלגי ברזל

חלונות של הבית בהרבה מקרים הם נגזרת

של תכנון הבית , אחידות בחלונות היא לא אפשרית בכל המקרים, חלונות מטבח לעולם יהיו שונים מהחלונות האחרים . החלונות של הסלון ופינת האוכל אצלי, הם צרים וארוכים וגם בחדר הורים , בחדרי ילדים החלונות שונים ויש אילוצים של התכנון . מה שכן אפשר לעשות זה , את החלונת של השרותים לעשות כמו החלונות האחרים בגודל החיצוני שלהם , היות ואין צורך בחלון גדול אז אפשר שרק החלק העליון יהיה נפתח . בבית הנוכחי יש לנו חלונות בלגיים מאלומיניום , חלונות צרים וארוכים אפשר לעשות נפתחים הצידה ולא על מסילות זה בעצם מתבקש . חלון רחב לא נגרר אפשר לעשות אם יש לו עומק , אם אין עומק הכנפיים יבלטו יותר מידי לתוך החדר . זה אפשרי רק צריך לתת את הדעת לכך .

איריסג

New member
אחידות היא אפשרית

אם רק נותנים עליה את הדעת מראש. למשל - אצלנו חלון המטבח והחלון של הסלון - יהיו זהים. כמובן שלא צריך שסביב כל הבית תהיה אחידות. זה לא הגיוני וזה משעמם. הכוונה שלי היתה שלפעמים רואים על אותו קיר חיצוני (וזה בעיקר מכוער בעיני כשמדובר בחזית הראשית לרחוב) ערב רב של חלונות, שברור לחלוטין שמישהוא לא שם לב לעניין הזה, וכשהבית כבר היה בנוי (השלד) זה היה מאוחר מדי. הבליטה של הכנפיים של חלונות הציר היתה בדיוק הדבר שהכי הטריד אותי. ממש לא בא לי שילדי (שעוד לא נולדו) יסתובבו עם צלקות שנגרמו להם בכניסה עם המצח בפינות של החלון... העניין הוא שאם הרוחב של החלון הוא 80 - אז כל כנף היא 40 - ואז הנישה הפנימית תהיה בערך ברוחב 30 - 40 - זה אידאלי... וכך החלון יפתח בתוך הנישה ולא יבלוט החוצה.

בסלון שלך יהיה חלון בגובה 110

מהרצפה , כמו שיש במטבח ? במטבח אשתי רוצה חלונות , ( יש שניים כי זה בפינה ) רחבים ככל האפשר אפילו על חשבון אי התאמה לדברים אחרים , בקושי שיכנענו אותה האדריכל ואני לא להגדיל את החלון לרוחב כי יש לה 2 חלונות והם ביחד יותר רחבים מהחלון היחיד שהיה לה בבית הקודם .

איריסג

New member
כן. זה בדיוק מה שכתבתי

בתגובה המאד מפורטת לענתש. יהיה חלון שמתחיל ב 1.1 מ' מהרצפה, הוא יהיה רחב מאד (כמו החלון במטבח), ויורכב למעשה משני חלונות לגובה - זאת אומרת יהיה חלק תחתון שיתחיל מ 1.1 והחלון עצמו יהיה בגובה מטר וקצת . מעל זה תהיה קורה של כ 10 ס"מ - ומעליה חלון זהה . אותו דבר בדיוק יהיה במטבח.

fireman

New member
מפליא אותי שאף אחד לא התייחס

למפנים. למה למפנים? כי צריך להתאים את הדלת לכיוון שהיא פונה אליו. ענת, אם דלת הכניסה שלך נמצאת במפנה דרומי....צר לי לבשר לך...תצטרכי לתכנן חלופה אחרת לדלת העץ כי השמש תהרוס לך את הדלת תוך שנה אם אין הצללה הגונה מעליה. חבל מאוד להשקיע אלפי שקלים בדלת שאחרי שנה תיראה כאילו הבעירו לידה מדורה. אותו הדבר לגבי דלתות פלדה אחרות, אם הן פונות למפנה דרומי מומלץ להתקין דלתות בצבעים בהירים כמו לבן או שנהב למשל ולא דלת כהה. לגבי סוגי חלונות. לדעתי בחדר ילדים ובכלל, חדרי שינה עדיף חלונות הזזה ולא כנפיים בגלל שחדרים אלה חלקים בבית שהריהוט משתנה וזז ממקום למקום וכנפיים של חלון עלולות להוות בעיה מהבחינה הזו מה גם שבחדרי ילדים הייתי נמנע מכנפיים... ילדים בד" קופצים ומשתוללים ולחטוף כנף כזאת בראש זה בהחלט לא נעים ועלול להגמר בבית חולים, מה גם שטריקה של חלון עם כנף מהסוג הבלגי יגרום לכנף לעוף בחזרה לכיוון הילד בגלל הגומיות אטימה שיש בחלון והוא יכול לחטוף אותו בפנים\ראש\יד.... אני אישית מעדיף חלונות הזזה בכל מקרה, כנפיים יש לי רק בבלגיים ולשמחתי הכנפיים לא בולטות החוצה בגלל אופן החלוקה של החלון. בחדרים לא הייתי הולך על בלגיים בגלל שהם מחסלים המון שטח חלון מבחינת אפשרות הפתיחה שלהם. בחדרים עדיפים חלונות רחבי ידיים ובגובה של 1.2-1.3 שזה מספיק בהחלט. לגבי תריסים, אני מבין שאופציית ההגנה על הבית מהווה שיקול נוסף בבחירה שלך במקרה הזה אני ממליץ על תריסים מאלומיניום משוך, אמנם הם יקרים יותר והבידוד טמפ' שלהם על הפנים (בעצם, אפשר לטגן עליהם חביתה) אבל הם מאוד חזקים....כשהם סגורים ומשתמשים בנעילת תריס שהיא עם "עין" אין מצב לפתוח אותו למעט לשבור אותו עם פטיש. אם את עושה חלונות עם זכוכית בידודית אין שום בעיה להתקין תריסים כאלה, אני מאוד מרוצה מהם ואגב, הם מגיעים באותו הצבע של הפרופיל אם חפצה נפשך בכך. לגבי זכוכיות. אנטיסאן לפחות אחת מהזכוכיות שבחלון, אצלי יש אחת שקופה ואחת אנטיסאן (זכוכית כהה)

איריסג

New member
דלת הכניסה שלנו היא דרומית

אבל היא תהיה "שקועה" לפחות מטר וחצי פנימה מקו הבית, מעליה יהיה גג, ובהמשך תהיה פרגולה- כך שאני מקווה שזה יהיה בסדר. אנחנו בהחלטלוקחים את זה בחשבון. לגבי הפתיחה של החלונות - ברמת העיקרון אתה צודק. אלא שאני מקבלת פריחה רק מהמחשבה על חלונות כיס (שנכנסים לתוך הקיר). ואם אני עושה חלון הזזה (ויש פרופיל בלגי לחלונות הזזה) אני מקבלת רק חצי מפתח - אויר, לעומת אם אני עושה חלונות ציר / שתי כנפיים. לגבי מיקום הריהוט - מיקמנו את החלונות ככה שהמיקום שלהם יתאים גם לילדים גדולים יותר, ואפילו למתבגר שירצה מיטה וחצי או מיטה זוגית.

yrnkrn

New member
דלת עץ דורשת תחזוקה מתמדת

מספיק שהדלת (אפילו חצי דלת) תקבל שעה-שעתיים של שמש ליום כדי שתאבד את הצבע תוך כמה שנים ותדרוש צביעה\לקה לפי סוג הציפוי.

Rשף

New member
הזזה כיס או כנף על כנף ?

לפחות בבלגי ברזל הבעייה קצת פחותה אם בוחרים בכנף על כנף- אפשר ליצור יותר חלוקות עם מעט פגיעה בחלק השקוף של החלון ואת הפתיחה לעשות רבע על רבע ועוד רבע על רבע למשל.

איריסג

New member
אין לי בעיה עם פתח אור

גם באלומיניום אפשר לעשות פתיחה כזו של רבע על רבע ועדו רבע על רבע - אבל זה עדיין נותן לי - חצי פתח אויר! אלומיניום או ברזל, זה לא משנה... נראה מה מיכל ויטל תגיד... אם היא אומרת שמספיק חצי מפתח האויר (כי בתכל'ס החלונות עצמם יוצאים מאד גדולים) - אז אולי אני אשקול רבע על רבע.

טללו

New member
לאיריסג

עם נחרצות כמו שלך בענין החלונות וכו, הייתי ניגשת כבר עכשיו ליעוץ אצל מיכל ויטל. היא לא רק תאמר לך כמה תצטרכי לפתוח את החלון אלא באיזה צד למקם את החלונות (דרום צפון ...) מה להצליל ומה לא ועוד. כדאי לך מאוד לערב אותה כבר עכשיו אם את מתכוונת לקחת את דבריה ברצינות.

איריסג

New member
אה, זה ברור. כבר יצרתי איתה קשר

פגשתי את מיכל ויטל בהרצאה מאד מעניינת בקורס של עיצוב פנים שאני לוקחת ב"בניין ודיור". רובה המכריע של ההרצאה היה מאד מעניין בעיני, ומאד חידש לי. חלק מהדברים כמובן לא באים בחשבון מבחינתנו. אין לנו כוונה לבנות ב"אדובה", או בצמיגים של מכוניות ממולאים בבוץ, ולצערי גם נושא החווה הסולארית על הגג לא ממש ישים בארץ (זה הרבה יותר מדי יקר להתחיל עם זה אפילו). אבל כל העניין של שמירה על המסה התרמית וגם כל ענייני מיחזור המים האפורים ומי הגשם - מאד מעניין אותנו ואנחנו בהחלט מתכוונים לשלב אותו בבית (האיש שלי אפילו שוקל להפריד אשפה כדי לייצר קומפוסט בעצמו) . מיחזור של נייר ובקבוקים וכו' אנחנו עושים כבר עכשיו, בביתנו השכור. יצרתי קשר עם מיכל כבר לפני סוכות והיא אכן אמורה להגיע אלינו לייעוץ עוד בטרם אנחנו מגישים את התוכנית (אני מודעת לכך שזה יעכב אותנו בכמה שבועות, ואני מוכנה לזה. זה מספיק חשוב לנו). וכן, אני בהחלט מתכוונת להתייחס ברצינות לממצאים שלה. כמובן שלא נתחיל את כל תכנון הבית מחדש, מה גם שמעצבת הפנים (שהיא זו שעשתה את תיכנון החלונות שלנו) מאד מחוברת לעניין בעצמה, ותיכננה מלכתחילה את החלונות על פי עקרונות השמירה על המסה התרמית, כך שאני מקווה שבעניין הזה מיכל דווקא תהיה מרוצה ולא יהיו לה המון הערות (אולי "פיין טיונינג" בעניין החלוקה של החלון לקבועים ופתיחות) לגבי המפתחים עצמם. בכל מקרה, עלעלתי בעלון ששלחת לי - זה נראה מעניין. אני בהחלט מתכוונת להתעמק בו.

למעלה