מפליא אותי שאף אחד לא התייחס
למפנים. למה למפנים? כי צריך להתאים את הדלת לכיוון שהיא פונה אליו. ענת, אם דלת הכניסה שלך נמצאת במפנה דרומי....צר לי לבשר לך...תצטרכי לתכנן חלופה אחרת לדלת העץ כי השמש תהרוס לך את הדלת תוך שנה אם אין הצללה הגונה מעליה. חבל מאוד להשקיע אלפי שקלים בדלת שאחרי שנה תיראה כאילו הבעירו לידה מדורה. אותו הדבר לגבי דלתות פלדה אחרות, אם הן פונות למפנה דרומי מומלץ להתקין דלתות בצבעים בהירים כמו לבן או שנהב למשל ולא דלת כהה. לגבי סוגי חלונות. לדעתי בחדר ילדים ובכלל, חדרי שינה עדיף חלונות הזזה ולא כנפיים בגלל שחדרים אלה חלקים בבית שהריהוט משתנה וזז ממקום למקום וכנפיים של חלון עלולות להוות בעיה מהבחינה הזו מה גם שבחדרי ילדים הייתי נמנע מכנפיים... ילדים בד" קופצים ומשתוללים ולחטוף כנף כזאת בראש זה בהחלט לא נעים ועלול להגמר בבית חולים, מה גם שטריקה של חלון עם כנף מהסוג הבלגי יגרום לכנף לעוף בחזרה לכיוון הילד בגלל הגומיות אטימה שיש בחלון והוא יכול לחטוף אותו בפנים\ראש\יד.... אני אישית מעדיף חלונות הזזה בכל מקרה, כנפיים יש לי רק בבלגיים ולשמחתי הכנפיים לא בולטות החוצה בגלל אופן החלוקה של החלון. בחדרים לא הייתי הולך על בלגיים בגלל שהם מחסלים המון שטח חלון מבחינת אפשרות הפתיחה שלהם. בחדרים עדיפים חלונות רחבי ידיים ובגובה של 1.2-1.3 שזה מספיק בהחלט. לגבי תריסים, אני מבין שאופציית ההגנה על הבית מהווה שיקול נוסף בבחירה שלך במקרה הזה אני ממליץ על תריסים מאלומיניום משוך, אמנם הם יקרים יותר והבידוד טמפ' שלהם על הפנים (בעצם, אפשר לטגן עליהם חביתה) אבל הם מאוד חזקים....כשהם סגורים ומשתמשים בנעילת תריס שהיא עם "עין" אין מצב לפתוח אותו למעט לשבור אותו עם פטיש. אם את עושה חלונות עם זכוכית בידודית אין שום בעיה להתקין תריסים כאלה, אני מאוד מרוצה מהם ואגב, הם מגיעים באותו הצבע של הפרופיל אם חפצה נפשך בכך. לגבי זכוכיות. אנטיסאן לפחות אחת מהזכוכיות שבחלון, אצלי יש אחת שקופה ואחת אנטיסאן (זכוכית כהה)