מיקסום

אבל הוא כן יהיה שלה

נכון שמבחינה כרומוזומלית הוא לא יהיה ביולוגית שלה אבל ממליצה לך לקרוא קצת על אפיגנטיקה. זה מושג המתאר את השפעות הסביבה על ביטוי או אי ביטוי של גנים שונים. העובר יתפתח אצלה ברחם ובנוסף היא גם תגדל אותו. חווית ההורות אינה קשורה למטען הגנטי אחרת אין שום טעם לאמץ

אני לא נגד אמאות יחידנית, יש לי מכרות שאני שמחה שבחרו

בדרך הזאת,חלקן עם נכות פיזית
אני מכירה בחורה עם נכות פיזית שחבל לי שלא בחרה בלהיות אמא
אבל פה יש אשה מבוגרת שאין לה כסף להביא את הילד ולדעתי לא יהיה לה כסף וכוחות בילד הזה שיגיע לעולם

אישה עובדת, יהיה לה כסף לכלכל את הילד שיהיה לה

אין לה כסף כרגע, כי היא הוציאה הרבה על הטיפולים!!
&nbsp
בטח שיהיה לה כסף. היא עובדת. הכל בסדר!!
&nbsp
&nbsp

ואת ממשיכה בשלך?

מה הקטע לבוא לפורום שלא נוגע לך ולדבר כ"כ לא יפה לנשים פה?
הבעת את דעתך, שמענו אותה, די! תרפי
לרשום למישהי על תרומה כפולה שהילד לא שלה זה מגעיל. יש פה הרבה נשים עם תרומה כפולה והילד הזה שלהן בדיוק כמו ילדים אחרים.
חוצמזה מה אכפת לך שזה מה שהיא בחרה? זה לא בסדר רק בגלל שאת לא בחרת בזה?
אלו שאלות רטוריות, תרגישי חופשי לדלג ולא לענות יותר

הפורום נגע לי ונוגע, וכל פעם שאני אצל רופא נשים והוא רואה

אצלי ברחם הנשמה מתערבלת לי
וגלית "המלאכית" שתפנה לפורום פוריות עם הרצון שלה בתרומת ביציות מבחינתי מקומי ומקומה שווה פה
והרוב פה תוקפות אותי רק כי אני לא הולכת בתלם שאישה צריכה להשתמש ברחם שלה

בהחלט אין קשר בין לקויות לבין גיל היולדת

הרבה מזה גנטי וכאשת חינוך אני רואה את זה ושומעת מההורים ביום יום.
וכל אלה עם "לקויות" הלמידה מצליחים אל פחות מאלה בלי... כולל תואר שני, משרה בתפקיד רם מעלה וכדומה.
זריקת מילים ללא כל הקדמת מחשבה כמו הרבה, אם לא כל המילים שנכתבו פה...

אמאנחל

Member
מנהל
תקראי שוב את ההודעה שכתבת

האם היית מגדירה אותה "שיח מכבד"? שתי השורות הראשונות הן בסדר גמור, את מספרת מנסיונך, מצטטת את מה שאת רואה כעובדות. השורה השלישית מיותרת לחלוטין. מימי היא אדם מבוגר וכותבת את דעתה. היא לא "זורקת מילים" ובוודאי אי אפשר להאשים אותה שהיא לא מקדימה מחשבה למה שהיא כותבת.
&nbsp
הרוב המוחלט של התגובות שנכתבו כאן, על ידי כולן, לאחר הבקשה הקודמת שלי לשיח מכבד היו תגובות מכבדות וראויות. אני שוב מבקשת מכולן לשמור על כתיבה מכבדת.

אמא נחל

כתבתי הודעה תמימה ביותר (כן כן...) ובקשתי עצה (בלבד
) באילו ערוצים נוספים מלבד משפחה, עבודה ופייסבוק הייתן כותבות על כך בכדי לגייס מקסימום תמיכה בפרוייקט.
לו הייתי רוצה עצה לגבי מימוש האימהות בגילי, הייתי מבקשת זאת.
מחד גיסא קבלתי איחולי הצלחה ופרגון ומאידך, התקפה על לא עוול בכפי.
לא ביקשתי עצה אם כן לממש הורות, ולא משנה איזו, בגילי או "תובנות" מה יעלה בגורל הילד/ה/ים שאביא לעולם. (וזאת ללא כל הכשרה רפואית כזו או אחרת, ללא כל מחקר, שגם בו יש יוצאים מן הכלל)
לא ביקשתי - אני לא צריכה לקבל

גם לא המשכתי לקרוא את הודעתך, הספיקה לי השורה הראשונה...
כשהתנדבתי להעביר את פינת התזונה ביקרת אותי ללא הרף ואף היו פעמים בהן ביטלת אותי מעל דפי הפורום. גילוי נאות - זו היתה הסיבה בגללה הפסקתי את הפינה. הבאתי בה מידע אמין ומבוסס ולא עורבא פרח, ובכל זאת...
בנוסף, לכל אחד זכות שווה להיות כאן כפי שכתבה מימי מייאו 1, אולם בתחילת אותה נשימה, מסלקת אותי. בחירתך היתה לא להגיב על כך.
אז מימי מייאו 1, קבלת חלק ממה שרצית
איני מעוניינת להיות יותר חלק ממקום עם שיפוטיות מתנשאת (ולא, לא ביקורתיות
) ואני מבקשת למחוק את השרשור, שמלכתחילה חבל שנכנסתי לפה ומתלכתחילה חבל שפתחתי אותו.
את הפרגונים והתמיכה שלי אני מקבלת במקומות מכילים וחומלים.
תודה לכל מי שהגיבה, הן כאן והן בפרטי ותודה לכל מי שתומכת ומפרגנת.
לא אכנס יותר ובטח ובטח לא אגיב יותר... חבל על זמן המקלדת שלי...
מי שתרצה, אשמח להתכתב איתה במסרים, למעם הביקורתיים ואלה שכואב להם בלב שהם לא ואחרים כן...

אמאנחל

Member
מנהל
בהצלחה

לטעמי, אני תמיד פירגנתי והערכתי את הפינה המקסימה שלך אשר עודדה אותי להמשיך לשמור. אני הוספת מהידע שלי, וחבל לי שאת זוכרת את זה אחרת.
&nbsp
הפורום הוא פורום פתוח לכל מיני דעות. לא תמיד מקבלים את התגובות שרוצים.
&nbsp
מימי שאלה אותך אם מותר להיות משביתת שמחות, ואת לא אמרת לה לא. אני כן אמרתי לה לא. תסתכלי ותראי.
&nbsp
את כתבת: "משהו אצלך השתחרר שם במעלה הגוף... והמבין יבין! (אם את תביני בכלל!)
הזויה הזויה הזויה!"
&nbsp
זו לא כתיבה מכבדת. לא הערתי לך במיוחד אלא לכולן באופן כללי. גם מימי חטאה באומרה ש"יוולד לך ילד לא שלך". התבטאות לא ראויה.
לאחר ההערה שלי הדיון חזר לפסים מנומסים. וכל מה שביקשתי הוא שזה יישאר כך. דעות שונות וחוסר הסכמה - זה הכי לגיטימי בעולם, חוסר נימוס והתבטאות מזלזלת ופוגענית אני מעדיפה שלא יהיו כאן.
&nbsp
אני מאחלת לך מכל הלב שתצליחי בהורות שלך במהירות ובקלות. את מוזמנת להשאר, כי הקול שלך הוא קול ראוי, והתרומה שלך לפורום מוערכת.

אמאנחל

Member
מנהל
פניה לכולן: תקפידו לשמור על שפה נאותה.

עד עכשיו אף אחת לא עברה עדיין את הגבול, אבל תקפידו.
בבקשה להשתדל לבטא דעות בלי "לקרוא בשמות". ברור שזה קשה כי מדובר בנושא טעון רגשית.

נכנסתי באיחור וראיתי - אז הנה המחשבות שלי

אני חושבת שמימי מביאה קול חשוב מאוד לפורום - הקול של לא בכל מחיר.
זאת אופציה קשה מאוד, לאחדות קשה מנשוא, אבל אסור להשתיק אותה לדעתי. היא לא כאן כפרובוקציה, היא כאן כדי לספר סיפור חיים של מי שהייתה במקום שלנו, ובחרה אחרת. מבחינתה היא מצילה חיים של נשים וילדים, ואולי זה כך באמת.
כל אחת מאיתנו מציבה גבול אינדיבידואלי - תרומת ביצית, גיל, כמות טיפולים, משאבים כלכליים, עזרה מסביב, בריאות - ועוד. מימי מייצגת קבוצה גדולה של נשים שהציבה גבול במקום שאנחנו חצינו אותו. הן רבות מאוד, אבל אין להן ייצוג בפורום, למרות שזה פורום גם של מתלבטות. היא לא נגד הורות יחידנית, היא מסמנת את הגבול, כפי שהיא רואה אותו.

אני חושבת שיש מקומות בשיח שעדיף לוותר בהם ולא לפגוע, וכאן בעיניי נחצו גבולות של פוגענות משני הצדדים.
חבל.

רוןרון40

New member
בהצלחה!

שהמסלול יהיה קצר וקולע!

אם יש לך גישה לתקשורת ... אולי זה יכול לעזור ברמת קידום הפרויקט

תודה רוןרון40

הגישה לתקשורת היום היא לרב דרך הפייסבוק. (איני מכירה אישית)
פניתי לאבי עמית שראיין אותי למגזין של אושרת קוטלר וליובל אברמובית' שההרצאה שלו נתנה לי דרייב.
שניהם לא היגבו

גלית אני מחזיקה לך אצבעות!

מכירה אותך מכאן ומפוריות, חושבת שהתמודדת עם אתגרים עצומים, שאת מגיעה ממקום בשל ומפוכח, ומאחלת לך שבמסלול החדש דרכך אל האמהות תהיה מהירה וקלה.

תודה רבה איןאריותכאלה!

אכן, עשיתי כברת דרך, השתקמתי (עוד לא לגמרי, אבל הזמן עושה את שלו) ועתה אני מרגישה בשלה לחזור לתהליך אחר, מבטיח יותר.

&nbsp

למעלה