מיקי

siriusgirl

New member
מזל טוב!

מזל שהייתה שם כוונה טובה, אני די בטוחה שזה לא חוקי להעיר אנשים בשש בבוקר בניגוד לרצונם


(זה לא המתכון הוותיק שלהם לעוגת "בוץ", אני מקווה?)
 

Gidi Shemer

New member
אני אתן את שלי עם הסתייגות צמחונית בסוף

השריתי עדשים (בערך כוס וחצי) ירוקות וכתומות. בקערה נפרדת השריתי כ- 2 כוסות חומוס.

במקרה הספציפי הזה יצא שהתכניות השתנו אז במקום השרייה של לילה, היתה השרייה של 3 ימים. כמובן שאחרי יממה, העברתי את הקטניות למקרר כדי שלא יתעפשו. החלפתי מים מספר פעמים. מה שלא עשיתי, ובהחלט אפשרי, זה להנביט את החבריה.

אחרי ההשריות, שטפתי וסיננתי. הפרשתי לטובת הרוטב ככוס אחת של חומוס ואת השאר לקחתי למעבד המזון (לא לבשל את הקטניות!!)

הוספתי:
בצל
שלש שיני שום
גזר מקולף
קישוא בינוני
הרבה עשבי תיבול מהגינה (אורגנו, ריחן וכמה עלים של נענע- הנענע היא בונוס חשוב שנותן טעם מרענן עם כל ביס).
מעט מלח ופלפל שחור. כמון, כורכום ואגוז מוסקט.
מיץ לימון מחצי לימון.
כף+ שמן זית

התבלון הספציפי הזה נותן טעם די דומה לפלאפל. אם את מעדיפה משהו אחר, כמובן שכל תבלון יתאים.

את הכמות שציינתי טחנתי בשתי נגלות כי זה יותר מדי למעבד מזון בפעם אחת. אני אוהב את המרקם הגס, אז לא טחנתי יותר מדי. אם את מעדיפה מרקם ״חלק״ יותר (וילדים לפעמים מעדיפים כך ״להעלים״ את המרכיבים), תעבדי יותר זמן.

בסופו של דבר ערבבתי את הכל ביד בקערה וכאן מגיע העניין הצמחוני/טבעוני. צריך להשתמש במשהו שיחזיק את הכל ביחד. בהחלט אפשר להשתמש כמו מיקי בקמח מלא. לי אישית אין בעיה להשתמש בביצי תרנגולותי, אז העדפתי אותן על פני קמח, אבל כל דבר שמדביק יהיה פה טוב.

את העיסה שמים במקרר לחצי שעה-שעה, יוצרים קציצות ומטגנים בשמן, בערך 3 דקות מכל צד אבל חשוב כמובן לבדוק שהן לא נשרפות.

רוטב עגבניחומוס:
בישלתי את כוס החומוס שהפרשי הצידה (לא לשפוך את מי הבישול!!!).
שמתי במעבד המזון גרגרים מסוננים
3/4 כוס ממי הבישול
מספר כפות של רסק עגבניות מהול באותם מי בישול.
מעט מיץ לימון
עשבי תיבול
שתי שיני שום
שמן זית (לא יודע להגיד כמה :))

בתיאבון
 

Gidi Shemer

New member
צודקת, צודקת

גם אצלי בבית יש בחורה חביבה מנוטלת גלוטן, אבל היא כבר ניצלה את זה להימנע מכל קמח שהוא (וגם קטניות אינה צורכת), אז כבר שחכתי מה זה נ״ג
 

p e b b l e

New member
צריך באמת קמח?

לאורי שביט יש מתכוני קציצות עם עדשים מושרות ללא קמח. הכנתי לא מזמן ויצא מוצלח, מרקם דומה לפלאפל.
 

Gidi Shemer

New member
לי הם קצת מתפרקות אם לא משתמשים בביצה או קמח

להחזיק אותן ביחד.

מיקי משתמשת בקמח חומוס (בנוסף לחומוס הטחון שבעיסה).
 

p e b b l e

New member
תודה על המתכון

ואפשר שאלה? למה המנעות מגלוטן מובילה להמנעות מקטניות? יש דמיון עיכולי בין גלוטן לקטניות?
 

Gidi Shemer

New member
לא, ההמנעות מגלוטן לא מחייבת המנעות מקטניות

ההמנעות מקטניות ביחד עם המנעות מגלוטן וביחד עם תזונה מאד ספציפית אפשרה בריאות יותר טובה לאותה בחורה ספציפית. רגישות לגלוטן אינה מחייבת הימנעות מקטניות.
 
למעלה