מישאו יחול להמליץ לי על

Britush

New member
הסוף אכן מזעזע.

העניין הוא שקראתי את הספרים הראשונים בגיל צעיר למדי (8, נדמה לי), ולכן, כשנתקלתי ב"קרב האחרון", אהבתי את הסדרה יותר מדי מכדי להפסיק.
אני פשוט לא אוהבת אותו (את "הקרב האחרון"), וזהו. וכאמור, בגלל שהייתי קטנה, לא שמתי לב לכל ה"הטפות לנצרות", לא קישרתי. ולמען האמת, גם עכשיו הן לא מאוד מפריעות לי... ו"בשורות טובות" הוא באמת ספר מעולה.

מה זאת אומרת "פראצ'ט לא קראתי"???

ואגב, לא כדאי לך להתפנות לצבע הכשף. הוא לא ספר טוב לדעתי להתחיל איתו את עולם הדיסק. הוא מסובך ולא-מובן שכזה והדמויות די מעצבנות. כדאי להתחיל, למען האמת, עם Mort או Witched Abroad. אלו שניהם ממש טובים

farseer

New member
פשוט לא יצא,

יש יותר מדי ספרים בעולם, ואני רק אדם אחד. זה מייאש.

מסכימה חלקית

גם אני לא אהבתי את הקוסם מארץ ים,תליתי בו תקוות רבות והוא הכזיב לחלוטין-לא דיבר אליי בכלל. את נרניה דוקא מאוד אהבתי,אבל נכון שהספר האחרון בעייתי ושכדאי לברוח מהפרשנויות הנוצריות,זה אמנם מעניין אבל מ-ע-צ-ב-ן!

ToryMaster

New member
נמ.

סדרת נארניה לא מתחילה מ"אחיינו של הקוסם", מצטערת לנפץ אשליות.

farseer

New member
לפי סדר המאורעות,

הוא הראשון. לא לפי סדר הכתיבה או הקריאה המומלץ.

Athaclena

New member
א-ב-ל

יש לי את כל הסדרה באנגלית וכתוב על הכריכה של כל אחד איזה מספר הוא בסדרה. ואחיינו של הקוסם הוא הראשון. חוץ מזה, כרונולוגית הוא הראשון.

Britush

New member
לא לגמרי

מבחינה כרונולוגית (סדר ההתרחשויות בנרניה) "אחיינו של הקוסם" הוא אכן הראשון - הוא מתרחש מספר נכבד של שנים לפני "האריה, המכשפה וארון הבגדים" - ולכן בסדרה הוא ממסופר כראשון. אבל הספר הראשון שנכתב ופורסם היה "האריה, המכשפה וארון הבגדים" (ולכן הוא גם הכי מוכר מכולם, אני חושבת). לכן, לדעתי, כדאי לקרוא אותו ראשון (אני קראתי אותו ראשון ותראו, אני בריאה ושלמה
), כי "אחיינו של הקוסם", למשל, מכיל רמזים בנוגע אליו, שקשה לשים לב אליהם אם קוראים *אותו* ראשון... הא, ניסוח מבולבל. מקווה שהבנתם. ובלי קשר, הוא השני הכי אהוב עלי בסדרה, אחרי "המסע בדורך השחר".

Athaclena

New member
אני מוחה בתוקף!

ההמלצה שלי היתה להתחיל מ"אחיינו" או "האריה...", ולא התנהגתי כאילו חייבים להתחיל מאחיינו. הממף <נעלבת>
לדעתי כן כדאי לקרוא את אחיינו מתישהו אפילו אם זה לא בהתחלה (ואם לא אז איפה באמת?). ובכלליות - נראה לי שהכי אהבתי את כס הכסף אבל אני לא בטוחה. די אהבתי את הסדרה, אבל את האחרון פחות - זה לא נראה לי נכון שזה טוב כשכולם מתים בסוף, וממש לא שמתי לב לשום דבר נוצרי.

Britush

New member
אמרת:

"ואחיינו של הקוסם הוא הראשון. חוץ מזה, כרונולוגית הוא הראשון." אז הערתי שהוא לא נכתב ראשון... את "כס הכסף" פחות אהבתי, איכשהו.

Athaclena

New member
נו טוף

התכוונתי לכרונולוגיה הפנימית של נארניה. נו, אני צריכה להסביר כל מה שאני אומרת?

ToryMaster

New member
../images/Emo3.gif

אחיינו של הקוסם נכתב אחרון, קודם כל קוראים את האריה מה שיש לך זו הוצאה מחודשת, לא המקורי

למעלה