אני אתן את שלי עם הסתייגות צמחונית בסוף
השריתי עדשים (בערך כוס וחצי) ירוקות וכתומות. בקערה נפרדת השריתי כ- 2 כוסות חומוס.
במקרה הספציפי הזה יצא שהתכניות השתנו אז במקום השרייה של לילה, היתה השרייה של 3 ימים. כמובן שאחרי יממה, העברתי את הקטניות למקרר כדי שלא יתעפשו. החלפתי מים מספר פעמים. מה שלא עשיתי, ובהחלט אפשרי, זה להנביט את החבריה.
אחרי ההשריות, שטפתי וסיננתי. הפרשתי לטובת הרוטב ככוס אחת של חומוס ואת השאר לקחתי למעבד המזון (לא לבשל את הקטניות!!)
הוספתי:
בצל
שלש שיני שום
גזר מקולף
קישוא בינוני
הרבה עשבי תיבול מהגינה (אורגנו, ריחן וכמה עלים של נענע- הנענע היא בונוס חשוב שנותן טעם מרענן עם כל ביס).
מעט מלח ופלפל שחור. כמון, כורכום ואגוז מוסקט.
מיץ לימון מחצי לימון.
כף+ שמן זית
התבלון הספציפי הזה נותן טעם די דומה לפלאפל. אם את מעדיפה משהו אחר, כמובן שכל תבלון יתאים.
את הכמות שציינתי טחנתי בשתי נגלות כי זה יותר מדי למעבד מזון בפעם אחת. אני אוהב את המרקם הגס, אז לא טחנתי יותר מדי. אם את מעדיפה מרקם ״חלק״ יותר (וילדים לפעמים מעדיפים כך ״להעלים״ את המרכיבים), תעבדי יותר זמן.
בסופו של דבר ערבבתי את הכל ביד בקערה וכאן מגיע העניין הצמחוני/טבעוני. צריך להשתמש במשהו שיחזיק את הכל ביחד. בהחלט אפשר להשתמש כמו מיקי בקמח מלא. לי אישית אין בעיה להשתמש בביצי תרנגולותי, אז העדפתי אותן על פני קמח, אבל כל דבר שמדביק יהיה פה טוב.
את העיסה שמים במקרר לחצי שעה-שעה, יוצרים קציצות ומטגנים בשמן, בערך 3 דקות מכל צד אבל חשוב כמובן לבדוק שהן לא נשרפות.
רוטב עגבניחומוס:
בישלתי את כוס החומוס שהפרשי הצידה (לא לשפוך את מי הבישול!!!).
שמתי במעבד המזון גרגרים מסוננים
3/4 כוס ממי הבישול
מספר כפות של רסק עגבניות מהול באותם מי בישול.
מעט מיץ לימון
עשבי תיבול
שתי שיני שום
שמן זית (לא יודע להגיד כמה

)
בתיאבון