מיקרוסופט מתכננת מהפכה בשוק- ה XB1 עתיד להפוך ל PC

evilplate

New member
מיקרוסופט מתכננת מהפכה בשוק- ה XB1 עתיד להפוך ל PC

פיל ספנסר דיבר באירוע של מיקרוסופט על העתיד של הפלטפורמה, הוא פירט על כך שהחזון הוא להפוך את WIN 10 לפלטפורמה מאוחדת על ה XB וה PC, ההשלכות הן שה XB1 הולך להפוך ל PC פחות או יותר, יוכל להריץ תמיד משחקים לאחור, והסעיף החשוב ביותר:

המכשיר יזכה לשדרוג שנתי של חומרה, ככה שמשחקים ירוצו יותר טוב למי שיקנה איטרציה מתקדמת.

לפי החזון, אין עוד דורות, תמיד יצאו שדרוגים ותמיד תהיה תמיכה לאחור לכל המשחקים שיצאו על הפלטפורמה.

מה שיקרה זה בדומה לאייפון או ל PC, משלב מסויים יצאו משחקים שפשוט לא יתמכו במכשיר ה XB שיש לך אם לא שדרגת אותו הרבה זמן.

כן מדובר במהפך, המכשיר נהיה לגמרי שלוחה של PC לסלון, השאלה היא כמובן מה סוני תעשה? האם היא תיישר קו ותעבור לפורמט דומה של שדרוג שנתי? היא בטח לא יכולה להתחרות עם MS מבחינת פונקציונאליות של PC אבל השאלה היא האם היא תגנוב את הפורמט שלהם.

איך השוק בכלל הולך להראות? קונסולה מסורתית של סוני מול הקונסולת PC של מיקורוסופט? זאת אומרת שכל המפתחות יעבדו קשה יחסית כדי ליצור למשחקים שלהם גרסאות PS5 בלעדיות עם הקוד של סוני ומערכת ההפעלה שלה, בעוד שיהיה להם פיתוח אוטומטי ל XB הבא ול PC בכלים של PC סטנדרטיים.

זה יתרון לא קטן ל MS מבחינת חיסכון בפיתוח, בכל אופן אם זה הולך להתממש (ואלא אם כן מישהו בהנהלה הבכירה יחליט לבטל את זה אני לא רואה סיבה שלא) זאת חתיכת רעידת אדמה בשוק.

בעיקרון זהו, לא יהיה עוד דור מסורתי של XB, הולך לצאת מתישהו שדרוג ומשם זה ימשיך בצורה שנתית, מה שאומר שבהחלט יתכן שעוד שנה-שנתיים אנחנו נשחק במשחקי PS4 בעוד שיהיו אנשים עם XB1.5 שיריצו את המשחקים שלנו 60 FPS + שיפורים גראפיים רבים וכו', מטורף!

הנה הציטוטים של פיל למי שמעוניין:

In a speech to reporters, he said that the Xbox One could see a future in which it is upgraded, rather than replaced by new consoles. Spencer was talking about how Microsoft has sought to align its Windows 10 and Xbox One development activities under the internal "Universal Windows Platform" while offering backwards compatibility for many Xbox 360 games, now playable on Xbox One. He was addressing the concerns of some Xbox One owners that the exclusives destined for that console are appearing on PC, thus eroding the value of owning a console.

..."When you look at the console space, I believe we will see more hardware innovation in the console space than we've ever seen. You'll actually see us come out with new hardware capability during a generation allowing the same games to run backward and forward compatible because we have a Universal Windows Application running on top of the Universal Windows Platform that allows us to focus more and more on hardware innovation without invalidating the games that run on that platform."

“In other [consumer technology] ecosystems you get more continuous innovation in hardware that you rarely see in consoles because consoles lock the hardware and software platforms together at the beginning and they ride the generation out for seven or so,” said Spencer. “We’re allowing ourselves to decouple our software platform from the hardware platform on which it runs.”

What this could mean is that the Xbox One becomes more like a PC, with Microsoft releasing updated versions every year or so with more powerful processors and graphics hardware. And, in theory, because games will be written as UWAs, older titles will remain compatible with the new machines.

מישהו 2

New member
נראה לי שזה מה ששרוני אמר שיקרה

סתם חח.. באחד הדיונים כאן עם עטלפוני דיברנו על זה שכנראה משהו דומה יקרה...
&nbsp
לדעתי זה שובר את המוסכמה של הקונסולה. זה יהיה מחשב לכל דבר. מילא זה היה מחשב מותאם עם היתרונות של הנוחות של הקונסולה שבגללה אנשים מעדיפים קונסולה על מחשב.
אבל העניין של השדרוגים השנתיים נשמעים לי מבאסים חבל על הזמן...
&nbsp
אנשים אוהבים לקנות ושהמשחקים רצים להם כמו אצל כולם בצורה שיוויונית במשך כמה שנים. זה נראה לי מוזר מאוד
&nbsp

amithas190

New member
זו חרב פיפיות

מצד אחד אנשים יוכלו לשדרג את הXB1 שלהם כדי שיהיה חזק יותר.
&nbsp
מצד שני אולפני המשחקים יישרו קו לדור המשודרג ביותר ,במילים אחרות - PC MASTER RACE . (שכולנו קנינו קונסולות כדי להימלט ממנו)

evilplate

New member
האולפנים יצטרכו לפתח בדומה ל PC

זאת אומרת משחקים ירוצו הכי טוב על ה XB העדכני אבל הם פשוט ירוצו ב settings נמוכים יותר על האיטרציות הקודמות.
&nbsp
כמובן שיש גבול מסויים, נגיד משחק שיצא עוד כמה שנים יהיה מצויין עליו שמתאים לגרסאות XB 1.8- XB 2.2, מי שמתחת ל XB 1.8, המשחק לא יעבוד לו, בדיוק כמו שיש משחקים שיכולים לעבוד מהאייפון 5- 6S, כל מי שמתחת לאייפון 5 לא יכול להפעיל אותם.
&nbsp
אז כן האולפנים יצטרכו ליצור משחקים במחשבה שיעבדו על ה settings המינימלים החל מ XB מסויים, לא יודע אם תהיה בדיוק הנחיה ממיקרוסופט בעניין (שנגיד מעכשיו- לא ליצור עוד משחקים שיתאימו לגרסה מיושנת יחסית) או שפשוט כוחות השוק יעשו את שלהם ולא תהיה הגבלה, המפתחת בעצמה תבחר אילו פלטפורמות XB יוכלו להריץ את המשחק שלהם.
&nbsp
ברור שהרוב לא יצרו משחק שירוץ רק על המכשיר החזק ביותר, זה הפסד של לא מעט לקוחות שעדיין לא שדרגו, יצטרך להיות איזון מתי מגיע שלב מסויים שבו כבר לא כדאי לפתח ל XB ישן.
&nbsp
זה באמת מצב חדש כי בדר"כ תהליכים כאלו התרחשו ב PC בהתאם לקונסולות, כשיצא דור חדש אז ה SETTINGS של משחקי ה PC עלו וככה "נמחקו" מכשירי PC ישנים, עכשיו זה יעבוד באופן חופשי לפי כוחות השוק אני משער.

בעיני אלה חדשות מרגשות, הלוואי ומייק תיישם את החזון זה העתיד

בזמנו סוני דיברו בצורה היפותטית על כך שהPS4 ישודרג בעתיד, ואני הייתי באקסטזה מהחדשות האלה, זה הצעד שתמיד רציתי לראות את הקונסולות צועדות לקראתו.

אנשים, היו לנו תקדימים למצב הזה, בהיסטוריה.
הגיים בוי קולור של נינטנדו יצרה את התקדים, היא הריצה את כל משחקי הגיים בוי הישנים והחדשים, עם שיפורים גרפים ושיפורים בביצועים למי שהריץ את המשחקים עליה.

לאחרונה יש לנו את הnew 3ds שעושה אותו דבר, מריץ את כל המשחקים של ה3DS עם שיפורים בביצועים ובגרפיקה לחלקם.

במצב של PS4 אולטרא. מי שישחק על הדגם הקיים, עדיין יקבל הגדרות "מדיום" בגרפיקה
ב30FPS/ עם 1080P שזה בדיוק מה שיש לנו עכשיו, ומי שישחק על הPS4 אולטרא,או על הONE אולטרא.

יקבל 1080P/60FPS התאימות תהיה מלאה כמו בדגמי ה3DS.

המכשירים ישתמשו באותם המעבדים ובאותו צ'יפים גרפים רק משופרים יותר.
יש לי הרגשה חזקה, שאם המצב הזה יתמשש, בחיים לא נבין איך הסתפקנו בדגם
קבוע לקונסולות.מי שירצה לשחק GTA 6 על 2OFPS כמו מצגת פאור פווינט יוכל לעשות זאת בעונג רב. מי שירגיש שמגיע לו יותר ורוצה 60FPS יוכל גם כן.

ומי שירצה להישאר עם אותה הקונסולה כל הדור יוכל לעשות את זה בכייף, ולקבל את אותם ביצועים שקיבל עד היום.

יהיה מדהים :)
עכשיו רק מקווה שסוני תיישר קו.

מישהו 2, גבר לא היתה פה תגובה שלך? לא הספקתי אפילו לקרוא

והיא נעלמה, רציתי להכין קפה :(

מישהו 2

New member
אה.. כן ניסיתי לערוך את זה ונהיה באלאגן

בקיצור, אמרתי שלדעתי לסוני לא יהיה פשוט ליישר קו עם דבר כזה. למיקרוסופט יש את היתרון בשליטה שלהם בשוק המחשבים האישיים עם הווינדוס 10, שעוד הם נתנו אפשרות לשדרוג חינמי.. ומבחינתם זה הרבה מאוד משתמשים שיתווספו לכל הסיפור.
וזה מה שהופך את כל העניין הזה לישים ורווחי.

ועוד כמה דברים על זה שאולי זה גם ככה לא רעיון טוב עבור סוני. למיקרוסופט זה לא כל כך אכפת, הם החליטו להגיד Fuck it יש לנו מערכת הפעלה על הפלטפורמת המשחקים הכי גדולה בעולם, בוא נבנה מחשב עם אותה מערכת הפעלה מותאמת למשחקים ונקרא לו Xbox , אולי נאפשר cross play עם המחשב, נוסיף תמיכה במקלדת ועכבר, נעשה שדרוגים שנתיים לחומרה ולא יודע מה עוד..

זה מאבד מהמשמעות של קונסולה. מה-3 סיבות הקלושות בערך שאנשים מעדיפים לשחק בקונסולה ולא במחשב - נוחות, בלעדיים ושיוויון.

לא חושב שPS4 משודרג יפגע, בנוחות בבלעדיים ובשיוויון אחי.

נוחות : גם בPS4 אולטרא/one ultra. הכול ימשיך להיות סופר נוח, כל משחק שתקנה לPS4 ולone יעבוד על כל הדגמים בלי יוצא מן הכלל. את משחקי הPS4 על הדגם הקיים אתה תמשיך לקבל ב30fps ודרגת פירוט בינונית כמו עכשיו.
לא יהיה לך מצב שהמשחק קורס על דגם ישן, מגמם.

אנשים שבטח ירצו להריץ על הPS4 אולטרא שלהם את המשחקים ב60fps יוכלו לבחור להריץ את המשחקים בהגדרות הגרפיות של הps4 הבסיסי.

ואלא שירצו לראות את המשחק על הגדרות אולטרא יוכלו לנעול אותו ב30FPS.

כולם מנצחים. ובגלל שמדובר באותו כרטיס גרפי עם יותר זיכרון, ואותו מעבד משופר, הכול יעבוד סופר דופר טוב, בדיוק כמו שהwii u זה זה WII משודרג, שמריץ את משחקי הWII בשלמות של 1:1.

בלעדיים: הPS4 הבסיסי ימשיך בוודאי להנות מכל הבלעדיים לכל הדור ולא יפסיד שום בלעדי AAA, משחקים כמו uncharted 4 לכל היותר יקבלו פאצ'ים לPS4 החדש
שיתנו להם לרוץ בגרפיקה מרהיבה יותר, חלקיקי עשן מרשימים יותר, פיצוצים, דשא מפורט יותר צמחייה עשירה יותר יותר פירוט כללי וכו'.

בגזרת הבלעדיים אין סיכוי שPS4 אולטרא, יקבל בלעדיים אמייתים, אולי בלעדיים לקסדת הVR שהיא תרוויח הרבה מהשיפור בביצועים, אבל לרוב האנשים בלעדיים
כאלה יהיו בטלים בשישים ואולי עוד כמה אינדים חסרי חשיבות.

ככה שאף אחד לא יפסיד שום דבר.

בנוגע לשוויון, בעיני כולם יהיו שווים כי כולם יוכלו לשחק בכל המשחקים, ובמשחקי המולטיפלייר תהיה חובה ליישר עם הגדרות הבסיס, כדי למנוע כאוס במולטיפלייר.

בנוגע לאם סוני תהיה מסוגלת לעשות דבר כזה כמו מייק.
אני לא רואה סיבה שלא, גם מייק וגם סוני חתומות עם ATI שמספקת להם את המעבדים/כרטיסי מסך לקונסולות שלהם, אין בעיה להרים טלפון לATI ולסגור עסקה
על דגמים משופרים עבור הגרסה החדשה.

אישית אני לא חושב שאנחנו קרובים למצב של PS4 אולטרא כרגע, מייק לחוצה לזה הרבה יותר מסוני. ככה שזה עוד רחוק.

מתי נתחיל לשמוע על זה לפי דעתי? כשאנשים יפסיקו להיות מאוהבים בPS4.
הדבר הזה מוכר בצורה פנומנלית וסוני כבר מכינה את עצמה ליום שאנשים יסיימו את "ירח הדבש " שלהם עם הPS4, ובונה על זה שהVR יחדש עניין בקונסולה
כשהמכירות יתחילו לדעוך, אם הVR לא יצליח לעצור את הנסיגה במכירות, אז סוני תשלוף בעיני את הדגם המשופר, אבל יש עוד זמן :)

evilplate

New member
זה לא מדוייק מה שאתה אומר

לא כולם יהנו מכל המשחקים, כאמור אין עוד דורות מבחינת מייקרוסופט, היא פשוט תתחיל להוציא שדרוגים שנתיים ומשלב מסויים השדרוג יצטבר לרמה כזו שזה כבר "דור", יכול להיות גם יהיה שדרוג גדול במיוחד לקראת דור חדש של מעבדים אבל בעיקרון לא יהיה עוד דור מוגדר.
&nbsp
אז כמובן שב 2022, כשיצא משחק ל XB 2.1, ה XB1 האורגינלי שיש לך עכשיו בבית כבר לא יריץ אותו, אז אני לא רואה פה ממש שיווין ושכולם יהנו מאותם המשחקים.
&nbsp
לך תדע גם באיזה קצב "דורות" יתרחשו מעכשיו, יכול להיות שאם יש לך מכשיר בן 3-4 שנים זה כבר מספיק כדי שחלק מהמפתחות יוותרו עליו ויתפקסו על חומרה מתקדמת יותר ואתה תצטרך לקנות מכשירים לעיתים תכופות יותר, כמו שבתכל'ס קורה באייפונים למי שחולה טכנולוגיה (כמונו), שכבר יש אפליקציות שלא יכולות לעבוד על אייפונים שנחשבו לא מזמן לחדישים יחסית.
&nbsp
בכל אופן לפי החזון הזה אין ספק שלא תהיה שיוויוניות, תחשוב גם ש MS רוצה לקדם את הדגם הבא שלה ולכן היא מוציאה בלעדי שעובד רק עליו ומנצל את מלוא היכולות שלו, או מקסימום עובד על על 2 איטרציות אחרונות והמכשיר בן ה 3 שנים שלך לא יכול להפעיל אותו כי הם רוצים לדחוף אותך לשדרג, זה בהחלט תסריט אפשרי.
&nbsp
אני לא יודע עדיין איך לעכל את זה, אם זה דבר חיובי או לא, יש יתרונות שהם כמובן ברורים למי שאוהב טכנולוגיות כמונו, אבל גם יש חסרונות פוטנציאלים לא קטנים.

לדעתי לא יהיו שידרוגים שנתיים גבר, ספנסר עף על עצמו.

החזון שאתה מתאר באמת מפחיד במיוחד אם מפתחות יותרו על דגמים מסוימים תוך 3 שנים.

אני לא חושב שאנחנו עומדים לפגוש סיטואציה כזו שקונסולות ינטשו תוך 3 שנים בשביל דגם חדש יותר.

כמו שאמרתי אני חושב שנינטנדו קבעה את הסטנדרט לגבי "איך אתה משדרג קונסולות"

ואחרי שכל פצצת העשן של ספנסר תתפזר, הסטטוס קוו יהיה כזה:

כל דור מקבל רק קונסולה "משודרגת" (אחת לכל יצרן) ויהיה מדובר בקונסולה שיוצאת בסוף החיים של כל דור, שרוב היתרונות שלה, היא לשחק משחקים חדשים וקיימים בשיפורים גרפים, כזריקת מרץ לדור הישן עד למעבר מלא לדור הבא.

תסתכל על הnew 3ds למשל, היה ברור לכולם שהמכשיר הזה הושק, הוא לא באמת
"דור חדש" הוא מוצר שנועד להחזיק קצת את ה3DS בחיים עד שהnx הניידת תגיע.

באותו אופן בדיוק, אני חושב שPS4 אולטרא או אקסבוקס אולטרא יחזיקו את הקונסולות הקיימות בחיים שנה וחצי בערך עד למעבר מלא לדור חדש.

היתרון? כמו שספנסר תיאר תאימות מלאה למשחקים הישנים כל הזמן וכו'.

מייק לא תוציא בעיני בלעדי חדש לקונסולה "המשופרת" כי כבר אמרנו שנינו בשרשור קודם שהיא החליפה אסטרטגיה ועכשיו היא רוצה להגדיל את בסיס המשתמשים שלה
ולא את המכירות של הOne. היא לא תוציא משחק של20 מליון אנשים אין גישה אליו.

אין ספק שאם החזון הסיוטי של ספנסר של "קונסולה משודרגת כל שנה שנתיים"
יתגשם אז מדובר בסיוט ותהיה לנו דחיפה לנטוש את הקונסולות, אבל זה לא יקרה.

ספנסר מדבר ומדבר, אבל אל תשכח שהוא צריך לדבר ככה כי הone נמצא
כרגע בעמדת נחיתות מול הPS4.

אחרי כל השאיפות הגרנדיוזיות שלו, השידרוג יהיה משהו שמחזיק אותנו לאורך שנה
עד למעבר לPS5 אמיתי. זה הכול :)

גם במקרה הקיצוני שמייקרוסופט תשתגע ותנסה לקבוע סטנדרט חדש של קונסולה כל חדש, זה יתרסק לה בפרצוף ובדורות הבאים, היא תיישר קו עם סטנדרט של
"קןנסולה משודרגת אחת" לכל דור, כתחנת ביינים עד הדור הבא"

סוני ומייק, רואות שנים, שנינטנדו מצליחה למכור מליוני NEW 3DS שהם 3DS משודרג, והם רוצים גם חלק מהעוגה, זה הכול, אין פה מעבר לזה.

הם גם מכינות את עצמון לאפשרות שנינטנדו תפגיז עם קונסולה חזקה יותר ב.2017

בעיקרון בסופו של יום, במקום לקנות פלייסטישן סלים באמצע הדור, אנחנו נקנה
בכל דור "פלייסטישן סלים" שנותן לנו גם שיפור בביצועים במקום רק בעיצוב"

וגם רק לקראת סוף הדור.

אם כמובן החזון של ספנסר יתממש מילה מילה כמו שאנחנו חוששים שיקרה, אז אני נוטש את הספינה של הקונסולות ועובר למחשב, אבל זה לא יקרה.

evilplate

New member
אני חושב שהם מנסים להכניס לנו מנטליות

של צרכני סמארטפונים.
&nbsp
כל שנה יהיה שדרוג מסויים, זה לא שכל שדרוג יהיה שובר קרקעות, נגיד עוד 15-20% כח בממוצע, מכשיר קטן יותר, אולי פיטצ'רים מיוחדים שבלעדיים לאותו הדגם (מגיע עם שלט מסויים או יותר זיכרון פנימי מה שמאפשר מערכת הפעלה יותר טובה וכו').
&nbsp
אין בעיה טכנית לעשות את זה, הרי בשוק ה PC המצב הרבה יותר קיצוני עם אינספור קונפיגורציות שונות והמפתחות עדיין מצליחות לרוב להסתדר, פה מפתחות בטח יכתבו בממוצע משחק ל 5-6 קונפיגורציות של XB, זה די שטויות ביחס למה שקורה בשוק ה PC ובטח המשחקים יעבדו מושלם כמעט כמו שעובדים היום על קונסולה בודדת (כשהם לא יוצאים שבורים כמובן), אני חושב שמהפרספקטיבה של MS, ברגע שהם בונים סוג של PC, זה פשוט אפס מאמץ כמו לשדרג מחשב כמעט, אם תרצה תקנה, אם לא אז לא.
&nbsp
מסכים איתך שלרוב הם לא יעשו דברים קיצוניים כמו לפתח משחק שמיועד רק ל 2 איטרציות ושיזרוק את רוב הבסיס הקיים, אבל ברור שיהיו מקרים שאנשים יתמרמרו, שאולי מפתחת תרצה לדחוף את המנוע שלה חזק יותר והיא תייעד אותו ל 4 איטרציות במקום ל 6 כרגיל (ושהוא בטח יראה די זוועה על האיטרציה הנמוכה) ואז כמובן שתהיה זעקה באינטרנט מצד אלו שלא מוכנים לשדרג ובניגוד לאייפון שם צרכנים רגילים למנטליות כזאת, אצל הגיימרים זה לא יעבור בשקט, הגיימרים כמו שלמדנו להכיר הוא הקהל הכי קיצוני וקולני שיש בעולם הבידור והצרכנות, זה קהל שהצליח לשנות את כל התוכניות של MS לגבי ה XB1, אני מקווה שהוא יעשה את זה שוב אם המצב יגיע לאבסורד שצריך לשדרג תכופות.
&nbsp
&nbsp

אני חושב שרובנו נרצה לחזור לנינטנדו לפני שנסכים למנטליות הזו

של שידרוג כל שנה כמו סמארטפון :) ונינטנדו כמובן לא תעמוד ותשקיף מהצד אם
בנינטנדו ירגישו שסוני ובעיקר מייק גוררות את השוק לתוך כאוס של 3000 דגמים, ושיש לה הזדמנות פז, לזכות מחדש בקהל שרוצה "קונסולה אחת/שתיים לכל הדור"

היא תענה על הצורך הזה ותוכל לסלול לעצמה את הדרך למקום מכובד בשוק.
יהיה לנו איזשהו מענה לאנשים שהמהלך הזה לא יראה להם.

אבל זה ממש להיסחף בתרחיש אפשרי.

בגדול אני לא חושב שמייק משוגעים עד כדי כך שהם יעזו לעשות 6 סוגים של אקסבוקס עם שיפורים קלים בדור אחד.

הם יעדיפו לפרוש מהמירוץ ולהתמקד בPC לפני שהם יעשו דבר שהוא כל כך מבלבל את הצרכנים.

ואם מייק באמת יקבלו אומץ לקבוע כללי משחק חדשים לדור, זה פשוט ירסק
את מותג האקסבוקס שלהםסופית, בדיוק מה שנינטנדו וסוני רוצות לראות.

אני חושב שכמו תמיד, סוני תתן למייק להתנסות בזה, ואם היא תרגיש שזה כישלון
היא לא תעשה את זה.

אישית אני חושב שמה שהולך בראש של ספנסר ומייק זה משהו כזה:

ספנסר: פאק איט סוני סגרו מובילים בפער עצום, ונינטנדו לא צפויים ויכולים לעקוף אותנו בחומרה.
הבוס של מייק: סוני אמרו שהם משתעשעים באפשרות של שידרוג הPS4 ואז
בכלל נהיה בצרות.
ספנסר: אני יודע! נוציא דגם משודרג קלות באמצע הדור!

זה כל מה שהולך כאן :)

CallMeCavanaugh

New member
אני ממש לא חושב שמדובר בשדרוג שכולל החלפת רכיבים

שדרוג = תקנה את הדגם החדש. בימינו אקסבוקס ופלייסטיישן עולות פחות מאייפון ויש אנשים שמשדרגים את האייפון כל שנה, אז למה שלא יהיו אנשים שישדרגו את הקונסולה כל שנה?

איתי, אתה סותר את עצמך אם לא שמת לב :) תחליט.

לי אתה כותב "אני ממש לא חושב שמדובר בשדרוג שכולל החלפת רכיבים.
ולעטלפוני כתבת.

"שדרוג של הרכיבים למהירים יותר ולעתים רחוקות הכנסה של טכנולוגיה חדשה"

אז או שלא הבנת שאני מדבר על אותם רכיבים בדיוק (אותו מעבד בדיוק רק מהיר בהרבה ומשודרג) ובאותו כרטיס גרפי רק מהיר בהרבה ועם יותר זיכרון, אבל אותו
צייפ.

כמו שכרטיס מסך שעובר Overclock ועם יותר זיכרון הוא עדיין אותו כרטיס מסך
רק יותר פוטנטי.זה לא שעידכון תוכנה יעשה לך overclock לפס4 ולGPU
אז מדובר בהחלפת רכיבים גם אם לאותם דגמים משופרים קלות.

לדעתי אי אפשר באמת להשוות בין קונסולות לפלאפונים. אייפון וסמארטפונים זה משהו שאתה לוקח אתך כל הזמן,ולכן אתה רוצה להיות up to date איתו.
כמו שאתה מקפיד לחדש את ארון הבגדים שלך.

חוץ מזה השידרוגים שהפלאפונים השנתיים מציעים למשתמש הקצה הם טובים מספיק מכדי שהוא יסרב לשידרוג. בן אדם בן 60 שרואה פלאפון עם מסך גדול יותר
אומר לעצמו

"הו אני אראה סוף סוף משהו בדגם החדש הזה, עם המסך הזה, אני חצי עיוור וחייב לשדרג"

בחור צעיר שמטייל הרבה בחוץ לארץ רואה את המצלמות המשודרגות וזה מדבר אליו וכו'.

אלה שינוים שברור למשתמש מה הוא מקבל מהם.

בקונסולות, אחד ממוקדי המשיכה הכי גדולים זה שהן מונעות ממך את הצורך לשדרג כל שנה.

סוני ומייק לא יצליחו להרגיל אנשים למנטליות של שידרוג שנתי.
לרוב האנשים הקונסולות הן אביזר מכוער/בעל עיצוב מתקבל על הדעת.
הגיימר הממוצע לא איכפת לו כל כך מהמראה של הקונסולה הוא רוצה נוחות ושקט נפשי, והדגם שכבר יש לו מציע לו את זה.

הגיימר הממוצע היחליט, ששידרוג כזה לא רלוונטי לו, ואלה ש5 שנים משחקים רק פיפא וCOD בכלל לא יעניין אותם שיש דגם כל שנה.

עודף דגמים משופרים גם יוצר בילבול וכאוס מטורף, הגיימרים שטורחים לקרוא חדשות
ולהישאר מעודכנים ידעו כמובן מה מכיל כל שדרוג, רוב העם (העם הגיימרי)
ישאר מבולבל זה לא משהו שסוני או מייק רוצות.

יכול להיות שמייק תיכנס להרפתקה הזויה של שידרוג כל שנה, הרי היא לחוצה לצמצם את הפער עם סוני, אבל גם אם היא תעשה את זה, היא תבין מהר מאוד שזה פוגע
בה ותפסיק לעשות את זה בדור הבא.

או שיכול להיות שמייק תבדוק את תגובת הקהל לרעיון ותחליט לא ליישם אותו כל שנה.

סוני לדעתי, לא לחוצה בכלל למהלך כזה, הPS4 כבר כרגע חזק ב50% יותר מהX1

ככה שאין לה לחץ להגדיל את הפער או אין סיבה שהPS4 לא תעמוד בכבוד עם X1 משודרג.

אם הVR תהיה כישלון והPS4 תפסיק להיות להיט אדיר, יש מצב שסוני תוציא דגם כזה. אבל לקראת הסוף. כמו שנינטנדו הוציאה NEW 3DS לקראת סוף החיים
של המכשיר.

בכל מקרה, אם כל העניין יתפוס בשוק, לדעתי יהיה מדובר לכל היותר בקונסולה אחת משודרגת לכל דור.

CallMeCavanaugh

New member
לא לזה התכוונתי

הכוונה ב"לא שדרוג שכולל החלפת רכיבים" היא שלא תקנה קונסולה ובעוד שנה תוציא ממנה מודול ותכניס מודול אחר במקומו, אלא שתקנה עכשיו קונסולה ובעוד שנה אם תרצה את הקונסולה החדשה תקנה קונסולה חדשה. כמובן שבין הקונסולה של שנה שעברה והקונסולה של השנה יש הבדל בחומרה.
&nbsp
עודף דגמים ייצור בלבול בדיוק כמו שעודף דגמים בשוק הטלפונים יוצר בלבול.

לא יקרה לפי דעתי :)ף

במקרה הורוד ביותר, מדובר לפי דעתי בקונסולה אחת משודרגת, לקראת סוף כל דור, ו/או למקרה חירום שהקונסולה שלך מתחילה למכור חלש מהצפוי,בדיוק כמו שקורה עכשיו למייק.

לא ברור לי למה אתה רואה קווי דמיון בין שוק הסמארטפונים לבין הקונסולות גבר.

טלפונים חכמים: מוצר עם מאס אפיל ענק, מוצר שהוא חובה לכל אדם כמעט.
מוצר שמדבר לכל כך הרבה שכבות באוכלוסיה, מנערים ונערות מושפעים, שרואים בשידרוג הפלאפון שלהם must כדי להיות "כמו כולם בשכבה"

ועד סבתות שמלאות תקווה שסוף סוף הן יצליחו לראות את הנכד שלהן על המסך של הטלפון החדש.

אפקט העדר עובד גם ממש טוב בפלאפונים, תאר לך שאתה רואה את אשתך משדרגת טלפון, ואז גם גיסך, ואחיך, וחבר שלך וכולם אומרים לך מה אתה מפסיד.

הם גוררים אותך לשידרוג.

השורה התחתונה, פלאפון זה משהו שכל אחד צריך וכל פלח שוק באוכלוסיה מרוויח ממנו משהו.

קונסולות? מוצר הרבה יותר ניישתי בהשוואה לפלאפונים, הקהל מעדיף נוחות שימוש חסכון כלכלי ושקט נפשי על טכנולוגיה שהיא top notch.
לאף אחד כמעט לא איכפת איך הקונסולה שלו נראת, ולמיעוט שזה משנה, יוצאים דגמי סליים אסתטים יותר, שעונים על הצורך הזה.

מדובר בשני שווקים שונים לחלוטין כל מה שמשותף לקונסולות ולפלאפונים זה ששניהם מוצרים טכנולוגים, מעבר לזה אין שום נקודת דמיון.

CallMeCavanaugh

New member
מה שאתה אומר אולי נשמע הגיוני

אבל הוא עומד בסתירה מוחלטת למה שנאמר בהצהרה.
Xbox One becomes more like a PC, with Microsoft releasing updated versions every year or so with more powerful processors and graphics hardware
כתוב בפירוש - גרסה חדשה כל שנה בערך, לא גרסה חדשה אחת לקראת סוף הדור אם המכירות ייחלשו.

זה נכון, אבל מייק לא זאת שתקבע את הסטנדרט בשוק היא לא מנהיגה

המנהיגה שקובעת סטנדרטים היא סוני.מייק לא תעז לעשות מהלך גרנדיוזי שסוני לא תעשה, וראינו איך הם שיקשקו מפחד שסוני לא יישרו איתם קו בנוגע לעניין של הדגמים.

וסוני? סוני אולי המנהיגה הבלתי מעורערת של השוק, אבל היא חברה מאוד זהירה שמקשיבה לרוב למה שהשוק רוצה.

עוד משהו, סוני מאוד מושפעת ממה שנינטנדו עושה. סביר מאוד להניח שכשסוני חושבות על שדרוג קונסולה הם רואים משהו כמו הnew 3ds מול העינים, ולא משהו חסר קשר למציאות כמו החלומות באספמיא של ספנסר.

בקיצור, מייק לא תעשה משהו שסוני לא תעשה, וסוני לא תהפוך לסטנדרט משהו שנינטנדו לא תעשה.

אז שספנסר יצהיר, מה שבא לו :) ראינו שהם הצהירו שלא יהיו משחקים משומשים על הONE. ומה קרה עם זה :)

נכון אבל שאפל הצליחה להפוך את נוקיה לחברת עולם שלישי.

הם שינו את המושג מה זה טלפון בכלל, בזמן שנוקיה היו תקועים עם הראש בתחת
וראו במוצרים החכמים האלה מוצרי נישה.

אפל זיהו שאנשים יכולים ורוצים לעשות עם הטלפון שלהם הרבה יותר מלשחק סנייק ולדבר בו, הם זיהו שאנשים רוצים מוצר אסתטי עם גישה למיילים שלהם וליוטיוב.

והקהל התלהב מהמוצר הזה, כי הוא קיבל מוצר שעושה כל מה שמחשב נייד עושה, בכיס שלו.

השידרוגים שמייק תביא לא צפוים לזעזע את השוק ולהביא יתרונות שידהימו את כולם.
רוב השוק לא ירצה, לשדרג כל שנה.

אפילו שמייק ניסתה לקבוע סטנדרט של אונליין בתשלום, סוני היתה זהירה ושקולה כהרגלה וחיכתה לראות איך זה יעבור, רק בדור הPS4 הם הגיעו למסקנה שהשוק מוכן לזה.

אבל הם לא רקדו לפי החליל של מייק, והם לא יאמצו את הגישה שלהם, סוני רואים את עצמם כממשיכים של נינטנדו, הם מציעים "מחשב משחקים פשוט לשימוש"

זה המוטו, ואין סיבה לסבך אותו יותר מדי :)

למעלה