מיקרוסופט מתכננת מהפכה בשוק- ה XB1 עתיד להפוך ל PC

CallMeCavanaugh

New member
אני מסכים עם כל מה שאתה אומר

אבל אני חושב שמיקרוסופט חושבים שיש להם שוק לנושא הזה, ואולי הם צודקים.
עם התכנון של האקסבוקס הנוכחית, להוציא גרסה משודרגת זו לא אותה כמות עבודה של הוצאת דור חדש. אפילו לא מאית מזה. הם מסוגלים להוציא דור חדש כל שנה. האם זה יעבוד להם? אני מקווה מאוד שלא, כי התחושה שאני מקבל מההכרזה הזאת היא של "הפסדנו את השוק אז נהרוס אותו לגמרי".
 
חחח זה גם התחושה שאני מקבל מההכרזה הזו חחחחחח

אבל אין מצב שמייק תעז ליישם את הפנטזיה הזו. השוק לא יסכים שמייק תהפוך את
השוק למכונות steambox עם 6 סוגי אקסבוס וPS בשוק, אפילו חברה שהיא מנהיגה כמו סוני לא תצליח להציב לנו עובדה של שידרוג כל שנה, אז מייק? אין להם סיכוי.

סביר להניח שמייק כבר תכנס להלך מחשבה של "דאמט עם הגיימרים האלה שילכו לעזאזל, אנחנו פורשים!" לפני שיהיה להם אומץ לקבוע לנו סטנדרט הזוי שכזה.

אחת הסיבות שמייק שיחררה בעיני הצהרה כזו היא, שהיא רוצה לראות מה אנחנו חושבים על זה.

הם יקראו בפורומים גדולים, הם יסתכלו איך זה מתקבל.

כמו שאמרתי, אני רואה רק מצב של קונסולה משופרת אחת לכל דור, וזה במקרה
הכי קיצוני :)

אלא אם כן מייק רוצה לסיים בשוק הזה כמו סגה, היא מוזמנת :)
 

evilplate

New member
סוני היתה מתה להוסיף אונליין עוד ממזמן

אבל הפס3 זכתה ליחסי ציבור רעים וה PSN היתה אז במצב נורא, השירות היה שנות דור מאחורי הלייב, הדבר האחרון שהם רצו לעשות זה עוד לדרוש תשלום עם כל הטינה שהפס3 וה PSN צברו באותם ימים.

הם עשו בחוכמה שהם ניסו לעשות כסף דרך אונליין עם שירות אקסטרה כמו הפלוס, והם ידעו מתי להוסיף את התשלום לאונליין סטנדרטי ככה שאנשים יוכלו לבלוע את הגלולה- בזמן שכולנו חוזים בקטסטרופה של ה XB1 והמדיניות של MS, פתאום אונליין בתשלום (כולל משחקי פלוס, שלא ידענו שיהיו גרועים בזמנו, בחינם) זה לא היה ביג דיל ובקושי שמו לב לזה כשסוני הכריזה על כך.
כולם התרכזו במחיר הזול ובכך שאין הגבלות למיניהן.

בכל אופן אני חושב שאתה נותן לסוני יותר מדי קרדיט כמובילה, אולי המשחקים שהאולפנים שלה מפתחים נכנסים הרבה פעמים לרשימות של הטובים באותו הדור, אבל כחברת קונסולות היא מאוד סולידית, מספקת את הסחורה, אבל לא בדיוק יוצרת מהפכות או חלוצה במיוחד בשוק.

נינטנדו היא כמובן מקום ראשון בהפרש גדול, אבל גם מייקרוסופט עם הפתיחות שהכניסה לשוק, הפיצ'רים, האונליין המפותח, מולטימדיה וכו', יותר מובילה מסוני מבחינת חדשנות ונועזות, כולל הרעיון שלה לקונסולת אונליין בלבד, יש להם אומץ ליצור מהלכים גם אם הם נכשלים בגללם על הפרצוף, הם לוקחים סיכונים גדולים.

כמעט כל מוצר או מהלך שסוני עושה הוא בתגובה למהלכים דומים שצלחו אצל אחרים, כמו MOVE או אונליין מתקדם ותשלום עליו, רטט, אנלוגים וכו' (כן, רוב הגניבות מנינטנדו כמו שאמרת)

ייאמר לזכותם שהם הבריקו עם ההמצאה של ה PLUS ויצרו סטנדרט בשוק איתו וייאמר שוב לזכותם שהמהלך עם ה VR הוא אומנם לא ראשוני (אוקולוס היתה שם לפני) אבל הוא כן נועז והוא כן הימור על משהו לא ידוע וחדשני, הם לא מחכים לראות איך זה יתקבל אצל אחרים ומיישרים קו אלא הפעם הם החלוצים בתחום ביחד עם אוקולוס ועם VALVE ועל זה גם מגיע להם קרדיט.

בכל אופן, אני רואה את מייקרוסופט כחברה שכן יכולה להעז עם הפורמט PC הזה, מבחינתה היא חברת PC וה XB הוא פתרון PC טוב לסלון, זה בטח לא סיכון או טרחה גדולה במיוחד מבחינתם, אם יש לך חברות קיקיוניות שבונות לך STEAMBOXים אז בטח שזה שטויות מבחינת MS לבנות WINDOWS BOX (שיקרא מן הסתם XBOX) משלהם בצורה שנתית, זה מה שהם מתכננים לטעמי וזה כנראה מה שיקרה.
 
ואני חושב שאתה ממעיט מהקרדיט של סוני כמובילה.

סוני מיצבה את עצמה כמובילה הבלתי מעורערת של השוק מהרגע נכנסה לשוק עם הPS1, עוד הרבה לפני שציפינו ממנה לאקסקלוסיבים.היא הדיחה את נינטנדו שהיתה
השולטת הבלתי מעורערת וגרמה לסגה לעוף מהמרוץ בכללי.

נינטנדו היא הלב של כל תעשיית הקונסולות, זה נכון כמובן שהיא מביאה את רוב החידושים והיא מעזה הכי הרבה, אבל מי שלוקח את ההמצאות של נינטנדו מלטש
אותם והופך אותם לסטנדרט זהב בתעשייה זו סוני, שאת זה היא מצליחה לעשות
כי היא מנהיגת השוק.

סוני לקחה כל המצאה של נינטנדו ועשתה לה את המודיפקציה הדרושה כדי שהיא תהפוך לסטנדרט בכל התעשייה, גם היום השלטים האנלוגים של נינטנדו נראים
יותר כמו הדואל שוק מאשר, השלטים האנלוגים של הנינטנדו 64 או הקיוב.

וסוני היא זו שלקחה את הדיסקים והפכה אותם לסטנדרט של פורמט בתעשייה.
והיא זו שהתחילה עם זה שאתה יכול לראות סרטים בקונסולות שלך.

אלה דברים שהיום נראים לנו כל כך בנאלים וכל כך סטנדרט שאנחנו כבר שכחנו
שסוני היא זו ששינתה את הכללים ולקחה את ההמצאות הגאוניות של נינטנדו וקיבעה אותם כסטנדרט זהב בתעשייה.

סוני חברה זהירה ושקולה שלא אוהבת להשתגע והיא מסתפקת בלהיות "נינטנדו 2.0 זה נכון, אבל זה לא סותר את זה שהיא מנהיגת השוק, ורק כשהיא תאמץ משהו סופית הוא יהפך לסטנדרט, זו לפחות דעתי :)

אתה לא חייב להיות חלוץ וגאון כדי להיות המנהיג והמוביל, מנהיגות זה, שאתה קובע את המילה האחרונה, והמילה האחרונה שמורה לסוני.

סוני מוציאה IP מושקעים כי זה חלק מהחזון שלה להיות מעצמה של IP כמו שנינטנדו
היא מעצמה של IP, נינטנדו היא המודל של סוני אבל זה לא אומר שסוני לא שולטת בשוק.


לא מסכים איתך שסוני היו להוטים לקחת כסף על הPSN ברור שזה שהאונליין שלהם היה על הפנים, לא תרם לזה שהם ידעו שאין להם מה לדרוש כסף, אבל לדעתי,הם
לא לקחו כסף כי הם הקשיבו למה שהצרכנים רצו באותו הזמן, והגיימרים דאז
רצו בעיקר סינגל פלייר, וסוני הקשיבה למה שרצינו, שהלך השוק השתנה
סוני יישרה עם הקהל קו.


בסופו של דבר, גם אם מייק תעשה את מה שאתה אומר יקרו אחד משלושה מצבים.
א' הxbox יתרסק עם המודל הזה של אקסבוקס כל שנה, ומייק תנטוש את הכיוון הזה.

ב' היא תחליט שהיא נוטשת את השוק.
ג' היא תתחיל את הדור החדש מוקדם ובו היא תנטוש את הפורמט PC הזה ותתחיל מחדש עם קונסולה מסורתית ודף חדש.
 

עטלפוני

New member
זה העבר, וכבודו במקומו מונח, אבל מה עכשיו ?

במה ספציפית פס4 פורצת דרך ? זה מרגיש כמו סתם פס3 עם שרירים.
&nbsp
מלבד המשחקים, אין שום דבר מיוחד בה. כגיימר היא מסקרנת, אבל כחובב טכנולוגיה זה מוצר די משעמם.
&nbsp
אני לא רואה שום דבר שהיא מובילה בו בדור הזה מבחינת חדשנות, להוציא חומרה יותר חזקה וכמובן ליין אפ משחקים שונה (שזה כבר קשור ל "מה אתה אוהב לשחק"). הטאצ' פד הזה שאף אחד לא משתמש בו? ps now היקר בטירוף עם המון הגבלות ? סורי, לא קונה את זה שהיא מנהיגת שוק.
&nbsp
לגבי ה xbox, אני מאוד מאוד מתקשה להאמין שהם יעברו למודל חדש כל שנה, זה פשוט לא הגיוני. השוק של הקונסולות הוא אפסי לעומת שוק הסלולר, אין בכלל מה להשוות. הסלולר זה המכשיר המיוחד, זה שכולם משדרגים כל שנה בעלות כפולה מזו של קונסולה. תסתכלו על השוק של הלפטופים, אנשים מחליפים לפטופ כל שלוש שנים בערך, והרוב גם סוחבים יותר - זה יותר דומה להתנהלות שאפשר לצפות משידרוג קונסולה.
 
אבל זה העניין כדי להיות מנהיג אתה לא צריך להיות פורץ דרך.

אם יש לך רעיון פורץ דרך מהפכני, כמו הסמארטפונים או הWII, אז אתה תוכל להשתלט על השוק כי אתה כל כך מהפכני שאתה משנה את חוקי המשחק ואת מאזן הכוחות.

אבל דברים כמו הווי והסמרטפונים קורים פעם ב200 שנה.

הPS4 לא פורצת דרך, אבל היא ניצחה את השוק בגלל שסוני היא גם ככה המנהיגה של השוק והPS4 זה מה שקורה שהמנהיגה מזכירה למייקרוסופט מי בעלי הבית.
זה ככה.

עם הPS4 סוני נתנה לאנשים בדיוק את מה שהם רצו, עוד כוח? יש משחקים אקסקלוסיבים ? יש? משחקים יפנים ? יש משחקים משומשים יש?
מחיר זול ? יש.

סוני יודעת שאנחנו בסך הכול רוצים קונסולה טובה, חזקה, עם ספרייה שפונה
לכל גיימר באשר הוא, וזה מה שהיא נתנה לנו עם הPS4.

מכאן? בגלל שהיא המנהיגה של השוק והיא התעוררה על עצמה, היא לא היתה צריכה הרבה כדי להחזיר לעצמה את השליטה.

גם בדור האקסבוקס 360 היא עקפה את מייק במכירות זה לקח זמן, אבל זה קרה.

היא לא חדשנית, אבל היא המנהיגה אלה שני דברים שונים, וחידוש שהיא תחליט לאמץ יהפוך לסטנדרט.

מותר לנו כמובן לראות את הדברים בצורה שונה, זו הראיה שלי לפחות :)
 

עטלפוני

New member
מה ? מותר לאנשים באינטרנט לא להסכים ?!? :)

אני מבין למה אתה מתכוון, אבל את כל מה שרשמת אני מקטלג תחת "מובילה", ולא "מנהיגה". זה סמנטיקה, אבל לטעמי זה הבדל גדול.
&nbsp
וספציפית לגבי הפס4, חלק לא מבוטל מההצלחה שלה קרה פחות בגלל מה שהיא הביאה, כמו מה שמיקרוסופט הציעה. סרטון הדגמת המשחקים המשומשים שהיא עשתה יום אחרי שמיקרוסופט הציגה את התוכנית שלה, לקול תרועות הקהל, עשה יותר טוב לקונסולה מאשר כל פיצ'ר אחר.
 
אני גם מסכים שיש הבדל גדול בין מובילה למנהיגה לכן אני קורא

לסוני "מנהיגה" ולא מובילה. "מובילה" זה משהו תחרותי שיכול להשתנות, "מנהיגה"
זה משהו שורשי יותר קבוע יותר שקצת יותר קשה (אבל אפשרי כמו כל דבר) לשנות אותו.

שאני קורא לסוני "מנהיגה" אני לא עושה את זה רק כי הPS ניצחה זמנית במכירות כי אם זו היתה הסיבה אז ברור שסוני היתה מובילה זמנית במכירות וזה היה זמנית.

הסיבה שסוני "מנהיגה" במקום מובילה היא.

1. יש לה אחיזה חזקה בכל הגלובוס בכל השוק, היא תמיד היתה יצרנית הקונסולות החזקה באירופה, והחזקה ביפן, והיא כמובן החזקה גם באמריקה אבל שם זה המקום היחיד שמייק מציבה לה תחרות של ממש עדיין מבחינת שוק, היא שולטת ברוב המכריע של השווקים.

2. יש לה את היחסים הכי טובים עם חברות צד ג' היא לא רואה בזה ממטר את סוני ומייק, אתה יכול לקטלג את המשחקים היפנים כנישה, אבל זו תהיה טעות מצדך
כי זה מה שגורם לסוני לשלוט בשוק היפני.
וזה מה שמוביל בסופו של דבר לספרייה עשירה בהרבה משל מייק.

3. העבר, כן העבר, אי אפשר למחוק לסוני שהיא שלטה בצורה מוחלטת בדור הPS1 והPS2, ואחרי התנסות קצרה עם מייק בדור ה360 הרבה גיימרים
(כולל אני) החליטו "לחזור הביתה" מה שנקרא, לסוני, כי לא קיבלנו מה שרצינו
ממייק.

4. בגלל שמייק מודעת לזה שמייק מודעת לכל מה שאמרתי, היא לא תעשה משהו גרנדיוזי שסוני לא תעשה, כי היא יודעת שגם ככה לסוני יש יותר כוח ממנה.


נתת קודם בשרשור אשת האקסקלוסיבים במחשב כמשהו שסוני עושה ומייק לא.
מייק מביאה את האקסקלוסיבים למחשב, כי היא רוצה להרוויח עליהם כמה שיותר.

אם היה לה את כמות המשתמשים של סוני היא לא היתה עושה את זה.

הם לא מפגרים הם לא יעשו כל מה שסוני תעשה אם זה מתנגש להם כלכלית, הם הולכים אחרי סוני, כי הם יודעים שללכת אחרי המנהיגה של השוק יביא להם הצלחה כלכלית.

הכול מסתכם בכסף מן הסתם חחח

וכן אפשר לא להסכים באינטרנט! ראית מה זה, ועוד אפשר להמשיך לדבר אחד עם השני בלי לקלל אחרי זה
 

עטלפוני

New member
ספנסר זה לא דון מטריק - עד כה הוא עמד בהצהרות שלו

מיקרוסופט של היום, בהקשר של אקס בוקס עם ספנסר וסטיה נדלה זה לא מיקרוסופט של ההשקה עם מטריק ובאלמר. כמות השינויים שהמכשיר עבר מאז שיש לי אותו, רובם לטובה, היא עצומה. גם בגישה וגם בקוד.
&nbsp
סוני לא שיחררה את אנצ'טד למחשב, מיקרוסופט כן משחררת משחקים שלה למחשב. הנה דוגמא מאוד פשוטה למשהו שמיקרוסופט עושה וסוני לא (דוגמא נוספת, משתדלת לתת משחקים טובים בגולד p:). סוני מובילה במכירות, אבל היא לא "מנהיגה". שני דברים שונים.
&nbsp
מייקרוסופט עשתה, ותעשה, דברים שסוני לא. לפעמים זה יפגע בה, ולפעמים זה ידחוף אותה קדימה.
 

מישהו 2

New member
הדבר היחיד שמוצא חן בעיני זה התאימות לאחור

יהיה נחמד אם ה- PS5 יריץ משחקים של PS4 (גם חומרתית וגם משחקים דיגטליים שיש על החשבון).
 

CallMeCavanaugh

New member
אני נוטה להאמין שזה יהיה המצב

סביר להניח שעכשיו שהקונסולות יישרו קו מבחינת ארכיטקטורה עם המחשבים, כבר לא יהיו שינויים מהותיים ולא תהיה בעיה שכל דור יתמוך בדור הקודם.
 

עטלפוני

New member
מעניין מאוד

הקונספט כמובן אדיר, אבל יהיו סימני שאלה. לפני די הרבה זמן כתבתי פה שאני חושב שX2 יריץ את המשחקים של X1, אבל גם ההפך, פשוט ש X1 יריץ את המשחקים החדשים בשינמוך גרפי. מה שפיל ספנסר מתאר זה פחות או יותר זה.
&nbsp
אני לא חושב שתצא גרסה "כל שנה", זה די מסובך לעצור ולהתחיל פס יצור של קונסולות. מן הסתם גם אנשים ירצו לדעת מה חיי המדף של המוצר שלהם. אני חושב שאולי יהיה נכון לעשות כל שנתיים/שלוש שלוש רויזיות למכשיר. משהו בסגנון הזה (סתם שמות שהמצאתי) Xbox Media Box בעיקר סטרימר ומדיה בלי כונן שמסוגל לשחק משחקי מובייל מהחנות של מיקרוסופט. Xbox - כמו היום. Xbox Elite - חומרה חזקה יותר ומחיר כמובן גבוה יותר (שיוכל גם לסבסד את דגם הכניסה הזול). כל שנתיים/שלוש לשחרר בבת אחת שלוש אפשרויות, וכל לקוח יקנה מה שמתאים לו.
&nbsp
בקיצור, נשמע מאוד מעניין אבל חסרים הרבה פרטים בסיפור. ואיפה חלונות 10 ומחשב "רגיל" בכל זה ? האם ה Xbox Elite יהיה פשוט "סטים בוקס" ?
 
גם אני לא חושב שיש סיכוי ריאלי לגרסה חדשה "כל שנה"

אפילו נינטנדו לא העזה להוציא יותר מדגם 3DS משודרג אחד, או דיאס משופר אחד או גיים בוי משופר אחד, וזה בניידות ששם כבר רגילים לעניין כזה.

מה שכן, שני הדגמים X1/X2 יכולים לקבל גרסאות סלים כל אחת בנפרד :)
לא נראהלי שמייק תכניס win10 אמיתי לחווית האקסבוקוס, זה יסרבל יותר מידי את חווית "הנוחות " של הקונסולה, לא ? :)

זה יהיה יותר מחשב מהPS4 המשודרג, בגלל התמיכה הטובה במקלדת וכמו שאמרת, מייק תדחף יותר תכונות של PC לשידרוגים, אבל אני לא חושב שיהיה לנו מצב, שמישהו משתמש בWIN10 כמו מחשב.
 

עטלפוני

New member
אה לא, ממש לא win10 "רגיל"

גם עכשיו האקס בוקס מריץ חלונות 10, פשוט עם ממשק מותאם. אני דיברתי על מכשיר אחר, מה יקרה עם חברה כמו "דל" תכין מחשב גיימרים "תואם אקס בוקס" שיריץ משחקים מהחנות של מיקרוסופט (וגם סטים). ואז גיימר יצטרך לבחור בין אקס בוקס elite לבין מכונת משחקים של דל (לצורך העניין). אבל שוב, אלה ספקולציות על ספקולציות, צריך לראות מה בפועל הם יעשו.
 
steam box לדעתי אף פעם לא יאיים על הONE

קונסולה שמכרה איזה 19 מליון מכשירים כמו הONE מאשר תמיד תקסום יותר לגיימר מאשראיזה steam box שהוא חצי קונסולה חצי מחשב, ומי יודע כמה זמן הוא יהיה טוב למשחקים

גם במצב שהxbox ישודרג, עדיין יהיה למשתמשי הדגם המקורי את הביטחון שהמשחקים ירוצו חלק כל הדור ושתהיה תמיכה מלאה במכשיר, הsteambox

לא מספק לך וודאות זה עדיין מחשב שאתה צריך לבדוק כל הזמן אם אתה עומד בדרישות המערכת שלו.

לדעתי מדובר במוצרי נישה והם ימשיכו להיות מוצרי נישה, מי שירצה באמת אקסבוקס ילך על הדבר האמיתי
 

CallMeCavanaugh

New member
מדובר בהפיכת הקונסולות לדמויי סמארטפונים ברמת הייצור

כל שנה יוצא דגם חדש בכל סדרת טלפונים חכמים - אייפון חדש, גלקסי חדש, LG-G חדש. קיימים הבדלים ברמת החומרה, כמובן, אבל השינויים בין דור לדור הם הרבה פעמים קטנים למדי. שינוי עיצובי קל, שדרוג של הרכיבים למהירים יותר ולעתים רחוקות הכנסה של טכנולוגיה חדשה - NFC, סוג אחר של חיישן למצלמה, מודם סלולרי מטכנולוגיה אחרת, סורק טביעות אצבע וכו'.
&nbsp
אלו השידרוגים המדוברים. להמציא קונסולה חדשה מאפס זה קשה. לקחת את פס הייצור של האקסבוקס ולשים בו את השבב של הפלייסטיישן 4 במקום השבב הזהה חיצונית של האקסבוקס? זה אפס עבודה. כמו בשוק הסמארטפונים, עיקר השינוי יגיע במערכת ההפעלה שתכלול פיצ'רים חדשים שלעתים יהיו מוגבלים לדורות מסויימים וכמובן באפליקציות ( = המשחקים) שיצריכו דור מסויים בשביל לרוץ.
 

עטלפוני

New member
גם אם טכנית אפשר להוציא כל שנה, זה יציף, יבלבל את השוק

עזוב את זה שבכלל עדיין לא ברור מה הכוונה של ספנסר ומה בפועל יקרה, אבל אין מצב שהם מוציאים כל שנה קונסולה. מה גם שזה לא פשוט לקחת את הצ'יפ של סוני ולשים אותו במכשיר, זה דורש הנדסה מורכבת יותר (פליטת חום/תאימות לתוכנה/לוח אם וכו' כו'), בלי קשר לזה שאם הם כבר יעשו את המאמץ הזה הם יצטרכו לתת משהו *חזק* יותר מפס4, ההבדלים בין הקונסולות כרגע לא מצדיקים רכישת מכשיר חדש.
&nbsp
קונסולה יכולה לקבל מחזור חיים קצר יותר כמו טלפון, אבל לא קצר מדי ובטח לא מיליון דגמים במקביל למכירה.
 

CallMeCavanaugh

New member
זו הייתה רק דוגמה

כמו שאם תשווה את המפרטים של שני דגמים עוקבים של טלפונים סלולריים לעתים קרובות ההבדלים היחידים שתראה הם עוד גיגה זיכרון, עוד ארבע ליבות או עוד 0.2 גיגה הרץ. אלו שינויים שיחסית קל להכניס, במיוחד אם בניגוד לטלפונים שתמיד נוטים להכיל את הטכנולוגיה החדישה ביותר בתחומם, קונסולות תמיד נמצאות כמה שנים מאחורי המחשבים, כך שהחלפת המעבד באחד טוב יותר תהיה ממש פשוטה.
&nbsp
בילבול? בכל שנה יוצאים עשרות דגמי טלפונים חדשים. יש כמות עצומה של חברות וכל אחד מוציאה ספינת דגל, דגם מוחלש, דגם לצעירים, דגם קטן ודגם שדודה מרים ביקשה, ועדיין אנשים מסתדרים, אז שתי קונסולות בשנה זה מה שישבור אותם?
 

CallMeCavanaugh

New member
חשוב לשים לב לתחילת הטקסט של ספנסר

the Xbox One could see a future in which - כלומר, זה עדיין לא בטוח. זה משהו שיכול לקרות. אם הם ילכו בכיוון הזה, אני חושב שהכוונה היא אכן לדגם חדש כל שנה-שנתיים. זה מה שכתוב שם. אבל נראה שזה עוד לא בטוח.
 
למעלה