מישאו יחול להמליץ לי על

AvIv AV

New member
מישאו יחול להמליץ לי על

סיפרי פנטזיה

כן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

קודם כל הסידרה של רומח הדרקון של מרגרט וייס וטרייסי היקמן. יש את סדרת חפצי הכח- אוריאן, נבל הרוחות, חרב הלהבה ודיאמרה של מגי פיורי. יש גם את זקיפים של מרגרט וייס וטריסי היקמן. אבראט של קלייב בארקר. ויש את אגדות 1 שזה ספר שיש בו סיפורים קצרים של כמה סופרי פנטזיה מעולים: טרי פראצ'ט, רוברט ג'ורדון, אן מקאפרי וג'ורג' ר"ר מרטין. אם את זקוקה לעוד המלצות אשמח לעזור!

ToryMaster

New member
וואו

חפצי הכוח, בהחלט מרשים. חשוב לציין ששם יש כמה קטעים בעלי תיאורים מיניים די מפורטים, שימי לב לזה

farseer

New member
נתקלתי עד היום

במקומות בהם תיארו את "חפצי הכוח" כזוועת אלוהים. אחרי כל כך הרבה דברים רעים שנאמרו על הסדרה, החלטתי לא לקרוא.

ToryMaster

New member
עניין של טעם

אני אישית מאוד נהניתי. לצד רומח הדרקון או שר הטבעות זה סתם עלוב, אבל אם לא נשווה אליהם, זו סדרה מעולה.

farseer

New member
מעולם לא אהבתי נוסחתית

(מלבד כמה שיוצאים מהנוסחה עצמה, כדוגמת שער המוות). את רומח הדרקון גם לא אהבתי במיוחד, כך שאני לא חושבת שאקרא סדרה טובה *פחות* מהרומח. אם כבר פנטסיה טובה אז ששאו"ק, או הרואים למרחק. אפילו האלף האפל עם הדמויות בעובי נייר (העולם מתחת לאדמה מעניין וכך גם הקרבות שתופסים חצי סדרה). יש גם את "חומריו האפלים" הנהדרת וספרים טובים וקלים יותר כגון "טיגאנה". חפצי הכוח יהיה משהו שאקרא לצד חרב אלף הראמות - בשביל לגלות האם זה גרוע כמו שאומרים.

ToryMaster

New member
נמ.

אני אוהבת קיטש מעצבן ומוכר וישן, והכתיבה של מגי פיורי מעולה, אבל שוב - אני קוראת כמעט הכל

farseer

New member
אולי אני אקרא

אבל קודם רשימת ההמתנה שלי צריכה להיגמר

אממ...

תראי נכון שאני בת שלוש עשרה, אבל בגלל שבסביבות גיל 11 סיימתי את כל הספרים (בסיפריה) לגיל שלי שעיניינו אותי, עברתי לספרים ליותר גדולים, ושמה מה לעשות, היו כמה תיאורים כאלה... בהתחלה די נגעלתי והכל... אבל מתרגלים
למרות שעדיין רוב הזמן אני מעדיפה לדלג על הקטעים האלה, אני ממש ממש אהבתי את הסידרה!

ToryMaster

New member
חחח

אני חושבת שבגיל 11 כבר קראתי ספרים כאלה
היום זה לא מפריע לי, אני גם לא טורחת להסתיר שבספרים שאני קוראת יש קטעים כאלו, כמו שהייתי עושה בעבר.

Galadriel 3000

New member
כן כן כן!

חחח... טרילוגיית "חומריו האפלים" של פיליפ פולמן. 2 הכרכים הראשונים כבר יש מתורגמים, אבל השלישי יצא מתורגם רק בחנוכה...

Galadriel 3000

New member
הו... ואיך שכחתי את

"הסיפור שלא נגמר" של מיכאל אנדה... אולי קראת ואולי לא, בכל מקרה ספר חובה לחובבי הפנטזיה.

Galadriel 3000

New member
לא... טוב אז בינתיים אני ממליצה רק

על השניים הראשונים, עד שיהיה לי על מה להתבסס.

farseer

New member
חבל..

השלישי הוא היפה ביותר בסדרה, והמרגש ביותר. האנגלית לא קשה, כך שבאמת כדאי לך לקרוא.

farseer

New member
אבל הספר,

עם כל היופי שלי, פשוט גרם לי לבכות בלי הפסקה בסוף. כל כך יפה, אבל כל כך עצוב.

Athaclena

New member
אולי אני אמצא עוד כמה שעוד לא אמרו

הקוסם מארץ-ים והמשכיו של אורסולה לה-גווין
סדרת נארניה של ק. ס. לואיס (מתחיל מהקוסם ואחיינו אבל אפשר ומומלץ להתחיל מהאריה, המכשפה וארון הבגדים)
עליזה בארץ הפלאות ועליזה בארץ המראה של לואיס קרול
אמממ, אף אחד עוד לא הזכיר את טולקין? אז ההוביט ושר הטבעות, של ג'. ר. ר. טולקין
ספרים של אן מק'קפרי - יש שלושה ספרי דרקונים מתורגמים
ניל גאימן - לעולם-לא-עולם, אבק כוכבים, קורליין...
+
טרי פראצ'ט עם ניל גאימן - בשורות טובות. ספר ממש טוב.
טרי פראצ'ט לבד - בעיקר פנטזיה קומית. חלק זה ספרי ילדים. סדרת עולם הדיסק (מומלץ להתחיל מתרועת מוות או צבע הכשף) ..... זה מספיק?

Athaclena

New member
ושכחתי את ארטמיס פאול

אם כבר אני בענין, הנה ביקורת עליו (הוזכר גם באיזה שרשור בזמן האחרון)

farseer

New member
יש כאן שתי סדרות שלא אהבתי -

(מכיל ספוילרים
)
נרניה - סוף מזעזע ואריה אלוהי מדי. יותר מדי הטפות לנצרות, כך שבסופו של דבר יצאתי מהסדרה הזו עם הרגשה חולנית והבטחה שאם לא אכבד את אסלן אגיע לגיהינום. לא ששנאתי, אבל הרושם שייצרה עלי הסדרה הוא פשוט... רע.
ארץ-ים - קראתי את הראשון. לא אהבתי, הוא פשוט לא השאיר רושם. הוא היה מוזר ו...מוזר (*חוזרת מאה פעם על המילה "מוזר" עד שזה מאבד את המשמעות*). בכל מקרה, לאחרונה החלטתי לקרוא את הספר הראשון שוב, אבל באנגלית. משום מה יש לי הרגשה שאוהב את זה בהרבה. עם כל השאר אני מסכימה. בשורות טובות הוא ספר מ-צ-ח-יק, וסדרת הדרקונים נהדרת גם היא. פראצ'ט לא קראתי, אבל ברגע בו אתפנה אגש ל"צבע הכשף" (באנגלית) שנח לי על המדף.

למעלה